אני החלטתי-

yoavabadi

New member
../images/Emo9.gifאני החלטתי-

אחרי התלבטות קשה החלטתי לאסוף דבר מאוד מעניין- תולדות הדואר ובולים של ישראל אז למי שיש חוברות ישנות על תולדות הדואר והבולים, הוצאות של השירות הבולאי (ישנות) של הסברים על בולים והוצאות מיוחדות, חוברות של נתיבי הדואר בארץ גם כן ישנים ועוד ועוד... תינתן תמורה הולמת. תודה מראש, יואב

תמיר1991

New member
2 דברים:

א. לא הלכת היום לביה"ס? מה זו השעה הזו? ב. תולדות הדואר היא צורת איסוף הכוללת מעטפות בעיקר המלמדות על חותמות, תעריפים וכו'. האוסף שהנך מדבר עליו נקרא אוסף של ספרות בולאית ישראלית. יש לי חוברת בולאית יפהפייה מתחילת שנות ה- 90' מהשירות הבולאי, ששמה פשוטו כמשמעו "בולים". היא מכילה בתוכה 14 עמ' שמסבירים על איסוף בולים,כיצד מנפיקים בול, איפה מדפיסים את הבולים, מהם פסי פוספור וכו'. מעוניין? רק תשלח לי מעטפה גדולה יחסית בדואר, כי אין לי בבית ואין לי מושג איפה קונים (גם אין לי ממש זמן לקנות...). תמיר. תמיר.

yoavabadi

New member
א.) אני חולה

ב.)אני אוסף גם את המכתבים והחותמות וגם את הספרות הבולאית הישראלית (ויהודית-לפני קום המדינה) ג.)כן אני מאוד רוצה אבל בעד מה? ד.) קונים בכל סניף דואר.

תמיר1991

New member
לא אתה טועה, בסניף שלי אין מעטפות

בגודל כזה, וחבל לי על הכסף של מעטפה מרופדת... בכל אופן, 15 בולי חלל לא סינדרלות ומעטפה בשביל שאשלח לך יספיקו. תמיר.

ליילנד

New member
../images/Emo101.gifמעטפות כאלה גדולות

יש בחנויות לצרכי משרד ומכשירי כתיבה, לא חושבת שיש באר. מקווה שעזרתי.

meytar

New member
תמיר כל הזמן אני מתפעלת ממך מחדש!

איזה ידע נרחב.. מאיפה כל הידע הזה? יש לך עוד מישהו במשפחה שמתמחה בבולים? יא אללה, מעריצה אותך! אני גם די אכולת קנאה

תמיר1991

New member
יואב- אני מדבר על מעטפה שהספרון

נכנס לתוכה. מיתר- תודה על המחמאות! איפה את גרה? אני בת"א (שאלת אותי כבר, ושאלתי אותך בחזרה, אבל לא ענית לי). ולא, אבא שלי אוסף (או יותר נכון אסף) בולים, אבל הוא לא מומחה גדול... ואני גם לא מומחה... כשתפגשי את מיודע מר טיבי יניב, תביני מה זה מומחה. תמיר.

meytar

New member
אני גרה בצורן...

למקרה שלא זיהית- "צורן הסביון של השרון צורן" הישוב הקטן עם האנטנות:) תשמע, אני לא מכירה אישית אנשים שמבינים, אז אולי בגלל שאני חסרת ידע אתה נראה לי מומחה. חוצמזה, ששוב אני חוזרת, גם בגלל הגיל אני מופתעת, למרות שיש דברים שלא קובעים לפי הכמות, אלא לפי האיכות:)

תמיר1991

New member
כן, אני מכיר.

את לא כל כך רחוקה מהאיזור שלי, רק איזה 20-25 ק"מ. בכל אופן, את יכולה בקלות לבוא לכל מפגשי הפורום, שהנם באיזו המרכז. (המפגש הבא יהיה אצל שרון כנראה, בהוד-השרון, בכלל מרחק "עצום" (בציניות) ותנסי להגיע). תמיר.

meytar

New member
גרתי פעם בהוד השרון, ויש לי שם

מלא קרובי משפחה! מתי יהיה המפגש הבא? וחוצמזה תמיר, הבעיה היא לא רק המרחק, אלא ההורים... את ההמשך אתה בטח כבר מבין...

תמיר1991

New member
מבין טוב מאוד...

למרות שאבא שלי לוקח אותי לחנויות בולים, לכנסי יום הבול, למפגשי פורום, לטיבי וכו', כי הוא די אוהב בולים, כפי שהבנת כבר... כשיש לו זמן אין לי בעיה... כשאין לו, יש לי... תמיר.

doroni10

New member
עכשיו אתה צריך באמת לפנות

לדר. יוסף וואלך ו/או ליעקב צחור (שניהם מופיעים ברשימת אגודת הסוחרים הבולאיים בארץ)- זהו תחום ה"שיפוט" שלהם. דורון, אגב, בנושא נערך, פעם בחודש, מפגש בת"א.

yoavabadi

New member
כוונתך אלי?

אם כן תוכל לתת לי פרטים איך אוכל לצור קשר איתם? אולי יש למישהו מהם אתר?

תמיר1991

New member
ד"ר ואלך הוא אדם מדהים!

הוא נתן לי במתנה 35 (!!!) תוויות קלוסנדורף שונות, מעטפות חותמות אירוע מדהימות, בולי הכנסה נהדרים, ואם לא די בכך שני מעטפות מ- 51', ו- 52'. אני ממליץ לך לטלפן אליו ולספר על חיבתך לבולים, והוא ישמח לעזור לך. הטלפון במסרים. תמיר.

yoavabadi

New member
בעיה קטנה-

אני מתבייש
אבל איך שאימי אומרת "אם לא תבקש לא תקבל" (עוגיה-בגיל 5)

רוזן71

New member
יואב, תאמר לאימך....

בס"ד. שהביישנות (לפעמים) משתלמת. יואב שלום. ביישנות אם היא במידה זו תכונה יפה. חז"ל אומרים שהתכונות של בני ישראל הן "ביישנים רחמנים וגומלי חסדים. ובכדי להוכיח לך שהביישנות משתלמת כתוב לי במסר (אם רצונך בכך) את כתובתך, ואשלח לך במתנה מעטפה עם חומר בולאי מגוון. כתוב לי מה בדיוק אתה אוסף. רוזן.

למעלה