שאלות

deathstar

New member
אין למרטין סילמריליון

כל המידע ניתן להסקה מהספרים (אם קוראים אותם מספיק פעמים כמובן)

נכון../images/Emo45.gif

אכן, כל המידע מופיע בספרים. המידע הזה לא מופיע כסיפור רציף, אבל פרטים מופיעים פה ושם ואפשר ללקט את הפאזל. לא ידוע מה ההבטחה שהבטיח נד לליאנה. זה אחד הדברים שנשארים בגדר מסתורין בסדרת הספרים.

מיכל 2and1

New member
אביר הקרנפים מרשים מאוד...

יש גם סיכום מאוד טוב באתר באנגלית שב13.07 ש firehand העלה קישור אליו.. זה סיכום של כול 4 הספרים שלפני ריקוד...והוא עזר לי להעביר אתה המתנה הסופית לריקוד...(מרגע ההזמנה..) אני אנסה לקשר.. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1096&firstmsg=45 ההודעה עם הסיכום מה 13.07

ניר4819

New member
אתה פשוט מדהים!

תודה רבה על התשובות. אני חייב לשאול, איך אתה זוכר את כל הפרטים האלו? כמה פעמים קראת את הספרים? פשוט מדהים.

ניר4819

New member
וואו!

ותגיד, זו סדרת הפנטזיה האהובה עליך? אתה בכלל מכיר סדרות פנטזיה אחרות? זה פשוט מדהים מה שאתה מספר, וסליחה שאני שוב משתמש במילה הזו אבל היא הכי מתאימה. מעולם לא קראתי שום ספר יותר מפעמיים.

deathstar

New member
זה לא כזה נדיר

ספרים טובים הם כמו חברים טובים, תמיד נחמד לחזור ולבקר אותם. את רוב הספרים הטובים שאני קורא אני קורא פעמיים, ואת הטובים ממש אני יכול לחזור ולקרוא שוב ושוב.

מכיר קצת

זו בהחלט סדרת הפנטזיה העומדת בראש הרשימה. אבל גם את סדרת ספרי הארי פוטר קראתי לא פחות פעמים. אולי יותר. את ספרי טולקין גם קראתי יותר פעמים. ואת מחזור כישור הזמן קראתי לפחות פעמיים או שלוש. התחלתי לקרוא רשומות רומח הדרקון וזה גרם לי לתיעוב עמוק. אני תקוע באפריקה באיזה חור. לכן כל מה שיש לי לעשות בשבתות זה לחזור ולקרוא שוב ושוב את הספרים שכבר יש לי. כל פעם שאני מגיע לארץ אני משתדל להביא איתי עוד ספרים. כבר יש לי פה כמעט את כל הספרים האהובים עלי. אני מקווה שפעם הבאה שאגיע, ארכוש סדרת פנטזיה חדשה (בהמלצתכם רבותי!) ואם אהנה ממנה, גם אותה אקרא כמה פעמים.

ניר4819

New member
קראת את הספרים של רובין הוב?

אם לא, תרשה לי להמליץ בחום. סדרת הרואים למרחוק וזו שממשיכה אותה ששכחתי כרגע את שמה, עם אותם גיבורים נהדרים. ואני חייב לשאול, מה חשבת על סדרת כישור הזמן? קראתי את הספר הראשון (באנגלית כמובן), והוא היה בסדר, ועזבתי אחרי השני, ואני מבין שההמשכים הולכים ונעשים יותר ויותר עלובים...

בבקשה חכו עם ההמלצות

בטרם אטוס ארצה אלקט פה רשימה. בקשר למחזור כישור הזמן. לדעתי דווקא הראשון הכי משעמם. לאחר מכן זה רק משתפר. יש יותר אקשן בכל ספר. אני אוהב מאוד את הסדרה. כמו רבים אני חושב שהסדרה קצת נמרחת. אבל עדיין נהנה ממנה מאוד. יש שם חומר טוב.

deathstar

New member
מעט המלצות

קודם כל, ספרים אחרים של מרטין כמובן: חלום קדחת ומסעות טאף היו מאוד מהנים (גם אם בסגנון אחר לגמרי משיר של). שוגון של ג'יימס קלאוול הוא אחד הספרים הטובים ביותר שקראתי ואני מעמיד אותו בשורה אחת עם שיר של ושרה"ט. שאר ספרי הסאגה האסייתית האחרים שקראתי - טאי פן, בית האצילים ומלך עכברוש טובים כמעט כמוהו.

deathstar

New member
אגב, אם יורשה לי לשאול

מה אתה עושה באפריקה ומדוע אתה תקוע שם?

נ א ל ה

New member
../images/Emo45.gif

גם אני קראתי את "הארי פוטר" איזה 6 פעמים. אני יודעת שלאנשים יש נטייה לזלזל בסדרה ולומר עליה שהיא מתאימה בעיקר לילדים, אבל בעיניי היא פשוט גאונית.

2.

כאשר יורן בא למעלה מלך, הוא שטח את בקשתו לפני הכס לאנשים חדשים וציוד למען משמר הלילה השומר על החומה. נד סטארק שישב אותו יום על כס הברזל כממלא מקום המלך, קרא לאנשים להשבע לשחורים, אך אף אחד לא התנדב. אז אפשר נד ליורן לקחת לו אנשים מן הצינוקים. כאשר יורן עוזב את מעלה מלך, הוא מלווה בכשלושים איש. רובם אנשים שנתפסו על פשעים והועמדה בפניהם הברירה לשרת במשמר או לרצות עונשים אחרים כמו מוות או כריתת אברים, מקצתם יתומים שלקח מהרחוב בהבטחה למקום לינה וארוחה חמה שתמלא את כרסם, והיו גם שלושה נוספים. את השלושה האלה הוא לקח מן התאים השחורים והחזיק אותם כבולי יד ורגל בשלשלאות ברזל לאחת העגלות. באמצע הדרך לחומה מותקפת החבורה בידי אנשי לאניסטר. כאשר החבורה מובסת ואש אוחזת בעגלת הכבולים, משליכה אליהם אריה גרזן בטרם היא נמלטת ובכך מצילה את חייהם. לרורג' ונשכן את את מעט ההגינות להכיר לה טובה על כך, אך ז'אקן הגהאר מכיר לה טובה. שלושת הכבולים שהשתחררו מצטרפים אל אנשי לאניסטר ומגיעים לבסוף אל הארנהול. בהארנהול אומר ז'אקן לאריה כי מנעה מן האל האדום שלוש מיתות ולכן היא צריכה להחזיר לו שלוש מיתות. בגלל שהיא זו שמנעה את המיתות, בידה לקבוע את שלושת המיתות. אולי, אולי גם בגלל הכרת הטובה, בידה לקבוע את שלושת המיתות. בדיעבד מתברר שז'אקן הגהאר הוא חסר פנים מבראאבוס. האמונה הנפוצה ביותר והנכבדת ביותר בבראאבוס היא האמונה באל היחיד חסר הפנים ורב הפנים. האמונה באל חסר הפנים מקדשת את המוות כמתנתו למין האנושי (מזכיר את טולקין?). לאמונה מקדש גדול במרכזה של בראאבוס. הגרעין הקשה של המאמינים היא אגודת חסרי הפנים. לאגודת חסרי הפנים הון וכוח רב. ההון בא מתשלומים גדולים הנגבים על ביצוע עבודות התנקשות וכן מתושבי בראאבוס התורמים מהונם או את הונם למקדש. אנשי האגודה בקיאים במגוון דרכי התנקשות, מרעלים ועד כשפים. כמו כן הם יכולים לשנות את פניהם באמצעות כישוף או אשליה או כישוף של אשליה. מה שזה לא יהיה. ז'אקן הגהאר נתן לאריה מטבע. המטבע הזה משמש כאמצעי זיהוי של חברי האגודה ואולי אפילו כאמצעי ציווי לאנשי בראאבוס שמאמינים באל חסר הפנים, ואם לא מאמינים, לפחות מכבדים כבוד רב. אחת מסיסמאות האמונה היא שעל כל בני האדם לשרת. אז חברי האגודה משרתים בפועל בהביאם את מתת המוות לאנשים שונים, אך האדם הפשוט חייב לשרת אף הוא בהקראו, וככל הנראה הצגת המטבע היא הקריאה. בהציגה את המטבע לקברניט, בעצם ציוותה אריה ללא ידיעתה כי עליו לקחתה אל מקדש חסרי הפנים בכבוד ובמהירות. הקברניט עונה לה בכבוד: וולאר דוהאריס. על כל בני האדם לשרת. לאמור: היות ומוטל עלי לשרת, השירות שלי יהיה לקחת אותך אל המקדש.

3.

מי הם בעצם האחרים ומי הם הרפאים? זו שאלה קצת מורכבת מאחר ואנחנו עדיין במסתורין לגבי האחרים והרפאים. לא הרבה נאמר מאין הם באים, איך הם נוצרים, מה מביא אותם דרומה ומה לכל הרוחות היא המטרה שלהם. בחלום הקדחת ששקע בו כששכב פצוע וחסר הכרה, ראה בראן בחזונו את לב החורף ונבעת עד מוות. אז אמר לו הקאק "עכשיו אתה יודע למה אתה חייב לעוף. כי החורף הולך וקרב". בזמן כתיבת שורות אלו עולה בי התיאוריה שהמימרא הזו של בית סטארק לא מדברת על סתם חורף אלא על הלילה הארוך והקרב על השחר שיבוא בעקבותיו. אבל זה לא חשוב לנושא. אם כן נראה שהאחרים באים ממש מירכתי צפון. מליסנדרה טוענת שהם שדים עשויים משלג וקור, חייליו של כוח האופל. נאן הזקנה מספרת כי האחרים שונאים את הברזל ואת כל היצורים שדם חם זורם בעורקיהם. אין מושג למה הם שונאים את הברזל, אך עובדה היא ששריונם של האחרים נוצר מחומר בלתי ידוע וחרבם עשויה אף היא מחומר שאינו מוכר לאדם. כאשר האחרים הורגים אדם או מוצאים גוויה, הם ככל הנראה עושים משהו שמנפיש את הגופה לזומבי רצחני שכל תפקידו זה להרוג כל דבר חי. לאחר מכן יבואו האחרים וינפישו את הרוגי הזומבי שיהפכו לזומבים בעצמם. כאשר גוויה הופכת לזומבי עיניה בוהקות בכחול ספיר כעיני האחרים, תנועותיה איטיות ולמרות שיש בה חיות כביכול, אין הגוויה חשה בכאב או באברים המבותרים ממנה. תנועותיהם של האחרים עצמם זריזות מאוד וקשה להלחם בהם. את הרפאים די קל להרוג אם יש אש זמינה. האש נתפשת בבשר הרפא ומציתה אותו כמו עץ ישן ספוג בשמן. הרפא עולה בלהבות מיד והלהבות מגרשות ממנו את הכוח המניע אותו ומשאירות רק עצמות מפוחמות. לעומת זאת את האחרים קשה להרוג. החרבות שלהם קרות כל כך שהן מזיקות כל חרב שהן מצחצחות בשעת הקרב. להרוג את האחרים ללא צחצוח חרבות מאוד קשה בגלל זריזותם וערנותם. אחד הדברים שמתנגד לכוחות האחרים הוא החומר הנקרא זכוכית דרקון. חומר כזה ממיס את האחר כאילו היה ארטיק שנתקע בו מלחם. יכול להיות, יכול להיות שזכוכית דרקון יכולה להתנגש בקרב עם להביהם של האחרים ואולי להזיק אותם כפי שהיא ממסה את שריונו של האחר. האחרים מופיעים בעצמם בספרים בכמה מקומות בודדים. לראשונה, בפרולוג למשחקי הכס. שם סיור של משמר הלילה נתקל באחרים. בפעם השניה נתקל סאמוול טארלי באחד מן האחרים בזמן מנוסתו מאגרוף ראשוני האדם יחד עם השורדים ממשמר הלילה. הרפאים מופיעים בספרים לראשונה כאשר אוב מוצא אותם בסיור עם ג'ון והדוב הזקן מעבר לחומה. לאחר מכן בקרב על אגרוף ראשוני האדם ולבסוף כאשר קר ידיים מציל את סאם טארלי מידי הרפאים בכפר נטוש של אנשי פרא בין מצודתו של קראסטר לבין החומה.

4.

מליסנדרה היא דמות שנויה במחלוקת מאוד. מליסנדרה מדברת על נבואה מפורסמת. נבואת השחר והנסיך שהובטח. הלילה הארוך, הנסיך שהובטח והקרב על השחר הם מושגים יחסית ידועים. הבעיה עם מליסנדרה, ואני חושב שזו גם הסיבה שמשניאה את מליסנדרה על הקוראים, היא שמשום מה מליסנדרה משכנעת את עצמה שסטאניס הוא הנסיך שהובטח. היא מנסה להכריח את הנסיבות להציג את הסימנים שהובטחו בנבואה ואין לה מעצורים בדרכה להשגת מטרותיה. אני מאמין שמליסנדרה באמת משוכנעת בצדקתה וזו הסיבה לכל מעשיה. אני רק חושב שהיא טועה בגדול ושהיא די מטומטמת שהיא יוצרת את הסימנים כדי שיתאימו לאדם שהיא בחרה בו, במקום לחפש את הסימנים המתאימים ולבחור באדם שהם מצביעים עליו. למליסנדרה יש כוחות. אין ספק. מליסנדרה רואה דברים, אין ספק. אבל היא רואה את הדברים בצורה מעוותת, מפרשת הכל לפי איך שהיא רוצה לראות את הדברים ושוב, הכל חייב להתאים לבחירה שהיא עשתה, במקום להתאים את הבחירות שלה בהתאם למה שקורה. זו הבעיה הגדולה עם מליסנדרה.

נ א ל ה

New member
אז...

מליסנדרה אכן מדברת על הקרב הגדול בין "האחרים" לממלכות האדם שיבוא בזמן החורף הגדול? כי אם כן - כולם צריכים להיות מאחוריה, ולא נגדה. כולל ג'ורג' מרטין.
ומה זה "נבואת השחר והנסיך שהובטח"?

deathstar

New member
אנשים בעולמנו כל הזמן מדברים על נבואות זעם

ועל כך שמלחמת גוג ומגוג תגיע, רעידות אדמות יבואו, המשיח יגיע ובלה בלה בלה. כולנו מאחוריהם? כך זה עם מליסנדרה. לאדם הפשוט זה נראה כאילו זה סתם הזיות של כוהנת דת. האחרים בשלב זה הם רק מיתוס, משהו שמספרים עליו לילדים קטנים כדי שיפחדו. אף אחד לא מאמין בהם יותר (מלבד בודדים בצפון) ובודדים ראו אותם (שוב, רק בצפון). וגם אם כולם באמת היו מאמינים שהולכת להיות מלחמה בין כוחות האור לחושך, אין לאף אחד סיבה דווקא לעמוד מאחוריה. לגבי נבואת השחר והנסיך שהובטח - אם תקראי את הדיאלוג בין סאלאדור סאן לדאבוס - הוא מספר לו על כך שבמלחמת השחר הראשונה, אלפי שנים לפני שהסיפור שלנו מתרחש, מנהיג מקרב בני האנוש בשם אזור האי יצא להלחם באחרים, וניצח. לאחר מכן נובא שלקראת מלחמת השחר הבאה, כשהכוכב האדום ידמם בין מלח ועשן, אזור אהי יוולד שנית, והוא יהיה הנסיך שהובטח, שינהיג את בני האנוש במלחמה הבאה. מליסנדרה מאמינה שזה סטאינס, אבל יש גם יסוד סביר להאמין שמדובר בכלל בדאני.

למעלה