שאלות

נ א ל ה

New member
../images/Emo88.gifשאלות../images/Emo88.gif

אהלן, אני באמצע "העורבים", אז אם אפשר בלי ספויילרים לסוף הרביעי או לחמישי. יש לי כמה שאלות, קצת חופרות ולא קשורות זו לזו. אשמח להבהרות והארות.
1. מה הסיפור עם רוברט והמרד במלך המשוגע? אנשי "הדרקונים" שלטו בוסטרוז המון שנים, ולא תמיד היו שליטים טובים, ובכל זאת אף אחד לא התמרד. מדוע רוברט החליט לצאת למרד בסוף ודווקא בזמן ההוא? הבנתי שזה משהו שקשור לאחות של נד שהוא אהב ולראיגאר. מצד שני, ראיגאר מתואר בספרים באופן מאוד חיובי. בכל מקרה, אשמח אם תתנו לי קצת רקע לכל מה שקרה שם בין אאריז, ראיגאר, אחות של רוברט, נד, המרד וכו'. 2. לא כל כך הבנתי את מה שהיה לאריה עם הז'האר הזה בארנהל. החליף פנים? הרג בשבילה אנשים? WTF? מי הוא בכלל? שומעים ממנו בהמשך? ומה זה המטבע הזה שהוא נתן לה? כרגע היא הגיעה לאיזה מקדש בבארבוס, אבל גם לא כל כך הבנתי מה המקדש הזה אומר ואיך הוא קשור למטבע. 3. מי הם בעצם "האחרים"? במהלך הספרים מתוארים לנו "רפאים", מעין אנשים מתים שאפשר להרוג רק עם זכוכית דרקון ואש ומתייחסים אליהם כ"אחרים". מצד שני, באיזשהו שלב זכור לי שאמרו שהרפאים האלו אינם "האחרים", ושהאחרים גרועים מן הרפאים. אז האם הם היינו הך, או שני דברים שונים? האם ראינו את "האחרים בספרים", או שבעצם עוד לא? 4. מליסנדרה. מתוארת כחתיכת זונה. שונאים אותה. מצד שני, היא מדברת על חום מול קור, ועל מאבק גדול יותר מהפוליטיקה של וסטרוז. האם ייתכן והיא מדברת על החורף הגדול ו"האחרים" ועל הצורך להילחם בהם? נרמז ונראה כאילו שכן. אבל אם היא אכן מכוונת לקרב החשוב הזה - מדוע מרטין מציג אותה באור כל כך שלילי? הרי היא מנבאת אמת. הרבה

ellendili

New member
איפה אביר הקרנפים? ../images/Emo6.gif

אענה לך כמיטב יכולתי: 1. רוברט ונד מרדו בטרגריינים כי ריאגר חטף ואנס את אחותו של נד- ליאנה, שהייתה גם מאורסת לרוברט. אנחנו לא באמת יודעים שזה מה שקרה (יכול להיות שהייתה שם התאהבות הדדית) אבל זה הסיפור שמוצג לנו מעיניהם שלרוברט וסטארק. 2. הבחור בהארנהול הוא בן לכת של רוצחים מקצועיים שחלק מהיכולות שלהם זו גם החלפת זהויות. המטבע משמש לזיהוי. אריה מגיעה למקדש של הכת בבראבוס ומה יקרה לה שם זה כבר ספוילר
ז'אהר הרג בשבילה אנשים כי הוא חב לה את חייו וזו התמורה שהיא ביקשה. 3. האחרים הם האויבים האמיתיים של האדם. הם גבוהים, חיוורים, מדברים בשפה לא מובנת ומשתמשים בחרבות כחולות. הדבר היחיד שהורג אותם זו זכוכית דרקון- סאם הרג אחד כזה. הרפאים הם זומבים שהאחרים יוצרים מגופות ואפשר לשרוף אותם או לבתר לחלקים קטנים. 4. קצת קשה לענות על זה בלי ספויילרים. תמשיכי לקרוא

deathstar

New member
קצת תשובות

1. רוברט היה מאורס לאחותו של נד - ליאנה. ראיגר, מסיבותיו, רצה את ליאנה וחטף ואנס אותה. אחיו של נד ואביו גם נרצחו במעלה מלך על ידי אאריז. לכן רוברט יצא למרד ונד היה יד ימינו. לא ברור מדוע ראיגר עשה מה שעשה, דימוי חיובי והכל. 2. אם תקראי היטב תראי שבספרים יש הרבה אזכורים לכת חסרי הפנים של בראווס. מדובר ברוצחים שכירים (שמתוארים ככאלו שאף פעם לא נכשלים בביצוע רצח) שיכולים (כפי שרואים בספר השני ובתחילת הרביעי) להחליף את הפנים שלהם כפי שהם רוצים. ג'אקן מסתבר היה חסר פנים כזה. הכת הזו לא סתם כת של רוצחים - זו כת דתית לכל דבר שסוגדת למוות. לכן כשאריה הצילה את ז'אקן רורג' ונשכן היא גזלה מאל המוות 3 חיים, אותם ג'אקן היה מחוייב להחזיר. לכן הוא עזר לה עם 3 רציחות (שהתפתחו ליותר). לא מפורט יותר מדי על המטבע אבל הוא כנראה משהו נפוץ שמאפשר לחסרי הפנים תמיד להגיע למקדש שלהם בלי בעיה. במקדש הזה מאמנים את חסרי הפנים. 3. את האחרים ראינו למשל בפרולוג בספר הראשון - הם אלו שהרגו את ויימר רויס. האחרים (ההלכים הלבנים, אליהם למשל קראסטר מקריב את הבנים שלו) שולטים ברפאים והם אלו שמקימים אותם לתחיה. האחרים שונים לחלוטין מהרפאים. הרפאים הם העבדים של האחרים. 4. זה תלוי למה את מתכוונת ב"מציג באור שלילי". את מליסנדרה ראינו מתוך 2 נקודות מבט שונות - של קרסן ושל דאבוס. שניהם רואים במליסנדרה אישה זרה עם דת זרה שמשפיעה על המלך אליו הם נאמנים. הם לא באמת מכירים את האמונות שלה - מבחינתם היא זרה שעם יכולת הכישוף שלה מכשפת להם את המלך. אפשר לראות שאחרים (שנאמנים פחות לסטאניס) הולכים אחריה ומעריצים אותה. הם לא מכירים את כל הדברים שעליהם היא מדברת - המלחמה באל האחר, החורף הגדול וכו'. לכן היא מתוארת באור כזה שלילי מבחינתם.

ניר4819

New member
בדיוק קראתי אתמול את הפרק במשתה לעורבים

שבו סרסיי מתארת איך היא הייתה משודכת לראגיר (ומעניין שמדבריה יוצא שאבא שלה החליט על השידוך הזה חד צדדית, ופשוט יצא מנקודת הנחה שלא תהיה בעיה עם האבא המשוגע...). מהרגעים היותר אנושיים ויותר נוגעים ללב של סרסיי בספרים.

nathaliesh

New member
../images/Emo45.gif הנקודה הזאת מתוארת

כנקודה שבה הכל מתחיל להשתבש עבור סרסיי.

ניר4819

New member
יש לי שאלה...

למה השידוך הזה לא התבצע בסוף? נאמר שם, שהמשוגע תירץ את זה בכך שבית לניסטר משרתים של הטארגריינס, וזה לא הגיוני שבן המלך יתחתן עם בת של משרת. זה, אם תסלחי לי, נשמע כמו בלבול במוח. יש פה משהו עמוק יותר. האם אאריס חשש שהלניסטרים, דרך החתונה הזו, יחזקו את כוחם ויתחילו לאיים עליו ועל שלטונו? זה ההיגיון שהדריך אותו, או שיש פה עוד משהו? ועוד שאלה - את זוכרת איך ראגיר הגיע לאליה? גם פה היה מדובר בשידוך? ואם כן, מה היה ההגיון שמאחוריו? דברים ששכחתי...

deathstar

New member
לדעתי (כולל ספויילר לחמישי לדעתי)

אאריז שנא את טיווין. גם בגלל שהוא היה השליט בפועל של ווסטרוז וניהל את הממלכה, וגם בגלל שהוא התחתן עם ג'ואנה אותה אאריז רצה (זה בזכרונות של באריסטאן אם אני לא טועה). יש מצב שזה בגלל זה. אפשרות אחרת היא שאאריז חשב שהלאניסטרים בכיס שלו ולא ראה טעם בלחזק את הברית עם טיווין יותר, ולכן חבל יהיה לבזבז בן על נישואים שלא יתרמו לו מבחינה פוליטית.

nathaliesh

New member
עד כמה שאני זוכרת

השידוך עם אליה נעשה דרך אריס, כי אליה היא נסיכה, הכי אצילה ומקבילה לראיגר שיכול להיות בשבע הממלכות (כי לצורך העניין כשאתה הנסיך/מלך אז בעצם כולם נתינים ומשרתים לפי הגישה הזאת). לגבי האם היה משהו עמוק יותר- לדעתי לא הייתה כאן איזו מזימה מטורפת אלא עירוב של סנוביזם טארגרייני, יחד עם העובדה שהוא היה מאוד מאוים מטיווין. אל תשכח שהטארגיינים כמעט תמיד התחתנו בינם לבינם ופשוט לראיגר לא הייתה אחות בגיל הנכון... או דודה, או משהו כזה

יש פה נקודה שקשה לי להסכים איתה

הנסיכות של אליה היא מן השפה ולחוץ. זה רק תואר. בדרגתה היא שווה לבני סטארק, ארין או לאניסטר. למעשה כיום דרגתה שווה גם לבני טיירל שמעולם לא היו מלכים או אפילו אצילים עד שאאיגון רומם אותם. הסנוביזם הטארגארייני ידוע. אבל כבר היו כמה שידוכים בין יורשי עצר/מלכים טארגאריינים לבין בית מארטל. אז יש תקדים. ובאמת אאריז הרגיש מאויים מטיווין. מה לעשות. ככה זה כשיש מלך חלשלש וראש שרים/משנה למלך חזק ובעל השפעה, אחד שיודע לשלוט בפועל.

nathaliesh

New member
אני די מסכימה בעניין הזה

אבל מן השפה אל החוץ או לא, היא עדיין נסיכה ואם קונים את "תיאוריית המשרתים" של אאריז אז היא די האופציה היחידה בתוך ווסטורז.

deathstar

New member
אז זהו, שאם אאריז לקח את טיווין כמובן מאליו

וחשב שתמיד תהיה לו התמיכה של הלאינסטרים, אין שום הגיון בלהשיא את יורשו לבת של מישהו שגם ככה יהיה נאמן אליו. חתונה זו אחת הדרכים הכי יעילות דיפלומטית לגרום לברית בין 2 בתים. הכי הגיוני מבחינתי של אאריז זה לבוא בברית עם בית אחר.

nathaliesh

New member
אאריז מטורף ככרוכיה, הוא לא חושב בצורה

הגיונית, לדעתי. למרות שמה שאתה כותב הוא מאוד הגיוני, לדעתי מה שמניע אותו זה בעיקר האגו והפחד מטיווין.

אני חושב שאת לוקחת את עניין המשרתים למקום אחר

לדעתי הוא כינה את טיווין משרת לא כי כולם משרתים חוץ מטארגאריין ומארטל. הוא כינה את טיווין משרת בגלל שטיווין שירת אותו במשך 20 שנה.

nathaliesh

New member
../images/Emo13.gif

חושבת שהוא התייחס לכולם כאל משרתים. אבל האמת שבעיקר מה שמשנה פה לדעתי זה שהוא היה מטורף לגמרי וזה בעיקר מה שהכתיב את ההתנהגות שלו

אז מה? לחפור לכם שוב? הנני ואחפור. תשובה 1.

הטארגאריינים שלטו בווסטרוז קרוב ל300 שנה. לא תמיד היו הטארגאריינים שליטים טובים, אבל היו להם דרקונים. אף אחד לא שכח את שדה האש ואת גורלו של הארן השחור. אף אחד לא רצה להתעסק עם הדרקונים. למרות כל זאת היו מרידות, אם כי רוב המרידות היו מצד ממזרים ובני משפחת טארגאריין. המרד של רוברט התרחש לאחר זמן רב שבו לא היו דרקונים. כוחו של בית טארגאריין התבסס על נאמנותם של הלורדים המקומיים. המרד של רוברט התאפשר הודות למצב מיוחד שנוצר בעת ההיא. סיבת המרד איחדה ארבעה בתים שליטים, ארבעה לורדים ריבונים שיחד היוו בערך חצי מכוח הממלכה. מבין ארבעת הלורדים השליטים האחרים, אחד מהם היה "ברוגז" עם המלך, ועוד אחד (עד כמה שידוע לי) לא ממש הפגין עניין בלחימה. אני מדבר על באלון גרייג'וי. ושוב אני מזכיר, הסיבה המרכזית למרד לא הייתה חטיפת ליאנה בידי ראיגר, אם כי זה היה האירוע שפתח את כל השתלשלות העניינים. הסיבה המרכזית למרד הייתה חוסר הברירה של הלורדים לבית סטארק ובאראתיאון. הלורד הצעיר של וינטרפל והלורד הצעיר של קץ סופה התבקשו להסגיר את עצמם לתליינו של אאריז המלך המטורף בעוון.... כלום. אם הם מוכנים למות בשביל גחמה של טארגאריין מטורף, מילא. אם הם רוצים לחיות, הם חייבים למרוד ולנצח. ביקשת קצת רקע על מה שקרה בין אאריז וכל השאר. טיווין לאניסטר ששימש כימין המלך במשך כעשרים שנה ועשה את עבודתו בהצלחה, הציע את בתו כשידוך לבן המלך, הנסיך ראיגר ונענה בזלזול מחפיר. טיווין התפטר וחזר נעלב לצוק קאסטראלי. קצת לאחר מכן עורך הלורד העשיר וונט טורניר גדול, אבי כל הטורנירים בטירתו שבהארנהול. הפרסים הנדיבים והדר הטורניר מושכים אליהם את רוב האצילים הגדולים והאלופים מכל שבע המלכויות. רק טיווין לאניסטר נשאר מצוברח בצוק קאסטראלי. על מנת להעניש את טיווין לאניסטר, לוקח ממנו אאריז את בבת עינו, בנו ג'יים ומשביע אותו למשמר המלך. בפעולה זו לוקח המלך מלורד לאניסטר את יורשו ולמעשה גם את בנו. ראיגר, שלהשערתי (ואני חוזר, להשערתי בלבד) קרא על נבואת השחר ומאמין שהנסיך שהובטח צריך לצאת מאש וקרח, מציב לו למטרה את ליאנה סטארק, חלק הקרח שיזדווג עם האש שבו על מנת להוליד את הנסיך שהובטח. שוב להשערתי, ראיגר עושה הכל על מנת להרשים את ליאנה. בערב שלפני הטורניר הוא שר שיר עצוב שגורם לה להתרגש ולבכות, ולבסוף הוא זוכה בטורניר הרמחים כאלוף. לאחר הטורניר, נוכח כי ראיגר וליאנה נעלמו. בראנדון סטארק, אחיה הבכור של ליאנה, זועם על הפרת אירוסיה של ליאנה. הוא בטוח שזו חטיפה והוא רוכב אל המבצר האדום במעלה מלך ומול שעריו קורא תיגר על הנסיך ראיגר שלא היה שם באותו זמן. הקול מגיע אל אוזניו של המלך אאריז ששולח ללכוד את בראנדון סטארק ובני לווייתו ומזמן את אבותיהם לענות על האשמות של בגידה במלכות. אאריז המטורף מוציא להורג את האבות והבנים בדרכים אכזריות ומשונות, ומחשש שמא יהיו עוד שיקראו עליו או על בנו תיגר, הוא מבקש את ראשו של אחיה הנוסף של ליאנה, אדארד סטארק, ואת ראשו של ידידו הקרוב וארוסה של ליאנה, רוברט באראתיאון. לאור הנסיבות שציינתי לעיל, ג'ון ארין שהיה לורד קן הנשרים, מגן הבקעה וריבון המזרח, מניף את דגליו במרד מחמת העובדה שהמבוקשים הצעירים הם בני חסותו והרי נשבע להגן עליהם כאילו הם בניו. אל בית ארין-הבית השליט בבקעה, בית סטארק-הבית השליט על הצפון ובית באראתיאון-הבית השולט על נחלות הסופה, מצטרף בית טאלי שמחובר לבית סטארק בקשרי אירוסין. כוחות מתקבצים מכל רחבי ווסטרוז וזורמים אל ארצות הקלשון להתלכד סביב הצדדים. לאחר כמה נצחונות שזכו בהם המורדים, מתרחשת המערכה שמסמנת בעיני רבים את הקרב המרכזי במרד שכונה בפי המלומדים "מלחמת החמס". ראיגר נסיך דרגונסטון עורך את חילו אל מול חיל המורדים בראשות רוברט באראתיאון לורד קץ סופה. רוברט הורג את ראיגר אך נפצע ונד סטארק ממהר דרומה להכריע את המלחמה. בעוד נד סטארק ממהר לכיוון מעלה מלך, חילו הגדול של בית לאניסטר שעד עתה לא השתתף בקרבות בגלל ה"ברוגז" שהוזכר לעיל, מופיע בשערי עיר הבירה. אנשי העיר בטוחים שלורד לאניסטר, ימין המלך לשעבר, בא להגן על עירם ופותחים את שעריהם בפניו. זו הייתה טעות מרה. אנשי לאניסטר טובחים, בוזזים ואונסים בכל אשר הם פונים ובעוד הם עסוקים בפוגרומים מופיע חילו של נד סטארק בשערי העיר הפתוחים. בינתיים המלך אאריז שמרגיש כי בא קיצו מנסה לנקום במותו כשמשון ומורה למקימי הלהבות שלו להעלות בפיצוץ גדול של אש פרא את העיר. ג'יים לאניסטר שצווה בידי המלך להביא אליו את ראשו של אביו, לורד לאניסטר, הורג את שליחיו של אאריז ולבסוף אותו בעצמו. נד סטארק מופיע באולם הכס זמן קצר לאחר הרצח ורואה את ג'יים לאניסטר יושב על כס הברזל ובידו חרב זהב אדומה מדם המלך הנרצח. לאחר שנד מסמן את מעלה מלך כעיר כבושה לכוחות המורדים, הוא ממשיך דרומה בשורה של קרבות מוצלחים ומכריע את יתר הכוחות התומכים בבית המלוכה. המלחמה מסתיימת לאחר כשנה, כאשר נד נלחם למרגלות מגדל החדווה בשלושת אחרוני אנשי משמר המלך של אאריז. הלורד המפקד, השור הלבן, ג'רולד הייטאוור. סר ארתור דיין, חרב הבוקר וסר אוזוול וונט (אם אני זוכר נכון). במגדל עצמו מוצא נד את אחותו הגוססת ליאנה ומבטיח לה הבטחה שתרדוף אותו לשנים רבות. את גופתה של ליאנה הוא לוקח לקבורה בווינטרפל, ואת המגדל הוא ממוטט לגל אבנים על מנת לקבור את אנשי משמר המלך המתים וככל הנראה גם את חבריו שלחמו בהם ונפלו בקרב.

נ א ל ה

New member
וכמובן - תודה על התשובות../images/Emo140.gif

מעמיקות ומאירות. שאלה נוספת: מאיפה כל המידע שלך? מהספרים או מחומר רקע אחר שמרטין פירסם? האם יש למרטין משהו כמו "סילמריליון" של טולקין? מעין ספר דברי הימים, אשר מדבר על העדינים העתיקים יותר?

למעלה