שאלה לדיון

Hawkgirl

New member
הקטע מיה.. שזה לא ככה :\

שום דבר שקשור לפרסום בארץ(ולא ממש אכפת לי כרגע מהתנהלות העניין בארצות אחרות) כבר לא קשור לכישרון או הנאה מהעניין :\ היום כל חרטא יכול להפוך לסלב(*אהם*מאיה-בוסקילה*אהם*רוני-דואני*אהם*). והבעיה היא שכל זמר גם הופך פתאום גם לשחקן/דוגמן וכל שאר הדברים >.> כך שכן, זה מעצבן אם פתאום דוחפים שחקן(רק בגלל שהוא שחקן) לתחום אחר(כך שזה לא בנוגע רק לתחום הדיבוב) שבכמעט כל המקרים אותו אדם גם לא מצליח בעניין הזה, אבל בכל זאת ממשיכים להעסיק אותו בזה בשביל הכסף, הפרסום, ושאר הדברים שנכנסים לנושא >.> ולצערי, עם כל הביקורת שלי על אוכלוסיית המדינה הזו... האזרחים פשוט קונים כל זבל שיוצא לשוק X_X ועושים ממנו משהו שהוא פשוט לא X_X אדם צריך לעסוק בתחום שלו O: ואחותי אמרה לי דבר מאוד חכם לפני כמה שבועות כששאלתי אותה למה היא לא רוצה ללמוד מוזיקה, כלומר ללמוד להלחין, לנגן.. כי האנשים המוערכים והמשכילים בתחום המוזיקה הם גם כאלו שלמדו בתחום(כמו אביב גפן או צביקה פיק למשל..). היא פשוט אמרה לי שאדם צריך לעסוק בתחום שמתאים לו. גם הזמרים המצליחים ביותר כמו מירי מסיקה, ריטה וכו'... לא ידעו להלחין ועובדה שהם מהזמרים הטובים בארץ O: קחו למשל את אביב גפן - הוא מלחין מדהים. אבל זמר? הוא על הפנים X_X או זאתי שכתבה את השירים למירי מסיקה(איך קוראים לה? XD ), היא כותבת מעולה(ואם אני לא טועה היא גם הלחינה את השירים לא?), אבל לשיר? היא פשוט מחרידה X_X וצביקה פיק.. באמת צריך להרחיב על הצורה שבה הוא שר? XD בקיצור, אדם צריך לעסוק בתחום שהוא מתאים לו. לא לנסות ולעסוק גם בתחומים אחרים רק בגלל שיש לך את היכולת. כלומר אני באמת לנסות להצליח בכל תחום, אבל אם אתה לא מתאים, תכיר בעובדה! אם אתה טוב גם במקצוע האחר הזה-סבבה. אבל אם אתה לא טוב בו-תכיר בעובדה הזו ותצא בראש מורם X_X אוח נו קסו, ואלעד משגע אותי במסן ומוציא אותי מריכוז ממה שרציתי לכתוב #%$&%$#&

Hawkgirl

New member
דרך אגב XD

ההתנסחות שלי למה שאחותי אמרה נשמעת נוראית, כשאחותי אמרה את זה, זה היה נשמע הרבה יותר חכם $#&%

דוגמן שהוא שחקן שהוא זמר = בע

כמו מייקל לואיס. הוא הדוגמא הכי מעולה לדבר הזה שרותם קוראת לו "חרטה". והיא צודקת. אז סבבה, הבן אדם דוגמן. יפה לו. אבל אחר כך, בגלל שהוא יפה - הוא גם עובר למשחק ומתחיל לשחק בטלנובלה מצליחה. למה? כי הוא דוגמן! ואחרי שכולם חושבים שאין עוד מה לומר, מיד הוא "הופך" לזמר ומתחיל להשתתף בפסטיגל. חחח ממתי הוא זמר? לא זכור לי ששמעתי שיר אחד שלו בחיים. ובאמת, זה מצחיק כל הקטע הזה של "אנשים הם סלבס אז הם יכולים לעשות הכל", כי בתכל'ס הם גרועים, ורק מנסים לעשות אותם טובים במשהו שהם לא. אני באמת לא אוהב את זה... כי זה רק מראה עד כמה תעשיית הבידור פה בארץ ירודה מאוד >_> סליחה אם אתם לא חושבים כמוני, אבל זה הדעה שלי. אני חושב שלכל דבר יש גבול, ולקחת דוגמן, להפוך אותו לשחקן ואז בכלל בלי שום קשר למציאות להחליט שהוא גם זמר - זה כל כך מיותר. באמת. ושלא תבינו אותי לא נכון, דווקא יש הרבה כאלו שהוכיחו את עצמם בקטע הזה, למרות העובדה שהם דוגמנים הם דווקא שרים יפה מאוד או משחקים טוב. אז מבחינת הנושא שלשמו נפתח השרשור - הדעה שלי דיי מקובעת בעניין הזה של סלבס מדבבים. בחו"ל זה באמת נשמע טוב כי יש שם אנשים מקצוענים, אבל בארץ העניין הזה מתחלק לשני חלקים: הסלבס הבאמת מוכשרים שיכולים לדבב כי הם טובים בזה, והסלבס המתלהבים האלו שרוצים להוסיף איזה כמה דיבובים לרזומה שלהם, רק כדי שיוכלו להגיד "אני עשיצי את זה, אני דיבבתי אותו, גם אני דיבבתי דמות בסרט גדול ומצליח!" אני מצטער, אבל אני לא אוהב את כל הקטע הזה. שכל אחד יישאר בתחום שלו וזהו >__> אם אתה דוגמן - תדגמן, אם אתה שחקן מפורסם - תמשיך לשחק ום אתה מדבב שבאמת הוכשר לדיבוב, עבר קורסים, למד, התחכךבתחום במשך שנים - תהיה מדבב ושוב - יש כאלו שבאמת יכולים להיות מעולים בכמה תחומים, אבל אני רק אומר שמאוד קל להבדיל בין אלו שבאמת רוצים את זה כי הם אוהבים את זה (כאילו, דיבוב), לבין אלו שכל כך שקוף שהם עושים את זה בשביל הפרסום נטו.

porky169

New member
אני רוצה לקחת אתכם../images/Emo134.gif

כמה חודשים אחורה אני דיברתי בדיוק על הדברים על תופעות הסלבס ובדיוק מה שאתם הזכרתם פה וכמעט כולם פה הקניטו אותי וניסו להסביר כמה שאני טועה אני עדיין עומד בדעה של מה שאמרתי אז!

miaBaby

New member
אבל אתם כבר סוטים מהנושא...

ברור שיש שחקנים שהם לא זמרים ודוגמנים שהם לא שחקנים... אבל זה לא נוגע לדיבוב... ובדיבוב לפי דעתי התופעה הזו מקובלת... מהסיבות שכבר הזכרתי בפוסטים שלי למעלה.. שהם בקיצור: "כסף והוראות מלמעלה.."

miaBaby

New member
האמת שאם היית בודקת...

היית רואה שלקחת את השחקנים\זמרים זה כן חלק מהפרסום של הסרט, ברגע שמישהו סלב שם את הקול שלו בסרט זה מוכר... ומה לעשות שהאמריקאים מעדיפים שהבמאי הישראלי יביא סלבס לקדם ת'סרט... זה האינטרס הסופי של הבוסים מלמעלה.. NOTHING YOU CAN DO ABOUT IT. ותשמעי, אין מה לעשות.. הרבה מדובבים הם גם זמרים או שחקנים במקרה, זה מקובל... וזה הכל קשור אחד לשני

Hawkgirl

New member
היה לי מה להגיב לך!

אבל אני עייפה, היידים רועדות, והמוח לא עובד כמו שצריך, אז רק שתדעי שהיה לי מה להגיב לך!!!! %$#&&%$ XD

אממ..

*סורי אם חזרתי קצת על דברים שנאמרו...*
בקשר לסלבס שמדובבים---אין מה לעשות..זה אוכל...אני יודעת על אחיות שלי ששמעו שרן דנקר מדובב בסרט חדש שיצא ((לא זוכרת את השם..)) הן ממש רצו ללכת לראות...ותכל'ס באמת אין מה לעשות-רוב מה שהולך בשוק זה מה שיותר מוכר ואם זה סלבס-אז למה לא?! חוצמזה גם אם סלב לא דובב אף פעם אבל הוא יודע לשחק ויש לו ביטחון, זה יבוא לו אחרי כמה סשנים... קיצר,נכון שזה באסה שמפורסמים מתקבלים לתפקידים רק בגלל שהם מפורסמים אבל זה לא כל כך נורא ואם יוצא להם טוב---אז בכלל... =)

mikeys barking

New member
רק אני חושבת אחרת?

הרבה פעמים מגלים סלבס (שחקנים בעיקר) שמדבבים ממש יפה למרות שאין להם נסיון בדיבוב, למה? כי הם שחקנים. קחו למשל את טום הנקס (כן, אמריקאי). שחקן באמת מעולה. הוא מדבב בסרט "צעצוע של סיפור" (דיסני) והוא עושה עבודה פשוט מדהימה למרות שאין לו נסיון בדיבוב (ותקנו אותי עם אני טועה) ואלו שלוקחים אותם בגלל שהם מפורסמים והם בכלל לא יודעים לדבב? זה כבר באמת בושה. הם לסלב וגם למלהק [?]. וזה שלוקחים מישהו לדבב לסרט בגלל שהוא סלב זה בסדר גמור ומובן. זה מקדם להם את הסרט ומביא יותר צופים. למה שחקנים מוכרים בהוליווד מקבלים המון כסף על העבודה שלהם? כי הם טובים ומביאים הרבה קהל לסרטים- וזה לא קשור בכלל לשנות האלפיים, ככה זה תמיד היה וככה ישאר. מבחן בביולוגיה

qweenDDD

New member
רציתי להוסיף...

שאם היו עושים אנימציה בארץ וזה היה מוביל לעשיית סרטים אני מאמינה שגם אז היו לוקחים שחקנים מוכרים כדי לעשות את התפקידים הראשיים. למדבב צריכות להיות יכולות משחק, אין מה לעשות. לכן מעדיפים שחקנים, לא שכל שחקן יכול לדבב אבל זה נותן לו יתרון. עוד דבר , מי שזוכר את הדיבוב למרי פופינס עשתה מישהי מדהימה, כבר הזכרתי את זה פעם (לא זוכרת מי) ונינט שרה את השירים , אז היתה חלוקה אבל מי זוכר מי היתה המדבבת, נינט הופיעה בבכורה וזה מה שלקח בסוף נכון או לא? ועוד משהו בסרט שאני ראיתי שעושים היו אילוצים ולחצים של האולפנים לגבי תפקידים מסוימים אז גם את זה צריך לקחת בחשבון.בעיקר כשבחו"ל מלהקים שחקנים מרשימים והם דורשים שבארץ יעשו את הקולות סלבס גם. אז יש המון שיקולים ודברים שלא תמיד יודעים. הלוואי ותמיד יקחו לתפקידים את מי שנכון וטוב ולא את מי שמפורסתם. אבל עד אז הדגים ישחו בחול והשמש תזרח בלילה.

mikeys barking

New member
|../images/Emo45.gif

בתור אחת שלא ראתה את מרי פופינס [החדש], הייתי בטוחה שנינט שרה את השירים וגם מדובבת שם. למה? כי עשו סביב זה שמחה והילולה כאילו פורים זה מחר (יאי!
) ומה מסתבר- שנינט כולה שרה את השירים.. ובתור אחת שצריכה כבר לצאת לביה"ס, אני באמת מטומטמת

בני86

New member
זה פשוט גועל נפש

בגלל שהם מפורסמים מעדיפים לקחת אותם מה זה צריך להיות ? אני חושב שהגיע הזמן שיחזירו תחלאות האלה למקום שלהם. צריך להחרים כל חברה שמעדיפה מפורסמים על פני אנשים רגילים.

NanyGosh

New member
טוב בשביל השם..

קודם כל, היי לכולם!
שמחה להיצטרף לקהילה. ובקשר לנושא: זה בהחלט מתסכל! אני אישית הייתי מעדיפה שיבחרו אנשים לתפקידים בגלל שהם מוכשרים וטובים ולא בגלל שהם מפורסמים. אבל אין מה להגיד.. ברגע שמישהו מוכר ומפורסם מדובב את הדמות זה בהחלט עושה רושם טוב. אני מודה, שזה גם פרט שמושך אותי כשאני מסתכלת על סרט מצוייר. אבל מה כל ה"שם" שווה אם המדובב לא עושה את התפקיד שלו טוב? פירסום, ותו לא. מוסיף צבע?.. רק עם אותה אישיות יודעת לעשות את התפקיד טוב. עם זה כבר אין שום בעייה. [=

אוקיקי

New member
דעתי

לדעתי לא צריכים לתת למפורסמים לדבב רק בגלל שהם מפורסמים. אני לא אומרת שלא יתנו להם לדבב, אלא שיעברו קורס או הכנה כלשהיא ויבדקו אם הם מתאימים לדבב בכלל ואם הם מתאימים לדמות. למה שיקחו מפורסם שידבב סתם ככה תפקיד ראשי בסרט ואת "פשוטי העם" הלא מפורסמים לא יקחו? כשאני רואה סרט לא מעניין אותי איך קוראים למדבב והאם הוא מפורסם אלא אם זה דיבוב טוב ומתאים.

למעלה