שאלה לדיון

OrlyNL

New member
../images/Emo88.gif שאלה לדיון ../images/Emo88.gif

בזמן האחרון יש טרנד היסטרי של כל מיני סלבס שמדבבים סרטים. מיותר לציין שלרובם אין נסיון (ולחלקם גם אין כישרון מי-יודע-מה). מה אתם חושבים על זה? זה מתסכל שבא מישהו ולוקח את התפקידים הטובים רק בגלל שהוא זמר/שחקן מפורסם? או שזה דווקא נחמד ומוסיף צבע לדמויות?

Hawkgirl

New member
אכן מתסכל - ואני לא אשקר O:

אבל אין לי בעיה אם הבנאדם באמת יודע לשחק X: כלומר יש דיבובים של שחקנים בסרטים ודברים כאלו שהשחקן ממש מדובב מעולה, ויש גם כאלו שממש נוראיים >.> במקרים של הנוראיים זה מתסכל, במקרים של המוכשרים זה לא אכפת לי, כי למה להעביר את הסלב קורס או משהו אם הוא כבר יודע לדבב מעולה? :] אני לא מאמינה שבשביל המונחים בדיבוב צריך להעביר אותו קורס XP

miaBaby

New member
רובם לומדים תוך כדי...

וקובעים להם יותר שעות סשנים ועובדים יותר בסבלנות... בד''כ גם אם שחקן מתקשה בהתחלה התוצאה מגניבה אחרי שהבמאי משגע את השחקן והטכנאי משפץ ת'פאשלות...

miaBaby

New member
יצא לי בתור מדבבת רגילה לחשוב על זה

הרבה כשרק התחלתי... למשל אני זוכרת כשהגיע מעבר בליער וראיתי בגיא פינס שרוני סופרסטאר עושה דמות שאווריל לווין עשתה... חשבתי בהתחלה שזה דבילי (טוב, קינאתי כי הדמות הזו מצחיקה ורציתי לעשות אותה
היא מחורפנת... ) אח''כ קלטתי שזה בטח מגניב להיות ילד ולשמוע קול כזה מוכר בסרט... וזה גם מביא פירסום כשהסרט יוצא... החסרון הוא שעם שחקנים צריך לעבוד קשה יותר מאשר עם מדבבים ויותר זמן כי הם לא ממש רגילים ללפיסינק וכל זה, ולפעמים אי אפשר להוציא מהם את אותו רגש כי הם לא רגילים לתת כזה רגש בחדר ריק עם מיקרופון. אבל אני בעד, והאסימון הזה ירד לי כשראיתי את " חברים על הכוונת" וציון ברוך דיבב את הדמות שאשטון קוצ'ר דיבב באנגלית... זה היה כ''כ מצחיק והיה אפשר לפזר בדיחות פרטיות באמצע... זה הפך את הסרט לטיפה יותר "הומור ישראלי" והילדים בבכורה נקרעו מצחוק וגם ההורים כי זה דיבר אליהם... קיצר, שווה כל דקה של עבודה קשה, כיף גם לשחקן כחוויה שאפשר ללמוד ממנה פן אחר של משחק, גם למי שצופה, ואין שומדבר פסול בזה, יש מספיק תפקידים לכולם לדעתי

avi 88

New member
אני ממש לא אוהב את זה...=\

יש סדרות\סרטים בהם הסלב עושה אחלה עבודה ויש מיקרים בהם התוצאה ממש גרועה(אני לא אזכיר שמות). חשוב לציין שלא תמיד הבמאי רוצה ללהק סלב לקסט שלו,לאחרונה יש ביקוש מהאולפנים בחו"ל ללהק מפורסם שידבב בסרט דמות כזו או אחרת כדי למשוך צופים.

miaBaby

New member
חרא עבודה... זה כבר תלוי בבמאי...

השחקן מוגבל ליכולות שלו אבל זה התפקיד של הבמאי לגרום לזה לעבוד, לחפר על החוסר ניסיון של השחקן ע''י בדיחות או התאמה של הדמות למה שהשחקן כן מסוגל... אחרי הכל הם בכל זאת אנשי תעשייה וכן יודעים איך לעבוד ברצינות, הם פשוט לא רגילים לדיבוב... קיצר, כשהבמאי משקיע ויושב מספיק שעות עם השחקן התוצאה מגניבה... כי יש מחשבה מאחורי השימוש בשחקן. אבל יש במאים שמאבדים ת'סבלנות ורוצים שסשן ירוץ מהר כמו עם מדבב מקצועי, ואז התוצאה פחות טובה. קיצר, יש הרבה גורמים ללמה תוצאה של סרט היא טובה או רעה, והשחקן המסכן שרק בא לאולפן כחוויה הוא לא האשם העיקרי לדעתי.. הוא רק עושה מה שהוא יודע הכי טוב שהוא יכול... חוצמזה שאם מישהו ממש ממש מחורבן בדיבוב - זה לא התפקיד שלו לשנות מי שהוא.. זה התפקיד של הבמאי לפסול אותו מהתפקיד... ואם מגיע סרט לאקרנים שהדיבוב חרבנה.. זה רק אשמת הבמאי שקיבל ת'שחקן רק על סמך השם שלו והפופולאריות שלו. טוב, חפרתי קשות על התפקיד של במאי... P:

Hawkgirl

New member
נמנמ.. אני האמת שלא מסכימה X_X

אם השחקן לא מתאים לתפקיד, הן מבחינת משחק והן מבחינת קול זה לא תפקיד הבמאי ללמד את השחקן איך לעשות את העבודה OO" ואם כמו שאמרת בוחרים מדבב אחר מקצועי יותר שיודע לתקתק את העבודה, מן הסתם התוצאה לא תהיה פחות טובה כמו שאמרת, כי מדבב מקצועי כל כך לא מסיים את העבודה שלו בתוצאה לא טובה. כמו שאמרתי, אדם שלא מתאים, ומצריך משאר הנוגעים בעניין לעבוד כפול רק בגלל שהוא לא מנוסה, לא יודע מה לעשות, ומאריך את זמן העבודה - שילך לקורס אם הוא עד כדי כך רוצה לדבב OO" ויתחיל לעבוד כמו כל מדבב חדש שזה בדברים קטנים כדי לאמן את עצמו OO" באמת שהקטע הזה של דחיפת מפורסמים לדיבוב זו השפעה מוחלטת של העבודה האמריקאית שמביאים מפורסמים לדבב דמויות באמת כדי לקדם את מכירות הסרט, זו ממש שיטת מכירה. אה וסליחה, אמא שלי קוראת לי לראות איתה את התוכנית הזו בכולבוטק, כך שדי שכחתי כבר מה עוד רציתי לכתוב XD כמה פעמים אפשר לטחון לי את התוכניות האלו של הפדופילים באינטרנט? זו לא אשמתי שיש ילדים מטומטמים בעולם הזה שלא שמעו על הדבר הזה, הדחוי וחסר המשמעות שנקרא מוח O:

miaBaby

New member
אבל...

זה התפקיד של הבמאי להחליט אם השחקן טוב מספיק ששווה לעבוד איתו. ובגלל זה אם השחקן לא טוב, זה לא ממש אשמתו, הוא הרי רק הגיע לאודישן המסכן ולא מבין בזה כלום... אשמת הבמאי שקיבל אותו... ועוד משהו חשוב ששחכתי לציין... משום מה בארץ חושבים שנורא חשוב "לתקתק" את העבודה מהר ושבגלל זה עדיף מדבב ולא שחקן... האמת במקרים מסויימים זה נכון, בעיקר בסדרות שצריך להגיד אותן מהר למיקס... אבל בסרט יש זמן, ובארה''ב למשל הזמן הוא לא פונקציה אלא האיכות... ועובדים עם השחקן המון וזה למה זה יוצא כ''כ מדהים. אני לא רואה שום סיבה ללמה לא לעבוד עם שחקן קצת יותר זמן ולא לתקתק אם הקול שלו מוכר וזה מקדם ת'סרט ואפשר להוציא ממנו עבודה טובה עם סבלנות..

OrlyNL

New member
מיה, יש גם אילוצי תקציב

הצורך "לתקתק מהר" נובע גם מאילוצים של תקציב. מכיוון שמשלמים לשחקנים פר סשן, אז מחליטים מראש על מספר סשנים מוגבל. אין לבמאי את כל הזמן שבעולם להיות סופר סבלני עם שחקנים שזאת הפעם הראשונה שהם מדבבים...

miaBaby

New member
בגלל זה אמרתי..

בסדרות מתקתקים וזה בסדר... אבל לסרט יש יותר תקציב וגם צריך לחשוב איך להביא קהל לקולנוע, אז מותר לקחת את הזמן ולהשקיע בשם מוכר, לא? אחרת לא היו עושים את זה בכלל... כנראה שזה מחזיר להם את ההשקעה כשהסרט יוצא לקולנוע

OrlyNL

New member
נראה לי שיש לנו קצר בתקשורת

אני התכוונתי שבסרטים יש תקציב מאוד מוגבל (אני מדברת על התעשיה בארץ), ולכן אין את כל הזמן שבעולם לשבת עם מדבב חסר נסיון. יש מספר סשנים מאוד מוגבל שאפשר לקבוע לכל שחקן, והוא חייב לעשות את העבודה בזמן המוקצב לו. זה לא נכון שיש זמן להשקיע בשמות מוכרים. וחוץ מזה - מה שלומך?

miaBaby

New member
חח אין קצר, דווקא הבנתי... ../images/Emo8.gif

וברור שלא התכוונתי שיש זמן ללא הגבלה, אבל עובדה בשטח זה שלפעמים שווה להשקיע יותר זמן וכסף בשחקן מוכר ולא מנוסה בדיבוב.... בשביל השם... אם זה לא היה משתלם לאלה מלמעלה לא היו עושים את זה נראה לי... זה מה התכוונתי

Hawkgirl

New member
האמת ש.. XD

הסרטים האמריקאים יוצאים מדהים כי מקליטים קודם את השחקנים ואחר כך מתאימים את תנועת השפתיים של הציור לדיבוב, ובגלל זה יש כל כך דיוק XD סתם למקרה שלא ידעת, כי זה מה שהבנתי מהדברים שלך(שהשחקנים מדבבים על הסרט הקיים ולא שהסרט מותאם לדיבוב שכבר קיים)

miaBaby

New member
רק התכוונתי שהם לוקחים ת'זמן...

אני יודעת שהם מתאימים ת'ליפס לפי השחקן.. אבל הם גם יושבים איתו יאמבה על אותה רפליקה.. אל תשכחי שגם אין להם תמונה ללכת על פיה... כל הרגש מגיע מהוראות של הבמאי, קיצר, באמריקה יודעים לקחת ת'זמן שיצא נייס.. ואם בארץ בוחרים לקחת שחקן וגם לקחת ת'זמן ולהשקיע, נראה לי אחלה

porky169

New member
נכון אבל לפי מה שהבנתי../images/Emo134.gif

הם מראים לvoice actor תמונה של אותה דמות מהתסריט וככה הוא אמור בעקרון איך להגיד את זה

מאיוש33

New member
לדעתי זה לא הוגן..

שיש אנשים שמשקיעים, עוברים קורסים ומליאנטלפים אודישנים והסלבס פשוט באים ולוקחים את זה- רק בגלל שהם סלבס!! זה גם די מעצבן שלסלבס נותנים דברים בחינם כמו בהשקות של פלאפונים ובגדים והם לא משלמים על זה גרוש ולמה? כי הם סלבס! אויי...זה כל כך מעצבן.......!!!

porky169

New member
יש לי רק דבר אחד להגיד../images/Emo134.gif

ברוכים הבאים לישראל של שנות האלפיים

miaBaby

New member
למה כולם כ''כ נגד?

כמו שאתם חושבים שזה כיף לדבב גם יש סלבס שבטח חושבים שזה יהיה מגניב להתנסות בזה. אני לא חושבת שזה פייר שלא יתנו להם לנסות רק כי הם עובדים כבר במשהו אחר... זו התנסות מגניבה ואם זה מקדם ת'סרט ועושה לשחקן טוב על הנשמה אז למה לא? הדיבוב לא שייך לנו.. וצריך לתת לכולם הזדמנות שווה, גם לסלבס וגם למדובבים. יש מספיק לכולם.

Reichan

New member
אני חושבת...

שזה בסדר, כל עוד לא לוקחים אותם *כי* הם סלבס. ברור שלא צריך לעשות אפלייה מתקנת, אבל לא צריך לקחת אותם כי הם סלבס, אלא כי הם טובים. שיעשו וויס טסט וינסו, ולא יתחילו בתפקידים ענקיים בסרטי תלת מימד שדורשים טונה ליפסינק. אף אחד לא אמר להם לא לנסות ולהטמע בתעשיית הדיבוב, אנחנו רק אומרים שזה לא הוגן שנותנים להם פרוטקציות כי הם סלבס.

miaBaby

New member
זהו שעושים להם VOICE TEST

וזה מה שהרבה ילדים פה לא מבינים... שאם הם לא היו טובים בVOICE TEST לא היו לוקחים אותם. אבל הם מתאימים בד''כ לדמות ורואים שיש עם מה לעבוד ושיש פוטנציאל... אז בהתחלה אולי הם איטיים יותר, לוקח להם זמן להבין את העסק... אבל אחרי כמה סשנים הם קולטים את העיניין... בואו נודה בזה, דיבוב זה רק עיניין של בטחון וניסיון וגם אם מישהו שחקן מגיע לו ת'הזדמנות לחוות את זה, אחרת זה אפלייה הפוך...

למעלה