סקר

ניריתי 1

New member
../images/Emo88.gif סקר ../images/Emo88.gif

מהו המיתוג המיקצועי שלכם ? מהי נישת ההתמחות שלכם ? למה לקוח יבחר דווקא בכם כמאמן/ת שלו ? בואו נכיר קצת

האם מאמן חייב להיות מומחה לתחום מסוים?

שלום נירית ולכולכם, בעבר קיבלתי יעוץ שווקי, והיועצת היתה סגורה על זה שכולם חייבים שתהיה להם נישה, להיות מומחים למשהו. הבעיה היא, ואולי לא בעיה, שבפועל לטעמי אין שום צורך כזה. הרי אימון הוא פתיחת אופקים מחשבתיים, רענון תפיסות, התגברות על מחסומים רגשיים... מה זה משנה באיזה תחום? שיהיה בתחום הצפרות המקצועית במדבר, מצידי. כך שאני לא בוחרת לעצמי שום תחום מסוים. ההתמחות שלי היא באימון ולא בעצות משום סוג. והנה עוד כמה מילים שכתבתי בנושא: האם מאמן צריך להיות מומחה בתחום מסוים? כשפונים ליועץ, באים כדי לקבל תשובות, וחשוב לקבל תשובות מאדם שמכיר היטב היטב את כל הפרטים הקטנים של התחום הספציפי שלכם. אתם כנראה לא רוצים לקבל מידע לא מעודכן או לא שלם. כשאתם רוצים להתאמן, המצב שונה בהחלט. אתם באים לרענן את החשיבה שלכם, את הצורה שבה אתם מסתכלים על דברים, את ההרגלים, את הכוון המעשי שלכם. יש לכם כבר הרבה מידע. אתם לא מחפשים תשובות, אלא תהליך. רוצים עצות? יותר מזה. יתכן שאתם בכלל לא רוצים מידע ועצות מבחוץ. אולי אתם בכלל לא רוצים שמישהו יאמר לכם מה לעשות. איך הוא יכול? התמונה הרי מורכבת כל כך. ומי יודע שהשקפת העולם שלו תואמת את שלכם? למה מה שמישהו אחר חושב חשוב יותר מאשר מה שאתם חושבים? כשאני רוצה שמישהו ילווה אותי בתהליך, אני מחפשת מישהו שיכול להיות נקי. שיכול להקשיב לי ממש, בלי ליעץ, בלי להסביר לי (כי בלי להצטנע, אני יודעת המון...), רק להיות איתי ממש, ולהבין ממש איפה אני עומדת, ולהיות שם בשבילי, ולתמוך בי, ואולי אחרי שהבין ממש ממש איפה אני עומדת ומה קורה איתי, לומר לי כמה מילים משלו. בעדינות ולא בצורה כוחנית או מפריעה. אולי לשאול מעט שאלות שיעוררו את החשיבה שלי, או ציון קטן של משהו שעשיתי או אמרתי – ונראה שאני לא מספיק מודעת אליו. זה שיודע הכל אני חוששת מאוד לפנות לאנשים שיודעים הכל ומנסים לכוון אותי לדרך שלהם. רוב הסיכוי שהדרך שהם מציעים לי רחוקה שנות אור ממה שמתאים לי. זה אופייני, למשל, בתחום של גידול ילדים. אנשים מחזיקים בתפיסת עולם מסוימת, וכשמדברים איתם, הם שולפים אותה, אפילו בלי להרגיש. ומה אם התפיסה שלהם שונה מזו שלי? הם לא מבינים שיש פה בעיה. הם לא חושבים בכלל שהתפיסה שלהם היא תפיסה, אלא האמת, וזה באמת כבר מצב עגום. זה מזכיר לי מקרה של ידידה, שבעלה התנגד לשינה משותפת עם הילד. כל יועץ זוגיות או הורות שפנתה אליו, היה גם הוא נגד שינה עם הילד! והפתרון המידי שלהם, היה, להפסיק לישון עם הילד. אבל הפתרון הזה לא מתאים לה כלל, ולא מביא בחשבון כלל את מה שחשוב לה. למעשה היא לא היתה צריכה פתרונות, אלא אדם שיעבוד איתה על הנושאים של הזוגיות שלה, בדרך ובקצב שלה. מאמן טוב אם כך, האם צריך שמאמן יהיה מומחה לתחום מסוים? אולי, אם אתם מדברים על תחום מאוד מיוחד, שבו נדרשת השכלה מיוחדת. אם לא, אתם צריכים מאמן טוב. מאמן שיודע ללוות ולקדם תהליכים. מאמן שיודע להקשיב ולכבד אתכם, ולעודד אתכם לפעולה. מאמן שיודע שהוא לא יועץ. מאמן שמאמין בכם, ומאמין בפוטנציאל שלכם, ויש לו מספיק ערנות ונוכחות כדי להפוך כל שיחה למשהו מיוחד עבורכם.

eveik

New member
שאלה אלייך ../images/Emo13.gif

"יותר מזה. יתכן שאתם בכלל לא רוצים מידע ועצות מבחוץ. אולי אתם בכלל לא רוצים שמישהו יאמר לכם מה לעשות. איך הוא יכול? התמונה הרי מורכבת כל כך. ומי יודע שהשקפת העולם שלו תואמת את שלכם? למה מה שמישהו אחר חושב חשוב יותר מאשר מה שאתם חושבים?" מסכים בהחלט. זה אגב מה שאמרת ליועצת השיווקית?

חה חה... לא בדיוק

לא היתי אז מספיק מגובשת, הקשבתי יותר מדי לעצות לא מתאימות. אבל היו הרבה דברים חכמים אחרים שהיא אמרה, שלפחות עוררו מחשבה, גם אם גם בהם אני לא משתמשת לגמרי. אני לא יודעת אם אני דוגמא טובה לכל דבר, אבל באמת שאת הכל עשיתי בעצמי. את הפיתוח של הקריירה שלי, את האתר, את הסגנון, אפילו את הקידום של האתר. בד"כ זה מנוגד לכל העצות, תמיד אומרים להעזר במקצוענים אחרת הכל חובבני מדי. אבל בינתיים יצא לא רע
אולי דוגמא טובה למה שכתבתי עליו בקטע הזה. נעזרתי טונות באימון וקרוב לאפס ביעוץ.

eveik

New member
ולפעמים ייעוץ

רק מוציא זמן וכסף. היום כל אחד הפך ליועץ וכל אחד גם המומחה הכי גדול בתחום שבו עוסק. במצב מגוחך שכזה..צריך לבדוק טוב טוב לאן פונים לייעוץ...

eveik

New member
זה הגיוני

מהסיבה הפשוטה - אנחנו לא יכולים להיות מומחים בהכל. לאנשי מקצוע עדיין יש את מקומם, בגלל הידע והניסיון שלהם (בין השאר). אנחנו לא יכולים להיות טוב בהכל, או לדעת הכל. אגב, זה שיצא לך לא רע זה לא באמת מדד אמיתי, כי את לא באמת יכולה לדעת איפה היית במידה וכן היית משתמשת בעצות כאלה או אחרות מבעלי מקצוע. יכול להיות שזה היה הבדל בין להיות במקום טוב (סתם הגדרה, אני לא מכיר אותך אז לא יכול באמת להעריך את מצבך) לבין מקום טוב מאוד / מצויין. כמובן שיכול להיות שגם היה קורה ההפך והיית במקום פחות טוב, זאת בהחלט אפשרות שאסור לשכוח. בסופו של דבר, אני מניח שאיך שאת מרגישה נמצא מעל הכל וצריך לקבל חשיבות עליונה, ואם את מרגישה בתור מאמנת הכי טוב כשאת זאתי שדואגת להכל ועושה ע"פ מה שמרגיש ונראה לך - אשרייך

כמו שמילן קונדרה אמר

אי אפשר לחיות את החיים בשני מסלולים במקביל, כשבכל אחד מהם בוחרים בחירה אחרת, ולראות איך יצא כל אחד מהם... או בקיצור (שלי): החיים הם ניסוי לא מבוקר
אני מסכימה איתך לחלוטין. יכול להיות שעם יעוץ כזה ואחר היתי מצליחה יותר. או יותר מהר. אם זה היה טוב יותר או לא, בתמונה הכוללת, אין דרך לדעת - ובעצם בשביל מה? מה שהיה, היה. היום יש בחירות חדשות לבחור.

בטח שיש טעם לנתח

רק פחות מושכת אותי אישית השאלה אם אני אישית היתי צריכה להעזר ביותר יעוץ כזה או אחר. לא מתחברת לגישה שאין טעם לעסוק בעבר. אולי לא לנתח המון, אבל בהחלט להקשיב לקולות שבתוכנו, שמגיעים - מה לעשות? - בעיקר מהעבר.

eveik

New member
אז למעשה

את תומכת בגישה שכדאי להקשיב ולנתח את הקולות שבתכונו, לעומת זאת בנושאים אחרים (שאולי פספסנו/לא מטרידים אותנו מספיק/כל סיבה אחרת) אין צורך להתעמק מעבר? אשמח להבין את הדעה שלך בנושא

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
יש תחומים בהם ההתמחות חשובה

אני מתמחה בתחומים של קריירה, ADHD ואימון מנהלים. כל אחד מהתהליכים האילו שונה מהותית מהאחרים. בתחום הקריירה בדרך כלל מגיעים אנשים שמחפשים שינוי כיוון. כאן התהליך הוא לפתוח הרבה אפשרויות, למצוא היכן הענין והחיים נמצאים אצל הלקוח ומשם לבדוק מה חוסם אותו. בתחום הקשב והריכוז האימון דורש הרבה הכרות עם התחום, עם הטיפול התרופתי והאבחונים השונים. לעיתים משתלבת בזה הדרכת הורים, שגם היא דורשת ידע. העבודה היא קודם כל על קבלה עצמית, על מציאת הכוחות של האדם ומציאת אסטרטגיות התמודדות הולמות - האימון הרבה יותר מכוון (אל האסטרטגיות) ויורד לפרטים, כי ללא הפרטים האימון נופל. באימון מנהלים - סיפור אחר לגמרי. צריך להכיר את הסביבה האירגונית, להבין מה נדרש ממנהל כדי לתפקד טוב ולסייע למנהל לראות זאת. בדרך כלל אימון מנהלים מתחיל מאבחון שעושה ההנהלה ומזהה קושי אצל המנהל. למנהל יש פחות מודעות מה עליו לשפר, וחלק מהעבודה צריכה להתבצע כדי שיהיה שיתוף פעולה והבנה מצידו. כולם משתמשים בכלי אימון, בכולם נעבוד גם על ההוויה במקביל לעשייה, בכולם עלינו להאמין בלקוח ולראות בו יצירתי שלם ובעל תושיה - אבל הדרכים הן שונות. גם מי שלא מתמחה יתרום למתאמן, אבל מאמן מומחה בתחומו יתרום ברמה אחרת, ובעיני זוהי מקצוענות. גם ידע הוא לא מילה גסה. הרבה פעמים משתלב באימון ידע התחום - לא כייעוץ אלא כהרחבה של הנושא. כולנו באים עם ידע - בתחום מערכות היחסים למשל, ואנו משמתשים בו כל הזמן גם באימון. אנו יודעים להבחין שמערכת יחסים אינה בריאה וממקדים מתאמן לעבוד עליה. ידע בתחומים אחרים אינו שונה ואינו פחות חשוב.

מבינה ומקבלת

בתפיסה שלי מה שאת אומרת כולל יעוץ מסוים, אבל מהסוג שבהחלט יכול לקדם את האימון. למשל להבין מה נדרש מהמנהל כדי לתפקד טוב - אני קוראת לזה יעוץ. אבל לא בנימה שלילית. את הדוגמא שלך עם מערכת היחסים, אני מבינה, אך אישית לא כוללת את עצמי בדוגמא. זה נשמע לי לגיטימי, אבל יכול להיות שאני קיצונית ממך בתפיסה של "המתאמן קובע את הערכים". אני חושבת שאצטרך מצב קיצוני מאוד של אלימות פיזית, בשביל לומר שמערכת היחסים אינה בריאה. בד"כ אני שואבת את המטרה מן המתאמן. היו אנשים שרצו להתאמן ולהתחזק לקראת גירושין. בתפיסה שלי גירושין הוא מוצא אחרון, ואני לא חשבתי שהם כבר הגיעו למוצא האחרון, כלומר, לטעמי, מערכת היחסים כן היתה בריאה וכן אפשר היה לעבוד עליה. ובכל זאת עבדתי איתם על המטרה שלהם, ושמתי את הערכים שלי בצד. היתה לי עוד דוגמא לא מזמן. אישה שמהסיפורים שלה מאוד לא אהבתי את הקשר הזוגי שלה. אבל לא אמרתי כלום, הלכתי עם הכוון שלה בעבודה, שלא התמקד בכלל בשאלה אם להשאר עם בן הזוג או לא, אלא באיזה אלמנט מסוים בקשר. אחרי עבודה שעשינו יחד, פתאום הסתבר שדווקא יש שם אלמנטים חיוביים אדירים, שהיא פשוט לא שיתפה קודם, כי היתה מוצפת מהשלילי. אחרי עבודה על השלילי נחשף עוד הרבה חיובי. עכשיו נשארתי נטולת דיעה לגבי הקשר שלהם
ואני משאירה לה להחליט. כמו שאני חושבת שסביר. דיון מעניין!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מערכות יחסים

אנחנו בדיון מעניין שלא לגמרי קשור לשאלת הנישה - יותר לשאלת הגישה האימונית. אני לא חושבת שתפקידי להודיע למתאמן שעליו לסיים את הקשר עם בן זוגו. תפקידי עם זאת לא להתעלם מהקושי אם הוא קיים שם. לברר איתו את הטוב ואת הקשה בתוך הקשר, להציף את שאלת המחיר אם יש צורך, ולעבוד על שיפור הקשר. אם הלקוח לא ירצה לעבוד על כך, כי היגיע עם מטרה אחרת, בדרך כלל אניח לזה תוך ציון העובדה שנחזור לזה בעתיד. בדרך כלל החיים יציפו את הנושא הזה שוב ונגיע אליו. אני מחזיקה עבור הלקוח את האג'נדה הגדולה של חייו - חיים בעלי משמעות, הגשמה, מסופקים אשר ממשים את הערכים שלו. מערכות יחסים נכלל בזה. הלקוח הרבה פעמים מגיע לטפל באג'נדה הספציפית, ועלינו לעזור לו לגעת גם בנושאים הגדולים (ולכבד גם את הספציפיים).

קראתי אותך בעניין

וכמו שכתבתי לאורן, יתכן שיש הבדל בתפיסה ובדרך האימון שלנו. למשל ההבדל משתקף פה: "תפקידי עם זאת לא להתעלם מהקושי אם הוא קיים שם" גם אם כן עובדים על הנושא הזה, מעט מאוד אני מעלה קושי שאני רואה. אני בד"כ מעדיפה לעבוד על הקושי שהמתאמן עצמו חווה. אני מרגישה שמה שהוא מעלה הוא יותר רלוונטי לו בנקודה הזו, ולפעמים אכן זה צץ בהמשך. וזה מתקשר גם לדיון על סובלנות.

ordanco

New member
הוספה שלי לסלט

אהלן, איזה דיון מענין והתגובות שלכם מאוד מענינות, נראה כי יש איזה בלבול בין יעוץ לאימון, ונדמה כי אם יש התמקדות בנושא אז הופכים ממאמנים ליועצים, אני לא מסכים עם גישה זו. התמקדות בנישה נועדה להיות מומחה בה, להנות מתחום שאני אוהב, להקל על מתאמנים למצוא אותי מבין קהל המאמנים, למשל: נניח שיש מאמן ראשון שאימן: 10 פנסיונרים, 7 מחפשי עבודה, 8 מחפשי זוגיות, 12 בטחון עצמי, 4 יזמים, 13 ילדים, 2 מתגרשים, 5 הורות, 8 קידום בקריירה, 2 שיפור זוגיות. מול מאמן שני שאימן: 65 פנסיונרים. ואני מדבר רק על אימון ואלה עוד מספרים קטנים, זה יקרה כאשר המאמן באמת אוהב לעבוד עם פנסיונרים וללא ספק המיתוג שלו יהיה ברור וממוקד ויהיה קל לקוחות (פנסיונרים) למצוא אותו, סביר להניח שלמאמן השני, שקהל הלקוחות שלו כביכול קטן יותר, יהיה בעל מספר לקוחות גדול יותר. נישה ומיתוג נועדו ל: א. ש 80% מהלקוחות יהיו אלה שאני הכי אוהב. ב. שיהיה ללקוחות קל למצוא אותי מבין 7,000 המאמנים הקיימים. מה דעתכם? אורן

כמה נושאים אתה מעלה

היי אורן, שווקית - מסכימה ב - 100%, יש יתרון לנישה (אם כי אין לי נישה, ויש לי המון לקוחות) זה שתקבל לקוחות שאתה אוהב - מסכימה (אם כי, אני אוהבת את כל הסוגים) אבל לגבי ההתמחות. פה השאלה. מה זה התמחות באימון פנסיונרים? מה זה כולל לדעתך? אני יודעת מה זה התמחות באימון. זה אומר להכיר ולשלוט מגוון כלי עבודה, להיות בעל יכולות אישיות גבוהות כך שכל נושא שיעלה יתקבל בברכה, לא לקחת אישית שום דבר, להיות תמיד עם אופקים רחבים ופתוחים עבור המתאמן, לא להאמין לסיפורים השליליים של מתאמן על עצמו, כל מיני דברים. בקיצור להיות מסוגל לתמוך באדם לשינוי מכל סוג. אבל מה זה התמחות באימון פנסיונרים? ענבל השיבה, ולטעמי כללה שם ענייני יעוץ (שוב, לא אומרת את זה לשלילה). ואתה? מה אתה משיב?

ordanco

New member
התמחות

אהלן סאלי, תארת כאן מספר כלים טובים לאימון, כאשר אני עובד 80% עם אוכלוסיה בעלת מאפיינים מסויימים אני נהיה יותר מומחה בה, אני קורא ולומד דברים שקשורים בה, כלים יותר ספציפים, נסיון של שיטות אחרות כגון פסיכולוגיה ועוד ועוד, הלמידה שלי וההתנסות שלי מאוד ממוקדים ולא כללי קצת על עסקי, קצת על ילדים ועוד כלי כללי, גרף הצמיחה שלי בתחום הזה מהיר ועוצמתי כיוון שהוא רציף , ממוקד וחזק, את אלה ניתן ליישם באימון אישי או ביעוץ - השיטה של העבודה היא משנית בהתמחות. מסתדר לך?

כלים - מסתדר

אהלן אורן, מסתדר לי טוב מה שאתה כותב על כלים. בהחלט יכולים להיות כלים ספציפיים לתחומים. מה שאני לא מאוד מתחברת הוא לניסוח "קצת על עסקי, קצת על ילדים ועוד כלי כללי" - אימון עסקי ואימון ילדים - קצת מכל אחד הוא הרבה ממשהו אחד: אימון. והכלי הכללי הזה יכול לשרת מעולה אנשים רבים. כלים פשוטים ביותר, יכולים להיות בעלי עוצמה. מה שעוד אני רואה מתוך העבודה המגוונת שלי - הוא את הניואנסים הדקים השונים כל כך בין אנשים שונים. אפילו אנשים שמתאמנים באותו תחום - הסבה מקצועית למשל, או חיפוש עבודה - המקומות שלהם שונים כל כך, העבודה שונה כל כך. מה שאני אוהבת הוא את הנקיון שבכלים הפשוטים ביותר. ללא כל הנחה מוקדמת על המתאמן. מתאמנים מפתיעים אותי כל כך הרבה, כמעט בכל פגישה - ואני שמחה מאוד שאני נשארת "נטו" בהקשבה, בלי לתייג אותם לכוונים ספציפיים או כלים ספציפיים מדי. יכול מאוד להיות שענבל ואתה, ואני, מאמנים בצורה מעט שונה. אני אולי מאוד קיצונית בתפיסת ה"אימון נטו", ואני מרגישה את התועלת האדירה שלה. ויתכן שיום אחד אגלה את התועלות שאתם מדברים עליהן, של כלים מאוד ספציפיים.

למעלה