האם מאמן חייב להיות מומחה לתחום מסוים?
שלום נירית ולכולכם, בעבר קיבלתי יעוץ שווקי, והיועצת היתה סגורה על זה שכולם חייבים שתהיה להם נישה, להיות מומחים למשהו. הבעיה היא, ואולי לא בעיה, שבפועל לטעמי אין שום צורך כזה. הרי אימון הוא פתיחת אופקים מחשבתיים, רענון תפיסות, התגברות על מחסומים רגשיים... מה זה משנה באיזה תחום? שיהיה בתחום הצפרות המקצועית במדבר, מצידי. כך שאני לא בוחרת לעצמי שום תחום מסוים. ההתמחות שלי היא באימון ולא בעצות משום סוג. והנה עוד כמה מילים שכתבתי בנושא: האם מאמן צריך להיות מומחה בתחום מסוים? כשפונים ליועץ, באים כדי לקבל תשובות, וחשוב לקבל תשובות מאדם שמכיר היטב היטב את כל הפרטים הקטנים של התחום הספציפי שלכם. אתם כנראה לא רוצים לקבל מידע לא מעודכן או לא שלם. כשאתם רוצים להתאמן, המצב שונה בהחלט. אתם באים לרענן את החשיבה שלכם, את הצורה שבה אתם מסתכלים על דברים, את ההרגלים, את הכוון המעשי שלכם. יש לכם כבר הרבה מידע. אתם לא מחפשים תשובות, אלא תהליך. רוצים עצות? יותר מזה. יתכן שאתם בכלל לא רוצים מידע ועצות מבחוץ. אולי אתם בכלל לא רוצים שמישהו יאמר לכם מה לעשות. איך הוא יכול? התמונה הרי מורכבת כל כך. ומי יודע שהשקפת העולם שלו תואמת את שלכם? למה מה שמישהו אחר חושב חשוב יותר מאשר מה שאתם חושבים? כשאני רוצה שמישהו ילווה אותי בתהליך, אני מחפשת מישהו שיכול להיות נקי. שיכול להקשיב לי ממש, בלי ליעץ, בלי להסביר לי (כי בלי להצטנע, אני יודעת המון...), רק להיות איתי ממש, ולהבין ממש איפה אני עומדת, ולהיות שם בשבילי, ולתמוך בי, ואולי אחרי שהבין ממש ממש איפה אני עומדת ומה קורה איתי, לומר לי כמה מילים משלו. בעדינות ולא בצורה כוחנית או מפריעה. אולי לשאול מעט שאלות שיעוררו את החשיבה שלי, או ציון קטן של משהו שעשיתי או אמרתי – ונראה שאני לא מספיק מודעת אליו. זה שיודע הכל אני חוששת מאוד לפנות לאנשים שיודעים הכל ומנסים לכוון אותי לדרך שלהם. רוב הסיכוי שהדרך שהם מציעים לי רחוקה שנות אור ממה שמתאים לי. זה אופייני, למשל, בתחום של גידול ילדים. אנשים מחזיקים בתפיסת עולם מסוימת, וכשמדברים איתם, הם שולפים אותה, אפילו בלי להרגיש. ומה אם התפיסה שלהם שונה מזו שלי? הם לא מבינים שיש פה בעיה. הם לא חושבים בכלל שהתפיסה שלהם היא תפיסה, אלא האמת, וזה באמת כבר מצב עגום. זה מזכיר לי מקרה של ידידה, שבעלה התנגד לשינה משותפת עם הילד. כל יועץ זוגיות או הורות שפנתה אליו, היה גם הוא נגד שינה עם הילד! והפתרון המידי שלהם, היה, להפסיק לישון עם הילד. אבל הפתרון הזה לא מתאים לה כלל, ולא מביא בחשבון כלל את מה שחשוב לה. למעשה היא לא היתה צריכה פתרונות, אלא אדם שיעבוד איתה על הנושאים של הזוגיות שלה, בדרך ובקצב שלה. מאמן טוב אם כך, האם צריך שמאמן יהיה מומחה לתחום מסוים? אולי, אם אתם מדברים על תחום מאוד מיוחד, שבו נדרשת השכלה מיוחדת. אם לא, אתם צריכים מאמן טוב. מאמן שיודע ללוות ולקדם תהליכים. מאמן שיודע להקשיב ולכבד אתכם, ולעודד אתכם לפעולה. מאמן שיודע שהוא לא יועץ. מאמן שמאמין בכם, ומאמין בפוטנציאל שלכם, ויש לו מספיק ערנות ונוכחות כדי להפוך כל שיחה למשהו מיוחד עבורכם.