מה סוד ההצלחה?

DoRiNuS sMiNiA

New member
../images/Emo88.gifמה סוד ההצלחה?

חשבתי לפתוח את הדיון הזה בגלל שאלה שעלתה לי בראש...
"מה סוד ההצלחה של השמיניה?"
מה גרם לה כל כך להצליח?! -היחסי ציבור? או הכתיבה המעולה? -המוצרים שעשו כל כך הרבה? או אולי שמונה האנשים היפים והרעננים שמשחקים שם? -הפוסטרים שמקיפים אותנו בכל פינה? או יכולות המשחק של כל הצוות? -השילוב של מציאות עם דימיון או שיעור פרטי מול הטלוויזיה? אני באמת לא כל כך יודעת ולכן חשבתי לשאול אתכם? מה אתם חושבים שעשה את הסדרה לכל כל פופלרית ומצליחה שהיא אפילו השפיעה על הגילאים המבוגרים?! (30-40) מה סוד ההצלחה של השמיניה?

אני פתחתי כזה-למה אתם אוהבים השמיני

*השמיניה זה בערך אותו דבר... לפני שבוע בערך אם בא לך שוב..

chen010189

New member
שאלה מאוד מעניינת

אני אענה עליה כשאחזור מהשהות שבטח תהיה ארוכה מאוד במים החמים.... אבל באמת יכול להתפתח פה דיון משהו אם רק ישתפו פעולה ח"ח!

שכטרון

New member
התסריט../images/Emo59.gif

הכל שם מחושב, מותח, חכם... הרבה יותר מושך מסדרות אחרות. כמובן שגם היחסי-ציבור. עוד לפני שהשמיניה עלתה, היה ברור שהיא תצליח (הרי לא ישקיעו כ"כ במשהו סתמי). הפרסומות, הפרומואים, הפוסטרים... אי אפשר להתחמק ממנה, ועובדה שגם לקוחות של yes יודעים עליה יותר מאשר לקוחות של HOT יודעים על ראש גדול. אני גם לא שוכח את השחקנים, וכמו שאמרתי, הסדרה גם די לימודית, וגם כיף לנסות לפתור את החידות שנותנים שם. ואם אמרת מבוגרים, אני מכיר כמה בני 40 שרואים השמיניה

שכטרון

New member
והעריכה../images/Emo88.gif../images/Emo59.gif

השמיניה לא ערוכה כמו סדרות אחרות

Rioter

New member
אם היה סוד הצלחה,

אז העבודה על השמינייה לא הייתה כזו קשה. :) השילוב של כל המרכיבים, אם זה התסריט, אם זה השחקנים, אם זה המקצוענות, אם זה המאפרים, אם זה הצלמים... יחסי ציבור תמיד תורמים להצלחה כלשהי, אז גם הכסף עשה כאן עבודה לא קטנה. (עלויות של יחסי הציבור) אני חושבת שהעבודה המצויינת והתוצר הסופי נעשו בעקבות העבודה המשותפת של גיורא, רובי, השחקנים, ובכלל כל הקאסט וצוות ההפקה. והיי, לא לשכוח שגם לנו יש חלק גדול בהצלחה הזו - הרי מה שווה סדרת טלוויזיה בלי צופים?

Super Chuly

New member
שאלה טובה מאוד

אכן זוהי תעלומה, מה הופך את הסדרה לכזו תופעה (אני חושבת שכבר אפשר להסכים שזו תופעה)? ובכן, לטעמי, מעל הכל, זה נובע מהנסיבות. הזמן המיקום וכו'. אחרי שכבר שלוש שנים צפינו במשבת השעה הזו, בערוץ הזה, בסדרות בספרדית, הגיע הזמן לקצת איכות מקומית, משהו רענן ומיוחד. אני חושבת שזה מה שנתן את הפוש הראשוני, מה שהחזיק את הצופים (שהם, כאמר, גם מבוגרים) לטעמי זה הההפקה המצויינת. החל מהטקסט המתוחכם שבנוי מכמות מדוייקת של הומור, מתח, עניין וכו', ועד לעבודת הבימוי, המשחק, העריכה, הצילום, ההפקה וכו'- שגם הן לא נופלות מיוקרת הטקסט והקונספט הבסיסי. מפה- כל מה שצריך זה מעוף, וגם זה לא חסר, והסדרה זורמת למקומות מדהימים ומעניינים. והמגילה הזו, לטעמי, היא, פחות או יותר, הסיבה שהשמינייה מצליחה כל כך ליהי :)

chen010189

New member
טוב הנני

וליהי צודקת, באמת שאלה עניינית וטובה ובכן כמו שציינת, יחסי ציבור הם יותר למטרת כסף ופירסום. ההצלחה באה מהרייטינג, ככל שיש יותר רייטינג, כסף ופרסום. אז אנחנו מקבלים יותר עונות.... אבל את הרייטינג הצופים קובעים והאנשים צופים במה שהם אוהבים אז כנראה שהכתיבה והיצירתיות של גיורא מאוד מושכת..... העובדה שיש פה אי-ריאליסטיות הופכת את הסדרה למעניינת וטובה יותר לפי דעתי! כמובן גם כישרון המשחק של השחקנים, הרי קשה להנות מסדרה מסוימת אם השחקן לא יודע לשחק.... אם אין באמת חיבור לדמויות, לעלילה! מה שגיורא עושה, זה להביא לנו שחקנים חדשים, מוכשרים, עלילה שתעניין צופים בכל הגילאים. אז קטנים יימשכו לסדרות טובות בערוץ הילדים..... אנחנו נימשך ספק בגלל הפוסטרים בכל כיוון, והמתח ששורר בפרקים.... המבוגרים יותר יימשכו מההתלהבות שהילדים מפגינים.... וכך הלאה! אבל יש פה כתיבה מעולה, עלילה מעניינת ושחקנים שאני מסירה בפניהם את הכובע.

hilasapir

New member
מוסיפה...

לא כול שכבת גיל מצליחה להבין את הסדרה..... כלומר עשיתי כמה ניסויים כדאי לבדוק מה שכבות גיל שונות הבינו מפרק מסויים בסדרה...לדוגמא יש שכבת גילים שלא הבינה שהמטרה של הצלם ה'צרפתי' זה לעשות בלאגן במשטרים על ידי הריגת המנהיג....בקיצור כול אחד מבין חלק מהסדרה (או את הכול) ויש חלק שאיין להם איין חדה מספיק כדאי לראות דברים קטנים בזמן הקצר שניתן לפרקים....

KobiBryantLA

New member
אבל בואי נגיד הילדים הקטנים...

הם לא מבינים כלום מהסדרה, עלילה קשה בשבילם אבל הם אוהבים את השחקנים והם מבינים פחות או יותר שהם חבורה של ילדים מיוחדים.

NATALIE 20

New member
לדעתי. . .

סוד ההצלחה של השמינייה זה מטבא בך שיש שם ילדים שכמה שהם "חנונים" הם מושכים את הקהל לראות אותם,אופי המשחק שלהם. זאת גם סדרה דרמטית וגם מצחיקה. . אני אישית נמשכת לסדרה בגלל העלילה!! האמת שבהתחלה לא אהבתי אבל שראיתי פרק שלם היתחלתי לאהוב את הסדרה ובמיוחד את ידידיה ויטל

NATALIE 20

New member
לדעתי. . .

סוד ההצלחה של השמינייה זה מטבא בך שיש שם ילדים שכמה שהם "חנונים" הם מושכים את הקהל לראות אותם,אופי המשחק שלהם. זאת גם סדרה דרמטית וגם מצחיקה. . אני אישית נמשכת לסדרה בגלל העלילה!! האמת שבהתחלה לא אהבתי אבל שראיתי פרק שלם היתחלתי לאהוב את הסדרה ובמיוחד את ידידיה ויטל

j u l i a 1 3

New member
אם כבר העלו את הנושא...

אני חייבת להודות שזה מעצבן אותי שכל פעם שאומרים משהו על השמיניה באיזה תוכנית או כותבים עליהם כתבה מתייחסים לסדרה כאל "סדרה על 8 ילדים חנונים" וזה ממש לא! זה שהם חכמים זה עדיין לא אומר שהם חנונים! טוב, אז נכון שבעונה ה1 דורי היה קצת חנון אבל השאר לא, ועכשיו אפילו הוא כבר לא... ועדיין ממשיכים להתייחס לזה כמו לסדרה על ילדים חנונים... לדוגמא לפני כמה ימים ראיתי תוכנית ודיברו בה על מיכאל אלוני ואמרו "הוא משחק בסדרה השמיניה את אדם החנון" והדבר היחיד שעבר לי בראש היה: "מה???" איך לעזאזל הם הגיעו מאדם לחנון? רק כי הוא גאון? ואם אתם כבר עושים כתבה לפחות תראו כמה פרקים לפני ותבינו על מה הסדרה במקום סתם להגיד שטויות שמראות שאין לכם שמץ...

Rioter

New member
אני לא מבינה מה כלכך רע בחנונים. |:

הם אנשים מתוקים ומקסימים. (חנונים) אז זה שהם פחות מתבלטים בחברה, יותר תמימים וביישנים, ולא מתלבשים כמו כולם. אז מה? זו סיבה לשנוא אותם? זה לא שהם אנשים. אז הם פחות מתבלטים, ופחות מבחינים בהם. זה לא אומר שהם פחות טובים. אני כל כך שונאת את השיוך לקבוצות הזה, לעזאזל. (ולא, אני לא עושה פה שיוך לקבוצות, אני מנסה להראות לכם עד כמה שההכללות מפגרות, ושכולם הם אנשים בפני עצמם בלי הכללות.)

למעלה