הסדנה ה2!

scudnick

New member
../images/Emo88.gifהסדנה ה2!

ברוכים הבאים לסדנה ה2! נא לקרוא הודעה זו עד הסוף. בגלל שאני לא אוכל לפתוח את הסדנה ב8, היא נפתחה מוקדם יותר השבוע. נושא הסדנה הפעם הוא: בעלי חיים! הזמנים קצת השתנו, והפעם יש לכם יומיים ליצור את היצירות, ולאחר מכן ייפתח חלון הזדמנויות של יום להציג את היצירות. הסדנה תיפתח ביום שלישי בערב ותיסגר ביום רביעי בערב. מי שלא יכול להציג את היצירה שלו בחלון ההזדמנויות הזה, שישלח אליי מסר ואני אציג את היצירה בשבילו. הכללים השתנו מעט, נא לקרוא אותם בעיון!
נא לפרסם את יצירותיכם רק בתגובה להודעה זו, ולא כתגובה ליצירה של מישהו אחר. תלמדו בבקשה לשרשר.
על היצירות להיות אך ורק בנושא בעלי חיים. אין לשנות נושא.
מותר ואף מומלץ להגיב ליצירות, אך ביקורות בונות בלבד בבקשה. ביקורת בונה אינה "חרא", "טמטום" ואפילו "מעולה". בבקשה תסבירו את הנקודות החלשות והחזקות ביצירה ולמה.
אין להעליב את היוצר בתגובות! גם אם הקטע כל כך לא מצחיק שכמעט חתכתם את הורידים שלכם, נסו לשמור את התגובות בפרופורציות. זה פורום תרבותי.
לא חייבים להגביל את עצמכם למלל בלבד. גם קריקטורות, סרטונים, מערכונים מוקלטים וכד' יתקבלו בברכה.
אסור לנצל"ש הודעה זו וגם לא להפוך לאוף-טופיק. נא לא להגיב להודעה זו עד שאני אומר!

Salami

New member
הנה...

אז ככה פעם ראשונה שלי אז רחמנות אם התגובות: בעלי חיים זה משהו מיוחד, אבל יותר ממיוחד זה הכלבים. נשבע לכם הכלבים חרמנים על בני אדם... קחו לדוגמא את הכלבה שלי: כל פעם שמישהו זר ניכנס לבית דבר ראשון זה בדיקת נוכחות, כן כן אתם יודעים איפה... הביצים ... מתחילה להריח למשש ואפילו ללקק... אבל מה, זה כלבה או שצועקים עליה או שמעבירים בנעים. עכשיו באמת סיפור אמיתי כלבים חרמנים, למשל ילדה, מה היא אשמה?! שיחקה בכדור ונפלה לריצפה,בא כלב והתחיל להוציא את ה--------. הילדה ברחה עד צאת נישמתה מסכנה הילדה נישארה בתולה. הנה קטע עדיין עם כלבים ולא מוזכר המילה חרמנים. הדבר הכי דפוק אצל הכלבים זה הנביחה הדפוקה קחו סיטואציה: חופש 9 בבוקר אתה עדיין חולם,כלבים דפוקים לא מבינים. פתאום לחלום ניכנס כלב מבהיל מתחיל לנבוח ואתה מת לרצוח... פתאום אתה מתעורר מבין שזה מציאות אתה קם מבואס ומעביר את השינה בנביחה ארוכה.

scudnick

New member
בד"כ כלל אני מנסה ביקורת בונה

אבל זה פשוט לא מצחיק. אפילו צולע. בלי להעליב, אני מעדיף שידורים חוזרים של פרפר נחמד (טוב, בואו לא נגזים, אבל בכל זאת...). יש הרבה מקום להשתפר. תנסה לעדן יותר את ההומור שלך, פחות ערסי ו-וולגרי ויותר מתחכם. ובכלל, הקטע האחרון ממש אבל ממש לא מצחיק. לוקחים סיטואציה מעצבנת, שבטח קראה לכולם, אבל אין פאנץ'. אין אפילו הכנסות בקטנות בתוך הבדיחה. 1 מתוך סולם של 5.

R e lB o s s

New member
הנה העבודה שלי:

בעלי חיים: אתם מכירים את החיה הזאת ג'וק? כול הבנות פוחדות מזה. לך תמצא אחת שלא ראתה אותו ואמרה לך תראה תראה איזה מכוער, טוב עכשיו תעיף אותו מגעיל, מה קרה מה אני פראייר שלך תעיפי אותו את, נו תעיף אותו הוא מכוער, נו מה קרה אף פעם לא הסתכלת במראה? אף פעם לא קרא לכם שהייתם קטנים ונטפל לכם ג'וק? הלכתם ואמרתם למבוגר שאתם מפחדים מהג'וק ואז בא המבוגר ואומר: "תסתכל איזה קטן הוא מפחד יותר ממך", מה אכפת לי?! תעיף אותו... ואללה זה חיה מפחידה בנות למוות אבל הבנים מזה אדישים הנה דוגמא: הלכתי לבית של חבר שלי ישנתי אצלו ואללה אתם לא יודעים מה קרה בבוקר! קמתי הוא הלך לשטוף שניים אני קם יוצא מהחדר שלו פתאום אני קולט ג'וק איזה 4 סנטימטרים מת ליד הדלת. אני אומר לחבר שלי מה זה פה תעיף אותו! מה הוא אמר לי? נו אני יודע הוא לפני שבוע, קיבינימט מה לפני שבוע?? ועוד חיה שבא לי לדבר אליה היא החיה חתולים. יש משהו שמרתיח לי ת'דם אצל חתולים שהם מזה מניאקים נשבע לכם מתי שאתה רוצה ללטף אותם או משהו, מה לעשות הם נעלמים לאן הם הולכים אף אחד לא יודע! ניסו לעקוב אחריהם הבעלים, השכנים מי לא? אפילו בלש מנוסה לא מצליח למצוא אותם. וכמו שאמרתי חתולים זו חיה מניאקית אחרי החיפושים הנואשים למצוא את החתול, המניאק הזה מגיע בשעה 7 בדיוק ומה הוא רוצה לאכול, מה לאכול? אויאואויאה איפה היית כל היום?

scudnick

New member
שמע, זה פשוט צולע../images/Emo4.gif

ההומור שלך בוטה ומנוסח בצורה ישראלית מפחידה. עצה: אל תשאף להיות סטנדאפיסט עם הומור ישראלי. יש סיבה למה כולם מלאים בכתמי עגבניות. הקטע היחיד שהצליח להעלות לי גיחוך צולע זה הקטע השני, עם ה"הוא יותר קטן ממך". הפאמץ' נחמד, אבל צריך לראות אותו על במה כדי לדעת אם הוא שווה משהו. הקטע על החתולים פשוט לא מצחיק. פשוט לא. אין לך כאן בדיחה, אפילו לא מבנה של בדיחה, ואני עדיין מנסה להבין את הפאנץ' פה. בקיצור, לא משהו. 1 מתוך 5, ואם לא אכפת לך - כותבים "לעכוב". אבל לא נורא, יש הרבה זמן וסדנאות נוספות להשתפר בהם. רק עצה שלי - פעם הבאה תשקוד על הקטע ביומיים הניתנים ךכתוב אותו ותשפר אותו לפי מידת הצורך. לא רק שהקטע ישתפר פלאים, גם אמיתי לא ימחוק אותו. בהצלחה בקטעים הבאים.

pufpuf

New member
קיי

אני יודע שזה מקובל להתחיל סטאנד אפ ב"מכירים את זה", אבל זה באמת נחוץ לשאול אם "אתם מכירים את החיה הזאת ג'וק?", זה טריוואלי מדי לטעמי בשביל שיהיה צורך לשאול את זה. הסיפורים עצמם נראים כמו שלד שאפשר לפתח, פחות כמו המוצר הסופי עצמו.

gargamich

New member
יש לי 4 רעיונות חביבים ../images/Emo94.gif

ואפס שיטה לנסח אותם

gargamich

New member
דווקא לא נושא קשה ../images/Emo4.gif ../images/Emo94.gif

פשוט אני מהצוחקים ולא מצחיקים!

pufpuf

New member
אני מקווה שלא איחרתי ../images/Emo4.gif

הילדות שלנו מלאה בבעלי חיים. אם זה בשירים, סיפורים, תוכניות טלוויזיה...בהכל. דבר אחד ששמתי לב אליו במיוחד הוא שהשירי ילדים שלנו עם החיות פשוט מעוותים, וברובם בעצם מעבירים מסרים חולניים. למשל, כל זאטוט קטן מכיר את יונתן הקטן, אבל אני חייב לומר שאם הבן אדם רץ בבוקר אל הגן והתחיל לטפס על עצים, מה שהוא חיפש זה לא אפרוחיםאלא את הדילר. והשפן הקטן? יש לו מזל שעם כל הסוטים שמסתובבים שם בחוץ, הדבר היחידי שהוא קיבל כשהוא השאיר את הדלת פתוחה זה נזלת. אני בהחלט יכול לדמיין לעצמי מצב בו התעורר המסכן וקיבל זיבה. ומה לגבי "רוץ בן סוסי. זה באמת שיר שאנחנו רוצים להשמיע לילדים שלנו? זה שיר נטו על הימורים לא חוקיים על מרוצי סוסים. שמעתי שזה היה השיר האהוב על עופר מקסימוב. הכי מזעזע אותי לשמוע את "יש לנו תיש". מה זה צריך להיות? "במקל, בסרגל, מה שבא ליד". זה שיר ילדים או שיר מוטיבציה לבעלים מכים לעתיד? באגדות של ילדים המצב כבר קצת יותר טוב, אבל עדיין יש כל מיני דברים מוזרים. אף פעם לא הצלחתי להתחבר במיוחד ל"חתול במגפיים. נראה לי שזה בגלל השם של האגדה. מה אכפת לי שהחתול לובש מגפיים? למה דווקא מגפיים כדי שנדע שהוא מיוחד? למה לא החתול בגופיה או החתולבחוטיני? הייתי מרגיש שהוא חתול מיוחד באותה מידה בדיוק! טוב..אולי מיוחד בצורה קצת אחרת... באגדות גם יש את הקטע הזה של הנסיך על הסוס הלבן, ואני חושב שזה קצץ טיפשי לשפוט את הנסיך לפי הסוס. אני בטוח שהיו נסיכים נפלאים עם סוס שחור לא קיבלו את ההזדמנות שלהם. הסלקציה הזאת היא כמעט גזענית. זה בעצם כמו לבחור בחור לפי המכונית שיש לו. עם פחות מ BMW הבחורה לא מוכנה, ושילכו לעזאזל כל אנשי המיצובישי והסובארו. בדרך כלל הבחורות האלו שלא מוכנות להתפשר, קמות יום אחד בבוקר בגיל 40 לקול הצלצול של השעון הביולוגי, ומתחתנות עם הטרנזיט הראשון שמעוניין שעובר בסביבה. אני מסוגל לדמיין לעצמי באגדות נסיכה מיואשת רוכבת לשקיע הרומנטית עם בחיר ליבה על סוס הפוני שלו. תוכניות הטלוויזיה של הילדות שלנו, גם ללא ספק השאירו לנו נזק ביחס שלנו לבעלי חיים. מאז פרפר נחמד, כל פעם שאני רואה אפרוח, אני מחכה שהוא יתחיל לשיר "שלום לכם, שלום לכם, שלום לכם שלום". זה אף פעם לא קורה. משום מה. אולי ליונתן הקטן זה קורה כשהוא מחפש אותם על העץ, אבל לזה כמו שאמרנו, אחראי כבר הדילר. בכלל, תמיד סיקרן אותי לדעת מה טיב היחסים בין הדמויות השונות בתוכנית. מה הקשר של עוזי לדודו לעופרה לאפי לשבי לבץ לנולי לאוזה לפינגי? למה כולם גרים ביחד?... זה פשוט נראה כל כך מעוות. למה לא עושים פרק אחד שיחשוף סוף סוף את כל האמת ויראה מה הולך שם בלילה? שמעתי שכיום בץ בשריון. בכלל, כשגדלים, מבינים שכל הדמויות המצויירות בטלוויזיה הן בעצם הדרך של יוצרי הסדרה לממש את הפנטזיות המיניות שלהם. זה בולט עם שמשון ויובב (אם למישהו יש ספק בכלל), ואני לא רוצה בכלל לחשוב מה היוצר של הדרדסים חשב לעצמו עם הדרדסית האחת על הכפר השלם, וכולנו בתוך תוכינו יודעים שלגרגרמל, הזקן המבודד בתוך הטירה, אין הרבה אפשרויות לספק את התסכול המיני שלו על משהו אחר מלבד חתחתול. החתול הזה מרגיש הרבה גומי, ולא מדובר כאן במגפיים.

gargamich

New member
חביב ../images/Emo6.gif ../images/Emo94.gif

הסיום קצת הפריע לי
לא הרגשתי ממש סיום לקטע, איזשהו משפט מסכם... הקטע על החתול במגפיים פחות מצחיק, ודי ארוך. אולי קצת מיותר.
סך הכל נחמד- ובמיוחד הקטע עם הנסיך על הסוס הלבן

scudnick

New member
כישרון יש, והרבה

אבל פשוט לא התחברתי לנושא, ככה שאני אמנע מלדרג.

שלי...

פעם היה לי אפרוח, קראתי לו פיצי, נתתי אותו לשכן שלי שישמור עליו ואחרי כמה שעות בא חתול ואכל אותו. זה היה לפני בערך 13 שנים ומאז מעולם לא הייתה לי אף חיית מחמד. יש שיגידו שזה עניין מצער ויש שיגידו שזה מקרה עצוב. אני טוען שחסכתי מעצמי את ההשפלה בגידול חיית מחמד. למה? ובכן מישהו אמר פעם שאם יבואו חייזרים לכדור הארץ ויראו בן אדם אוסף בשקית את הקקי של הכלב שלו ומנקה אחריו...הוא לא ממש יאמין שהבן אדם הוא השולט באיזור. צודק. אני טוען, שאנחנו מתנהגים כמו אדיוטים ליד החיות שלנו. לפני כמה זמן הלכתי ברחוב שלי ושמעתי כלב נובח בעצבים על משהו, בעלת הכלב התחילה לצעוק עליו "שקט! מה אתה נובח! זה לא יפה! תפסיק!" הכלב לא שתק ואני חשבתי לעצמי...למה אנשים מדברים בכלל עם החיות מחמד שלהם? אתם הרי לא באמת חושבים שהם מבינים...אין סוסים שמדברים עברית אז למה נראה לכם שכלבים וחתולים כן מדברים? אתם באמת מאמינים שאחרי שהאישה הזאת צעקה על הכלב שלה הוא חשב לעצמו "וואלה..צודקת! זה באמת לא יפה שאני נובח ככה חזק, זה חוסר התחשבות וכדאי שאני אפסיק. אבל מצד שני המצב במדינה ממש מפריע לי...אז אני אמשיך לנבוח עוד קצת" ? משום מה...לא נראה לי. ---------------------- אתם הולכים ברחוב...רואים חתול משוטט...זה לא משהו מוזר. גם כלב הולך ברחוב זה משהו הגיוני בהחלט. אבל אני שמתי לב שהכלבים והחתולים עשו משהו מיוחד במהלך השנים. כי פעם למשפחות היו כלבים, חתולים וגם עדר של כבשים, וסוסים וחמורים ופרות...היו כאלה אפילו עם גמלים...והיום אין. אבל החתולים והכלבים נשארו...איפשהו במהלך ציר הזמן החתולים והכלבים הצליחו לשרוד ולהישאר איתנו...כנראה שהם לא כל-כך טיפשים כמו שהם נראים... אבל מבדיקה קצרה אפשר גם להבין למה..זה הגודל שלהם. לאנשים פשוט נמאס לגדל חיות גדולות כמו סוסים וגמלים והם עברו לעניינים קומפקטים יותר כמו חתול וכלב...והיום אפשר לראות אנשים שהלכו יותר רחוק ומגדלים עכברים ולטאות... אני יכול לתאר איך עולם החי אצלינו בבית יראה בעוד 50 שנה...תיכנסו לבית של חבר, תראו אקווריום ריק... "מה זה?" "אני מגדל חיידקים..." "אהה...נחמד...איזה זן?" "איידס...אבל תיזהר, דודה שלי פתחת ת'מיכל שבוע שעבר...עלייה השלום..."

scudnick

New member
איטי מאוד, לא זורם

קטעים סתומים, רק סוף הפסקה השניה העלתה לי גיחוכון. לצערי (ובטח להסתבכותי) אני אתן 1 מתוך 5...

למעלה