דיון

asi man

New member
../images/Emo88.gif דיון ../images/Emo88.gif

אתמול דווח על אישה,שבגיל 64,ואחרי טיפולים רבים,הצליחה ללדת תינוק. השאלה היא,האם זה הוגן כלפי התינוק? מצד אחד,האישה לא חוותה עד עכשיו מה זה להיות אמא,וללא ספק זה נותן לה סיפוק רב אחרי כל כך הרבה טיפולים מצד שני,תחשבו על זה שהתינוק,יצטרך לטפל באמא שלו,שבגיל כזה יכולה להיות סבתא שלו. מבחינה של זיקנה,יש אפילו מצב שהיא לא תחיה עד שהוא יגיע לבר מצווה. האם היא בכל זאת הייתה צריכה ללדת?

miniii

New member
לדעתי....

מדובר בדילמה מאוד קשה של נקיטת אנוכיות מצד האם לעומת התחשבות בתינוקה. קל לאדם, שלא חווה על בשרו את מה שהאישה בה מדובר חוותה ,לבוא ולאמר שלידת התינוק היא אנוכית, לא הוגנת ואף תקשה על חייו. לכן-אני מבינה את האם,שילדה למרות גילה... האם זה הגן כלפיי התינוק?בהחלט לא ומאחר וזה המצב-הוגן יהיה אם היא תדאג כבר עכשיו לכך שיהיה מישהו מהמשפחה(שרוצה כמובן...) שיעמוד לצד בנה

MiTzi Miau

New member
אויש נו!

הנה עוד קדושה. היא אשה בת 64 בלי ילדים. שרצתה ילד. לגדלאותו ואני בטוחה שהיא חשבה על זה קודם! את יודעת מה המצב הגופני שלה?! הבריאותי?! לא! אז מי את שתשפטי אותה?! "הוגן כלפיי התינוק? בהחלט לא" מי את שתדעי כמה זה הוגן וכמה לא? "לידת הילד היא אנוכית" אני בטוחה שהיא חשבה על זה קודם! אף אמא לא תרצה לרעת בנה ולא תרצה שיגדל בצורה קשה. "דילמה קשה של נקיטת אנוכיות" מנזה הביטויים האלה?! את לא יכולה לקבוע כלום עד שלא תהיי בנעלים של אותה אישה!!!

miniii

New member
חחחחחח ממש לא הבנת מה אמרתי../images/Emo6.gif

אני אומרת שקשה להחליט אם זה בסדר או לא בסדר כי מצד אחד זה אנוכי ללכת בגיל כל כך מבוגר ומצד שני .. מיסכנה כולה רצתה ילד אההה ואני אכתוב באיזו שפה שבא לי ובאיזה ביטויים שבא לי

MiTzi Miau

New member
תראי..

אף אחד ל אמר לך איך להתבטא אבל אמרתי שצורת הביטוי שלך מרא עד כמה את לא מסכימה איתה 90% מהזמן את רק אומרת שהיא אנוכית וחושבת רקעל עצמה איפה בדיוק את מבינה אותה?

miniii

New member
אז ככה

התפיסה שלנו ל"אנוכית" כניראה מאוד שונה..אחרת היית מבינה את העמדה שלי...אז אני אסביר... אני לא חושבת שאנוכיות זה דבר רע ואני חושבת שמה שמניע אנשים בדרך כלל זה אנוכיות ,אינטרסים אישיים (משמע התחשבות בעצמם)ולעיתים גם התחשבות בזולת. כשאני אומרת שאני מבינה את האישה שילדה את התינוק ,למרות גילה אני מתכוונת לזה שאני מבינה את האינטרסים שלה, שהם בסך הכל מאוד אנושיים ושזה מאוד טיבעי שאדם יפעל למען טובתו האישית. האישה הזו ילדה את התינוק כדיי לקדם אינטרס שלה-(המשכיות,הורות)ואדם שפועל למען האינטרסים שלו הוא אנוכי! מכאן שכל בניי האדם אנוכיים...כי תחלס מי לא פועל מתוך מחשבה על איך לעשות את חייו יותר מאושרים?? לגביי הדילמה( שאמרתי מקודם שקיימת....)-כל אדם שצריך להגיע לידיי החלטה שוקל בד"כ איך זה ישפיע עליו (אנוכיות) ואיך זה ישפיע על הסביבה (התחשבות בזולת)....מכאן שכשאני אומרת שהאישה הזו אנוכית , זו לא התקפה או שפיטה,אלא עובדה- שהיא עשתה את השיקולים שלה והחליטה שהיא תגדל ילד ,למרות שהיא מבוגרת .במעשה הזה היא גוזרת על הילד מראש חיים לא כל כך קלים ואני לא חושבת שזה הוגן כל כך כלפיו, אבל שוב מצד שני..אני מבינה מה הניע אותה למעשה הזה ואי אפשר לאמר בבירור אם זה בסדר או לא בסדר..זה לא מיקרה חד משמעי של "טוב" או "רע". כל הדיון הזה בכלל על האם זה בסדר שהיא ילדה אותו או לא? אז לדעתי קשה מאוד לקבוע אם כן או לא כי מצד אחד זה בסדר,אפשר להבין ממה זה נבע ומצד שני זה לא כל כך בסדר-כי לא משנה אם היא תטפל בו טוב-החיים שלו לא יהיו כמו של ילד שנולד להורים צעירים והם עלולים להיות יותר מסובכים.

MiTzi Miau

New member
פתחי מילון!!

אלי פתח בשבילי מילון והראה שאנוכיות זו אהבה עצמית בלי התחשבות באחרים.

MiTzi Miau

New member
המשך..

עוד לא הוכח שהיא לא תהיה כשירה בגיל מבוגר יותר לגדל ילד. ישנן נשים רבות שבגיל מבוגר נראות צעירות מאוד את ראית אותה? את יודעת איך היא? אולי בגלל שלא היו לה ילדים ולא הרבה מה לעשות היא דאגה לשמור על עצמה? עד שלא תדעי - ארת לא יכולה לקבוע מה נכון ולא נכון.

miniii

New member
כן,

אי אפשר לדעת אם היא לא כשרה לחלוטין לגדל ילד אבל מה לעשות שהחיים נגמרים בסביבות גיל 80-90 בדרך כלל ברור שיכול להיות ילד להורים צעירים שבסופו של דבר ימותו ממחלה בגיל צעיר ,אבל אני משווה בין ילד להורים צעירים כשירים עם תוכלת חיים ארוכה לבין אישה מבוגרת,שתוכלת החיים שלה לעומתם-קצרה הרבה יותר וגם אם היא שמרה על עצמה ,היא לא יכולה לחיות לנצח.

miniii

New member
ושוב...

אני אומר שעל פי תפיסת העולם שלי לכל תכונה יש דרגות מסויימות.... יש אנוכיים יותר,שמתחשבים רק בעצמם ולא מעניין אותם אנשים אחרים ויש אנוכיים פחות-שאכפת להם בעיקר מעצמם והאישה הזו העדיפה להתחשב בעיקר בעצמה, בזה שיהיה לה דור המשך וכניראה מצאה לה דרכים להקל על התינוק, כי ברור שאכפת לה ממנו- זה הילד שלה!!!אבל בכל זאת אי אפשר לאמר שיהיה לו קל להתמודד עם העובדה שבגיל יחסית צעיר הוא יאבד את אמא שלו ויותר מזה-יצטרך לטפל בה בעצמו

MiTzi Miau

New member
כמו שאמרתי כבר...

היא לא פגעה באף אחד! אדם שהוא אנוכי מתחשב שעצמו ולא מתחשב באחרים. במי היא הייתה צריכה להתחשב?! תראי את שר, לדעתי היא בת 60 עד מעט ולא נראה לי שלאףףף אחד יפריע אם היא תביא ילד. מהסיבה שהיא נראית צעירה, שרה, רוקדת וכו'. ומדונה.. גם היא מבוגרת ויש לה ילדים... והיא נראית צעירה. אז.. do me a favore!

asi man

New member
תגידו השרשור הזה נראה לכם עציץ!?

אף אחד לא כתב פה חוץ מחן! יאללה תצאו כבר מהשרשורים הדיביליים ההם ובואו נעשה דיון

MiTzi Miau

New member
אני תכלס..

מסכימה קצת עם אלי.. (וכן גם זה קורה!!) תכלס אני עוד ילדה אני לא יודעת מזה להביא ילד ולהיות אמא אבל בלי אמהות אין לה המשכיות וזה נכון וזה לא קשור לגיל יש נשים שחיות טוב עד גיל מבוגר, ואם היא הצליחה ללגת ילד אני מאמינה שמצבה לא רע כ"כ ונקווה מאוד שגם לא יהיה. אולי לילד הזה יהיו חיים יותר קשים אבל אף אחד לא יכול להגיד לה את אנוכית. כי אף אחד, אבל אף אחד מאיתנו - לא היה בנעליים שלה.

Black Hawk

New member
לא מביע את דעתי,

מפאת הסיבה הפשוטה- אני לא יכול להביע דעה בדבר כזה. אני (ובמיוחד כגבר) לא יכול להרגיש את מה שהאישה הזאת חשה בקשר לכך שאין לה המשכיות בעולם- אין לה צאצאים. לכן אני מאמין שעשתה את כל השיקולים והגיעה למסקנה הכי טובה לה, ולא אני ולא אף אחד מהפורום לא יכולים לשפוט אותה.

asi man

New member
חחח ברור שאפשר לשפוט

היא תשאיר את הילד בלי אמא..הוא יהיה יתום השיקול לא רק שלה,היא תפגע בילד וזה יותר חשוב.

MiTzi Miau

New member
כן אסף?!

אתה רוצה לאחל לה למות בגיל 70?! נשים רבות חיות עד גיל מאוחר (טפו טפו טפו) ויש ילדים שנותרים יתומים גם מהורים שמתים מתאונות או מחלות לא עלינו.

Black Hawk

New member
נתחיל מזה שאתה לא יכול,

כי קודם כל אתה גבר! אתה לא יודע איזה הרגשה זה להיות אמא בלי ילדים. דבר שני- ראבאק, לא צריך לדחוף את האף לכל דבר והחלטה שנעשית. אז סבבה שנחמד להדיין בפורום והכל, אבל פשוט יש דברים שהם עובדה בפני עצמה ולא עומדים לדיון. כמו מרגרט קיקיס- שמעת עליה? בנה נהרג בראמללה, ובגיל 54 ילדה לעולם תאומים. עכשיו בכנות- אתה יכול לשפוט אותה? אני יכול לשפוט אותה? לא.

MiTzi Miau

New member
תודה רבה שיש...

בנאדם אחד שרואה את המצב כמו שהוא ולא שופט בלי להיות במצבה שלהאישה הזו!

asi man

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

הרגת אותי... הבאתי את הדיון הזה לפורום כדי להביא עניין,אחרי ששמעתי שכל היום דיברו על זה ברדיו,לא כי אני שופט אותה! זה הכל בשביל להביא לפה קצת עניין,אני באמת לא יכול לשפוט חחחחחחחחח

למעלה