Time-Out

../images/Emo86.gifTime-Out

בספר שאני עורכת עתה, המתרגמת תרגמה את Time-Out כ"פסק-זמן". העניין הוא שהספר אינו עוסק במשחק כדורגל ולא בסקירה היסטורית של חטיפי השוקולד של "עלית".. אלא בחינוך ילדים פעוטים שנשלחים לחדר ל"זמן חשיבה" או להירגע, כדי לחשוב על מה שעשו לאחר שהיו חצופים/אלימים להוריהם או לאחיהם ושאר ירקות... אני לא אוהבת את השימוש ב"פסק-זמן" כמונח במקרה הספציפי הזה. חשבתי בכיוונים של "פסק-זמן למחשבה" או "פסק-זמן להתרגעות", או "זמן חשיבה". יש לכם רעיונות נוספים? כי אין לי ספק שלא אשאיר את זה כ"פסק-זמן". זה ריק מתוכן חינוכי בעיניי, במשמעות הספציפית שלו בספר. תודה

unordained

New member
פסק-זמן - אולי כן?

פסק-זמן, גם בספורט, הוא הפסקה חוקית לחשוב מחדש על מהלכי הקבוצה. בעברית של ילדותי היינו אומרים פּוּס, שזה בדיוק אותו דבר, אני חושב. יותר מזה, אני חושב שדווקא יש כאן משהו חינוכי, משום שזה מאפשר לילדים להסתכל על הדברים מבחוץ; מרגע שמגדירים את מה שקרה פה כמשחק, אז ברור שיש לו כללים, ואז קל יותר להסתכל עליו מבחוץ, ולהגיד "רגע, מה קרה פה?". אני גם שומע את כל הזוועטוטים הקטנים מאמצים את הז'רגון החדש: "טוב, אז עכשיו פסק-זמן", ורצים לחדר שלהם לחשוב.

unordained

New member
ניקוד בעברית ושאלה בהיסטוריה

בעיה טכנית: איך מנקדים בעזרת מעבד תמלילים אות ואחר כך מוסיפים עליה דגש (או ההיפך). הבעיה שה"וורד" שלי מסרב לקבל "כפל ניקוד". כך למשל המלה ברור - הוספתי ב' דגושה ועליה קמץ וקיבלתי - בָּרור, רואים - זה ברח! ברור? בנוסף, האם יש דרך פחות מעיקה לנקד מאשר לעשות "הוספה", "סימן" וכו'? ניסיתי להוריד "סרגל ניקוד" מסנונית, אך הוא לא עובד. הצעות? ומעניין לעניין, בעניין אחר לגמרי: אני מתרגם כרגע מדריך שבו מופיע הקרב המכריע שהיה בלייפציג ב-1813, באנגלית Battle of Nations (קרב הלאומים, בתרגום חופשי), קרב שבו חברו צבאות פרוסיה, אוסטריה ורוסיה והביסו את נפוליון (ובין השאר קבעו את הגיאוגרפיה האירופית לזמן ארוך). איך תורגם הקרב הזה לעברית?

חייםלוי

Member
מנהל
תסתכל בפורום אופיס. היום

העלה לשם מיכאל אבידן מנהל הפורום סרגל ניקוד

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif נועם, כמה תשובות:

ראשית, נתחיל מהסוף :) נראה שהקרב המפורסם שנערך בלייפציג נקרא "קרב האומות", ראה בקישור זה. שנית, מה העלית בנושא הניקוד? ידוע לי שכאשר מעוניינים לנקד בוורד, ולהלביש על האות גם דגש וגם סימן ניקוד נוסף, חייבים קודם כל להקליד את הדגש ורק אח"כ ניתן להוסיף סימן ניקוד אחר. האם ניסית את זה במערכת שלך? בדקת את סרגל הניקוד שמופיע בפורום "אופיס"? עובד טוב? יתאים לכל גרסאות חלונות? any caveats? (בעצם, על השאלות האלה יכול גם חיים לענות).

unordained

New member
מגניב

"קרב האומות", בטח תרגמו את זה בשעתו, כש"אומות" היה ברירת המחדל התרגומית ל nations. נראה לי שהיום כמעט לא משתמשים במילה "אומה" (חוץ מאו"ם וכאלה, אבל או"ם שמו"ם, כמו שגולדה אמרה).כך או כך, תודה! באשר לניקוד, עוד לא ניסיתי את הסרגל. הוורד לא מגיב טוב לדגש וניקוד, אם מדגישים קודם הוא זורק את הניקוד ימינה, ואם מנקדים אחר כך - אז שמאלה. עדיין לא ברור לי מה ההשלכות הפוליטיות של זה, אבל שיהיה.

Eldad S

New member
../images/Emo6.gif - ועוד לגבי שם הקרב

הצחוק הוא על ההשלכות הפוליטיות של זה... :) אני מסכים להערותיך על "אומות", ואם כך - אז זהו בדיוק השם המתאים עבור הקרב: שימוש במלה שכבר איננה כל כך בשימוש, אם כי עדיין לא עברה מן העולם, וזהו בדיוק הכינוי לקרב היסטורי. יש גם, למשל, "ארמון האומות", וכו' - המלה הזו משמשת עדיין, כנראה, לכל מיני אירועים ומושגים היסטוריים. לא בדקתי באתרים נוספים, כדי למצוא מופעים נוספים של שם הקרב, אבל ממבט ראשון שם זה נראה לי די אמין. ממתין לתוצאות בדיקותיך בנושא המקלדת.

טרודי

New member
יש לזה כבר תרגום סטנדרטי, לדעתי

תשאלי באחד מפורומי ההורות בתפוז (אין לי מושג איזה מהם פעיל ויעיל כרגע), או הורים ותומים ב-bsh. זה מושג מוכר. (ולמיטב ידיעתי קוראים לו "פסק זמן" גם בעברית, אבל אולי אני טועה).

Eldad S

New member
זה אכן פסק זמן,

והעובדה שאנחנו מכירים את המושג מתחום הכדורגל אינה מונעת ממנו לשמש גם בתחומים אחרים (כולל בתור "זמן חשיבה"). אבל היות שטרודי מציעה לבדוק גם בפורומי הורות, הייתי בודק גם שם. לדעתי, פסק-זמן בהחלט יכול להיות גם דבר חינוכי, כלומר, לשמש בתחום החינוך (תלוי בהקשר, ובמשמעות שיוצקים לתוכו).

טוב. קיבלתי. תודה.../images/Emo141.gif ואלדד..

רק הערה קטנטנטונת... בחתימה שלך, תרגום, עם דגש בת'. אם כבר ניקוד-עזר, אז באותה האות, שהניקוד יהיה עד הסוף. דגש בת' וחיריק כמובן כמו שכבר עשית. מקווה שתקבל את ההערה ברוח טובה.

Eldad S

New member
הערת אגב:

כבר הסברתי כאן לפני כמה שבועות, שאילו שם הקיצור של הפורום שלנו היה תלוי בי, הייתי בוחר בַּשם tirgum (ולא targum). ברם, כאשר קיבלתי לידיי את ניהול הפורום, הועמדתי בפני עובדה מוגמרת (השם targum כבר נקבע מזמן, והוא מופיע ברשימות שונות עם הפניה לפורום שלנו, ולכן לא היה פשוט לשנותו). זוהי הסיבה העיקרית שבחרתי לנקד את שם הפורום בחתימתי, בגרסתו העברית - כדי להראות שאישית, הייתי מעדיף את כתובת הקיצור: http:/forums.tapuz.co.il/tirgum - אבל מה לעשות, זה מה יש. :)

למעלה