ענייני ביוץ

shirikat

New member
מקלוני ביוץ של בייביטסט

שלום לכולן, אני סמויה בדרך כלל אבל יש לי שאלה. קצת רקע - מנסים כבר חמישה חודשים. מחזור לא ממש סדיר- בין 27 ל30 יום. אני עושה מעקב הפרשות, אבל לא חום. אני חושבת שאני מזהה ביוץ לפי הפרשות בסביבות יום 15-16 (ומנסים מיום 10 עד יום יומיים אחרי ה"ביוץ".). אבל מאחר וכבר חמישה חודשים לא מצליחים, החלטנו לקנות את מקלוני הביוץ. אולי אני טועה והביוץ בכלל לא בימים אלו.. אז היום יום 9 ואתמול כבר מופיע לי פס חלשלש. היום הוא גם עדיין חלש. השאלה שלי היא אם מישהי יודעת למה אני צריכה לצפות? תוך כמה ימים לוקח לפס להתחזק?

שלום בנות.. אני שאלה - "מקלוני הזהב - אמינות"

אני קוראת סמויה בפורום מזה זמן מה.. הפעם הראשונה שיש לי אומץ לשאול שאלה משלי... אנחנו מנסים מזה זמן מה... סוף סוף - יש איחור מבורך במחזור (איחור של 5 ימים) המלווה בגודש בחזה ופטמות רגישות במיוחד. יש גם רגישות יתר לריחות - אבל אין בחילות. הבוקר עשיתי בדיקה של "מקלון הזהב" - ולאכזבתי - התשובה שלילית.. פס אחד בודד... האם הבדיקה הזו נחשבת אמינה? לנסות שוב עם בדיקה אחרת מומלצת? בינתיים אין הפרשות או שום סימנים של מחזור..... האם זה סופי שאין הריון?

שאלה לגבי ביוץ

אני ביו"מ 24. האם ניתן לומר שהביוץ מאחורי? בפעם הקודמת אורך המחזור שלי היה 38 יום. תודה לעונים נכונה

nush73

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לפני כמה זמן הפסקת גלולות? האם זה האורך הממוצע של המחזורים שלך או רק של האחרון? האם זהו מחזור ראשון לאחר הפסקת גלולות? אם כן, אזי המחזורים אחרי גלולות לא תמיד סדירים ולפעמים לוקח לגוף כמה חודשים עד שהוא מתאזן הורמונלי. יתכנו מספר מחזורים באורכים שונים. קשה על סמך נתונים שרשמת לדעת. באופן עקרוני ביוץ מתרחש 12-16 ימים לפני מועד המחזור הבא. מהנתונים שרשמת יתכן ואת אחרי ביוץ או ממש מבייצת ברגעים אלה. בכל מקרה, על סמך אורך מחזור אחד קשה לדעת מהם ימי הפוריות שלך. את ימי הפוריות את יכולה לזהות ע"י הפרשות או מדידת חום השחר. יש בנות (כמוני לדוגמא) שמזהות ביוץ ע"י כאבים בבטן התחתונה כל פעם בצד אחר. בקיצור, אי אפשר לדעת בוודאות שהביוץ מאחורייך. בהנחה שהמחזורים שלך 38 יום הייתי מכייפת עם הבעל עוד יומיים
לכיסוי מירבי של ימי הפוריות. בהצלחה!

צודקת, לא הבאתי מספיק נתונים

האמת שהמחזורים שלי לא הכי סדירים לאחרונה אז כנראה שאין מנוס מלהמשיך לנסות ולחכות בסבלנות..

רקונית

New member
ממש לא לשבת ולחכות בסבלנות ../images/Emo8.gif

אם תשימי לב רוב הבנות מדברות פה על טיפוס על הקירות, לא לעשות כלום ולחכות בסבלנות זה ממש לא המוטו שלנו. אז מה לעשות? או, יפה ששאלת! בהנחה שאת רוצה בהריון, הדבר הכי חשוב שצריך לעשות זה סקס
מעבר לזה נשאלת השאלה מתי לחכות כל החודש ולצפות שיגיע הריון זו גם שיטה אבל לא הייתי ממליצה עליה כי את תרדי מהפסים די מהר. ולכן, קיימות לא מעט שיטות שעוזרות לזהות את הביוץ עוד בטרם הגיע. לא יודעת אם קראת את המאמרים והקישורים כי אם לא אז מומלץ ביותר. אני אישית הייתי ממליצה לך לחשוב ולהבין עד כמה "לחוץ" לך להכנס להריון עכשיו ומה את מוכנה לעשות בשביל זה כרגע. יש את עניין מדידת החום בבוקר, (שוב, אני מניחה שאת לא מודדת) שאם את עוקבת אחריו כל החודש/מחזור את מקבלת תמונה מעניינת שמאפיינת ומלמדת אותך על גופך. כדאי כמובן למדוד חום במשך כל המחזור אבל כמובן שאפשר להתחיל בכל שלב - במיוחד עכשיו עבורך כשיש סיכוי שאת לפני הביוץ - לא נורא בכלל למדוד כבר ממחר כי אולי תצליחי לאתר את הביוץ ולא להעביר את הימים בחוסר ידיעה ובעלטה
את יכולה לשים לב להפרשות כבר מעכשיו ולעקוב אחריהן, את יכולה להשתמש בערכות לזיהוי הביוץ.... כל השיטות שציינתי עלולות להוסיף קצת מימד של לחץ לכל העניין אם זה לא מתאים לך אז כדאי שתחכי ובאמת תעבירי את המחזור בסבלנות ובדרך שתיהיה הכי נוחה עבורך. לי אישית ואני בטוחה שגם עבור הרבה נשים אחרות - דווקא המעקב היומיומי והידיעה של איפה אני נמצאת מאוד מקלה עליי ונותנת לי להרגיש שאני קצת יותר שולטת בעניינים ולא מנסה באפלה. שיהיה לך בהצלחה ואת מוזמנת לשאול כל שאלה שעולה לך בראש - הכל מותר

באנית

New member
נו מה תגידי עכשיו על הגרף המחורפן שלי? ../images/Emo2.gif

אחרי הירידה הייתה שוב עלייה. אני ביוא"ב 14!!!!!!!!!!!!!!!! בחיים עוד לא קרה לי! בדיקת הריון ביתית מהבוקר לא הייתה יכולה לצאת יותר שלילית, בחיי, ציצי במימדים רגילים ולא כואב בכלל, אפילו לא עקצוץ, ומהבוקר תחושות עמומות בבטן של מחזור מתקרב... 14 יום באמת מספיק לי, אם אין הריון שיבוא כבר המחזור, אין לי כבר כוח לכל העניין הזה, אני באוף של האוף של הפסים.... המסקנה היחידה שלי מהמחזור הזה היא שתמיכת פרוגסטרון עם ג'ל (קרינון) עוזרת מאד מאד מאד לשלב הלוטאלי! מ 11 או 12 יום קפץ לי ל 14!!! או שזה הפרוגסטרון או שזה עוד הריון כימי.... ומה קורה אצלך ממי?

chen30

New member
יקירתי - הגרף נראה מצויין !

תחזיקי מעמד עוד כמה ימים. אנחנו איתך. עם הסיפתח של כתומה החודש אני אופטימית גם לגבייך

chen30

New member
ד"א לפי הגרף

יש מצב שהייתה השתרשות אתמול, אז הבדיקה עדיין לא מזהה .....

באנית

New member
את לא חושבת שהשתרשות ביוא"ב 13

זה קצת מאוחר? קראתי לפני כמה זמן איזה מחקר שמצא שככל שההשתרשות מאוחרת יותר, יוא"ב 10, 11, 12 וכו', כך הסיכוי להריון לא תקין גדל.... אז אני גם קצת חוששת מהשתרשות מאוחרת...

באנית

New member
בעצם אני מניחה שהתכוונת

ליוא"ב 12. חשבתי על זה וגם זה נראה לי קצת מאוחר אם כי ייתכן מאד שזה מה שקרה...

באנית

New member
חן מותק, מה קורה?

אני באמת כבר משתגעת. מצד אחד הגרף נראה מעולה, מצד שני בדיקה שלילית ואין שום סימנים... מה איתך מותק? איך התגעגעתי אליכן

chen30

New member
אני בשלב הטיפוס על הקירות

יוא"ב 9. יש ציצים כואבים. בחילות קלות (אולי דמיוניות), גרף משוגע שאף אחת לא מצליחה לפרש. מקווה להשאר שפויה עד סוף שבוע הבא. בפעם הקודמת קיבלתי 16 יום אחרי האוביטרל, אז אני לא אבדוק לפני שבת הבאה. התגעגענו אלייך מאד
מקווה שלא תעלמי שוב

באנית

New member
חן, היט מי

צרפי את הגרף ונראה, אני אוהבת גרפים מאתגרים. בחילה וציצים כואבים זה אחלה, הלוואי עלי...

כתומה30

New member
לפי דעתי

יש מצב! הלוואי. החום אמנם לא מרקיע שחקים, אבל יחד עם כל השאר התמונה אופטימית למדי... האם האסטופם משפיע על החום? אולי שווה לעשות בדיקת פרוגסטרון כי זה קשור לחום ואולי מלמד על רמות יחסית נמוכות שלו (עדיין גבוהות מספיק בשביל להיות מעל הקאוורליין). אין לי מושג. באנית והרקון אולי ידעו...
לבשורות טובות!

באנית

New member
אז ככה

שני דברים משפיעים כנראה אצלך על החום. הראשון הוא שאת מודדת בשעה לא קבועה ומשתמשת בתיקון מדידה. אמנם ההבדל בשעת המדידה אצלך הוא לא היסטרי, אבל גם הבדל יחסית קטן יכול לפעמים להשפיע (אני אישית לא אוהבת את התיקון שהגרף עושה, הוא לא מאד אמין בעיני). הדבר השני שהוא יותר משמעותי בעיני הוא האסטרופם. אסטרופם זה בעצם אסטרוגן ואסטרוגן נחשב להורמון "מקרר" (ופרוגסטרון נחשב ל"מחמם"). האסטרוגן הוא זה שאחראי למשל על הירידה החדה בטמפרטורה שרואים בגרפים רבים לפני ביוץ כי הוא עולה ומגיע לשיא לפני ביוץ. הערכה שלי היא שהאסטרופם "משבש" אצלך את הטמפרטורה ומפריע לנו לראות גרף "טיפוסי" (אם יש לך גרף ממחזור קודם בלי אסטרופם אפשר להשוות). כמובן שיכול גם להיות שהפרוגסטרון אצלך לא מגיע לרמה מספיקה אבל לדעתי האישית סביר יותר להניח שהגרף נראה כמו שהוא נראה בגלל האסטרופם. אני הייתי מתעלמת מהטמפרטורה החריגה ביום 17. נראה שההזרעה הייתה בזמן וביוץ היה באמת כמו שמסומן בי"מ 19. ליתר בטחון הייתי מבקשת מהרופא בדיקה של פרוגסטרון, רק כדי לוודא שהכל בסדר. ושאלה - למה את ממשיכה לקחת אסטרופם אחרי ביוץ?

למעלה