הנבואה

../images/Emo84.gifאוקיי, אז עד כאן הבנתי נכון../images/Emo58.gif

עכשיו, איך בדיוק הנבואה הגשימה את עצמה (אני לא זוכרת את הנבואה במדויק, *הולכת להביא את הספר*) טוב, "זה שבכוחו להביס את אדון האופל קרב ובא... הם שחמקו ממנו כבר שלוש פעמים, להם ייוולד הוא בשלהי החודש השביעי... ואדון האופל יסמן אותו כשווה לו, אך ברשותו יעמוד כוח שאדון האופל לא מכיר... ואחד מהם יומת בידי השני, כי איש מהם לא יוכל לחיות כל עוד ימשיך השני להתקיים..." מובן לי איך החלק הראשון של הנבואה התקיים, אבל מה בנוגע לחלק השני? אני חושבת על כך יותר ויותר ולא מצליחה להבין! זה נשמע לי יותר הגיוני "איש מהם לא יוכל למות כל עוד ימשיך השני להתקיים" כפי שקרה באמת בסוף... מצטערת על הקדיחות/חפירות אני מבולבלה

mbar30

New member
../images/Emo58.gif אל תשכחי שהקללה

הראשונה של ולדמורט בקרחת היער אכן התקיימה - הוא הרג משהו בהארי שהיה שייך לו. וזה היה החלק השני שבו נכתב כי שניהם יאלצו למות חלק מהארי - החלק הרע הלחשנני, החלק שחיבר אותו לוולדמורט החלק שיכל להסתכל להרגיש את וולדמורט - מת, ברגע שהקללה פגעה בהארי ולכך התכוונה הנבואה. ככל הנראה נבואה היא דבר סתום , ולא נהיר מראש היא התגשמה לחלוטין איש מהם לא יוכל למות אם השני ימשיך להתקיים - אז זה בדיוק 2 החלקים מתו

../images/Emo84.gifאוקיי, אז עכשיו אני ממש מבולבלת!

בעצם הסברת את מה שאני אמרתי. הרי בנבואה כתוב שאיש מהם לא יוכל לחיות כל עוד ימשיך השני להתקיים. אבל, עובדה וולדמורט שלח 'אבדה קדברה' כלפי הארי והוא המשיך להתקיים. נכון, החלק הקטנטן שבו שהיה בתוך הארי מת אבל הוא המשיך להתקיים! אז איפה נכנס כל העניין הזה של לחיות רק אם השני מת

Tonta

New member
הסבר קטן ../images/Emo58.gif

טכנית, הנבואה התגשמה. כאשר וולדי שלח את הקללה והארי איבד את ההכרה וכמעט מת, גם וולדי איבד את ההכרה והיה בדיוק באותו מצב של הארי. הם היו קשורים אחד לשני- מה שקרה להארי קרה גם לוולדי. אבל כאן נכנס העיניין הנוסף שלא קשור לנבואה ושינה את כל העיניין, השרביט שוולדי השתמש בו להטיל את הקללה (השרביט הבכיר) שייך טכנית להארי ולכן לא יכל לפעול נגדו. כלומר כשוולדי שילח את הקללה- במקום להרוג את הארי וההורקרוס ובכך גם להרוג את וולדי עצמו, השרביט הרג רק את ההורקרוס שהיה בתוך הארי וניתק את הקשר ביניהם. אז זאת הייתה מעין פשלה. ומכאן והילך הסתיימה הנבואה. כשהארי וולדי נלחמו בקרב האחרון והארי ניצח זה לא היה בגלל שכך נחזה בנבואה אלא פשוט בגלל ההשרביט שוולדי הטיל בו את הקללה סירב לפעול נגד הארי ועשה בדיוק את מה שהוא עשה ביער קודם- פגע בוולדי במקום.

../images/Emo84.gifהבנתי מה שאת/ה אומר/ת,../images/Emo58.gif

אוקי, אז אני יכולה להסיק שבגלל הנבואה כאשר וולדי' שלח את הקללה היא לא הרגה את הארי אלא את החלק של וולדי' שנמצא בהארי
האם אני צודקת
(כמובן שיש את כל העניין של הדם של הארי שנמצא בוולדי'). מה היה קודם מהלך הדברים או הנבואה? כאילו, כל העניין שחלק מכל אחד מהם (הארי ווולדמורט) נמצא בשני גרם לנבואה להתקיים או אולי שבגלל הנבואה קרו הדברים איך שקרו? וואוו, לחשוב על זה עושה לי ממש כאב ראש, אבל אני חייבת להבין!

YaYa07

New member
בהחלט כאב ראש../images/Emo58.gif

לגבי החלק הראשון- האבדה קדברה של וולדמורט פגעה בהאי. עכשיו- היא לא השמידה (הקללה) את חלקיק הנשמה של וולדמורט במקום את הארי, זה פשוט שרק על הארי היתה את ההגנה של אמא שלו, ולא על החלקיק, משמע- החלקיק מת. וזה בגלל ההגנה של אמא שלו, לא בגלל הנבואה. לגבי הנבואה- זה מתחיל בכך שמנבאים את הנבואה. אף אחד לא יודע אם היא תתגשם או לא, כי כמו שדמבלדור אמר, וזה לא ציטוט, שהמעשים שאנחנו עושים הם כל כך מורכבים ובגלל זה חיזוי העתיד הוא מאוד קשה. וולדמרוט שמע על הנבואה. הוא החליט לא לחכות ולראות מה ייקרה, אלא להרוג את מי שהוא משום-מה מצא האיום הגדול יותר- הארי. מכאן בעצם הדברים התגלגלו כמו שהם התגלגלו (ההגנה של לילי, חלקיק השנמה של וולדמורט נכנס לתוך הארי, ואנחנו יודעים את ההמשך). הנקודה היא, שהנבואה התגשמה בגלל שוולדמורט בחר להאמין לה. בעצם וולדמורט הוא האחראי לזה שהנבואה התקיימה בסופו של דבר. כן, הנבואה נובאה ראשונה, אך לא היה שום בטחון לכך שהיא תתקיים. ואז נעשו המעשים שהובילו לכך שהנבואה תתגשם. ככל שחושבים על זה יותר, זה יותר מסובך, מה? בכל מקר, אני מקווה שההסבר (הצולע ) ברור...

LiRs Lullaby

New member
אני הבנתי את החלק הזה קצת אחרת ../images/Emo58.gif

"הרי בנבואה כתוב שאיש מהם לא יוכל לחיות כל עוד ימשיך השני להתקיים. אבל, עובדה וולדמורט שלח 'אבדה קדברה' כלפי הארי והוא המשיך להתקיים. נכון, החלק הקטנטן שבו שהיה בתוך הארי מת אבל הוא המשיך להתקיים!" הוא המשיך להתקיים, כן, אבל הנבואה התייחסה, לפי הבנתי, לכך שבאופן כללי, מישהו אחד מהם לא ייצא מכל הסיפור הזה בחיים. ובזה הנבואה די צדקה..... איש מהם לא יוכל להמשיך לחיות כל עוד השני יתקיים. אז במותו ה*סופי* של וולד', הארי ממשיך בחייו.

../images/Emo84.gifזו צורה נכונה../images/Emo58.gif

להסתכל על כל הקטע של הנבואה. אבל זה נראה לי קל מידי. מה גם שהצורה הזאת מכניסה אותנו לנישה של הבחירה של האדם שהרי אם וולדמורט היה בוחר לא לנסות להרוג את הארי והארי היה בוחר לא לנקום בוולדמורט הם לא היו צרכים למות או לחיות מכאן שזה ממש תלוי באופי של שניהם. חוץ מזה, שעם סופו של הספר השביעי כל עניין הנבואה עולה רמה שהרי יש נסיבות שגרמו לנבואה להיות ככה וזה הורקרוקס שבתוך הארי, והדם של הארי שזורם בעורקיו של וולדמורט. בכל מקרה, יהיה ממש נחמד אם מישהו ינסה לסכם (בפירוט) את כל העניין הזה כי אותי אישית הנושא הזה מאוד מעסיק, והייתי רוצה ממש להבין את זה לעומק...

LiRs Lullaby

New member
אז אם זה קל מדי, נלך ונסתבך? ../images/Emo4.gif ../images/Emo58.gif

ולא הבנתי את השאר. מה זאת אומרת זה מכניס אותנו לנישה של הבחירה? ברור שזה עניין של בחירה! כל החיים הם עניין של בחירות! ו-וולד' *בחר* להקשיב לנבואה, ובכך הוא בעצם גרם לה להתממש! הוא בעצמו הביא למפלתו שלו! אם הוא לא היה בוחר ללכת אחרי הנבואה, הוא לא היה רוצח את ההורים של הארי, לא היה בהארי הורק', וכל החיים היו משנים מסלול. הארי לא היה רוצה לרדוף אחרי וולד' כי הוא לא רצח את ההורים שלו, ולא הייתה לו צלקת! מה בדיוק הנקודה שאת מנסה להעביר?? מה הנסיבות שהשפיעו על הנבואה להיות מה שהיא? שום דבר. כלום. אין שום קשר להורק'. טרילוני ניבאה אותה, כמו שנביאים אחרים ניבאו דברים אחרים, חלקם יכלו להתממש וחלקם לא. אבל כשמישהו בוחר להקשיב לנבואה, כמו במקרה של וולד', זה יכול גם לבוא בעוכריו. להלן - לגרום לו לרדוף אחרי משפחה, לרצוח אותה ובכך להעביר חלק מהכוחות למי שהכי פחות רצה שיהיו לו הכוחות האלו - להפוך אותו לשווה לו!

למעלה