הנבואה

../images/Emo84.gifהנבואה../images/Emo29.gif

עדיין לא מיושב לי הקטע של הנבואה. לפי מה שאני הבנתי בספר החמישי, וולדמורט הפך את הנבואה לממשית ברגע שבחר בהארי וניסה להרוג אותו בלילה ההוא. או וולדמורט לא היה מנסה להרוג את הארי, האם הנבואה הייתה נעלמת/לא נחשבת? בסופו של דבר, לדעתכם, כשאנחנו כבר יודעים את הסוף, הנבואה התגשמה

1כתר

New member
נבואה שמגשימה את עצמה ../images/Emo58.gif בפנים

וולדמורט התייחס ברצינות לנבואה ולכן הוא פעל למנוע אותה ובכך סימן את הארי והתחיל את כל הסיפור. אאל"ט דמבלדור כשהוא מסביר להארי על הנבואה, אומר שמחלקת המיסתורין מלאה בנבואות שלא התגשמו. אז לסיכום , כן לדעתי הנבואה התגשמה

Billy Shirs

New member
לא קשור.../images/Emo58.gif

רק אני קיוויתי שבסוף נוויל יהרוג את וולדי? בעיקרון תסריט האוטופיה שלי הוא שוולדמורט יהרוג את הארי או שהארי יתאבד, ואז נוויל ימצא לו דרך להרוג אותו איכשהו. אם אני לא טועה, בספר החמישי דמבלדור אמר שהנבואה יכולה גם להתייחס לנוויל, אז אוף. גם לנוויל מגיע.

1כתר

New member
זה לא מה שהוא אמר

הוא אמר שעד ליל כל הקדושים, כאשר הוריו של הארי נרצחו, אי אפשר היה לדעת למי התכוונה הנבואה ובאופן תיאורטי אפשר היה לחשוב שמדובר גם בנוויל א-ב-ל מכיוון שהארי סומן על ידי וולדמורט, הוא גרם לכך שהנבואה תתייחס להארי

The Walrus

New member
לא נכון

הנבואה לא יכולה להתייחס לנוויל בשום מצב, כי וולדמורט לא סימן את נוויל כשווה לו.

halloo

New member
הנבואה כן הייתה יכולה להתייחס לנוויל אבל

בגלל שוולדמורט החליט מהנבואה שמדובר בהארי ולא בנוויל, אז הוא חשב שלהארי יהיה כוח גדול יותר משלו, וסימן אותו כשווה לו..

holo

New member
השאלה שצריך לשאול היא../images/Emo58.gif

האם הארי הצליח להרוג את וולדמורט בגלל הנבואה בסופו של דבר? האם זה קרה בגלל שוולדמורט סימן אותו כשווה לו? האם מרגע שוולדמורט בחר להאמין ולפעול עפ"י הנבואה, ה"גורל" החדש שנוצר הוא זה שכיוון והכתיב את מהלך העניינים - הארי בסופו של דבר יזכה לבעלות על שרביט האלדר ובכל יחסל את וולדמורט? אני יודע שזאת שאלה די פילוסופית, כי בסופו של דבר היא נוגעת לכל מהלך ומהלך בחייו של הארי פוטר, לאורך כל הספרים.

The Walrus

New member
אני מאמין שכן ../images/Emo58.gif

אם הנבואה לא הייתה קיימת, וולדמורט לא היה תוקף את הארי ומנסה להרוג אותו. מותם של הוריו של הארי, סדריק וסיריוס הם תוצאה ישירה מרדיפתו של וולדמורט אחרי הארי\הנבואה, כך שגם הם היו נשארים בחיים אם סיביל טרלוני לא הייתה מנבאת את נבואתה. מכאן שהארי אמנם לא היה אוהב את וולדמורט, אבל לא היה רואה ביניהם מאבק אישי ולא היה יוצא להשמיד את ההורקרוקסים בעצמו. בנוסף, אם הארי לא היה נהפך להורקרוקס, אלבוס דמבלדור לא היה מייחס לו חשיבות גדולה יותר מכל תלמיד אחר מהוגוורטס ולא היה רואה בו דמות חשובה כל כך, ולכן לא היה מספר לו על ההורקרוקסים.

Moreiro

New member
אוקיי, אבל ../images/Emo58.gif

אם מישהו אחר, שלא סומן ע"י וולדמורט בשום נבואה, למשל רון או לופין או כל אחד אחר - היה מטיל על וולדמורט אבדה קדברה [בלי הורקרוקסים ובלי שטויות, רק וולדמורט] - מה היה קורה? אני חושבת שהנבואה תרמה הרבה לגיבוש היחס של הארי כלפי וולדמורט, מן הסתם, וגם להגנה עליו ובעזרה שהיא נתנה לו, היה לו הרי דרך הנבואה הרבה סיוע ב"מסע" שהוא עשה לפני שהוא רצה להתמודד עם וולדמורט עצמו, ונראה לי שבלי הנבואה הוא באמת לא היה מצליח להתגבר על כל הדברים האלה. אבל ההריגה עצמה? חוץ מהפרט השולי שככה היה כתוב בנבואה במפורש [
], אני לא רואה שום סיבה הגיונית למה כל אחד אחר לא יוכל להרוג את וולדמורט [בהנחה שזה לא קרב או משהו כזה בו נשקלים הכוחות והיכולות של שני הצדדים אלא פשטו, קללה אחת באופן טכני].

The Walrus

New member
כל אחד אחר יוכל להרוג אותו

בכל מקרה, הנקודה שלי הייתה שאם לא הייתה נבואה הארי היה בדיוק כמו תלמיד אחר, עם הורים חיים וחברים חיים ובלי צלקת על המצח. נכון שהוא היה יכול להשמיד את וולדמורט עדיין, אבל הוא לא היה מרגיש מחוייבות לכך ודמבלדור לא היה מספר לו על ההורקרוקסים, הוא היה בדיוק כמו כל ילד אחר - בדיוק כמו שיימוס או דין תומאס.

Moreiro

New member
מסכימה חלקית

לדעתי לא הנבואה גרמה למחויבות של הארי, אלא הספיק שוולדמורט הרג את ההורים שלו כדי שהוא ירצה להרוג אותו. אה, והוא לא היה הורג את ההורים שלו בלי הנבואה. אוקיי, הבנתי את הנקודה עכשיו
מה שכן, לדעתי גם אם הארי לא היה שומע את הנבואה ואת החלק שהוא יהיה זה שחייב להרוג אותו, הוא עדיין היה מרגיש אותו הדבר. כמו שהוא גם אמר, בסופו של דבר הוא תמיד ידע שיום אחד הוא יצטרך להתמודד עם זה.

holo

New member
כן, אבל אבל העניין הוא../images/Emo58.gif

האם הכוחות שהארי קיבל כשאר וולדמורט "סימן אותו כשווה לו" סייעו לו להרוג את נשמתו האחרונה של וולדמורט, זו שבגופו. בדו קרב הסופי ביניהם, הארי ניצח בגלל ששרביט האלדר שהיה בבעלותו שסירב להרוג את הבעלים שלו ותקף במקום את וולדמורט. הארי לא ניצח בגלל כוח מיוחד שטמון בו, אלא בגלל חפץ מיוחד שהתגלגל אל ידיו בצורה מקרית. יכול להיות שלא צריך לייחס חשיבות גדולה מדי לנבואה, כמו שדמבלדור טען בספר השישי. אבל עדין יש פרטים שמציקים לי בעניין הזה: איזה כוח יש להארי שוולדמורט לא מכיר? אהבה? נו באמת, היא לא ממש עזרה בשום מפגש עם וולדמורט חוץ מקטע בספר החמישי בו הוא מנסה להיכנס לגופו של הארי ולא מצליח לסבול את הקרבה. או שמא הנבואה צפתה את כל מהלך העניינים, וידעה ששרביט האלדר יגיע לידיו של הארי?

Tonta

New member
זה כן עזר ../images/Emo58.gif

ברור שהכח המיוחד זה אהבה. על זה מדברים במשך כל הספרים.......... וולדי לא לוקח את זה בכלל בחשבון ובגלל זה הארי שורד לראשונה. הרי הכל מתחיל משם. אם לילי לא הייתה מגנה על הארי ע"י האהבה שלה לא היה קורה כלום לוולדי, הארי היה מת והוא היה ממשיך לחיות לו בשמחה. הנבואה לא צפתה את השרביט הבכור. מבחינת הנבואה הארי וולדי היו אמורים למות ביחד כאשר וולדי הטיל את הקללה עליו ביער.

איכשהו, אני שמה לב שבכל פעם שמנסים לומר

שכל זה קרה בגלל ה'אהבה', זה גורר ישר הערות ציניות ותחושה של קיטשיות...
אבל אני חושבת שהספרים באמת רצו להדגיש את הכוח והמעמד של אהבה בחיים של אדם, הם מתארים אהבה כזו עצומה ולא מתפשרת (במקרה של הארי ואמו למשל) או חברות אמיתית ואמון הדדי חסר גבולות (במקרה של הארי וחבריו) שיגרמו לאדם לרצות להקריב את עצמו בכדי להגן על אלה שהוא אוהב ויקרים לו. וזה בעצם משהו שוולדמורט מעולם לא הרגיש ומעולם לא היה עושה. [אני יודעת שזה די ברור, אבל הרגשתי צורך לשים את הדגש על העניין
]

The T Shirt

New member
כל הרעיון הוא שאי אפשר להגיד 'מה אם'

הנבואה מתקמיים ותקפה מכיוון שוולדמורט בחר לפעול לפיה. למעשה, הנבואה עצמה לא קובעת שום דבר, אבל העובדה שטרלוני ניבאה אותה באותו רגע ומקום היא זה שהתחילה את השתלשלות העניינים הזו, שהפכו את הנבואה לתקפה והגשימו אותה. נבואה בסדרת הארי פוטר אינה דבר מחייב, וכפי שדמבלדור אמר, אם שני הצדדים (הארי ווולדי) היו בוחרים להתעלם ממנה - היא לא הייתה משנה שום דבר. הדבר המדהים הוא שעצם קיומה הוא שגרם להתגשמותה. לא צריך לחשוב על 'מה היה קורה אם לא הייתה נבואה' או 'מה היה קורה אם משהו היה קורה בצורה שונה' - עצם העובדה שהכל התפתח כמו שהוא התפתח נבא מהעובדה שהנבואה נובאה באותו מקום וזמן. הנבואה לא כובלת אף אחד - אבל היא זו שגרמה לדברים לקרות כמו שהם קרו, והיא זו שגרמה להתגשמותה, כמה שזה נשמע אבסורדי.

The T Shirt

New member
אופס, טעויות כתיב

במקום 'נבא' אני מתכוון ל'נבע', כמובן.. היו יותר מידי מילים עם השורש 'נבא' בתוכן, כנראה שהתבלבלתי :D ובשורה הראשונה זה 'מתקיימת' ולא 'מתקיימים', כמובן.

../images/Emo84.gifאני עדיין לא מבינה

אני חייבת שמישהו יסדר לי את כל העניינים של הנבואה בראש... נגיד ככה-
לילה אחד טרלוני ניבאה נבואה כלשהי מבין אלפי או מליוני נבואות שניבאו אנשים בחייהם.
אותה נבואה הגיעה לאוזניו של וולדי' (ה' יקום דמו).
וולדי מסיבה לא ברורה בוחר דווקא את הארי להיות מושא הנבואה והולך לרצוח אותו.
משהו משתבש ברצח (*כוחהאהבה*בושליט*כוחהאהבה*) וולדי' הופך *בטעות* את הארי להורקרוקס. עכשיו, איך שאני רואה את זה, זה קצת כמו הביצה והתרנגולת. הנבואה לא הייתה מתגשמת אם וולדמורט לא היה בוחר ללכת ולהרוג את הארי כי אז הארי לא היה הופך להורקרוקס. מאז שהארי נהפך לכזה כל מהלך הנבואה מתחיל להתקיים? (אני בעצמי לא מבינה את זה...). אם כך, הנבואה מגשימה את עצמה וכל מה שקרה בכל מהלך הספרים היה צריך לקרות, אני צודקת? כאילו, מאז שוולדי' בחר להאמין לנבואה בעצם הנבואה התקיימה ולכן, קרה כל מהלך הדברים איך שקרה?? עזרו לי! אני בתסבוכת!

למעלה