שיר השבוע;Can't not

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gif../images/Emo63.gifcan't not חלק אחרון

הגשר, שלב ההארה, התפכחות, השלמה, הקתרזיס והאינטרוספקציה- היא עושה מדיטציות או כל דבר שמכניס אותה לטראנס של חיפוש עצמי- אל כל התבונות שלא יישמעו בחצר בית ספר מדברת על כל ההבנות, ההשלמות וההתמדדויות עם מה שהיא עברה כשכתבה את השיר - את אותו הזרם החזק שהתהילה סוחפת אותה, היא חסרת אונים כי (בצורת ניסוח הכי בנאלית-) "לא מלמדים בבית ספר" איך לשחות בזרם כזה... היא מרגישה בודדה, אבל היא לא רואה טעם להיות אחרת, אחרי הכל - לכמה אנשים יש את הניסיון שמעטים זכו לו והיא יכולה לפרוק איתם מצוקות?... אתן חושבות שאתן הצודקות? אתן חושבות שאתן הקסם, אני בטוחה אבל איך אתן מצליחות ללכת בביטחון כזה? ומי אתן חושבות שאתן? למה אתן שואלות אותי? עכשיו יש היפוך כביכול, והunheard wisdoms עונות לשאלות, אז לכל אותן התכונות- למה אתן בטוחות שאתן צודקות? חושבת שאתם הדבר האמיתי (ה-charmed ones)? מאיפה הביטחון? למה השאלות? הפזמון השלישי עונה הכי את כל התשובות הישירות- כי אין לנו ברירה אחרת כי אנחנו לא שולטות בגיחוך שלנו על ההערכות הנמוכות האלו אז הזיוף נובע מאמונה שהכוח והכסף יביאו לה את הביטחון, היא עברה מספיק תקופות של ביטחון בשפל; אז אולי זה "יושיע" אותה. יש לה נטייה להערכה עצמית נמוכה - ללעוג לעצמה, אולי התהילה תגרום לה להרגיש מיצוי עצמי. חשיבה בדיעבד, בכתיבה הראשונה של השיר, הקטע הזה לא היה, הוא התווסף ונשמע לראשונה רק באלבום. כי אין לנו ברירה אחרת כי אנחנו לא יכולות להרשות לעצמנו להיות מובלות בדרך הלא נכונה היא אמרה שהיא האמינה בעיניים עצומות בצורה נאיבית מטופשת לגברים מבוגרים, שבסופו של דבר הובילו אותה למקום הלא נכון בשבילה, אל החוסר ביטחון, ההפרעות. התהילה היתה מן סוג של בריחה עבורה שלדעתה תחזק אותה, שבפועל היא מרסקת אותה עוד יותר. כי אין לנו ברירה אחרת כי אנחנו לא יכולות לעזור לך בלי הרצון של עצמך can't help - לעשות פעולה בלי שליטה cannot help - לא יכול לעזור. או כמו שאומרים - אם אין אני לי, מי לי?. פסיכולוגים כבר קבעו
- האנשים שאי אפשר לעזור להם הם האנשים שלא רוצים לעזור לעצמם, like alanis at the time אני חושב שהקטע האחרון מופנה כביכול לדמות שהיא יצרה שהיא האנשה לתהילה, הדבר הזה שהפך את החיים שלה למטורפים- למה את משפיעה עליי (בכל זאת)? למה את חוסמת אותי (בכל זאת)? למה את מערערת לי את השלווה/ביטחון/שליטה (בכל זאת)? למה את מעוררת אותי (בכל זאת)?

למעלה