שיר השבוע;Can't not

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gifשיר השבוע;Can't not

שם:Can't not אלבום:Supposed former infatuation junkie שנה: 1998
: Can't not לייב, מרץ 1996, לונדון http://www.youtube.com/watch?v=wjAOYbjhRo0
ע ו ב ד ו ת:
#1-השיר הראשון ב-Junkie שנכתב, נכתב אי שם בסוף 1995.
#2-מיולי עד דצמבר 1995 סיבוב ההופעות שלה היה במועדנים קטנים בארה"ב ובאירופה, מינואר 1996 היא עברה למקומות המוניים יותר, הפלייליסט דרש הגדלה, לכן כתבה את can't not, king of intimidation, no pressure over cappuccino ו-death of Cinderella, שאותם החלה לבצע מאותו חודש.
#3-ב-1996 הוא היה השיר העשירי לביצוע, אחרי Perfect ולפניי You oughta know.
#4-ב-Junkie tour הוא כבר היה מהראשונים והיה הביצוע השני. אחד אחרי Baba.
#5-סיבוב הופעות הקיצי של 1996 נקרא Can't not.
#6- דמו
: i might be proving you right with my silence or my rage 1998
: i might be proving you right with my silence or my retaliation
#7- דמו
:Because I cannot win without losing my dears 1998
:Because I can't afford to be misread one more time
#8- דמו
:To all the unheard children 1998
:To all the unheard wisdoms
#9- דמו
:Because we can't help question your illusion 1998
:Because we can't help laugh at underestimation
#10-את שתי השורות האחרונות של ה-why do you hinder/trigger me היא הוסיפה לסטודיו במיוחד.
#11-בהופעות השיר מקבל אוטרו סולו גיטרה עצבני.
#12-עוד שירים שקיבלו עיבוד בהופעות
wake up, not the doctor. תמוהה לגמריי העניין למה היא גונזת את העיבודים האלה.
#13-תכתבו במאמר Can't not ותקבלו אפס. והיא עוד אומרת שאם היא לא היתה זמרת היא היתה הולכת לספרות או להיות מורה לאנגלית.
#14-גם Ironic הוא השיר שהכעיס כמה סופרים ומורים לאנגלית בזמנו בגלל שאף אחת מהדוגמאות של אלאניס לא באמת אירוניות.
#15-היא ביצעה אותו פעם אחרונה ביולי 2005 בביצוע אקוסטי, מלבד אותו ביצוע, הפעם האחרונה ל-can't not היתה באוגוסט 2000.
#16-אף אחד עדיין לא יודע באמת מי עושה את הקולות רקע הגבריים בשיר. יש שאומרים שזה גלן באלרד, יש כאלה אומרים אלאניס באפקט (all vocals ובלי קרטיד לאף אחד אחר)
#17-How would I explain this to my children. היא אמרה שבחיים לא היה לחוץ לה להביא ילדים לפניי גיל 40.
#18-ב-2002 היא אמרה בראיון לעיתון גרמני שתיהיה לה בת ולא אכפת לה כמה לידות היא תצטרך לעבור בשביל זה.
#19-ועל הדרך שהיא מעדיפה ילד הומו.
אלאניס על Can't not:
השיר נכתב ב-1995 אחרי שהתחלתי להופיע והוא משקף את קו החשיבה שלי באותו זמן. הוא הוקלט בהתחלה כביסייד, אבל אחרי שעיבדתי אותו מילולית רציתי אותו באלבום..."
ש א ל ו ת:
מה הגרסה האהובה עליכם? מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
CAN'T NOT:
מילים:אלאניס מוריסט לחן והפקה: גלן באלרד ואלאניס מוריסט i'd be lying if I said I was completely unscathed I might be proving you right with my silence or my retaliation would I be letting you win in my non reaction? how would I explain? how would I explain this to my children if I had them? because I can't not because I can't not because I can't afford to be misread one more time would I be whining if I said I needed a hug? would you feel slighted if I said your love's not enough? how can I complain? how can I complain when i'm the one who reaches for it? because I can't not because I can't not because I cannot walk without my crutches because I can't not because I can't not because I can't help wonder why you ask me to all the unheard wisdom in the schoolyard you think you're the right ones you think you're the charmed ones i'm sure how can you go on with such conviction? and who do you think you are why do you question me? because we can't not because we can't not because we can't help laugh at underestimations because we can't not because we can't not because we can't afford to be misled one more time because we can't not because we can't not because we cannot help without your willingness why do you affect me? why do you affect me still? why do you hinder me? why do you hinder me still? why do you unnerve? why do you unnerve me still? why do you trigger me? why do you trigger me still?

Rוית

New member
שיר שתמיד תפסתי כמסובך..

לא סיבה מיוחדת, פשוט ככה אני תופסת ממנו.. שווה לקרוא תרגום שלו או לנסות לתרגם בעצמי, אולי כשיהיה קצת זמן
עובדות נורא מעניינות, שלא לדבר על התמונה שלא ראיתי אותה בעיבוד הזה קודם! הבנתי שזה משהו שמעריצים עשו, מה בדיוק רשום שם בצד?

Jagged chaos

New member
התמונה...

זה מתוך החוברת של ה-Can't not tour. היא עשתה חוברת כזאת כמעט לכל tour, וכל חוברת מכילה את תאריכי ההופעות (שזה מה שכתוב בצד), תמונות ובלה בלה בלה... http://www.fabulousfreak.com/gallery/index.php?cat=52 של Junkie tour החוברת הכי קטלנית

Rוית

New member
ממתי צריך יוזר לאתר הזה?!

טוב נו, בכל מקרה תודה על המידע אמיליו!

Jagged chaos

New member
מאז שאיזה צלם החליט לתבוע

את מקימת האתר. היא פרסמה תמונת פאפרציז של אלאניס עם טום לי מלפניי שנה, והוא איים עליה בתביעה. היא סגרה את האתר לכמה חודשים, ועכשיו יש בו הרבה פחות תמונות.

Rוית

New member
וואלה לא ידעתי את זה..

מי זה טום לי? איזה תמונות כבר היו לה איתו?

Jagged chaos

New member
טום לי...

זה המתופף של מוטלי קרו או שבאפיון היותר מוכר - זה שהיה בעלה של פאמלה אנדרסון. זו היתה תמונה מלפניי שנה שאלאניס היתה עוד בלונדינית באיזו מסיבה. אבסורד לגמריי שלפרסם תמונת פאפרצ'יז היא בניגוד לחוק שכל המקצוע הזה הוא בניגוד לחוק... זה מהדברים הלא ברורים האלה ששומעים עליהם כמו שהיה איזה סיפור על אחד שפרץ לאיזו דירה, בעל הבית גירש אותו במכות, והוא תבע אותו O_O

Rוית

New member
אוו טומי לי.. ובקשר לדוגמא שרשמת

זה לא הזוי בכלל.. זה חלק מהחוקים..
(אני לומדת על זה עכשיו פשוט
) ואפילו שפפראצ'י זה מקצוע נלוז, תחשוב על זה שזה מקצוע. והתמונות של מישהו זה ה'אומנות' שלו והעבודה שלו. ואם מישהו מעלה את זה לאתר שלו בניגוד לאישור של אותו צלם זאת עבירה על זכויות יוצרים והגיוני לחלוטין שהוא תבע את בעלת האתר..

אומנות?

ואם פדופיל ייצלם ילדים ערומים ואיזה אבא יבוא ויקרע לו ת'תמונה... גם אז זה "חופש הביטוי/אומנות שלו"... בשורה התחתונה זה לא חוקי (וגם לא נראה לי הם באים לעשות אומנות), אם הוא עובר על זה שיתמודד עם ההשלכות מאותה סיבה שלא ירשיעו נהג בכביש מהיר שאיזה מסומם החליט לרוץ בכביש (ונגיד שיבדקו ויגלו שמחינה מתמטית/מדעית לנהג לא היה סיכוי לעצור), הוא יוכל לתבוע את הנהג על נזקים גופניים? נ.ב. ג'גד לא כועס על רוית
ג'גד לא מבין חוקים תמוהים

Jagged chaos

New member
נו באמת...הקשיש והחשיש? ../images/Emo4.gif

**ג'גד אצל חברים
זה חלק שלילי בלראות את הדברים בצורה טריויאלית .....

O r a c l e

New member
רגע....../images/Emo210.gif

הקשיש והחשיש=jagged chaos=אמיל? התבלבלתי לחלוטין

Rוית

New member
לפני שאני אגיב על זה

(ויש לי מה להגיב) אני צריכה להבין אם זה אמיל או לא! לא הבנתי מי הרושם את ההודעה הזאת!

Jagged chaos

New member
../images/Emo6.gif זה אני אמיל

הולכים לחברים....נכנסים לתפוז....כותבים הודעה בפורום...ומגלים שגם החברים שלכם רשומים בתפוז וכתבתם בשם משתמש שלהם...קורה...

Rוית

New member
הבנתי, אוקי, אז תגובתי:

המילה "אומנות" שומשה בשביל לתת שם כללי לעבודה שלהם כי תכלס ככה הם (פאפרצ'י) רואים את זה. (ובשביל ההקצנה, גם תמונות של פדופיל, בשבילו, זאת אומנות שהוא מסתכל עליה.. ואגב, זה רק אני או שהדוגמא הזאת שהבאת מההתחלה של הפדופיליה הכל נובעת מהפרק האחרון של עקרות בית נואשות?
) ותכלס העבודה שלהם היא לא לא-חוקית. לצלם מישהו הולך ברחוב, לפי חוק חופש הביטוי, זה חוקי. והשתמש בתמונה שלו בלי הסכמה, זה באמת לא חוקי .הבעיה שזה נושא בעייתי כי ברגע שאדם הוא מפורסם זה אוטומטי פותח את החיים שלו בפני הציבור אם הוא רוצה ואם הוא לא רוצה (ולרוב הוא לא רוצה). קיצר, גם אני לא מבינה בזה מספיק בשביל להסביר, אבל כעקרון אי אפשר להגיד שצלמי פפארצ'י הם עבריינים.. הכל תלוי באיך מסתכלים על זה. אני לא באה להצדיק את זה, אבל מה שאני כן מנסה להגיד זה שזה שהצלם תבע את בעלת האתר זה הגיוני ולגיטימי מבחינתו. זה שהעיסוק שלו בעצמו זה כבר נלוז, זה משהו אחר, פה אין מקום לויכוח בכלל.. איזה שירשור מוזר התפתח לו פה, שיר השבוע מעולם לא היה כזה סוער

ofirshai

New member
../images/Emo8.gif

מה הגרסה האהובה עליכם? בלייב הוא סבבה.... מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? and who do you think you are why do you question me? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) האמת שאף פעם לא התעמקתי בו. שאני שומע את junkie אני בד"כ מעביר אותו. לדעתי הייתה צריכה להחליף אותו או ב pollyanna flower או ב these R the thoughts. מילים נחמדות. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] אני בספק אם הוא שם.... זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- אבריל לווין, קלי קלארקסון, ביורק, גוון סטאפני/נו דאוט. זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: אוונסנס,U2, מדונה ודפש מוד. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר?
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? ככה ככה. בוא נגיד שהשירים כמו שציינתי מקודם הרבה יותר מתאימים... רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר-
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? כן, הייתי משאיר אותו בגדר "שיר להופעות"/ כולל אותו כ b-side. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים?
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
מה אתם אומרים על 21 things כשיר השבוע הבא?

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gif../images/Emo63.gifCan't not../images/Emo62.gif

יש הרבה לכתוב, אז זה יהיה מפוצל ולא נוח
, אבל זה יהיה ענייני כמה שיותר. הרעיון:
1995, Jagged little pill מוקלט בקושי, אלאניס מפנטזת על מקסימום מכירות של רבע מיליון עותקים. קיץ של אותה שנה ואלאניס מתחילה להופיע במועדנים קטנים, בארה"ב היא נחשבת לדבר הבא, באירופה היא עדיין אנדרגראונד (you oughta know ו-hand in my pocket הם שירים שהושמעו בתחנות מחתרתיות באירופה, למעשה you learn הוא הסינגל הראשון שלה מחוץ לארה"ב). דצמבר 1995, אלאניס סוגרת חמישה חודשים של הופעות שגדלו מפעם לפעם, באותו החודש היא זוכה להיות על השער של ה-Rolling stone שקורא לה "אישה לבנה זועמת", האלבום כבר על מכירות של 4.5 מיליון והגראמי מכריז על 6 מועמדויות לאלאניס, דבר היסטרי באותו זמן. אלאניס מקבלת פיק רגליים בינואר 1996, ההופעות עוברות למקומות המוניים יותר, Ironic בדרך ואווירה של כדור שלג ענק שהיא בתוכו וזה הזמן שלה להחליט אם היא הולכת לשחק את המשחק או הולכת לשמור על השפיות והבריאות שלה ושומרת דברים על אש קטנה. מוזיקאים רבים נפלו למחיר שגבתה התהילה מהם, חלק ממש השתגעו (סיד בארט), חלק הפכו לפארנואידים מיזנטרופים (אדי וידר) וחלק התאבדו (קורט קוביין), ולא לדבר על ההתמכרויות שבאו בעקבות זה. אלאניס מודעת לזה שהיא עושה טעות שהיא לא נאבקת מכדור הזה בשביל שקט ופרטיות מינימאלית, היא פורקת את התסכול, הפארנויה והשנאה העצמית ב-can't not שבתכ'לס אומר "אני שונאת את עצמי על זה שאני נסחפת בזרם האדיר הזה בלי להאבק על עצמי" פחות או יותר. סוף 1996, ואלאניס אכלה אותה. היא הרגישה שהיא רצתה לשמור דברים על אש קטנה ובמקום היא המשיכה להוסיף ולהאריך את הסיבובי הופעות שלה, המשיכה לייחצן את עצמה (בקליפים, סינגלים והופעות טלויזיוניות) ובסוף גמרה כילדה המומה, לחוצה, תשושה עם ביטחון וההערכה עצמית בקרשים שהיו צריכים הפסקה של שנה וחצי. היא שנאה את עצמה על ההזנחה והצביעות העצמית והרכרוכיות שכל Can't not מדבר עליו, ב-One היא כבר מבטא את השפיטה העצמית והבקשה לשינוי. שיר שכל משפט בו בא ממחשבות מאוד עמוקות שלה.

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gif../images/Emo63.gifCan't not ניתוח

מקווה שהרעיון הובן.
ראשון אשקר אם אומר שהייתי לגמריי שלמה שה"שלמה" במקרה הזה הוא -לא פגועה פיזית לכאורה משפט פשוט, מפארנואיד המשפט הזה יכול להאמר כי הוא מאמין שהוא בכיוון שלאבד את כל השפיות, כל כך להבלע לתוך התהילה שלשכוח לגמריי מה היה לפניי. כאילו מן תיעוד שפיות אחרון. ייתכן שאני הוכחה שצדקת לגביי השקט והנקמנות שלי כנראה אדם שדיבר איתה והסביר לה מניסיון מה הולך לקרות לה, עכשיו שיש לה קצת יותר כוח, השפעה וכאריזמה (לכאורה) כדי לה לרסן את אותה נערה ריאקציונית ריגשית וגונן על השקט והפרטיות שלה. אלאניס שומעת את השיחה כשהיא עוד במחתרת, והיא לא לוקחת את זה ברצינות. בזמן הכתיבה, היא לא האמינה שהוא צדק.
לא רלוונטי, לא חשוב: ב-2002 שאלאניס ואבריל לאבין נפגשו, אלאניס שאלה אותה "אז איך השפיות שלך?", פחות או יותר סגירת מעגל ו"אזהרה" ללאבין.
מבנה השיר שחוזר על עצמו: אלאניס נותנת שני וידויים, שואלת שתי שאלות רטוריות שהפזמון עונה להן. האם אאפשר לך לכבוש/לנצח אותי בשקט? התהילה שתבלע אותה ותעיף אותה בזרם אדיר, אלאניס מתפלאת שהיא לא "נאבקת בתהילה" של עצמה, שאלאניס לא רואה בה שום דבר חיובי. ואיך אני אסביר את זה לילדים שלי (אם יהיו לי)? היא מבוישת על הצביעות, החוסר מעשיות והזיוף הגדול הזה שהרגישה שהיא מעדיפה לוותר על ילדים רק בשביל לא להגיע למצב שהיא תצטרך להסביר להם מה נסגר איתה. הפזמון הראשון עונה לשאלה "למה את מאבדת את עצמך בשביל תהילה?" ו-"למה את אומרת על הילדים העתידיים שלך if I had them?" כי אין לי ברירה אחרת (=או בתרגום מתאים יותר - לא יכולה שלא) כי אני לא יכולה לתת לי להיות קרויה בשגיעות כל כך הרבה הגדרות ותיאורים שלא הבינה מאיפה הביאה אותם כמו "דוברת דור הנשים החזקות ב-90s" ו-angry white woman. היא לא הרגישה שזה נכון, אבל זה העלה לה את המניות והפופלאריות שזה שיתק אותה, היא מרגישה צבועה שלא ניסתה לתקן או להסביר שהכל בולשיט. (רק ב-1998 היא היתה מצהירה שהיא סה"כ בנאדם של Release ולא של Anger).

Rוית

New member
../images/Emo2.gif איפה ההמשך?!?!

אוח אמיל, אתה מדהים!
מחכה להמשך!!!

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gif../images/Emo63.gifCan't not II

שני. זה יישמע בכייני אם אומר שהייתי צריכה חיבוק? פארנואידית להחריד נקרעת בַקונפליקט שהיא כל כך מסוחררת ומפחדת להפגע אז היא מבודדת את עצמה מכולם. בפזמון הבא העניין של הבדידות והצעקה האילמת שלה לעזרה מתבהרים יותר. היא רוצה לדבר, אבל ילדה בלי שיקול דעת כמוהה שנתפסת כאישה עם ביצים מפחדת להשמע פחדנית ובכיינית. אז היא נדפקת מעצמה ולבד. תרגיש מזולזל אם אומר שאהבה שלך לא מספיקה? היא מפחדת...בעיקר מעצמה. ילדה בת 21 שזכרה את עצמה נערה חסרת ביטחון בולימית שגברים מבוגרים מנצלים אותה ועד לא מזמן היתה קתולית אדוקה הופכת ברגע להכתרות של דוברת הדור הנשי, הגרסה הנשית לקורט קוביין מבחינה אייקונית. היא לא מוצאת את ההבדל בין בקשות טריויאליות (כמו אהבה שתמלא אותה), והיא מרגישה תובענית ורק מפחדת שמישהו יזכיר לה שהיא אלאניס מוריסט. אבל איך אוכל להתלונן שאני מושיטה יד לזה? כנאמר - הבחירה להיות זמרת מוכרת ומצליחה יחסית לבין הדבר הכי עסוק במוזיקה העולמית ב-1996 היה תלוי בה במידה מסוימת. היא שואלת "למה לא התנזרתי מהתקשורת? למה המשכתי להוציא קליפים? למה בחרתי לעשות Tour עולמי עם חמש הופעות בשבוע?" -אז למה עם המודעות הזאת, בכל זאת "הושטת יד לזה"? כי אין לי ברירה אחרת כי אני לא יכולה ללכת בלי המקלות שלי crutches אלו אותם מקלות שתומכים לזקנים או לאנשים צולעים ללכת. התמונה שלה מדויקת - היא חסרת אונים, אין לה שליטה, גם אם המקלות - הקצב שלה יהיה איטי ומתסכל. המקלות מרמזות שוב על התבודדות שלה מכולם, היא לא נותנת לאף אחד לעזור לה גם כשהיא לא יכולה לעזור לעצמה. -למה את מתבודדת? כי אין לי ברירה אחרת כי אני לא שולטת בתהייה למה אתה שואל אותי היא מאבדת פרופורציה ואמון בכל אחד ומפתחת חשד אובססיבי כלפי העולם; מטבע הדברים יש לה סיבות- יש לה כוח, פרסום מטורף וכסף. במקום להפגע מצבועים ואנשים שינצלו אותה - היא מוותרת על סקלציה מראש וחותכת מכולם. אנשים יכלו לשאול אותה שאלות יומיומיות ולה היתה עולה ישר מחשבות על למה מדוע ואיך - שאלה של התעניינות או התחנפות...

למעלה