ת'אמת?

גמני בעד פנימיה לבנים, אבל אני לא בדיוק יודעת למה... זה פשוט נראה לי הגיוני שבנות יהיו בפנימיה ובנים לא.

המתוח

New member
אם יורשה לי להגיב על זה

איזה בולשיט ואיזה נעליים???? ברור שאם האופי של הבן אדם הוא 100% טוב אז סבבה למה לשלוח אותו למקום דתי בכלל הרי אנחנו לא מפחדים עליו כי לא יקרה לא כלום?! (הכל בקיצוניות יתר) מה שאנחנו מדברים כאן (לעניות דעתי) זה על מקרה של נער שהוא תוהה לאן ללכת לפנימיה או לאקסטרני אז ברור שהוא לא איש 100% חזק ולפי דעתי בפנימיה יש יותר גיבוש חזק ויותר בטחון עצמי גדול מכיוון והוא עם כל השכבה שלו ומרגיש שיש לו גב איפהשהו (מבלי להעליב את האולפנית שלכן כמובן..
). את אופי של האדם ניתן לשנות אם את כל כך רוצה לדעת לפי דעתי זה לא משהו שנולדים ומתים איתו, זה משהו שרוכשים אותו
לכן גם אופי חזק אפשר לרכוש בפנימיה [או אולי אפשר לקרוא לזה חוסן נפשי]. כמובן ומאחר ויש לכן גיבוש באולפנית זוה יפה מאוד אך בכלליות, כמו שאמרת בעצמך, הוא יותר חזק בפנימיות. לגבי השאלה למה אני חושב שחבר שלי יכול לענות לי על זה,אני לא בטוח שהוא יכול לענות לי על זה! , אולם כאשר יש לך באקסטרני רק את הרב שלך וגם אז אתה בא לשם (אולי לא את אבל הרוב) רק ללמוד כל הזמן והבילוי עם החברים שלך הם לאחרי בי"ס, כך שאתה א.לא נקשר לכל החבר'ה ב.לא נקשר לרב שלך(הוא הזמין אותי ואת איתי לבית שלו וזה או סתם ככה או כדי לדבר לאיפה אנחנו עוברים שנה הבאה
) וככה אתה לא שואל אותו שאלות שמציקות לך בעניני דת והלכה, ויש יותר סיכוי שזה יקרה בפנימיה ולא באקסטרני ג.חברי ואני אולי לא נגיע להסבר או לתשובה אבל תמיד עדיפים השניים, או יותר, על פני האחד
עוד משהו: בעניין הזולות שיש בפנימיה, אין כל ספק שאחוז המעשנים בפנימיה גדול יותר מאשר באקסטרני, אבל גם באקסטרני(כן כן גם באקסטרני!) יש זולות או מקומות עישון הסמויים מין העין. אני אומנם אינני בת לכן אני יכול לומר מה צריך להיות על הבנות, אבל לבנים? כמובן ואני ממליץ בחום על פנימיה! רק שלא יעשו שטויות וידעו איפה למתוח את הקו האדום שלהם,שזה כמובן וזה נוגע לכל דבר בחיים. מכאן מי שהולך לפנימיה יוצא נשכר גם בחבר'ה שלו, גם בחוסו הנפשי וגם ,אם שכחתי לציין,בלימודים, שהרי זה שיש לך את כל החברים מהשכבה שלך זה מאפשר לך לקחת מהם עזרה במשהו שאתה מתקשה שזוהי גם היא מעלה שערכה לא יסולה מפז. סליחה על השגיאות בגלל השעה המאוחרת...

קיפיק

New member
יורשה לי להגיב...../images/Emo8.gif

א. אני בעד פנימיה לבנים, וכתבתי והדגשתי את זה
ב.גם באקסטרני יש קשר הדוק עם מחנך/רב/איך שתרצה... (רוצה דוגמא
ישלנו שיעורים אצל המורה בבית והכל, וכבר שרצנו אצלם בבית...אז לגבי קשר עם המחנך/רב זה קיים גם באקסטרני..) ג. זה ברור שבאקסטרני יש זולות, אבל כמו שאמרת- הרבה פחות... ד. עזרה בלימודים- גם באקסטרני יש!! ותתפלא, אבל אנחנו גם נפגשים פוווווווול ביחד, גם בשבתות ואחרי לימודים, חופשים, וכו'... ה. אין ה'...
התנצלותך מתקבלת...

מאיפה אתה כ"כ בטוח במה שאתה

אומר???? יש כאלה.. שמזה הם מתחילים..... ואני חושבת שאם עכשו הן ככה... אז מה יהיה שנה הבאה.. עוד שנתיים... וכשנסיים את התיכון.... אז בכלל יהיה להן יותר "חופש" לעשות את מה שהן עושות....

../images/Emo13.gif

ב"ה אני לא מדברת מנקודת מבט אישית, אבל יש לי חברות שלומדות בפנימייה וזה ממש שיפר אותן
בכל התחומים. זה ברור שבכל דבר יש יתרונות וחסרונות, אבל אני חושבת שזה מאוד מועיל

אוקיי, אחרי שכתבתי על פנימיה בגיל ת

תיכון.... להגיד לכם את האמת? אני אמורה להתחיל ללמוד בשנה הבאה, לא ברור עדיין מה או למה ואיפה, אבל ההורים שלי באשליות שזה אכן יקרה, ואולי זה עוד יתגשם... קיצר, אחרי ויכוחים רבים,התפשרתי על מעונות. לא חשבתי שאני אגיד את זה-אבל יאק מעונות. אין כמו הבית, לא רוצה לגור מחוץ לבית... אחרי 4 שנים מחוץ לכאן, שנה וחצי בבית, עם המיטה שלי, עם כל הדברים שלי במקום אחד בלי הצורך הזה להכפיל הכל, שיהיה לי גם פה וגם שם הכל הכל, בלי צורך להיסחב עם תיקים שלמים מלאים בכביסה ובכלים שאמא שלחה לי אוכל איתם, לא רוצה לצאת מפה... ולא, אני לא חושבת שיש כזה דבר ילדי בית, אני הרי לא ילדת בית וחלחלה עוברת בי למחשבה על לצאת מכאן, מה, אני שוב אתחיל לקפוא בחורף ואנסה להפיק תועלת מתנור מסכן?... מה, אני שוב אצטרך להתחיל לבשל ולדאוג לעצמי? למי יש כוח?... אבל שלא תטעו, בגיל 14 זה שיא הכיף, רוצים את העצמאות הזה בגיל 20 לעומת זאת, כמרגישים שהסוף מגיע, שעוד מעט, אם לא עוד שנה-שנתיים אז עוד 3-4-5 כבר נעוף מכאן, נתחיל פרק חדש, כשאבא שלי כבר מתכנן על החדר שלי ומואיל בטובו לספר לי שאני הרי ממילא עוזבת את הבית בשנה הבאה, בא לי לבכות :(

שרוך

New member
נגדדדדדדדדדדדדדדדדד

בס"ד הי לכולם!! אני נגד פנימיה!!! גם לבנים וגם לבנות!! קראתי פה מה שאנשים כתבו!! על כמה שזה מחזק ביטחון עצמי עצמאות!! אבל סליחה הרי גם ככה באיזור הגיל 20 הילד עוזב את הבית אז למה לא להיות עוד כמה שנים הם ההורים!!! ולמה להיות כל שבת שניה בבית? למה זה צבא? למה לאבד את החברים שלך מהתיכון ושאתה בא הביתה אין לך אם מי להיות!! לכן אם כל הכבוד לפי דעתי כל עוד אין בעיות בבית ויש אולפנא/ישיבה/תיכון באיזור שלא דורשים תנאי פנימיה אני לא ישלח את בני/ביתי!! שרוך

שרוך...

בס"ד גיל 20 לא נראה לך מאוחר מידיי? הכלים של הנער נקנים כבר בין הגילאים 13-21 נכון שבגיל 18 הנער עוזב את הבית אבל עד אז הוא מפסיד 5 שנים. אתה לא מאבד חברים מהתיכון אלא אתה יוצר לך עוד חברים.

mimi14

New member
אמ........... אני חושבת שלא כדאי

ללכת לפנימיה בתיכון......... אנ'לא יודעת למה אני חושבת כככה...... כאילו אח שלי רוצה לשלוח אותי לפנימיה וגם א שלי חושב ככה אבל אני לא מסכימה איתם בכלל.......... אבל תלוי איזה...... יש כאלה שבנויים לזה..........- אני גם יכולתי להסתדר אם הייתי בפנימיה אבל אנ'לא רוצה ללכת כי טוב לי איפה שאני לומדת עם החברות שלי......

אתלא עוזבת אותנו ../images/Emo46.gif

ותתחדשי על הגשר!!
וממש חמוד לך איתו, אין לי מושג מה את מתלוננת בכלל

למעלה