שאלה לי -

../images/Emo82.gifשאלה לי -

כשאתן מנקות את הבית, האם אתן מנקות חדר חדר או לפי עבודה? - למשל קודם כל אבק בכל החדרים, אחר כך שטיפה וכדומה... אני עושה לפי עבודה ולא כל חדר בניפרד ויש לי גם חלוקה של הבית לפי אזורי שטיפה (אחרי שסידרתי, ניקיתי אבק וטיאטאתי בכל הבית)- סלון ופינת אוכל ומטבח יחד,חדרי שינה יחד עם אמבטיה ושירותים ואז חדר שינה +חדר ארונות ואמבטיה ושירותים צמודים. אני אוהבת לשמוע מוזיקה - בפול ווליום כשאני מנקה, זה מעורר מרץ עבורי וגורם לעבודה להיות נעימה (אני גם יודעת כמה פעמים אני צריכה לשמוע את הדיסק עד שהעבדוה תיגמר - ממש לפי חלוקת זמן...) ובסוף - קפה עם פינוק. איך אפשר בלי????

אוצה

New member
אענה לך כך: שאלה של זמן

מאחר ובד"כ אין לי זמן, אז אני עושה הכל במטלות קטנות: יום עושה אבק בכל החדרים, יום מנקה שרותים ואמבטיות (בלי ריצפה), יום שטיפת הבית... אני מסדרת כל פעם משהו אחד קטן וכך הכל נראה די סביר. כל מטלה היא קצרה. ורק כשיש לי זמן- אני מתלבשת על כל הבית (וזה לוקח 4-5 שעות). לפעמים שמה מוזיקה, לפעמים לא (אם אני שוטפת את הריצפה כשהאפרוח ישן, אני לא שמה טלויזיה אפילו...). והבית נראה בד"כ די נקי...

yafit7

New member
הבעיה היא שהמוטיבציה יורדת

אני תמיד מקציבה לי יעדים קטנים (במה שקשור לסידור הבית) ואז מאוד גאה בי שעמדתי בהם. לדוגמא- חדורת מטובציה אני יכולה לגשת לארון, לרוקן אותו לחלוטין, לזרוק את כל הבגדים על המיטה ואז להתחיל לעשות סדר כמו שצריך. אבל מה? אחרי חצי שעה נמאס לי, והבגדים נשארים על המיטה חודש.... לכן- הפיתרון הוא טיפין טיפין. לא "להתלבש על חדר" מההתחלה עד הסוף אלא: 1. סידור קוסמטי וראשוני של הבית- כל דבר בחדר שלו. 2. בכל חדר- כל דבר במקום 3. אבק 4. שטיפה בסדר הזה, גם אם מתייאשים באמצע לא קורה שיש חדר אחד מבריק וחדר שני מלוכלך ומבולגן.

נירה63

New member
מאחר ואין לי תמיד זמן

עסוקה הרבה מחוץ לבית...הרי שאני מחליטה היום מתלבשת על החדר שלי, הופכת אותו ואם יש לי כוח מתלבשת על חדר נוסף וכו'.... לא מנקה הכל ביום אחד, מה קרה? מלחמה??? דואגת כן שהמטבח יום יום ישאר בסוף היום נקי ומאורגן- זה החדש שאני הכי אוהבת...... בסלון מארגנת מטאטא ושוטפת כשיש צורך.

I Was Hoping

New member
אני עושה כך:

בכל יום מנסה להקדיש שעה להכל. זה לא תמיד יוצא בפועל, אבל אני משתדלת. החוק שלי אומר, שהמטבח, הסלון, האמבטיה והשירותים [הם בחדר אחד] חייבים להיות טיפ-טופ כל הזמן. ובגלל שאני שומרת עליהם, הם לא גוזלים ממני יותר מ20 דקות ביום. כלים, שיש, כיריים - גג רבע שעה. אמבטיה ושירותים זה עוד עשר דקות [אקונומיקה בשירותים ועל האמבטיה, עוד ויש על הכיור והכל בסדר]. הסלון נשאר מסודר תמיד, אני רק שומרת על הנרות הריחניים שם ומוסיפה שמן ומים למבערים מדי פעם. את כל השאר אני מחלקת לימים. יום כביסות, יום בישולים, יום אחד מתלבשת על המקרר, וכו'. אין לי זמן ליותר מזה, הלוואי והיה. בשבת שותפת יחד עם מר בחור את כל הבית ומנקים גם אבק. זהו. אה, הכל נעשה בלי מוזיקה. זה עושה לי חור בראש. אוהבת לנקות בשקט... המחשבות והתכנונים הכי טובים שלי יוצאים בדקות האלה
ולקינוח תמיד תה. לא יודעת למה, זה יותר מרגיע לי...

אני חייבת טלנובלה ../images/Emo3.gif

רק ככה אני מנקה....מיותר לציין שהבן זוג בורח מהבית עם הקטנה....

טליW

New member
מתחלק לשניים (נו מה...)

1. כל יום יש תחזוקה שוטפת - בצורה כזאת אין הפתעות, הבית פיקס. המטבח כל יום נקי, שולחן פינת האוכל נקי, שולחן הסלון נקי. כשאני רואה אבק איפה שהוא, אני מסירה. חדר שינה - מי שקם אחרון מסדר את המיטה (בד"כ בעלי שעובד בלילות...). לפעמים, תלוי בכוח ובמרץ - שוטפת רצפה. במקרה כזה אין יום נקיון, בסופ"ש רק מרביצים ליקוק זריז על הבית. 2. באופן כללי, יום שישי בבוקר הוא הזמן המועדף עליי לנקיון כללי - שמה מוסיקת ריקודים (שנות ה-80 בעיקר, אם אתם שואלים), ומתחילה לנקות. אני מנקה חדר חדר, ולא לפי נושא. משהתחלנו בשיטת התחזוקה היומית, אין הרבה מה לעשות, וזה מסתיים מהר למדי. מתי יש מה לעשות? פעם ב... מזיזים ספות, מגלגלים שטיחים ומרביצים נקיון מבריק. במקרה כזה מוסיקה היא הכרחית, אני גם רוקדת תוך כדי. גם בעלי אוהב מוסיקה בזמן הנקיונות (מה שעושה את החוויה לנעימה יותר עבורנו - אז מה אם חצי מהזמן אנחנו רוקדים?). זה למשל יקרה ביום שישי הקרוב.

עדי 5

New member
מנקה חדר חדר

לא תמיד יוצא לי לנקות את כל הבית אבל פעם בשבוע כל חדר מקבל טיפול יסודי. מרימה הכל מהריצפה,מנקה אבק,מזיזה מיטות.שואבת אבק,שוטפת. מטבח וסלון זוכים לשטיפה כמעט יומיומית.

אצלינו זה ככה

יום שיש הוא יום הניקיון הגדול של שטיפת כל הבית. נו, טוב, הבית שלנו קטנטן ככה שזה ממש לא בעיה. כיוון שאנחנו דתיים העבודה בד"כ מתחלקת ל-2: אני מבשלת ובעלי שוטף. כמו כל גבר מצויי הוא לא יודע מזה אבק ככה שלרוב את זה אני עושה (רק את הטלויזיה הוא מנקה
). בד"כ אנחנו שוטפים את שני החדרי שינה +אמבטיה+שירותים ואח"כ סלון-מטבח. במשך השבוע אני מנסה לסדר ולשמור מסודר בעיקרר דברים גדולים ומפריעים (צעצועים וכו"). כמובן שיש מקומות בעייתיים כמו שלוחן פינת האוכל, שולחן מחשב שנמצא בחדר של הקטן (בית קטן וקומפקטי כבר אמרתי?). כביסות אני עושה במשך השבוע אבל תמיד עושה עוד מכונה-שתיים ביום שישי גם אם זה רק חצאי מכונה רק כדי לרוקן את סל הכביסה וככה בתחילת השבוע יש את כל הבגדים נקיים ויבשים (אין לנו מיייבש). הבית שלי ממש לא כמו שהייתי רוצה שהוא יהיה אבל יחסית סביר ונעים. אבל למה השכנים תמיד באים כשמבולגן נורא וכל הצעצועים שיש לנו פזורים בסלון???

legal

New member
אז מה הבעיה זה מצויין

ניקיון זו לא מלאכה הכי כיפית אז מצאת דרך מצויינת, מה השאלה ?

אצלי

טוב, אני מודה שקצת קשה לנקות ביסודיות כשהכל מבולגן
אבל בכל מקרה אני לא מנקה הכל בבת אחת (אם היתה לי עוזרת זה היה סיפור אחר) אני כל פעם לוקחת חדר אחר כפרוייקט (לא כולל אמבטיה ושירותים שעוברים ניקוי בלי קשר), ואם צריך - מנקה אבק, מטאטאת איפה שצריך במשך השבוע.

אצלי כל חדר בנפרד יסודי עד

הסוף כולל שטיפה החלוקה היא לאזורים שני חדרי שינה + שרותים יחד סלון ומטבח +מרפסת שרות + אמבטיה ושרותים נוספים יחד בדרך כלל זה מתחלק ליומיים יום אחרי יום או בעיקר בלילה כשכולם ישנים או חצי שישי לילה וחצי שבת על הבוקר תלוי בלחץ בעבודה ובעייפות שלי ואיך שהילדה מרגישה לפעמים אני עושה חמישי בלילה ושישי בבוקר

SILIVAS

New member
היי

אני עושה לפי עבודה (רק התדירות לא מזהירה
) אבק סמרטוט רטוב לעבור על שולחנות, אדני חלון וכדומה שואבת בכל הבית (חובה, השערות של החתולה ושאר לכלוכים שהיא מייצרת) לפעמים גם מזיזה רהיטים ולבסוף שטיפת רצפה בכל הבית שירותים ומקלחות בנפרד, מקפידה על זה מאוד לפעמים שמה מוזיקה או ערוץ מוזיקה על לא תמיד, החתולה מנגנת ברקע בשביל 10 תקליטורים

Elanor Rigby

New member
בקשר לשערות של חתולים../images/Emo96.gif

את מצליחה להוריד מהספות עם שואב? כרגע אין לי שואב אבק בבית כי אין לי שטיחים, אבל אני נאבקת עם השערות של החתולות (לי יש 3...). חשבתי ששואב לא מצליח להוריד ושהפיתרון הכי טוב זה עם סלוטייפ עבה.

טליW

New member
בדיוק אתמול קראתי טיפ בנושא...

לי אין חתולים, כך שהוא לא נוסה. ללבוש כפפות גומי, ולנגב איתן את הספות - בכוון אחד, מהפנים החוצה (לא הלוך ושוב, כי אז הן יתפזרו על הספה). נשמע הגיוני.

Elanor Rigby

New member
אני עושה את זה לפעמים../images/Emo96.gif

אבל לא עם סתם כפפת גומי, אלא עם כפפת גומי מיוחדת שמסרקים איתה את החתולים... זה מתלבש על היד ויש לזה סיבי גומי. זה מוריד די טוב אבל זאת עבודה די סיזיפית. חשבתי שאולי עם שואב זה יכול לרדת.

למעלה