פסקול חיינו

westend girl

New member
../images/Emo82.gif פסקול חיינו

עברי לידר כתב ששירים מזכירים לו פנים... ובטח לא רק פנים, אלא מקומות, תקופות, ארועים בחיים ועוד. לכל אחד יש שירים שקיבלו משמעות חיובית או שלילית בגלל שהם מתקשרים אצלו לאנשים ולארועים משמעותיים בחיים. שירים שליוו תקופות, אם כי הם במקרה היו שם או בגלל שבחרנו "לאמץ אותם" כי הם התאימו למצב (ולמצב הרוח). איזה שירים מסמנים אצלכם אבני דרך חשובות בחיים? או אם לנסח את זה טיפה אחרת: אם החיים שלכם היו סרט - איזה שירים היו מופיעים בפסקול (האמיתי, לא שירים שבדיעבד הייתם מכניסים לשם)? * ואם מתאים לכם לשתף - אז ספרו גם באיזה סצינות הם הופיעו?

Lady McBeth

New member
שונאת את השאלה הזו.

אני יודעת שאני אתחיל להסתבך עם עצמי עכשיו. אוף.

Happiest Girl

New member
אני דווקא חושבת שזו אחלה שאלה

כשיהיה לי זמן מאוחר יותר אני אענה

Lady McBeth

New member
זהו, זו אחלה שאלה

רק שאין לי כוח לחשוב עליה.. וגם לא זמן...

אצלי שירים או להקות מתקשרים לאקסים שלי

או לאנשים שאהבו למוסיקה. אם אני מקשיבה, לדוגמה, ל"ביג אין ג'אפן" של אלבוויל (לדעתי בין השירים הכי טובים, בטח של שנות ה80) אני נזכרת שהייתי אצל חברה שלי, כשהיינו ביסודי, ושמענו שהשיר הזה הגיע למקום ראשון במצעד השנתי, אז תמיד כשאני שומעת את השיר אני נזכרת בה, למרות שלא ראיתי אותה מליון שנים.

@יעל@

New member
../images/Emo192.gif

Do you Believe in life after love - של שר. השיר הזה מזכיר לי את הטיול השנתי שלי בכיתה י'. כל הזמן הם היו חורשים עליו באוטובוס. שזה היה טיול כזה מעפן, נראה לי שזו השנה האחרונה שיצאתי לטיולים שנתיים. אני צריכה לחשוב על עוד.

westend girl

New member
וואי, איזה קטע

כשדיברתי עם הגר על הרעיון לשרשור הזה אמרתי לה שהשיר הראשון שקופץ לי לראש הוא מאיזה טיול שנתי שכל הזמן היה באוטובוס את Let's talk about sex של סאלט נ' פפר. איזה נוסטלגיה.

Happiest Girl

New member
אלו השירים שלי (ממה שאני זוכרת)

the asphat world של סווייד היה פעם שיר הדיכאון שלי. הוא כ"כ יפה וחזק והוא פשוט משקף דיכאון ומתאים בול למצב כזה. ככה זה היה עד פעם אחת ששמעתי את זה ברגע של הדיכאון הכי גדול של חיי ומאז זה מזכיר לי את זה וקצת קשה לי לשמוע אותו. אני חייבת לעשות תיקון.
כל האלבום ultra של דפש מוד מזכיר לי את התקופה שהוא יצא, שזה בדיוק ביומולדת 17 שלי. שמעתי אותו בטירוף, בעיקר את it's no good המדהים. וזו הסיבה שהשיר הזה מזכיר לחברה שלי אותי
כבוד!
there is a light that never goes out של הסמית'ס מזכיר לי את כיתה ט', שמישהו שאהבתי נורא בתיכון הקדיש לי את השיר הזה בתחנת רדיו של בית הספר ומעבר לזה שהייתי נורא מאושרת, זה עשה את השיר הזה לאחד משירי האהבה הכי יפים בעיניי EVER.
unforgettable של נאט קינג קול מזכיר לי את אסף, לפני שנהיינו חברים, כי הוא ממש שיקף (ועדיין משקף) את הרגשות שלנו. זהו בינתיים כי אני הולכת הביתה סוף סוף. אני אמשיך יותר מאוחר או מחר.

Happiest Girl

New member
מוסיפה עוד אחד

השירים san fransisco של סקוט מק'נזי ו-go your own way של פליטווד מק מזכירים לי נורא את הדרך לסן פרנסיסקו כי שמעתי את זה כל הדרך מהמחשב כי לא היה לנו דיסק

lostharpy

New member
נשבעת שישבתי על רשימה

שיכולה למלא דיסק שלם ואני אפרסם אבל מחר

lostharpy

New member
החיים שלי בשירים

אני בגדול לא רוצה לפרט כל דבר כי יש דברים שהם די אישיים וגם שיקח המון הסברים בשביל שמישהו יבין אז אתמול במשמרת חשבתי על שירים שליוו אותי בחיים שלי לא לכולם יש משמעות מבחינת תוכן השיר אבל אלה שירים שבאמת היו ברקע.
שלשיית התאומים - שלגיה
שלמה ארצי - שדות של אירוסים
Pink Floyd - Another Brick In The Wall
Olivia Newton John - Hopelessly devoted to you
Michael Jackson - Remember The Time
Bjork - Hyperballad
Take That - Babe
East 17 - Stay Another Day
Dire Straits - Brothers In Arms
Marcy Playground - Sex and Candy
dEUS - Little Arithmatics
Pearl Jam - Black

Antonio Montana

New member
יש המון.

האמת הליגה האנושית די נטועים אצלי טוב. Don't you want me baby מזכיר לי את 2002, ממש. תקופה מסוימת ובחורה מסוימת... ימים יפים סה"כ. זה מצחיק, שבתכל'ס השיר הזה נוצר 21 שנים לפני.
Keep Feeling Fascination מזכיר לי תקופה יפה בי"א. ו Love Action מזכיר לי המון צבא. בכלל, המון אייטיז מזכיר לי צבא, בצבא נכנסתי לשמונים עמוק... עד כדי-כך שצריך מוּד ממש נוסטלגי כדי לשמוע את Come back and stay של יאנג.
יש עוד, אני אוסיף בהמשך...

הנה כמה

Dire Straits - So Far Away R.E.M. - Losing My Religion להקת פיקוד מרכז - שומר החומות Paul Young - Love of the Common People Nikka Costa - On My Own Chicago - If You Leave Me Now Eurythmics - There Must Be an Angel (Playing With My Heart) The Rolling Stones - Start Me Up Led Zeppelin - Stairway to Heaven

westend girl

New member
וואי, איזה פלאשבק עשית לי עכשיו

עם There Must Be an Angel נראה לי שהוא ייכנס גם לרשימה שלי...

למעלה