בנייה קלה

../images/Emo82.gifבנייה קלה

שלום לכולם אנחנו בתהליך רכישת מגרש ברמת הגולן מפאת חוסר זמן אנחנו מעוניינים בבנייה קלה (טרומית) בדקנו במספר מקומות המחיר מגיע לעד 600$ למ"ר האם יש מישהו שבנה בדרך הזאת? המלצות? כדאי לא כדאי? ואם כן אצל מי? יש לנו מישהו מצפת ואחד מאשדוד בבקשה את עזרתכם באדי

DUDUS24

New member
מבנה לכל בראשון לציון

יש להם המון ניסיון והבתים נראים טוב,03 9504174-

מאגר

New member
אם אתם רוצים לחסוך כסף לא זו הדרך

אם אתם רוצים לחסוך בזמן לובטוח שיש חיסכון. עלות בניה קלה הוא סדר גודל של 600 $ למ"ר עלות ההיתרים זהה לעלות בניה קונבנציונלית. זמן הוצאת ההיתרים זהה בשני המקרים זמן הבניה יש יש את הכסף גם הוא כמעט זהה. אבל יש לזכור כי ערך המבנה יורד בבניה קלה מהר יותר מאשר בבניה רגילה בשל האיכות. אם תעבור/י על שרשורים קודמים באתר זה ובאתרים אחרים תמצאי סיפורים רבים שונים ומשונים בנושא

היי ותודה על תגובתך

אני צריכה להרים שם בית תוך חצי שנה וגם התקציב הוא בעייתי (יש לנו 80 אלף דולר לבנייה) אין לי מי שיפקח בצפון וישב להם על הראש כל היום לא מכירה אנשי מקצוע שם אני רואה שעוד אנשים בונים בשיטה הזו אין לי בעיה עם ערך הבית אני לא הולכת לעשות עיסקה כלכלית המגרש הוא הערך (מעל דונם) השאלה היא במגבלות הקיימות זה כדאי כי אני רואה שאנשים כן בונים כך והאמת שבשוע הבא אנחנו עולים לשם כדי לברר עם המשפחות שכבר בנו בשיטה הזו וחיים ככה כמה שנים ולראות ולשמוע תודה בכל אופן באדי

cobby

New member
צרו קשר

צרו עימי קשר טלפוני ואייעץ לכם במידת האפשר בנושא הפרטני שלכם

cobby

New member
בניה קלה

ערך הבית בבניה קלה אינו נשמר ומאבד מהר מערכו , כך שהשקעתכם לכשיגיע יום המימוש , תקבלו תשואה שלילית 2. עלות בניה קונבנציונאלית כמעט זהה לעלות בניה קלה (בסטנדרט זהה) 3.עלויות התחזוקה של בניה קלה גבוהות בעשרות מונים מעלויות התחזוקה של בניה קונבנציאנלית 4. במידה ותקציבכם מוגבל , מתכננים את הבית כך שניתן יהיה להגדילו במשך השנים

Rשף

New member
הסבר פרט ונמק

1. נניח לצורך הדיון שבניה קלה מאבדת יותר מהערך, אבל מכאן ועד להפרזות כאן המרחק גדול 2. ממש לא מדויק- בהשוואת עלות הבנייה בלבד בנייה קלה עדיין זולה במעט, אבל רוב חברות הבנייה הקלה יממנו גם את עלות האדריכל (10,000$ ?) ואם אתה סומך עליהן אז גם ייקחו את תפקיד המפקח (עוד כמה אלפי $$$) 3. WTF ? אתה אולי מדבר על בית עם חפוי עץ, אבל בית עם חפוי טיח וקירות גבס לא דורש יותר תחזוקה לא בשוטף ולא פעם בכמה שנים. 4. כן כן, תיכף תספר את מה שאמרו לנו- תתחילו לבנות ויהיה בסדר... התובנה שלך נכונה לכל סוג בנייה. 5. לא ציינת עוד כמה דברים:
בידוד טוב יותר בבנייה קלה, ייתכן שיש חיסרון לשיטה באזורים קרים או חמים מאד בגלל מסה טרמית קטנה (הקירות לא אוגרים חום/קור), אבל היא טובה לרוב שטח הארץ
זמן בנייה קצר יותר
ביצוע איכותי יותר בגלל השימוש בלוחות לקירות
תחשיב מדויק יותר של עלויות הבנייה, ומראש !
בגלל תשובות כמו שלך חברות הבנייה הקלה נמצאות בנחיתות ורובן יעשו מעל ומעבר כדי לרצות את הלקוחות.
וכן, יש חברות בנייה קלה שעושות עבודה גרועה, יקרה או רשלנית אבל אישית נתקלתי ביותר קבלנים "רגילים" שפישלו.
את הנ"ל כתבתי על סמך עבודת שטח שערכתי מאחר וגם אני בשלב דומה.

cobby

New member
אשמח לשבת איתך על כוס קפה

אשמח לשבת איתך על כוס קפה ולנהל איתך דיון בנושא השוואת החלופות , יתרונות וחסרונות של כל שיטה ושיטה . בכל מקרה את היסודות והריצפה וכן קירות המעטפת מומלץ לך לבצע בשיטת הבניה המאסיבית והקונבנציונאלית . בניה קלה יכולה להיות גם מבית עץ וגם מבית עם קונסטרוקציית מתכת וחיפויי חוץ מצמנטבורד או מלוחות OSB לגבי שיפור הבידוד בבניה קונבנציונאלית ולחיסכון בזמני ביצוע , תוכל לחפות את קירות המעטפת בלוחות גבס עם בידוד במקום טיח גם קבלנים בבניה קלה מפשלים , ואם השיקול שהסיכון בפאשלה של הקבלן , אזיי בחר לך מראש קבלן טוב ואמין קצרה פה היריעה מלהכיל את כל הטיעונים

Rשף

New member
הקפה עלייך ? ../images/Emo96.gif

אתה צודק שהמונח "בנייה קלה" הוא מאד רחב. כמעט כל חברות הבנייה הקלה (לא מצאתי אחת שלא, למען האמת) בונות יסודות, רצפה וממ"ד מבטון, השוני מתחיל ברצפת הקומה השנייה שם יש שבונות מבטון ויש שעל קונסטרוקציה קלה. נדמה לי שהודעה בפורום יכולה להכיל לא מעט טקסט, ושרשור הרבה הודעות אז אשמח לשמוע מניסיונך מדוע לא בנייה קלה, וכדי להתמקד אז בוא נדבר על קונסט' פלדה (מה לעשות ועץ מוקצה בארץ ואפילו בתור שלד נסתר שלא חשוף לשמש), ונתעלם לרגע משמירת הערך.

cobby

New member
עכשיו כבר עברנו לקומה שניה

אז יש גם כל מיני שיטות לריצפת הקומה השניה 1. קונסטרוקציית פלדה ואז חיפויי עץ נו-פדר מוקצע 2 כנ"ל אך עם שטיח 3 כנ"ל אך עם תוס' הקבקת צמנט בורד על העץ ואז חיפויי קרמיקה 4. קונסטרוקציית פלדה ואז יציקת בטו בקיצור , תגיד מה אתה רוצה ואני אתאים את התשובה שלי פרוגרמה שלך בכל מקרה החיסכון בטל בשישים לעומת המוצר שתקבל ולעומת שמירת הערך והחזר ההשקעה העתידית (ואפילו אם כיום אינך חושב למכור ) ברם , תחשוב על זה שמחר היא תזרוק אותך מהבית (שיהיה לכם לפחות על מה לריב)

Rשף

New member
כאן אני כבר תקוע, אין לי תשובה

בוא נניח רצפת בטון, כשלמעשה בצורה הזאת ה"קלות" בקושי מורגשת אפילו במכירה של הבית. לגבי שמירת הערך זה דווקא יתרוןגדול- למה שתיקח לי את הכסף ? שתישאר בלי כלום ! ורק לסבר את האוזן- ראיתי כמה וכמה בתים בבניה קלה החל מעץ מלא ועד לקונס' פלדה וכולם הוצעו ונמכרו במחירי שוק או מעט פחות ולא במחיר הפסד (בית העץ כמובן נמכר בפחות)

cobby

New member
אז גם אתה מקובע

אפילו אתה עדיין מקובע על השיטה הקונבנציונאלית = תקרת בטון ואינך שלם עם בניה קלה אז אם בתקרת בטון הנך חפץ , לך כבר על השיטה הקונבנציונאלית , מבחינת העלויות זה זהה ואם לא בא לך להתעסק עם טיח , אז צפה התקרה בלוחות גבס אבל מה שטוב , שאתה כמו כל יהודי טיפוסי , פשוט נהנה מהדיון למרות שאתה למעשה עדיין אוהב את השיטה הבטונית

Rשף

New member
לא מדויק

גג הבטון זאת הצעה שקיבלתי כי התקרה תשמש כגג ובעתיד לרצפה לקומה שניה, אז נכון שכבר התקרבנו עוד צעד לבית "רגיל" אבל עדיין לא ברור לי מה החסרונות הגדולים. מכך ברור שהדיון הוא לא סתם לצורך דיון כי יותר מסביר שאבחר בבניה קלה, אני מודע לחסרונות אבל גם ליתרונות וכאשר שואלים על בנייה קלה אני מצפה לתשובה הוגנת כי תסכים איתי שלפחות בחלק מהשיטות יש יתרונות ולא רק חסרונות.

Rשף

New member
במחשבה שנייה אני באמת יהודי טוב ../images/Emo3.gif

חלק מהויכוח הוא באמת לצורך הויכוח, מאחר ותקופה ארוכה ניסיתי לדלות מידע אוביקטיבי ואמין ברשת ותמיד הגעתי למבוא סתום שבדרך כלל מנהל הפורום עמד בסופו. נסה להציץ בארכיג'וב מדי פעם עולה שאלת הבנייה הקלה ותמיד יש את אותן תשובות- קבלן שמפרסם את עצמו, דורון שקוטל, ואסנת (אפילו אותה ביקרתי בבדיקות שלי) וזהו בערך....

מאגר

New member
../images/Emo45.gif נכון דורון קוטל מכמה סיבות

ולאחר ניסיון. ראשית קונסטרוקצית הברזל אוהבת להשמיע את דבריה בשעות הלילה, ביחוד בקיץ. אינני בטוח שהמוזיקה הזו אהובה על דיירי הבית. שנית מנסיון של מספר שנים, ומספר בנינים שראיתי, וממספר בניינים שביקרתי, מטעם רשויות המשפט אינני מוצא סיבה טובה להשקיע כסף בדבר שהוא כל כך אמין. שערכו הנדלני יורד פלאים, ועלות אחזקה גבוה ועלות בניה זהה כמעט לעלות בניה רגילה, שלא לדבר על כך שעלויות הוצאת ההיתרים זהות לבית קונבנציונלי. אין ספק כי יכול להיות חיסכון כזה או אחר בשימוש באדריכל של החברה הבונה ובפיקוח שלה אבל גם באיכות הבניה. אך ישנן גם חסרונות רבים לך כמו: המפקח של החברה תמיד יהיה לצד החברה והקבלן של החברה יעשה הכל מה שטוב לצרכיו ולצרכי החברה. בגלל חוק הסוביודיצה איני יכול לעלות לאתר תמונות של בתים שנימצאים אצלי על שולחן העבודה בתביעה משפטית בגלל כשלים של בניה כזו אך אם ברצונך אתה יכול לצלצל אלי לטלפון המופיע בכרטיסי האישי ואשמח מאוד להפנות אותך לכתובות בכדי שתוכל לראות במו עיניך ולהתרשם. נכון אמר מי שאמר: "כי כדאי לבנות את המעטפת מבניה רגילה ואת החלוקה למעט חדרים רטובים לעשות בקירות גבס או בלוקי גסב" בכדי לחסוך עליות. אך אם עושים גג הוא הריצפה של קומה שניה רצוי מאוד שגם הוא יהיה ביציקת בטון ולא בבניה קלה.

Rשף

New member
מכיר את הסיפור על המוסכניק ?

זה שחושב שמאזדה זה חרא של אוטו כי הוא רואה כל הזמן מאזדות במוסך שלו ? אני מבין שאתה נתקלת בבניה קלה מהצד הרע שלה וידוע לי על פאשלות רציניות בבניה קלה זולה מאד (למשל שהביא משרד השיכון לגולן), אני דווקא ראיתי הרבה בתים (יותר מ 20 באיזורים שונים ושל קבלנים שונים) ולא התרשמתי לרעה, מעניין שדווקא "בית ישראלי" הבריזו לי כנראה לטובת ההתנתקות בדרום. דווקא בבנייה רגילה לא נתקלתי ולו בבית אחד שלא מצאתי בו תוך דקות חוסר דיוקים ובנייה לא מוצלחת תוך דקות, ואני לא מדבר על פאשלות גדולות, ואילו בבניה קלה התרשמתי הרבה יותר לטובה. אתה שוב חוזר על אותם מילים- יורד פלאים ? תן מספרים ! אני התרשמתי אחרת (לפחות לגבי שלד פלדה) אחזקה גבוהה ? תן פירוט (ולא לגבי בתים עם גימור עץ) עלות בנייה ? היא מעט יותר זולה, ונראה לי שאין בעייה להשתמש באדריכל של החברה (בוא נניח שתשכור מפקח) ולבית לא מפואר מדי חסכת בערך 10% שזו יכולה להיות ירידת הערך העתידית אם בכלל. ראיתי בתים כאלה לא רק של אנשים שביקשו לחסוך אלא גם באיזורי יוקרה ואפילו וילות מפוארות (ושני פסיכים שהביאו בית מפורק משלד פלדה מארה"ב) אז גם הרצון לחסוך לא תמיד רלבנטי. גם לי נראה נכון יותר לבנות גג/רצפה מבטון וכנראה זה יהיה הכיוון שלנו. סיכום ביניים- בנייה קלה היא לא פתרון מושלם ויש לה חסרונות, לדעתי כדאי לציין את שני הצדדים כשאנשים באים לשאול.

cobby

New member
הדיון שלעולם לא יסתיים

משום מה נראה כי אינך מנסה אפילו להקשיב ובטל לא להפנים את הייעוץ החינמי שאתה מקבל פה מכמה אנשים שהם מבינים טיפונת יותר ממך בצחום הבניה הקלה או הקונבנציונאלית. בכדי להראות לך את היתרונות והחסרונות יש לערוך טבלת השוואה בין 2 השיטות וכמובן עם ניתוחי עלות , ותחזוקה . מאחר ואתה כרגע מדבר על בית דמיוני כלשהו , מבלי לפרט מהן הדרישות שלך מהבית הזה , והאם הבית יתוכנן בשיטת הבית הגדל (מודולארית) בהתאם לצרכי המשפחה , ומהו התקציב שעומד לרשותך , ומהו החיסכון כביכול שהנך חוסך בבניה הקלה , והאבסורד הוא שבתת מודע אתה מסכים עם כמה דעות שניתנו לך , אך מעורר דיון למען הדיון , ומצפה שייתנו לך מספרים מדוייקים עבור מוצר לא בדיוק מוגדר. למרות שכל האנשים שפה ייעצו לך "נגד" הבניה הקלה מסיבות אלו ואחרות , אתה עדיין מבקש חיזוקים לבניה הקלה. אז לשם שינו אהיה הפעם מאלו המצדדים בך !!! בניה קלה היא הבניה הכי טובה , הכי מהירה , הכי זולה , והכי קלה לתחזוקה - לך על זה בעיניים עצומות שתהיה לך בניה מוצלחת , ותהנה לאורך שנים רבות מביתך הקל והחדש .

bethania

New member
ברמת הגולן יש קבלנים מעולים

אני עכשיו בשלבי סיום בניה עם בעלי מקצוע ממג'דל שמס- יכולה להמליץ לך על כולם בלב שלם- הם מעולים ואמינים . גם עד המפתח. מהר זול ובניה נפלאה.

L7

New member
אל תתפתו. בית נורמלי ב-5 חדשים

אפשר לבנות בקלות.

למעלה