Young Lust

../images/Emo79.gif Young Lust ../images/Emo79.gif

ונעבור לפינת ההורמונים:
I am just a new boy Stranger in this town Where are all the good times? Who's gonna show this stranger around? Oooooh, I need a dirty woman Oooooh, I need a dirty girl Will some woman in this desert land Make me feel like a real man? Take this rock and roll refugee Ooh babe, set me free Oooooh, I need a dirty woman Oooooh, I need a dirty girl Hey! Oooooh, I need a dirty woman Oooooh, I need a dirty girl [Phone rings and is picked up] Man: Hello? Telephone Operator: Yes, a collect call for Mrs. Floyd from Mr. Floyd. Will you accept the charges from United States? [Man hangs up phone] Telephone Operator: Oh, He hung up! That's your residence, right? I wonder why he hung up? Is there supposed to be someone else there besides your wife there to answer? [Phone is redialed, rings and is picked up again] Man: Hello? Telephone Operator: This is United States calling, are we reaching... [interrupted by phone being hung up] See he keeps hanging up. It's a man answering. [dial tone]​
אני סתם בחור חדש זר בעיר הזו איפה כל הכיף? מי יראה לזר את האטרקציות? אווו, אני צריך אישה 'מלוכלכת' אווו, אני צריך נערה 'מלוכלכת' האם יש אשה בארץ המדברית הזו שתתן לי הרגשה של גבר אמיתי תקח את פליט הרוקנרול הזה אוו, בייב, שחררי אותי אווו, אני צריך אישה 'מלוכלכת' אווו, אני צריך נערה 'מלוכלכת' [הטלפון מצלצל, השפופרת מורמת] גבר: הלו? מרכזנית: כן, שיחת גוביינא עבור גב' פלויד ממר פלויד האם תקבל את החיוב מארה"ב? [הגבר סוגר את השפופרת] המרכזנית: או, הוא סגר! זה הבית שלך, נכון? אני תוהה מדוע הוא סגר. האם מישהו אחר חוץ מאשתך אמור לענות שם? [חיוג חוזר, צלצול, השפופרת מורמת שוב] גבר: הלו? מרכזנית: זו שיחה מארה"ב, אנחנו מחפשים... [השיחה מנותקת] היא ממשיכה לנתק זה גבר שענה [צליל חיוג] ----------------------------------------------------------------------------- יחסו הבעייתי של ווטרס לנשים חוזר גם בשיר הזה. התפישה של ווטרס, הן את הגברים והן את הנשים היא סטראוטיפית: הגבר הוא או בחור צעיר, המחפש כיף וריגושים, או גבר נשוי וזנוח, החושד שאשתו בוגדת בו. בשני המצבים, הוא חלש, קורבן. הכוח נמצא כולו בידי הנשים, המשחקות בו כבצעצוע. יתכן שזהו אפילו אותו גבר עצמו: הוא חושב את עצמו לבליין גדול, אבל בעצם הוא נדפק. והן, סטראוטיפיות באותה מידה: או נשים ונערות זנותיות, "מלוכלכות" - שהרי נשים המעוניינות במין, או סתם באינטימיות, אינן "גברות" מהוגנות - או שהן רעיות לא-נאמנות, המסוגלות לבגוד בבעליהן מאחורי גבם. בכל מקרה, הבכיינות והמסכנות של רוג'ר לא מדברים אלי. מה שמציל את השיר הזה, בחלקו, זו התרומה של גילמור, שהלחין את השיר. מבחינה מוסיקלית, השיר מגוון יותר מהשירים הקודמים. הוא יותר דינמי, קצבי, עשיר, ולגיטרה של גילמור יש כאן משקל גדול יותר מהמילים, לטעמי. חבל רק שההפקה היא טיפוסית לאותה תקופה (נדמה לי שזה השיר שלו הם קראו "שיר הדיסקו שלנו"), והלחן לא משו. מה דעתכם?

ramonsegev

New member
אני רואה בדרך שונה את השיר

נתחיל מזה שגילמור נותן יופי של נגינה, נותן הרבה ממה שיש לו. אני חושב שווטרס מסתכל בציניות על כל המצב הזה של גבר בתפיסה סטיאוטיפית על נשים. הסתכלות צינית על כל הבחור החדש שמגיע לעיר ומנפח את החזה. אני לא רואה את החומה בדרך בכיינית, דיסק גדול והיופי בו שיש בו כל כך הרבה משמעויות.

d e b a s e r

New member
אני מסכימה.

אני גם רואה את זה ככה. כמו שבשיר ITF פינק ולא ווטרס הוא זה שחושב שצריך לירות ביהודים וכושים, ככה בשיר הזה התפיסה הסטראוטיפית היא של פינק.

vegetable man

New member
אכן יחס בעייתי

כלפי נשים. אני מבין את הרצון להגן על רוג'ר, אבל גם לי הרושם שמדובר ביותר מהדמות בה רוג'ר בחר לייצג, באופן שהוא בחר. אמנם גם מוסיקלית, פינק פלויד עשתה פה שיר פשוט שונה, כדי להעביר את הגישה הזנותית של השיר הזה... עדיין, נשאלת השאלה, למה ככה? כל דמות שאמן מביע את רגשותיו בה לידי ביטוי, מלמדת משהו עליו, עדיין, לא? רוג'ר המשיך עם הקריצה הסקסטיסטית גם ב - Pros & Cons, אפשר לראות את זה גם בניתוחים שהעלו פה בעבר. הכל מתחיל בילדות שלו בעיני, וביחסים בינו לבין אימו, כמו ביחסים עם נשותיו בסבנטיז בין היתר... אני רק אסייג ואומר שאני אוהב את השיר בסופו של דבר, והוא לגיטימי בעיני - המון שירי אהבה מלאים ברגשות נחיתות מול הצד השני, ניכור, חוסר הבנה, ומראים רק זווית אחת באופן מוקצן ולא אובייקטיבי: הצד הקורבן, החלש והדפוק מול הצד השני הנצלן והניבזי. אני אוהב את השימוש בו בסרט, השינוי שפינק עובר וההתמוטטות שלו מוצגים בשיר הזה, מול השיר הבא, שבו הוא יוצא מדעתו. ואני מאוד אוהב את הפתיחות של ווטרס וגילמור ליצור משהו שונה ממה שהם עשו עד לנקודה הזאת.

The Walrus

New member
אני לא יודע אם זאת הכוונה שלו

הרי הוא לא באמת מתכוון להרוג יהודים בITF, הוא רק רוצה להראות שזה מה שפינק חושב, ואולי להראות לנו כמה הרעיון להרוג על רקע גזעני מגוחך - דרך הפה של מישהי שמאמינה בזה. אולי אותו עיקרון פועל כאן? שווטרס רוצה להראות לנו כמה הדבר מגוחך?? או שזה פשוט שלב בחיים של פינק, שווטרס עצמו לא בהכרח מסכים עם דעותיו??

כמובן שהוא רוצה להראות כמה זה מגוחך

דרך העלילה והקונספט של האלבום, רוג'ר יוצא באלבום הזה נגד הרבה דברים בחברה, לא רק נגד פאשיזם.

אני חולקת על דעתך

הגישה הזו של ווטרס כלפי נשים מופיעה בשירים נוספים, באלבום הזה ובאחרים. זו גישה קונסיסטנטית, עקבית. אין שום אינדיקציה לזה שהוא יוצא נגד שוביניזם, לעומת האינדיקציות הברורות לכך שהוא מתנגד לפשיזם, נניח. לווטרס יש באמת בעיה עם נשים. ראה כמה פעמים התגרש. ומי היו נשותיו.

השיר שאני הכי פחות אוהב מהחומה,

ואולי של פינק פלויד בכלל... שיר לדעתי מעפן, בניגוד מוחלט לשיר שלפניו... נשמע כמו שיר דיסקו כמו שאמרת, ואם אני רוצה לשמוע דיסקו, יש את הדורבנים... כשאני שומע את פלויד אז אני רוצה לשמוע מוזיקה טובה.. נשמע קצת מתנשא אבל מה לעשות... נ.ב, עכשיו אני שומע את הדיסק של רוקפור בהופעה, בן זונה!

Kettercat

New member
באמת בן זונה של דיסק ../images/Emo8.gif

ואתה מוזמן להופעה שלהם מחר בהייניקן הבימה - הופעה אחרונה לחודשים הקרובים

אבקש שלא להשתמש

בביטוי "בן זונה" בפורום, אלא אם הכוונה לההוא מהחיזבאללה. תודה.

אז מה?

בחצי מהשירים שלהם יש קללות ומסרים "אנטי חינוכיים", תני לאנשים להתבטא, ואם זה אומר לקלל, שיקללו.

סורי, לא.

יש הבדל בין קללות בשירים, שם ההקשר הוא אמנותי, לבין קללות בשיחה בין אנשים, שזה ההקשר של הפורום שלנו.

למעלה