ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Wish You Were Here ../images/Emo79.gif
מהידועים והאהובים שבשירי הפלויד. אני בטוחה שיהיה לכם הרבה מה לומר עליו..
מהידועים והאהובים שבשירי הפלויד. אני בטוחה שיהיה לכם הרבה מה לומר עליו..
So, so you think you can tell Heaven from Hell? Blue skies from pain? Can you tell a green field From a cold steel rail? A smile from a veil? Do you think you can tell? Did they get you to trade Your heroes for ghosts? Hot ashes for trees? Hot air for a cool breeze? Cold comfort for change? And did you exchange A walk-on part in the war For a lead role in a cage? How I wish, how I wish you were here We're just two lost souls Swimming in a fish bowl Year after year Running over the same old ground What have we found? The same old fears Wish you were here
אזו, אז אתה חושב שאתה יכול להבדיל בין גן העדן לגהינום? בין שמים כחולים לכאב? האם אתה יכול להבדיל בין שדה ירוק לבין מעקה פלדה קר? בין חיוך לצעיף? האם אתה חושב שאתה יכול להבדיל? האם הם שכנעו אותך להחליף את גיבוריך בעבור רוחות רפאים? את הגחלים החמות בעצים? את האוויר החם, ברוח קרירה? נוחות קרה לשם שינוי (או: בעבור שינוי) והאם החלפת תפקיד של סטטיסט במלחמה בעבור תפקיד ראשי בכלוב? כמה הייתי רוצה, כמה הייתי רוצה שתהייה כאן אנחנו רק שתי נשמות אבודות השוחות באקווריום שנה אחר שנה כל הזמן באותו מקום מה מצאנו? את אותם פחדים ישנים הלוואי והיית כאן השיר הנפלא הזה, הוא אחד מהטובים שווטרס כתב, לטעמי. ווטרס נתן כאן את נשמתו ורגשותיו, בצורה הכי גלויה שיכל. התוצאה היא גם שיר עם דימויים רגשיים עשירים רבים, שכמו שהם פונים למכנה משותף רחב, מאפשרים גם פרשנות אישית של המאזינים. אז מהי הפרשנות שלכם? מה הדימויים האלו עושים לכם?