ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Us and Them ../images/Emo79.gif
שיר נפלא, פרי שיתוף פעולה נדיר בין ווטרס - שכתב את המילים - לבין ריק רייט, שהלחין. הלחן לקוח מקטע שרייט חיבר במהלך העבודה על פס הקול של הסרט "נקודת זבריצקי", ופותח כאן. השיר מצליח, לטעמי, כי הוא משלב בין המילים ה"לוחמניות" של ווטרס, לבין העדינות הלירית של רייט. זה שילוב מנצח, וחבל שהשניים לא עבדו יותר פעמים ביחד, בגלל הבדלי האישיות והמתחים ביניהם.
שיר נפלא, פרי שיתוף פעולה נדיר בין ווטרס - שכתב את המילים - לבין ריק רייט, שהלחין. הלחן לקוח מקטע שרייט חיבר במהלך העבודה על פס הקול של הסרט "נקודת זבריצקי", ופותח כאן. השיר מצליח, לטעמי, כי הוא משלב בין המילים ה"לוחמניות" של ווטרס, לבין העדינות הלירית של רייט. זה שילוב מנצח, וחבל שהשניים לא עבדו יותר פעמים ביחד, בגלל הבדלי האישיות והמתחים ביניהם.
Us, and them And after all we're only ordinary men Me, and you God only knows it's not what we would choose to do "Forward" he cried, from the rear And the front rank died The generals sat and the lines on the map Moved from side to side Black and blue And who knows which is which and who is who Up and down And in the end it's only round and round "Haven't you heard it's a battle of words" The poster bearer cried "Listen son," said the man with the gun "There's room for you inside" Down and out It can't be helped but there's a lot of it about With, without And who'll deny it's what the fighting's all about? Out of the way, it's a busy day I've got things on my mind For want of the price of tea and a slice The old man died
אנחנו והם וככלות הכל, אנחנו רק אנשים פשוטים אני ואתה רק אלוהים יודע שזה לא מה שאנו היינו בוחרים לעשות "קדימה", הוא צעק, מאחור והשורה הקדמית מתה הגנרלים ישבו והקווים על המפה זזו מצד לצד שחור וכחול ומי יודע מה הוא מה, ומי הוא מי למעלה ולמטה ובסוף זה בעצם סחור וסחור "האם לא שמעת שזה מאבק מילים" קרא נושא המודעה "הקשב, בן", אמר האיש עם הרובה "יש מקום בשבילך בפנים" למטה והחוצה (= עזוב ומדוכא] אין מה לעשות לגבי זה, אבל יש הרבה מזה כיום עם, ובלי ומי יכחיש שזה בעצם הסיבה לכל הלחימה? במקום צדדי, זה יום עמוס מחשבותי טורדות אותי רק בשביל סכום שמספיק לתה וביס הזקן מת ווטרס נושא בשיר הזה מסר אנטי-מלחמתי. הוא מציע - אולי באופן נאיבי - שהמלחמות והמאבקים נובעים מתפישה דיכוטומית, שגויה, של בני האדם: התפישה לפיה אני ואתה שונים, הפוכים זה מזה, והניכור הבלתי נמנע שהוא תולדה של חלוקה דיכוטומית כזו. יש בכך מן האמת, כמובן, אבל נראה לי שהתמונה קצת יותר מורכבת. ווטרס, יש לציין, קונסיסטנטי בתפישתו זו, ומחזיק בה עד היום. תרומתו של רייט למשמעות השיר היא גדולה. העדינות, הרכות שלו, מספקות את הפן האנושי, ההומני, שחסר לטעמי אצל ווטרס ביצירת מאוחרות שלו, כאשר הוא דן בפוליטיקה גלובלית ועניינים אחרים שברומו של עולם. אני מנחשת שהוא מבין את זה, כיום, ולכן הוא כל כך רוצה לחזור לעבוד עם הלהקה - עד כדי הזמנתו של רייט לנגן אתו. ולדיבורים ברקע:They're maybe gonna kill ya. So like, if you give 'em a quick short, sharp, shock, they don't do it again. Dig it? I mean he get off light, come to think. …of rationalizing it, once. It's only a difference, but why go and ruin it? I mean good manners don't cost nothing do they, eh?
"הם אולי יהרגו אותך. כך שאם אתה נותן להם מכה חזקה ומהירה, הם לא יעשו את זה שוב. ת'מבין? כלומר, הוא הצליח להתחמק מזה, בעצם.... מנסיון לתת הסבר רציונלי, פעם אחת.. זה רק שוני, מדוע להרוס את זה? כלומר, נימוסים לא עולים לך כלום, נכון?"