Shiver

steelwater

New member
תודה!

ושלך גם ממש יפה. וזה לא טיפשות, זה קורה. גם לי היו טעויות.

steelwater

New member
כמה הערות ותיקונים

"אני יודע שאת לא מקשיבה" = "אני יודע שאת לא מקשיבה לי". שכחתי לכתוב את זה. כשהוא אומר "השתנתי לטובה" ובאנגלית "Well I've chaned for good" אז לדעתי הכוונה היא לא שהוא נהיה בנאדם יותר טוב. אלה כשאומרים לטובה באנגלית אז מתכוונים גם לתמיד למשל "He's gone for good", הוא עזב לטוב, הוא עז לתמיד אז כירס מתכוון לדעתי שהוא השתנה לתמיד, וזה לא אומר שבהכרח לטובה. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. זה כאילו הוא אומר לה "אמרת לי להשתנות? סבבה, אז השתנתי! אבל אני כבר לא יכול לחזור לאיך שהייתי. ויכול להיות שאת לא תאהבי את איך שהתשתני עכשיו אבל כבר מאוחר מידי בשביל זה" הוא כאילו אומר שיכול להיות שהיא תתחרט שהיא רצתה שהוא ישתנה כי עכשיו היא לא אוהבת את איך שהוא. חחח מצטערת שביבלתי את השכל על זה! ורציתי להגיד שבסוף שתרגמתי את כל הקטע עם "אני אחכה לך תמיד" ולא פשוט כבתי פעם אחת זה בגלל שהקטע הזה הוא אחד הקטעים שאני הכי אוהבת בשיר ואחד הקטעים הכי יפים וחזקים בו אז היה לי חשוב לכתוב את כולו.

Roy1232

New member
וואי זאת הייתה אחת מהטעויות הגדולות

שלי
כל הזמן חשבתי שזה יכול להיות "לנצח"... אבל פשוט היום שכחתי
למה אי אפשר לערוך הודעות, תפוזעמק

jony543

New member
2 הפרשנויות טובות

אין לי מושג מה נכון כנראה שרק בנדם אחד בעולם יודע...
בכל מקרה שיר ענק שבעיקרון מביע תיסכול על זה שהוא מתחנן לאהבתה והיא לא שמה עליו... מסכן
מילים יפות!!!! לחן אדירררר בין הלחנים הטובים ביותר של קולד [ביחד עם טראבל וקלוקס טוב נו וגד פוט א סמייל טוב נו גם דונט פאניק טוב נו זה לא יגמר לעולם ככה
] סיכום - אחד השירים הטובים ביותר של ארבעת המופלאיםאם לא השיר הטוב ביותר ובין השירים הטובים ביותר שיצא לי לשמוע - השירה של כריס שם מדהימהההה! בסמיילי אחד -

daylighter

New member
מדהים בין החזקים

השיר ממש יפה ומרגש וכן זאת שהוא שר בשבילה באמת הפסידה אומן ענק בכל מקרה זה שיר ישן ביותר עם ראיתם את הקליפ איזה צעיר הוא היה חח.... אני שמח שאתם מתרגמים כי לא היו לי מובנים כמה דברים ממש קטנים בשיר ועכשיו הוא מושלם יותר כיף לשמוע אותו XD יאללה אני עפתי שיהיה לכם יום טוב קולדרים שלי.....

Galadriel 3000

New member
אוקיי

אין לי פירוש ספרותי מעמיק ואינטלגנטי, אבל כמה תהיות... תמיד חשבתי ש- I change for good זה השתניתי לתמיד (או אני משתנה לתמיד), לצמיתות (for good זה גם לתמיד באנגלית) גם אני פירשתי את don't you shiver כ"דרישה" ולא שאלה, אבל לא הבנתי למה היא צריכה לרעוד. עוד משהו- למה לה להגיד שהיא רואה ישר דרכו? הוא שאל אותה, "תגידי, את שומעת מה שאני אומר לך?" והיא ענתה לו, "לא, אני רואה ישר דרכך"? עד כמה כלבה אפשר להיות?
ומישהו יודע אם השיר הזה נכתב על מישהי ועל מי? כי כריס אמר שהוא לא יכול להקשיב לשיבר כי זה מדכא אותו (ואם הוא יגיד את זה לאחרים- גיא, ג'ון וויל, הם ירביצו לו)- אז למישהו יש הסבר? או ניחוש?

Roy1232

New member
ולפרשנות שלי../images/Emo26.gif

אז ככה... השיר עצמו הוא שיר על אהבה חד צדדית (ודי קשה לדעתי
) בעיקרון יש חלוקה לבתים, כאשר בכל בית הייאוש גובר: בבית ראשון לשם המחשה, מתאר את הסיטואציה: אני מסתכל לכיוונך, אבל את לא שמה לב אלי. לדעתי "סי סטרייט ט'רו מי" אומר "אני בלתי נראה בעינייך, ובגלל זה את מתעלמת". באינטרלוד (או אם תרצו פרי-צ'ורוס, או אחרת קטע מעבר
) הראשון הוא אומר: אני חושב עלייך בכל רגע מחיי, אני אהיה שם בשבילך תמיד, גם אם תנסי לעצור אותי (כאילו מתגרה)... ולמעשה הוא אומר לה שהוא יעשה הכל בשביל שיהיה לה אכפת
|מזיל דמעה בשביל כריס, אבל בסוף קיבלת את גווינת' אח שלי
| הוא מנסה להגיד לה שהוא ניסה כל דרך להתחבב עליה, כאילו מעין דיאלוג עצמי: "רצית שאני אשתנה? בשבילך השתנתי לנצח, אני רוצה שתדעי, שתמיד תקבלי מה שתרצי בדרכך" והפזמון, לפי הפרשנות שלי, הוא די ציני... הרעד הזה (או הצמרמורת) לדעתי הוא בהקשר של התרגשות - והוא למעשה שואל אותה בציניות "אפילו זה לא מרגש אותך? את עד כדי כך אטומה כלפיי?" ובסוף הוא מוסיף "אני אומר את זה בקול הכי צלול שאני יכול לגייס: תמיד אחכה לך, תזכרי שאני שם" בשלב הבא (בית II) הוא "מטיח את העובדות בפניה", כמו תוכחה: את יודעת כמה אני צריך אותך אבל את אף פעם לא רואה אותי, ומוסיף בציניות הלא כן?, כאילו "חה, את יודעת מה עובר עליי ואת יודעת טוב טוב כמה אני סובל, אבל את לא שמה ***
"... המשפט האחרון נראה לי תמוה "האם זוהי ההזדמנות האחרונה שלי להשיג אותך?" זה לא מתחבר לי עם שאר השיר, זה כאילו הוא נותן הזדמנות למשהו שכבר נשרף... כאילו הוא תולה בה את שארית האופטימיות שלו.. ולגבי האאוטרו: רגע השיא של השיר (ואחד מרגעי השיא של קולד), כאילו הוא כבר נשבר, "רק אותך אני רואה, אבל את לא רואה אותי, רק אותך אני שומע וכו'" - כאילו היא המרכז של חייו, והוא כלום בשבילה... והסוף הוא השלמה. הכלבה לא יודעת מה היא הפסידה
איזה עמוק יצא לי סעמק
.

jony543

New member
מסכים רק תיקון קטן

המשפט האחרון נראה לי תמוה "האם זוהי ההזדמנות האחרונה שלי להשיג אותך?" זה לא מתחבר לי עם שאר השיר, זה כאילו הוא נותן הזדמנות למשהו שכבר נשרף... כאילו הוא תולה בה את שארית האופטימיות שלו.. [זה ציטוט] זה לדעתי ממש מתחבר. אם הוא לא ישיג אותה עכשיו היא לא תהיה שלו לעולם... זה מאוד קשור... and it you i see זה באמת קטע חזקקק

sf59

New member
אין לי הרבה מה להוסיף...

הפרשנות שלי לשיר היא, שכריס והבחורה ההיא היו בקשר רומנטי. היא אהבה אותו,ורצתה שהוא ישתנה, אך זה לא קרה, היא התייאשה ממנו, והוא התחרט ומנסה להוכיח לה שהוא השתנה, ומבטיח לה שהיא תמיד תקבל את הדברים איך שהיא רוצה, אבל היא כבר לא מעוניינת ואומרת לו שהיא "רואה דרכו"(מעליב)

WhiteShadows

New member
מסכימה עם רועי../images/Emo9.gif

אין לי מה לפרש....אמרת בדיוק מה שרציתי לומר^_^ אני רק אנתח את הלחן [המדהים!!!] דבר ראשון כולכם בוודאי שמתם לב שזהו אחד הלחנים העליזים של קולד.. ולמרות שמהמילים היית מצפה למשהו דכאוני ומלנכולי...כי בסך הכל מסופר פה על אהבה חד צדדית, שהיא אחד הדברים הכואבים ביותר. אם כך? למה בכל זאת הלחן כל כך שמח ומקפיץ? טוב אז התשובה היחידה שיכולתי לחשוב עליה היא שהוא לא וויתר! השיר הזה הוא בעצם הודעה, הוא בעצם מנסה להלהיב את מי שהוא רוצה בעזרת השיר, לעורר את תשומת ליבה אחת ולתמיד...[אני ממש מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוונת...בכל זאת קצת קשה לפרש לחן במילים..] אתם גם יכולים להבחין בשיר שהשירה של כריס [שהיא כל כך מדהימה ועצמתית בשיר הזה!] כל הזמן מתגברת ומתגברת עד לשיא: and its you I see... בקטע השיא כבר אפשר לשמוע שנשבר לו, שהוא כועס.. עד שבסוף הוא נרגע ומבין שאם עכשיו היא לא ניענת לו..זה אבוד. ועוד משהו..כשהוא שר לפני ה don't you shiver את I wanted to say.. הוא כאילו אוגר כוחות לשיבר... ואז כשהוא עולה פתאום ל don't you shiver הוא בעצם מנסה תוך כדיי להעביר בה את הרעד [עליי זה עבד
] זה כאילו..."אם מהקטע הזה ששרתי עכשיו את לא מצטמררת אז ממה כן??" אני חושבת שבערך סיכמתי את כל מה שרציתי לומר על הלחן..מקווה שהבנתם אותי.. אני חייבת לציין שזה השיר האהוב עליי בכל שלושת האלבומים (לא כולל ביסיידים) כי הוא פשוט כל כך מדהים! במיוחד הלחן והשירה המדהימה של כריס.. הוא פשוט מתכוון לכל מילה ומילה בשירה שלו, וזה כל כך אמיתי!

למעלה