Shiver

Roy1232

New member
../images/Emo79.gifShiver../images/Emo79.gif

והגענו לשבוע השני של פינתנו המצליחה. השבוע: Shiver יהיה השיר המנותח שלנו
. So I look in your direction, But you pay me no attention, do you. I know you don’t listen to me. ’cause you say you see straight through me, don’t you. On and on from the moment I wake, To the moment I sleep, I’ll be there by your side, Just you try and stop me, I’ll be waiting in line, Just to see if you care. Did you want me to change? Well I change for good. And I want you to know. That you’ll always get your way, I wanted to say, Don’t you shive-e-eeeeeeee-r? shive-e-eeeeee-r? I sing it loud and clear: I’ll always be waiting for you. So you know how much I need you, But you never even see me, do you? And this is my final chance of getting you. On and on from the moment I wake.... Did you want me to change? ... Don't you shiver... (interlude) Yeah I’ll always be waiting for you (x3) for you, I will walways be waiting And it’s you I see, but you don’t see me. And it’s you I hear, so loud and clear. I sing it loud and clear: And I’ll always be waiting for you. So I look in your direction, But you pay me no attention, And you know how much I need you, But you never even see me. ------------------------------------------------------------- תרגום: אז אני מסתכל לכיוונך, אבל את לא שמה לב אלי, הלא כן?(קצת פלצני הלא כן אבל זה הכי מתאים שהיה לי
) אני יודע שאת לא רואה אותי, כי את אומרת שאת רואה ישר דרכי, הלא כן?
אבל בין לבין, מהרגע שאני מתעורר, לרגע בו אני ישן אהיה שם לצדך רק תנסי לעצור אותי אני אחכה בתור רק כדי לראות אם אכפת לך... האם רצית שאשתנה? אז השתנתי לטובה ואני רוצה שתדעי שתמיד תקבלי את הדברים איך שאת רוצה(?) רציתי להגיד... את לא מצטמררת?
(זה נשמע כל כך גרוע בעברית, בא לבכות
) אני שר את זה בקול רם וצלול
: אני תמיד אחכה לך. אז את יודעת כמה אני צריך אותך, אבל את אף פעם לא רואה אותי, הלא כן? והאם זה הניסיון האחרון שלי להשיג אותך? אבל בין לבין... האם רצית שאשתנה... דונט יו שיבר... תמיד אחכה לך...(X3) וזאת את שאני רואה, אבל את לא רואה אותי וזאת את, שאני שומע, כל כך חזק וצלול אני שר את זה בקול רם וצלול: תמיד אחכה לך. אז אני מסתכל לכיוונך, אבל את לא שמה לב אלי, ואת יודעת כמה אני צריך אותך, אבל את אף פעם לא רואה אותי... ------------------------------------------------------ אחד השירים הטובים ביותר שהלהקה שלנו הוציאה אי פעם. מה אתם אומרים על כוונת המשורר?

../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

שיבררררררררררר
זה שיר אהבה פשוט.. פשוט שיר אהבה.. [
איה כורם?? מה קורה איתי??] כריס מאוהב. חושב עליה מדבר עליה רודף אחריה משתנה בשבילה נאמן לה.. ודואג שיהיה לה חם! והיא כנראה לא רוצה אותו בחזרה... [טיפשההה] חשובב לציין רועי ש"דונט יו שיבר" זה לא "את לא מצתמררת" אלא "אל תצתמררי\תרעדי".. כריס יעשה לך חם!

Roy1232

New member
לא.. דווקא לא טעיתי../images/Emo13.gif

Don't shiver=אל תצטמרר Don't you shiver=שאלה...

לאא ולא ../images/Emo175.gif../images/Emo216.gif

you dont shiver= אתה לא מצתמרר [בוא נקרא לזה רועד] dont shiver= אל תרעד dont you shiver= זה גם אל תרעד, בצורת בקשה.. כמו שיש כזה בתוכניות או סרטים "dont you walk away from me young boy!!"

HiLaLy1

New member
זאת לא שאלה..

הוא אומר לה שהיא לא צריכה לרעוד.. לא שואל אותה אם היא רועדת..

Roy1232

New member
אוקיי ביררתי וזה TAG QUESTION

ז"א שאלה רטורית. לדוגמה: you drive that car, didn't you? you shiver, don't you? בדוק

steelwater

New member
מסכימה!

Don't you shiver! הוא אומר לה את זה. כמו Don't you worry! אל תדאגי!!!!

Roy1232

New member
אבל עצם זה שהוא יודע שהוא לא מזיז

לה, אז אומר בציניות, "את לא מצטמררת?" כאילו: "איך את יכולה לעשות לי את זה" הוא לא אומר לה "אל תרעדי"... כי הוא יודע שגם ככה היא לא תרעד
הבנת את הנקודה שלי?

תראהה.. ../images/Emo175.gif../images/Emo216.gif

אתה מפרש את זה כ dont you shiver? כשאלה.. והפירוש של זה כשאלה זה "מה? את לא מצטמררת?" אבל אם זה לא כשאלה [וככה הוא כר את זה] זה אומר "אל תרעדי" והכוונה שלו זה כאילו מה שלא יהיה רק שלא תרעדי..יהיה פסדר אני יהיה שם לצידך ואני אחכה לך בלה בלה בלה.. אם לי היו שרים שיר כזה היה רועדת!

steelwater

New member
לרעוד

אני חושבת ש-Shiver פה זה לרעוד ולא להצטמרר. ולדעתי הוא לא שואל אלה אומר. אצלי ההרגשה היא שהקטע הזה לא קשור. כל השיר הוא מדבר על כמה שהוא אוהב אותה ואיכפת לו ממנה אבל היא שמה זין עליו. אבל העניין הוא שהוא אוהב אותה, ולכן בחלק הזה של השיר הוא פשוט דואג לה. לא רוצה שהיא תרעוד.

steelwater

New member
כן

אני מבינה למה אתה מתכוון. זו התסכלות סבבה. אבל כל אחד מקבל תחושה אחרת מהשיר וזו התחושה שאני מקבלת ממנו.
Thome york - Ladytron

WhiteShadows

New member
מסכימה עם רועי

הוא בעצם שואל אותה "את לא מצטמררת?" לפי דעתי הכוונה היא.. תראי כמה אני אוהב אותך, מנסה להשיג אותך, ולך זה לא מזיז? את לא רועדת? את שאר השיר אנתח מחר אני פשוט לא באווירה כרגע...

steelwater

New member
תרגום ופירוש

היו לי קצת בעיות אם התרגום שלך, למרות שהוא היה יפה. אז תרגמתי בעצמי. אני חושבת שהשיר הוא פשוט כתוב מנק' מבט של מישהו שמאוהב במישהי והיא לא רוצה אותו ואת השיר הזה הוא כותב בזמן של תסכול גדול מהעניין, כי אהבה זה רגש מאד חזק וכל דבר ממנה, בין אם זה תסכול מזה שזה לא מצליח או שמחה מזה שזה כן, מתבטא מאד חזק. ולכן לדעתי זה שיר מאד כואב ועוצמתי. ואני שומעת בקול של כריס כאילו כעס ותסכול ועצבות על זה שהוא לא יכול להיות עם אותה אחת שהוא מאוהב בה. זה השיר האהוב עלי של קולדפליי וזה פשוט אחד השירים היפים! באמת , זה אחד השירים עם המילים היכ יפות שראיתי. כל-כך כואב וחודר דרך העצמות עמוק ללב... אז אני מסתכל לכיוונך אבל את לא שמה לב אליי, הלא כן? אני יודע שאת לא מקשיבה כי את אומרת שאת רואה ישר דרכי, הלא כן? לאורך כל היום מהרגע שאני קם לרגע שבו אני נרדם אני אהיה שם לצידך רק תנסי לעצור אותי אני אחכה בתור רק לראות אם איכפת לך רצית שאשתנה? טוב, אז השתנתי לטובה ואני רוצה שתדעי שתמיד הדברים יקרו בדרך שלך ורציתי לומר אל תרעדי תרעדי אז את יודעת כמה אני צריך אותך אבל את אף פעם לא רואה אותי, הלא כן? והאם זו ההזדמנות האחרונה שלי לזכות בך? לאורך כל היום מהרגע שאני קם לרגע שבו אני נרדם אני אהיה שם לצידך רק תנסי לעצור אותי אני אחכה בתור רק לראות אם איכפת לך רצית שאשתנה? טוב, אז השתנתי לטובה ואני רוצה שתדעי שתמיד הדברים יקרו בדרך שלך ורציתי לומר אל תרעדי תרעדי אני תמיד אחכה לך אני תמיד אחכה לך אני תמיד אחכה לך לך כן, אני תמיד אחכה וזו את שאני רואה אבל את לא רואה אותי וזו את שאני שומע כל-כך חזק ובהיר אני אשיר את זה חזק והיר ואני תמיד אהיה שם בשבילך אז אני מסתכל לכיוונך אבל את לא שמה לב אליי ואת יודעת כמה אני זקוק לך אבל את אף פעם לא רואה אותי

Roy1232

New member
אוי כמה טיפשי../images/Emo122.gif

התבלבלתי בין ראייה לשמיעה בהתחלה
מה לעשות, זה קורה גם למוצלחים באנגלית

למעלה