Seamus

../images/Emo79.gif Seamus ../images/Emo79.gif

שיר חביב, שמשום מה אינו אהוד על אוהדי פלויד שרואים בו "חילול הקודש" בגלל שהוא ב-Meddle. חוש הומור? בפלויד? אסור באיסור חמור! אבל זה דווקא שיר שהייתי רוצה לראות אותם מבצעי, ולו בשביל להפיג קצת את המתח ביניהם ולהרגע.
I was in the kitchen Seamus, that's the dog, was outside Well, I was in the kitchen Seamus, my old hound, was outside Well you know the sun was sinking slowly But my old hound-dog sat right down and cried​
אני הייתי במטבח שיימוס, זה הכלב, היה בחוץ טוב, הייתי במבטבח שיימוס, כלבי הזקן, היה בחוץ טוב אתם יודעים שהשמש שקעה לאיטה אבל הכלב הזקן שלי פשוט התיישב ובכה השיר הוא פרודיה על שירי בלוז ישנים, שכולם היו במבנה מוסיקלי זהה לזה שכאן, ועסקו, רובם ככולם, בתלאות החיים ומכאוביהם: "קמתי הבוקר, אשתי עזבה אותי, פוטרתי מהעבודה והכלב שלי מת" - סיפורים מהסוג הזה. רק שכאן הם צוחקים על זה, כמובן. שיימוס הכלב, אשר מלווה בשירתו הענוגה את הקטע, היה כלבו של סטיב מאריוט. גילמור היה הביביסיטר שלו, כאשר מאריוט ולהקתו, Humble Pie, נסעו להופיע בארה"ב. מה דעתכם?

wommer

New member
שיר חמוד דווקא!

(כמו שאר השירים באלבום...) אממ שאלה לגבי השיר, בפומפיי הם מבצעים משהו דומה, עם הכלב המגניב הזה שם, זה אמור להיות הקביל של השיר זה כביכול?

Itai8

New member
ב Meddle שיימוס זה השם של הכלב

ובפומפיי השם של הכלבה זה נובס ולכן קוראים לקטע Medmoiselle Nobs אז זה כאילו אותו הדבר רק ללא המילים וכלב שונה

The Albatross

New member
אחותם חילול קודש.

אם PF היו עושים יותר שירים כאלה במקום מה שבא אח"כ העולם היה נראה טוב יותר. אהבה ואור.

יתכן שיש משהו בדבריך

לטעמי הם היו יכולים להעזר בקצת חוש הומור, במיוחד ב"אנימלס" ו"החומה". מה דעתכם? איך היצירות האלו היו נשמעות עם יותר הומור (במיוחד לאור האיום של ווטרס לאחרונה להכניס הומור להפקה של "החומה" בברודוויי)?

DOCTOR ROBERT

New member
תראי....

אם ווטארס מנסה להעביר איזשהו "מסר חתרני" או ווטאבר, הוא יעשה הכל בצורה רצינית. ככל שהם התבגרו הם התברגנו יותר, ועשו פחות "שטויות" כמו הפארודיה הזו. אז היה מותר להם, הם היו צעירים.

שלום חן

New member
שיר מיותר../images/Emo31.gif

לא יודע איך הם עשו שיר כזה, הומור או לא הומור.

שלום חן

New member
זה יותר ענין של טעם אישי...

אם אני אסכם את התקליט הזה, ועדיין לא הגענו לשיא וליצירת המופת. בסה"כ התקליט חביב, קליל ונחמד,אך, תקליט בינוני ולא מזהיר לדעתי, חוץ מהיצירה. Seamus היא יצירה מיותרת, "לא יפה" לא שייכת לדעתי בתקליט, כאילו שהפלויד ניסו למלא חור בתקליט אז אמרו בואו ניתן לכלב לילל נקליט ונמלא בעוד שיר, אם כי יש כאן כנראה משהוא נועז וחדשני שרקע השיר נעשה ע"י יללות של כלב או עצם זה שבסיס השיר מושתת על יללות של כלב. השיר לא מוצא חן בעני ולדעתי מיותר בתקליט בכלל, ואתה יכול או לא יכול לקבל את דעתי, אך זו דעתי על השיר ועל התקליט בכלל. שיהיה לך אכלה שבת. אגב, ראיתם להרוג את ביל 1 ו- 2 אתמול ביס?

Liorking

New member
שיר נחמד

קטע בלוז יפה עם פסנתר וגיטרה טובים, פינק פלויד מוכיחים שהם יודעים לעשות בלוז כמו שצריך. חבל במת שהם לא עשו הרבה קטעים כאלה.

microbe15

New member
שיר חמוד לאללה!

פינק פלויד יודעים לעשות בלוז, חבל שהם לא עשו קצת יותר

שיר חביב

שיר בלוז שמח/עצוב אבל לדעתי הוא מתאים יותר לאלבומים קודמים יותר כמו AHM.

שיר שהוא בסה"כ

אם תשאלו אותי, הכנה לגדול מכולם. לא צריך לקחת אותו יותר מידי ברצינות. שיר מצחיק, חביב, וכיף לשמיעה. אגב, רק לי זה קרה שכששמעתי את השיר בפעם הראשונה בזמן הנביחות הסתכלתי מסביב לראות אם יש איזה כלב בסביבה?

השמעתי לידידה שלי את כל האלבום מדל

ואת השיר הזה היא אהבה , כי היא אוהבת חיות , כלבים וחתולים . אז ההודעה הבאה תיהיה על אקוז ? כולי במתח .

למעלה