Mother

yahav1324

New member
לא לא בולבלת...

גם לי זה הזכיר את "לבדי" מהבגרות ולטעמי יש הרבה יותר מקום להשוואה ב"לבדי" מ"הכניסיני תחת כנפך"

itaikuskus

New member
התערבתי עם חבר

הוא אמר שג'ון לנון כתב את mother, אבל אני אמרתי, מה פתאום, גלן דאנזיג כתב את mother.....ולא הצלחנו להכריע.. מה נכון!?!!?

עכשיו נתת לי רעיון...

טוב, את דאנזיג אני לא מכירה, אבל בין לנון לבין ווטרס יש מהמשותף בתחום ההורות: שניהם איבדו אב במלחמה. נכון, אביו של לנון לא מת - הוא סתם העלים את עצמו בחסות המלחמה, אבל הוא נעדר מחייו של בנו, כפי שאביו של ווטרס נעדר מחייו. ושניהם פיתחו תסביך-אם, בהמשך חייהם. אולי בגלל זה ווטרס מרגיש קירבה לשיריו של לנון, אחד מהאמנים הנערצים עליו.

itaikuskus

New member
דאנזיג

היה המנהיג של המיספיטס, אחת מלהקות הפאנק הבולטות, המיוחדות, והטובות באופן כללי. סגנון השירה היחודי שלו שילב בין הקשיחות המאפיינת את הפאנק ובין גוונים ווקאליים אה-לה סינטרה. דאנזיג מאוד הוקסם מההתעסקות עם התמותה, מוות, עולם הבא, ערפדים, גולגלות ומה לא, והמוסיקה היחסית שמחה של המיספיטס מסיתה את תשומת הלב של המאזין שלא פעם לא קולט שהשירים בעצם מאוד אלימים ורבויים בדם. את השיר mother כתב כסולן להקתו לאחר המיספיטס "דאנזיג" , זה השיר הכי נודע שלהם, הוא לא "כבד" ו"משמעותי" כשיריהם של הקולגות ווטרס ולנון, אך שיר חביב, בעיקר כשאתה משחק סאן-אנדראס. תסביכו של לנון קצת שונה משל ווטרס, שכן הוא איבד את שני הוריו, אימו מסרה אותו לדודתו והתאחדה איתו רק שנים אחר כך, כנער מתבגר, רק כדי להלקח ממנו שוב בחסות הקטל בדרכים. אחד השירים הכי חזקים של לנון, כשהוא מתבטא כילד עזוב וחסר ישע, קורא בגרון מלא לאמא לא ללכת, ולאבא לשוב הביתה. סוחט דמעות.

וגם השיר הזה, כמה שהוא מצמרר

נכתב בהשפעת הטיפול הפסיכולוגי שלנון ואונו עברו באותם ימים (Primal Scream, למי שזוכרים. לא הלהקה.). החיטוט הפסיכולוגי (השטחי, לפחות אז) בתקופת הילדות היה גם כן משותף לשניהם. אני מסכימה, כמובן, עם כל מה שכתבת.

סלע 1

New member
כן, אני בהחלט זוכר את השיר והקליפ

ובעיקר את העובדה שלפחות בקליפ כל החבר'ה של דנזיג ניראו כמו חבורה של בודי-בילדרס. שיר חביב, בסך בכל, אם לא לוקחים אותו יותר מידי ברצינות. בכל מקרה, ניראה לי ששניכם טועים בהתערבות שלכם. לשיר Mother בכלל קראו במקור Mama, והוא נכתב ע"י פיל קולינס וטוני בנקס.

רגע, אני לא בטוח שהדברים ברורים

יש Mother של פינק פלויד, שעליו הדיון הזה כאן. ויש Mother של לנון, שאותו הוא כתב על הטרגדייה המשפחתית שלו- אבא שעזב או נהרג במלחמה, אני לא ממש זוכר, ואמא שמסרה אותו לדודה, וכשרצתה להשיב אותו לחיקה נפל הדבר מכיוון שנדרסה אל מול עיניו. הוא בניגוד לווטרס מביע את געגועיו ואהבתו לאמו בשיר. אולי גם אכזבה. "אמא, הייתי שלך, אך מעולם לא היית שלי, אני זקוק לך, אך לא רצית בי...אמא אל תלכי" [ייתכן וטעיתי במילים. כשזימזמתי בראש- זה מה יצא].

holo

New member
לא מת על השיר הזה

וגם כאן, אני חושב שהסולו גיטרה הקצר וקולע והיפיפה של גילמור מציל את השיר מהגסיסה שהוא נמצא בה. הסולו בא בתזמון טוב ונותן תחושה של התפרצות רגשות רגעית. אבל בלי כל זה, השיר הזה פשוט תקוע, ואיכשהו השינוי לקול של גילמור מגיע בסופו של דבר, בדיוק מתי שאני כבר מתחיל להתייאש ולאבד סבלנות מהשירה המציקה של ווטרס. לא אוהב לא את המוזיקה ולא המילים. אם לא הסולו הגיטרה של גילמור כבר הייתי אומר שאפשר לזרוק אותו לפח.

ענק!!

אחד מהשירים של הפלויד שאני הכי מיזדהה איתם בעצם!! מילים שפשוט נוגעות ישירות ללב!! יש לי בקשה קטנה אם אפשר!?.. ליפני כמה זמן ראיתי בפורום שפירסמת (ציףציף) את המילים לשיר TIME בנוגע לנושא כול שהוא אם אני לא טועה, אשמח אם תפרסמי תמילים לשיר שוב! ממש תודה מראש!!

אין פינה כזו ולא תהיה

כאמור, מותר להעלות מילות שירים במלואן רק כחלק מניתוח של השיר. אחרת, זה יהיה הפרת זכויות יוצרים. יש אתרים רבים ברשת בהם יש את מילות השירים של הפלויד במקור. ראה ב"קישורים" של הפורום.

../images/Emo45.gifעכשיו הבנתי ציףציף,בקשר לחוק...

...זכויות היוצרים . והעלאת מילות שירים במלואן לפורומים של תפוז , (בקשר לאמ"י) רק כחלק מניתוח שירים . לי יש עדיין בעיה עם זה , אבל זה לא קשור לכאן , קשור למשוב
וזה . מתי שיהיה לי זמן (ולא היה לי זמן לזה מאז שגיליתי את זה בפורום 20+ באפריל 2006) - אה , ולגבי היתיחסות לניתוח השיר המדהים הזה , שכתבתי כאן לפני שנתיים בערך שגרם לי לבכות . אני אנסה להגיב על זה מחר (ההודעה היא מה10 ליולי , יום שני , ואפשר להקפיץ עד צהריי יום ה' . לא ? תודה .)

למעלה