Mother

lilou2

New member
מרholo היקר, אני רוצה להקדיש לך שיר

כל הילדים קופצים רוקדים, כל הילדים קופצים רוקדים, כל הילדים קופצים רוקדים, מרימים את הידיים גבוה לשמיים.. לשים את הידיים על המותניים, לשים את הידיים על הכתפיים, לשים את הידיים על הראש, ולקפוץ, אחד שתיים שלוש.. כל הילדים קופצים רוקדים, כל הילדים קופצים רוקדים, כל הילדים קופצים רוקדים, מרימים את הידיים גבוה לשמיים.. שבט יהודה בשנת אלפיים, הרוח מנשבת מעל המים, בוא נעלה לירושליים ונרים את הידיים גבוה לשמיים..

holo

New member
אהה עכשיו נזכרתי מי אתה!

אתה הבחורצ'יק ההוא שחושב שרמת משכל נקבעת לפי הגיל

RoieL

New member
תמיד שאלתי את עצמי

אם ווטרס באמת התכוון לכל הסיוטים, התעופה שהאמא מונעת וכד' בפזמון, או שרק אני שמעתי את זה.

וינסנטי

New member
שיר מדהים.

הגיטרה האקוסטית מתאימה מאוד פה, אחרי התפרצות הדיסקו ב"אנוור בריק".. הסולו של גילמור הוא אחד מהטובים שלו, וגם הוא וגם ווטרס שרים פה נהדר. המילים לא מתיימרות להיות טקסט קריאה לבד. ציף, לא צריך לחפש בכל שיר את המשמעות הנסתרת. לעיתים ווטרס לא מבלבל ת'שכל ואומר בדיוק את מה שהוא חושב, כמו בשיר הזה. אחד מהשירים הכי יפים של פינק פלויד לפי דעתי.

RoieL

New member
*אנוד'ר

אני דווקא אוהב את הדיסקו, הוא נחמד עם הסולו. השינוי המהיר במקצב במאדר פשוט מדהים, בקטע הסולו. פסיכדלי, לא?

new revolution1

New member
לגבי השורה...

שתירגמת: "אמא האם הם ינסו לשבור לי את הביצים?" זה לא הכוונה אמא האם הם ינסו להוציא אותי מדעתי או משהו דומה? אני חושבת שזה מין סלנג... טוב, עכשיו לגבי השיר: אני ממש אוהבת את השיר, ולמרות שהוא קצת מרדים לפעמים (אותי לפחות) אפשר למצוא בו עניין, במיוחד כשיש לך אמא פולנייה
. ועכשיו ברצינות- אהבתי את השיר במיוחד בגלל שרוג'ר חושף משהו ממש אישי שהיה בינו לבין אימו בפשטות כזאת שהיא מוערכת אצלי... אפשר להגיד שהוא נהיה ממש רגשי בשיר הזה. לסיכום- אהבתי.

אם אפשר למצוא ענין בשיר אמא,בגלל הפ

הפולניות . אז השיר צריך לדבר לכמעט כולם פה , במדינה . אמא פולניה .

kikoman11

New member
שיר מיוחד מאוד - אוהב!

מבחינת המילים אני חולק עליך ציףציף ( אולי בגלל שאמא שלי פסיכולוגית?!) המילים מדברות להרבה אנשים, אולי היום פחות אבל אז אני בטוח שהם באו ממקום אמיתי ומרגשות שהיו אז בחברה ומתופעות שהיו ( וגם היום לא חסר ) מבחינת המוזיקה, השיר הוא מאוד מיוחד, הקצב והמשקל של כל תיבה הוא מאוד מיוחד. הסולו בסוף ממש טוב והוא מרים קצת את השיר אחרי איזשהי דאיכה בסוף.

foofam

New member
מה כוונתך בשאלה?

הפירוש המילולי של המילה HIGH (גבוה) או הפירוש של המשמעות הספרותית עצמה, מטאפורות וכאלה?

ice prince

New member
ציפ ציפ אני חולק עלייך

בענק. השיר הזה כל כך נכון עם נכנסים לעומק שלו,אני הבנתי אותו ברמה מפחידה גם בהשוואה לשאר התקליט ,ההבדל בייננו הוא כנראה שאני מזדהה עם הכותב ואת לא ...טוב ככה זה באומנות........

flowerboy69

New member
אני מאוד אוהב את השיר הזה ו...

מאמין מאוד במה שהוא אומר ובמשמעויות שלו.האמא מעבירה לילד את פחדיה בלי לתת לילד הזדמנות להחליט לעצמו.היא סוגרת לילד דברים מוקדם מידי

ניתוח השיר אמא.פינק פלויד(אישי)....

אני לא חושב שהיחסים לא טובים בין הילד לאם . זה כבר הפך להיות נורמה , בימינו אלה , ו. אבל תמיד יהיו יחסים אדיפוסים בין הרבה ילדים ואמהות , ובין בנות לאבות , תסביכי אלקטרה . כבר הרבה ניכתב על השורות הללו . האם זהו בזבוז של זמן ? אמא , אני חושב גם על אמא שלי , אולי השורה : אמא תגשים את כל פחדיך וסיוטך , היא זאת שגרמה לי לבכות לראשונה , לפני שנתיים , בבית , בסלון של אמא שלי . אמא שלי , לקחה לי את הרובים , ושמה אותם באדמה , לקחה לי . ולא בפעם הראשונה , אולי לא היא , אבל הצאצאים שלה , שבאו אחרי , לקחו לי את פרי יצירתי , מכל הזמנים , מלפני 20 שנה , 200 מחברות יצירה , הממלכות הנישכחות שלי . ופשוט זרקו אותם לפח . או שמסתירים ממני את האמת . אמא יצרה אותי . אמא שולטת בי , אמא יכולה לעשות ממני קציצות . ואני לא יכול לברוח מההקשר האישי שלי , לגבי אמא והאינטנרט , אמא היא זאת שאמרה לי , ואומרת לי גם היום , להיתנתק מהדבר המופלא הזה שניקרא רשת . פעם זה היה בגלל בעיות פיננסיות , גם היום יש המון בעיות . אמא שברה לי את כל הכנפיים , אבל אולי אני יצליח לשיר מתי שהו. אמא . שומרת על הילד שלה , בונה חומה . יותר מידי גבוהה , יותר מידי חונקת . עד שהילד הקטן שלה , בורח ממנה . בורח , מנסה להיות עצמאי . ומיתרסק . (מקווה שלא עברתי את ה65000 מילה)

למעלה