Money

Coon Jew

New member
הכי קל להגיד..

שהשיר הזה תקוע והוא סתם כי הוא להיט..מה שקורה בדרך לאוהדי הפלויד משום מה עם השיר והזה ועם עוד להיטים כמו wywh ו- abitw , אבל לדעתי אחד משירי הרוק הטובים, ריף באס פשוט גאוני של ווטרס (או גילמור, לא יודע מי עלה עליו), סולו גיטרה מדהים של גילמור חוץ מזה שהוא גם שר את השיר מצוין.. ולכל מי שחושב שזה מגניב לשנוא את השיר כי הוא כביכול הפך את הלהקה ללהקת איצטדיונים ולכל מי שחושב שלהגיד שמכאן הם התמסחרו וכאלה...תהיו בני אדם ותודו שזה פשוט שיר גאוני

FuryUri

New member
אז ככה...

אני באמת לא אוהב שהופכים שיר טוב לשיר גרוע רק בגלל שכל שאר העולם אוהב אותו... ואני תמיד נגד זה :p ואכן, Money הוא שיר טוב ונחמד. אבל אני מרגיש כאילו הוא נתקע באמצע האלבום!!! כאילו הם ניסו ליצור "שיר רוק גאוני" (וכך נוצר CN עפ"י דבריו של ווטרס) וזה מה שיצא. שיר רוק גאוני . אבל לא קשור לשאר הדיסק במוזיקה... שיר מעולה בתור סינגל, בתור שיר שנמצא בתוך אלבום קונספט שלם? בלעע...

thezanani

New member
איזה כיף לעוגג ולבוגג

מסביב לאש האירוניה,כמאמר המשורר "עוגה בוגה",ולצווח כשברק שורף את השמיים-"תראו את אלה!" וואו. אני רואה פה ירידה תלולה כשפלי בטנו של עמרי ברמת הכתיבה של האלבום,כאילו כוון מלכתחילה שיהיה תשדיר בחירות של ש"ס.ועם יוסי עם הגמבות מהשוק.לא לשכוח. אני עדיין מתקשה להאמין שהשיר נכתב על מנת להוות ביטוח כלכלי לאלבום,אבל זה בהחלט משתמע כך מין המילים. השוו את עומק המסר לשאר האלבום.חורה לו? ולא שיש לי משהו אישי נגד דיקים בסקסופון,שימשיכו להחנק מאסמה וכינים בקוקו בpulse 2,אני עדיין פה.השיר יאה ונאה בעניי,אך המילים פשוט כיוונו כל כך נמוך שזה פשוט חורה לי.לא מתאים. חוץ מזה,גילמור מהההההה דהים,רייט מעשן,הבייס ליין באמת גאוני ודיק פרי. שייחנק. ותראו איזה גאיידמקים נהיו!!!11 אתם מקדימה!יאללה!!! עוגה.בוגה.

לא

הם "הקימו" קבוצת כדורגל שבה היו חברים חברי הלהקה + כמה מפועלי הבמה שלהם, וחברים. זה היה לשם השעשוע בלבד.

itaikuskus

New member
בספר של מייסון

יש תמונה של הקבוצה, כשהוא נזכר שהשורת עידוד של המעודדות (שהיו נשות חברי הלהקה ופועלי הבמה) הייתה: we got the shit we got the dope but family's team ain't got a hope הכוונה הייתה ללהקת the family ששיחקה מול הנבחרת של הפינק פלויד המשחק הסתיים בתיקו 3:3

vegetable man

New member
כסף מניע את כולם

השיר הצליח לחלחל אל הציבור הרחב כמו שאף שיר אחר הצליח, בגלל שהוא מתעמת באופן ישיר (אך מתוחכם) עם הרעיון שלו. מקצב 7/8, הסולואים בסקסופון ובגיטרה לא מי יודע כמה מסובכים, אבל עדיין מצויינים וככה עושים רוק במיטבו. אני עדיין לא שכחתי את הסולו של גילמור מרחף מעל הקהל ב- Live8. אני חושב שבאלבום הזה עוברים מסרים באופן עקיף יותר מבאופן יותר ישיר, והשיר הזה מוסיף לאיזון באלבום. לא היינו רוצים לשמוע רק שירים בסגנון של Breathe ו-Time, אלא גם שיר עם יותר קצב שקצת ירים אותנו מהמלנכוליה שקדמה לו. נדמה לי שמי שמצפה ללוייאליות של ווטרס למסרים שהוא מעביר הוא קצת נאיבי, או סתם טועה. יש לא מעט דוגמאות לאמנים שהיצירה שלהם מדהימה, מוסרית וכו', אבל בשורה התחתונה הם היו די מעוררים סלידה. מה שאומר, שכנראה כאשר אמן משחרר את היצירה שלו, הוא לא ממש עומד מאחוריה, או לפחות, הוא עומד מאחוריה לזמן מוגבל. וכאן צריך לעשות את ההבדל בין הערכה להערצה. אני מעריך את ווטרס כיוצר, אבל לא ממש בתור אדם. ווטרס של היום הוא אדם עם מילים יפות ללא כיסוי: יש לו את המיליונים בבנק, ובגיל המתקדם שלו הוא לא מתכוון להתפשר על ההנאות הכי מושחתות, רדודות וחומריות שעולות במוחו. אין גם ממש נחמה בעובדה שגילמור שר את השיר, אצלו עוד בסוף האייטיז רוב העניין הצטמצם למילוי איצטדיונים ואלבום פעם ב-10 שנים, כשחס וחלילה לא יצא עוד איזה אוסף שבלוני באותה שנה.

חרטושה

New member
הוא חזק בקטע הפולני ../images/Emo45.gif

(הוא זה ווטרס) . אני חושבת שהוא יודע שהוא יכול להיות רדוד לפעמים. מעניין מה הוא חושב על עצמו בנושא הזה.

שיר נחמד

אני ממש אוהבת את המוזיקה והסגנון בשיר הזה, למרות שלדעתי הוא באמת קצת לא קשור לדיסק עצמו..

Harleydude

New member
ה2 סנטים שלי

גם אני בהתחלה לא אהבתי ת'שיר מי יודע מה, אני זוכר שבלייב 8 כשהם ביצעו אותו חשבתי לעצמי "הם היו חייבים לנגן את ה"להיט איצטדיונים" הזה במקום משהו אחר?". אוהו כמה שטעיתי, או-הו. קודם כל הוא לא תקוע בכלל, הוא יושב בול. אחרי גרייט גיג הוא בא בדיוק, הוא נותן את אותה מנת אדרנלין ורוקיסטיות שצריך. קצת משהו אחר, אמנם שיר פשוט אבל הוא נותן את הגוון שלו ונותן משהו קצת אחר. לגבי הנגינה הכל כבר נאמר, נגינה פנטסטית של כולם. לגבי המסר, אממ שמתי לב שהרבה אנשים פה צינים ואומרים שהוא לא האדם להגיד דברים כאלה, אומרים ש"באמת כולם הולכים אחרי הכסף" וכד'... נו באמת.... אמנם השיר הזה הוא באמת פרדוקס די גדול, מצד אחד שיר אנטי בצע מצד שני הכניס להם הרבה ג'ובות לכיס. אבל עדיין, בוא נעזוב רגע אותם כאנשים ומה שהם הרוויחו מהמוזיקה שלהם (שהגיע להם כל פני) וניקח את השיר בפני עצמו. אמנם יש בו ציניות מאוד ברורה, גם בליריקה, גם בדרך שבה גילמור שר, גם במנגינה שהיא נשמעת קצת בלוזית אבל מעוותת - בהכל. אבל בסה''כ המסר חיובי ומועבר לדעתי מצוין. לא'דע, כאילו הפלויד ידעו שיש בשיר משהו פשוט ובעל אופי "להיטי" אבל יש בו גם איזשהו טוויסט. איזשהו X factor. וברגע שהשיר הזה תופס אותך הכל מתחבר אצלך בשיר הזה- פשוט מדהים.

ובכן

גם אני בהתחלה לא סימפטתי את השיר אחרי שראיתי את הסרט dark side of the moon התחלתי להקשיב יותר טוב לשיר אני חושב שהוא בא בדיוק כדי לנער אותך ובגלל זה גם הגיוון בצליל שלו מול שאר האלבום. היה צריך לעשות מן קטע מעבר כזה שיוביל אליו ולא שהוא ישמע כמו רצועה נפרדת. הבס בהחלט טוב פה וגם הסולו של גילמור. בעיקר אהבתי את השינוי במקצב באמצע השיר

microbe15

New member
יש הפסקה לפני השיר

כיוון שהוא פתח את הצד השני של התקליט

Inis mor

New member
ציף אם עוד לא אמרתי לך

אז את שולטת ביותר. גם בגלל התרגומים המושקעים במיוחד, בעיקר במקומות שקשה לתרגם (דוגמת :"...do goody good bullshit"). שיר בנימה בקורתית על כסף שהכניס להם כסף- האירוניה שהיא פינק פלויד,שום דבר כבר לא יפתיע אותי אצלם. אני מניחה שכאן זה המקום לצטט מישהו שאמר: "אני לא יודע למה אנשים לפעמים מתעניינים באמן יותר מאשר באמנות שלו. ככל שתסתכלו קרוב יותר על האומן תגלו עד כמה הוא רחוק ממה שהוא יוצר". (ותהרגו אותי...לא זוכרת מי אמר את זה. זה היה מוזיקאי בטוח-מי שיודע אני אשמח אם תזכירו לי. לא נראה לי שזה מישהו מהפלוידים...אולי כן...לא עקרוני בקיצור) לגבי השיר עצמו-לא פלא שהוא הפך ללהיט. הוא קליט, פאנקי, גם קליל יחסית לשאר האלבום. אני יודעת שאם ווטרס היה שומע מישהו אומר את זה הוא היה תולה אותו על עץ גבוה למען יראו וייראו,אבל כמעט אפשר...לרקוד עליו!

holo

New member
כסף

הוא בהחלט שורש הרוע בימינו. כסף בעצם מתקשר לכל תחום בחיים, כל דבר שקורה יכול להתקשר לכסף. הוא משחית אנשים, משנה את ההתנהגות שלהם, הופך אותנו לחומרנים, הוא בהחלט נושא בעייתי והשיר הזה דן בצורה יפה, אמנם בצורה מעט סרקסטית כיאה לרוג'ר ווטרס, אבל הוא בהחלט מציג יפה את העניין של "פולחן סביב הכסף" ומה שהכסף עושה לנו. זה אחד השירים האהובים עלי, קראתי פה פעם שאנשים מדלגים עליו ואני ממש לא מבין איך אי אפשר לאהוב את השיר הזה. זה פשוט שיר רוק מבריק: בס ליין גרובי ומבריק של ווטרס, סולו סקסופון, קלידים, סולו גיטרה ארוך מהמשובחים של גילמור, כולם בולטים בשיר הזה, יש הרמוניה מלאה בין כולם, אם תשימו לב לתיפוף של מייסון, גם הוא עושה עבודה מצויינת בחלק השני של הסולו גיטרה עם התיפוף הקטוע. בכלל, המקצב של השיר לא שגרתי לשיר רוק, אבל בכל זאת זה הלהיט אולי הכי מוכר של הלהקה. הקטע היפה בשיר, וגם הוא מבחינתי הברקה מצויינת, זה השינוי במקצב ל 4/4 בסולו של הגיטרה, והשינוי של הבס ליין ליותר מהיר. בקיצור: אחד מהטובים שלהם, אפשר לשמוע בשיר את פינק פלויד באחד מהשיאים שלהם כנגנים, ואחד מהשיאים של השיתוף פעולה ביניהם.

למעלה