ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Fearless ../images/Emo79.gif
השיר השלישי באלבום הוא אחד הפייבוריטים של חברי הפורום, שיר שמעולם לא בוצע בהופעות - Fearless. השיר הוא מרתק, לפחות מבחינת המילים (שכתב ווטרס). הלחן, שנכתב ע"י גילמור, הוא פשוט יחסית, והביצוע העדין והשקט אולי לא תואם את הרגשות החזקים המובעים במילים.
השיר השלישי באלבום הוא אחד הפייבוריטים של חברי הפורום, שיר שמעולם לא בוצע בהופעות - Fearless. השיר הוא מרתק, לפחות מבחינת המילים (שכתב ווטרס). הלחן, שנכתב ע"י גילמור, הוא פשוט יחסית, והביצוע העדין והשקט אולי לא תואם את הרגשות החזקים המובעים במילים.
You say the hill's too steep to climb, climbing You say you'd like to see me try, climbing You pick the place and I'll choose the time And I'll climb the hill in my own way Just wait a while for the right day And as I rise above the tree-line and the clouds I look down hear the sound of the things you've said today Fearlessly the idiot faced the crowd, smiling Merciless the magistrate turns 'round, frowning And who's the fool who wears the crown No doubt in your own way And every day is the right day And as you rise above the fear-lines in his brow You look down hear the sound of the faces in the crowd Walk on, walk on with hope in your heart And you'll never walk alone You'll never walk alone Walk on, walk on with hope in your heart And you'll never walk alone You'll never walk alone Liverpool!
אתה אומר שהגבעה גבוהה מדי לטיפוס, מטפסים אתה אומר שהיית רוצה לראות אותי מנסה, לטפס תבחר אתה את המקום, ואני אבחר את הזמן ואני אטפס על הגבעה, בדרכי-שלי רק חכה קצת, ליום המתאים וכשאעפיל מעל צמרות העצים והעננים אסתכל למטה, אשמע את צלילי הדברים שאמרת היום ללא מורא עמד האידיוט לנוכח הקהל, מחייך ללא רחמים הסתובב אליו השופט, מזעיף פניו ומיהו השוטה שכתר לראשו ללא ספק בדרכך-שלך וכל יום הוא היום הנכון וכשאתה מתעלה מעל קמטי הפחד שעל מצחו אתה מסתכל למטה, שומע את צלילי הפנים בקהל "צעדי קדימה, צעדי עם תקווה בלבך ולעולם לא תלכי לבד לעולם לא תלכי לבד צעדי קדימה, צעדי עם תקווה בליבך ולעולם לא תלכי לבד לעולם לא תלכי לבד" ליברפול מה כוונת המשורר? השיר פתוח לפרשנויות שונות, ויהיה מעניין לשמוע את שלכם. קליף ג'ונס טוען שווטרס וגילמור כתבו את השיר על סיד בארט. הוא נסמך על ראיון שלכאורה נתנו השניים. לא מצאתי ראיון כזה, וג'ונס הוא מקור בעייתי ממילא, למרות שזה נשמע הגיוני. יחד עם זאת, כאמור, השיר פתוח לפרשנויות שונות. בבית הראשון ווטרס מתעמת עם מישהו שבעצם קורא עליו תגר, מישהו שאומר לו "נראה אותך". ו-ווטרס עונה לו כמו שווטרס יודע: רק תגיד לי מתי ואיפה, ואני אטפס. היינו, אני מוכן לכל אתגר, מסוגל להגיע לפסגה. הבית השני משנה כיוון. זה כבר לא עליו, על ווטרס, אלא על האדם השני: ה"שוטה" העוטה כתר, המחייך לנוכח הקהל המאיים והשופט העויין, השופט אותו לחומרה. השילוב של שירתם של אוהדי ליברפול בסוף השיר, השרים קטע מהמחזמר "קרוסל" של רוג'רס והמרשטיין, הוא טאץ' ייחודי אצל הפלויד. זה איננו בדיוק אפקט קולי כמו האחרים בהם השתמשו - זהו sample ממש, סימפול של שיר אחר, שמשמעותו, בהקשר של Fearless הוא ברור: קריאת עידוד למי שחושש מהטיפוס על הגבעה הגבוהה, מהתעמתות עם הקהל, עם השופט. מעניין להשוות גם את השיר הזה עם "החומה", שבה ווטרס הרבה יותר פסימי ומיואש מאשר כאן: האם היה מקום לשירת You'll Never Walk Alone במסגרת "החומה"?