Comfortably Numb

The Walrus

New member
זה דווקא אחד מהשירים

הכי לא בכייניים של ווטרס, אין בו מילה אחת בכיינית, כל מילה פשוט לפנים. ווטרס מצליח ליצור בפזמון מילים מושלמות, שמתארות בפרטי פרטים את הרגשת התשישות, ההלם, הניתוק, ויחד עם הסולו של גילמור שבא אחרי זה... הרגע המוזיקלי הגדול ביותר בהיסטוריה פחות או יותר, שני אולי לshine on you crazy diamond.

itaikuskus

New member
CN

בתור ילד, מאוד אהבתי את השיר הזה. העוצמתיות שבסולו, הדיאלוג המילולי, המלודיה, משחקי התפקידים, זה היה ההברקה שהצילה לי את דיסק 2 של החומה, שדיי בלבל אותי עם כל הקטע של the trial,waiting for the worms ועוד כאלה קטעים קצת קשים לעיכול (לילד). כשהתבגרתי השיר הזה סימל עבורי את כל מה שרקוב ברוקנרול, הפומפוזיות, כל פעם שמישהו מייחס את הסולו לפעולות שעושים בחדרי חדרים, או מייחס לשיר/סולו סגולות מית'יות/פולחניות, זה גורם לי לרצות להקיא (או לחרבן, כמו שנאמר בthe trial). אוברייטד לחלוטין, הילד גדל, החלום (והקסם) נעלם. מה שכן, בהופעה של ווטרס זה עוד איכשהו הצליח קצת להחזיר אותי אחורה וכן לרגש.

Jason2

New member
המילים כאן די פשוטות

השיר מדבר על ניכור של הדמות מהעולם. גם האנשים שכביכול מנסים לעזור לו עושים זאת מאינטרסים די אנוכיים. יש כאן דימוי של רופא וחולה, אבל המחלה היא לא מחלה פיזית אלא נפשית. כל המכות שהוא חטף השאירו אותו בסופו של דבר אדיש לסביבה ומנותק. אפשר לראות את זה גם בחיים האמיתיים, ברגע שמתרגלים לדברים הקשים שהחיים מביאים בסופו של דבר אנו נעשים אדישים לגמרי ושום דבר לא חודר. הזכרונות שלו הם זכרונות ילדות והזכרונות הם של מחלות ושל רגעים כואבים (מחלה פיזית והרגע הראשון שהילד מבין שאלה החיים והתקווה שהיתה לו כשהיה ילד נעלמה ואיננה) ואולי אלה הרגעים שהוא מצליח לזכור בסופו של דבר, כי זכרונות חדשים של כאב לא חודרים יותר. וחוץ מזה שיר מעולה וסולו גיטרה מעולה של גילמור.

RoieL

New member
אחד הקטעים החזקים ביותר של הלהקה, ד

דיאלוג בין ווטרס לגילמור בעצם, ווטרס מגלם את הרופא וגילמור את ווטרס / בארט, פינק בהתאם לסיטואציה. לדעתי ההופעה בברלין יכולה להמחיש את המשמעות של השיר, אפילו יותר מהסרט. בברלין ווטרס הרופא מגיע לטפל בפינק, אבל מוצא חומה. הוא מנסה לתקשר עם פינק, בבית השני הוא מוציא מזרק גדול ומזריק חומר הרגעה לתוך החומה.. ופינק עונה לו מתוך החומה.. הרופא לא מבין מה פינק אומר, וגם פינק לא מבין מה הרופא רוצה ממני ["השפתיים שלך זזות אבל אני לא מבין מה אתה אומר"]. ציף, יש מצב לתרגום הליריקה של אנדר קונסטרוקשן?

RoieL

New member
וכמובן שכמו מטומטם שכחתי להתייחס

לסולו הראשון, הממוחזר [קטעי מעבר ממנו הופיעו רק בחומה כבר בשירים ABITW II, MOTHER, YOUNG LUST, OOMT], שבכל זאת תמיד מצליח להעלות חיוך, ולסולו השני- האמת היא שאף אחד לא ראוי לדבר על אחד הסולואים המרגשים שנכתבו מעולם. אף פעם לא חשבתי ש- Over Overdrive יכול לעשות לי צמרמורת מהסוג הזה..

RoieL

New member
מחר אני אתרגם אם יהיה לי זמן, אבל

יש מקום למצוא בו את הליריקה באנגלית או שאני מוציא משמיעה?

ImriSama

New member
אני חושב שזה לא היה רק בברלין

לדעתי גם בסיבוב הופעות המקורי של החומה השיר התבצעה באותה צורה. ווטרס לבוש בבגדי רופא מדבר אל החומה, כשמגיע תורו של גילמור הזרקור מאיר עליו עומד על החומה ושר. אפשר למצוא סרטונים של זה ביוטיוב.

RoieL

New member
ועוד משהו,

אם תשימו לב, בכל הופעות החומ הדיאלוג התבצע על הקרקע, והסולו הגדול, בוצע הרחק בראש החומה. החלק העליון של השיר.

loomer4

New member
קטע טוב מאוד

אבל מה אני אגיד לכם, כל ההיסטריה הזאת סביבו הרסה לי אותו, אני כבר ממש לא נהנה לשמוע אותו כמו פעם, מוזר וחבל. סולו טוב מאוד, לדעתי יש לגילמור סולואים יותר טובים (של time למשל או של echoes בביצוע בפומפיי שזה פשוט סולו נפלא), אני לא ממש אוהב את החומה, אבל זה אחד הקטעים היותר טובים שיש, ואי אפשר שלא לאהוב אותו

Echoes בפומפי=Masterpiece!

ולגבי המאיסה שלך מ- Comfortably numb- שטויות! תכניס אותו למערכת עם רמקולים מכובדים, כאלו שיפיחו חיים בתמונות שעל הקיר שלך, ותאזין לשיר. דבר איתי אח"כ
לפעמים ווליום גבוה מאוד, ממש מחדד חושים.

The Walrus

New member
מסכים

הסולו של גילמור בechoes של פומפיי הוא אחד הטובים שלו...

The Walrus

New member
כל מילה שתגידו

כבר נאמרה על השיר הזה, ובמילא אי אפשר ממש לתאר את התחושה שהוא נותן לך. אז אני רק יספר על החוויה האישית שלי... ב2 באוגוסט 2006, כיכר סנטה קרוצ'ה בפירנצה מול לכנסייה מדהימה, בשעת הערב המאוחרת... על הבמה שממול לכנסיה עמוד כמה אנשים. באמצע הבמה, קרוב ביותר אלי עמד דייויד גילמור, חמוש רק בגיטרה שחורה... מצדדיו עמדו להקה, שכללה בין היתר את ריק רייט ודיק פארי, וניגנה ליווי של כמה אקורדים שחוזרים על עצמם, בזמן שאותו אדם שהיה באמצע היה בשיאו של אילתור מדהים... האורות השתוללו... הקהל גם כן... אני כמעט בכיתי מרוב שמחה... התאמצתי להתקרב עוד, הגעתי למרחק של מטר וחצי מגילמור עצמו... בדיוק מול גילמור, עומד בין המושבים של השורה הראשונה עם קבוצה של אנשים שזרקו את הנימוסים לעזאזל, מתעלם ממבטי ה'נו באמת' שקיבלתי מהאנשים העשירים והמתנשאים שישבו בשורות הראשונות, אבל אני לא ממש זוכר את המבים כי הרתכזתי בדבר אחר לגמרי... סימנתי תודה לאיש הביטחון שהרשה לי להגיע אל מתחת לבמה... והסתכלתי על גילמור בזמן שניגן את סולו הסיום של comfortably numb. זאת דווקא הגדרה מעניינת למצב שהייתי בו - ללא ספק היה לי נוח, והייתי במעין כהות חושים... מין היי כזה... כל מה שהצלחתי לחשוב עליו היה 'שימשך עוד ועוד, שלא יגמר אף פעם'... ואז גילמור שהיה בעיצומו של אילתור עבר לנגן קטע שהכרתי, קטע שהפך להיות קבוע בסוף הסולו, שנוגן בפאלס ובלייב 8, מין עלייה כזאת שמסמנת את החזרה הלפני האחרונה על האקורדים... ואני במין - טוב, לא ממש עצב אלא מין אכזבה פתאומית, הבנתי שזה עומד להיגמר, וצפיתי בגיטריסט הגדול מנגן את התווים האחרונים הערב... גילמור והאחרים נשארו על הבמה, התקרבו ממש עד שהייתי במרחק של בערך חצי מטר ממנו (ממש למרגלות הבמה), והם קדו קידה... הוא אמר משהו לריק רייט,ורייט צחק... את הרגע הזה אני זוכר במיוחד... ולקול צהלות הקהל, הם ירדו מהבמה... ואני... אני בחיים לא ישכח את הערב הזה, ובייחוד את הביצוע הספציפי הזה לשיר...

וואלה, אתה עושה לי תאבון

לראות את גילמור בהופעה. ורצוי עם רייט. וגם מייסון. נו, מילא, שיבוא גם ההוא על הבס...

../images/Emo8.gif כן , אה ? אולי אולי .

חבר שלי טלפן אלי השבוע , לעבודה , סיפר לי בהתרגשות , שג'נסיס בחודש הבא , כניראה מיתאחדים , ונתפלל ב2007 -2008 , יגיעו גם לארץ . אולי אז הפינק פלויד גם יתאחדו , ויגיעו לארץ . ינואר 2007 עדיין לא הגיע , וב2005 היו שמועות שיתאחדו .

RoieL

New member
כן, אבל עם סלוטייפ על הפה

בחלקים שהם לא שירים. We Don't need his education.

flowerboy69

New member
הוא צודק

לי יש את הדיסק ובאמת מדובר בביצוע מאוד איכותי וחזק של השיר שהזכיר את ההופעות של הפלויד ב 94.

למעלה