ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Comfortably Numb ../images/Emo79.gif
אחד מהשירים המרגשים ביותר של הפלויד, הטובים ביותר שלהם. שיתוף הפעולה בין גילמור לווטרס הגיע כאן אולי לשיא מיצויו: המילים של ווטרס הן בין הטובות ביותר שכתב מעודו, והלחן של גילמור הוא אולי הטוב ביותר שלו, במסגרת עבודתו עם הפלויד. בשיר הזה ישנם רבדים רבים, משמעויות רבות. ווטרס מצליח כאן להתעלות על עצמו, כתמלילן: ההזכרונות, ההזיות, וה"מציאות" של העלילה, משתלבים זה בזה - ובנוסף על כך יש את הרובד שלנו, המאזינים, המודעים לכך שאנו מאזינים לשיר של ווטרס על עצמו, ועל סיד בארט. ווטרס מאפשר לנו הצצה נדירה לתוך חלומותיו, זכרונות הילדות שלו, רגעי פגיעות כואבים ונדירים, אליהם הוא מתגעגע. גילמור מצדו יודע היכן להחריש ולתת למילים להעביר את המסר, והיכן לספק את מכת המחץ המוסיקלית. שיר כמעט מושלם. יש המון מה לומר על השיר הזה; ספרו לנו מה אתם מוצאים בו.
אחד מהשירים המרגשים ביותר של הפלויד, הטובים ביותר שלהם. שיתוף הפעולה בין גילמור לווטרס הגיע כאן אולי לשיא מיצויו: המילים של ווטרס הן בין הטובות ביותר שכתב מעודו, והלחן של גילמור הוא אולי הטוב ביותר שלו, במסגרת עבודתו עם הפלויד. בשיר הזה ישנם רבדים רבים, משמעויות רבות. ווטרס מצליח כאן להתעלות על עצמו, כתמלילן: ההזכרונות, ההזיות, וה"מציאות" של העלילה, משתלבים זה בזה - ובנוסף על כך יש את הרובד שלנו, המאזינים, המודעים לכך שאנו מאזינים לשיר של ווטרס על עצמו, ועל סיד בארט. ווטרס מאפשר לנו הצצה נדירה לתוך חלומותיו, זכרונות הילדות שלו, רגעי פגיעות כואבים ונדירים, אליהם הוא מתגעגע. גילמור מצדו יודע היכן להחריש ולתת למילים להעביר את המסר, והיכן לספק את מכת המחץ המוסיקלית. שיר כמעט מושלם. יש המון מה לומר על השיר הזה; ספרו לנו מה אתם מוצאים בו.
Hello? Is there anybody in there? Just nod if you can hear me Is there anyone home? Come on, now I hear you're feeling down Well I can ease your pain Get you on your feet again Relax I'll need some information first Just the basic facts Can you show me where it hurts? There is no pain you are receding A distant ship's smoke on the horizon You are only coming through in waves Your lips move but I can't hear what you're saying When I was a child I had a fever My hands felt just like two balloons Now I've got that feeling once again I can't explain, you would not understand This is not how I am I have become comfortably numb I have become comfortably numb Okay Just a little pinprick There'll be no more aaaaaaaaah! But you may feel a little sick Can you stand up? I do believe it's working, good That'll keep you going through the show Come on, it's time to go There is no pain you are receding A distant ship's smoke on the horizon You are only coming through in waves Your lips move but I can't hear what you're saying When I was a child I caught a fleeting glimpse Out of the corner of my eye I turned to look but it was gone I cannot put my finger on it now The child is grown The dream is gone I have become comfortably numb
הלו? האם יש כאן מישהו? רק תניד בראש אם אתה שומע אותי האם יש מישהו בבית? תשמע, אני שומע שאתה מדוכא טוב, אני יכול להקל על כאבך להעמיד אותך שוב על הרגליים תרגע קודם אני צריך קצת מידע רק את העובדות הבסיסיות האם תוכל להראות לי איפה זה כואב? אין שום כאב, אתה הולך ומתרחק עשן ספינה רחוקה באופק אתה נקלט רק בגלים השפתיים שלך נעות אבל אני לא יכול לשמוע מה אתה אומר כשהייתי ילד היה לי חום הרגשתי שידיי היו כמו שני בלונים עכשיו יש לי את התחושה הזו שוב אני לא יכול להסביר, אתה לא תבין ככה אני נהייתי נינוח בקהות החושים אוקיי, רק דקירה קטנה לא יהיה עוד אהההההה אבל אתה עלול להרגיש קצת בחילה האם אתה יכול לעמוד? נראה לי שזה עובד, טוב זה יחזיק אותך לאורך ההופעה בוא, הגיע הזמן לצאת אין שום כאב, אתה הולך ומתרחק עשן ספינה רחוקה באופק אתה נקלט רק בגלים השפתיים שלך נעות אבל אני לא יכול לשמוע מה אתה אומר כשהייתי ילד ראיתי מבט חטוף בפינת עיני הסתובבתי כדי להביט אבל זה נעלם אני לא יכול להגדיר את זה כעת הילד גדל החלום אבד נהייתי נינוח בקהות החושים