Comfortably Numb

נינוח בקהות חושים,ניסיון נדיר לנתוח

קשה מאוד לנתח את השיר הזה , ואני גם מוסיף רעיונות אישיים וחוויות משלי , כשאני שומע את השיר , שוב ושוב ושוב . כמו השיר הוא כמעט מושלם , גם הניתוח שלי , ינסה להיות כמעט מושלם . צריך כמה השמעות חוזרות של השיר , להבין אותו . יש לי הזדהות עמוקה עם חלק מהשורות שניכתבו . אני לא יכול להסביר את כל התחושות . הייתי ילד , כעת , רק בגיל , אני בן 30 , אבל חוזר להיות ילד קטן . בגיל כמעט שנתיים , ראיתי דמויות , שחורות , ליד העריסה שלי , אבל החיזיון נעלם , כלעומת שבא . יש לעיתים , שאני comfortably Numb . אבל לפעמים הכאב לא מרפה . בשורות הראשונות , יש ניסיון לעזרה , והזדהות . ניסיון לעזרה תוך כדי ניסיון , זה בעצם ברוב המקרים שההודעות שלי רציניות , זה בערך מה שאני עושה גם . למרות כל הכאב העצום . ישנם גם השפעות מהסביבה , ומהיצירה של שנות ה60 . "השפתיים שלך נעות אבל אני לא יכול לשמוע מה אתה אומר" - נידמה לי ההשפעה של השורה הזאת , לקוחה מתוך שיר של הביטלס מהאלבום נשמה מגומי , 1966 אאל"ט . I'm seeing through you . שוב , אם אני לא טועה . 2 הדקות האחרונות , עם הגיטרה של גילמור , נהדרות . ללא ספק . ואחרי זה ההצגה חייבת להימשך . אי אפשר להיתעלם גם משאר הקטעים הבאים , והקודמים . כלל היצירה של האלבום הכפול הזה , משנת 1979 , החומה . אה , כן , ואני עדיין זוכר , שזה היה השיר סיום בהדרן האחרון של רוג'ר , בנווה שלום. איפה שהשלום צריך היה להתחיל . אני זוכר את האש ששרפה אותי , והותירה בי חום בלתי מוסבר . והsms ששלחתי לאחת , שאמרה שזה השיר שהיא הכי אוהבת בעולם . אגב , נולדה באותה שנה שהחומה יצאה , 1979 .

דיי כבר

New member
אפשר לשאול משהו?

אחת ולתמיד, מי כתב את CN? כי תמיד הייתי בטוחה שגילמור כתב אותו, לפחות כך מצויין בביוגרפיה שלהם שזה שיר שהיה אמור להיות באלבום שלו בשנת 84? ואם לא, אז איזה שיר הוא כן כתב ב" חומה"?

The Walrus

New member
הסיפור האמיתי

גילמור הלחין את הפזמון במהלך ההקלטות לאלבום הסולו שלו, david gilmour שיצא ב78. בסוף הוא החליט להשאיר את הקטע בחוץ כי לא היה זמן לעבוד עליו. בזמן שהם עבדו על החומה, ווטרס היה צריך 'פילרים', קטעים נוספים וגילמור הציע לו את הלחן הישן שלו. ווטרס כתב את המילים ואת הלחן של הפזמון...

זה לא מדוייק

ווטרס לא הלחין את השיר. גילמור הלחין אותו - כולו. גילמור הביא את הלחן שלו להקלטות. תוך כדי ההקלטה, ווטרס כתב מילים נוספות, וגילמור התאים את המנגינה למילים של ווטרס.

RoieL

New member
נכון

יש לי דמו של גילמור מזמזם את הפזמון על רקע מוזיקה מאוד מעורפלת.\ יש שם גם בית אחד.

loomer4

New member
יאללה עזבו אותכם מי הלחין איזה בית.

חבל להתעסק בזה כל הזמן, העיקר שיצא יפה בסוף.

לדעתי...

כמו שאמר כאן מישהו למעלה- השיר הכי טוב שיצא אי פעם, שכולל בתוכו את הסולו הכי מדהים אי פעם. תמיד התלבטתי איזה קטע הכי עושה לי את זה (ויש הרבה...): Echoes, Shine On You Crazy Diamond, או CN. נראה לי שהאחרון...

פרשנות מעולה

אבל אני חושב שהיית יכולה להתגמש קצת עם התרגום ולא להיצמד לפירוש המילולי. אמרת שהוא כמעט מושלם, מה לדעתך מושלם? יש לפלויד שיר מושלם?

שלום חן

New member
נצל"ש

סולו הגיטרה הכי טוב לשיר הזה נוגן ע"י גילמור בפולס לדעתי מתעלה על המקור. שבוע טוב

omrihoresh

New member
יש לי תיאוריה פרטית

יש לי מין תאוריה פרטית למה השיר באמת מדבר לכל כך הרבה אנשים. לכל מי שמכיר היטב את השיר לא צריך להסביר את הרגש שמציף אותך כשמתחיל הסולו השני של גילמור (היותר ארוך והיותר מרגש) ובאמת, גם אחרי אלף שמיעות הוא לא נמאס. לדעתי הם עשו פה עבודה גאונית מבחינה מוזיקלית של לחבר את הטקסט עם הסולו כך שהסולו ממשיך בעצם את הטקסט ואת ה"זעקה" שבשיר. אפשר ממש לשמוע את הגיטרה של גילמור מיללת וצועקת (אפשר לשמוע את זה מצויין בהופעות החיות ובמיוחד ב pulse" כי גילמור יכול יותר להתפרע עם הגיטרה). לדעתי זה מה שגורם לשיר הזה להיות על זמני, ובמצבי רוח מסויימים- על-חושי. ולכל המקטרגים בקשר לסאבלימינל- לא ניסיתי להיות שחצן ולא כלום. בסך הכל הבעתי את דעתי, וחשבתי שעליתי פה על משהו שלא שמו לב אליו. אני אמנם חדש בפורום, אבל מעריץ ותיק של הפלויד ולא חושש להביע את דעתי. עמרי

MilkShack

New member
שיר מדהים !

לפי דעתי פשוט הכי טוב שנוצר אי פעם... אין מה לשפר בו, ופשוט אסור לגרוע ממנו. כמעט שאין תשובה על שאלה כמו "יש פגם בCN ?"

The Walrus

New member
האמת שיש בו פגם די רציני...

הפייד אאוט בסולו בא מהר מדי!! הרבה מדי מהר!! היו צריכים להשאיר עוד כמה דקות, כמו בpulse...

holo

New member
לא מסכים

זה רק מוסיף לשיר, משאיר טעם של עוד, ומשאיר אחריו הרבה יותר עוצמה אצל המאזין.

וינסנטי

New member
אחד השירים הגדולים בכל הזמנים

אני לא מוצא בנתיים איזשהו משהו שמתעלה עליו. מדובר באורגזמה מוזקלית, בגאונות מילולית, והתפרצות של כל מה שיש ב"the wall", שבעצם מהווה את שיא האלבום. שימו לב לריק רייט, שעושה פה תפקיד של תזמורת קלאסית שלמה. מאסטרפיס, כל מי שאומר אחרת לא הקשיב מספיק טוב.

holo

New member
Comfortably Numb

גם אחרי אין סוף האזנות, השיר הזה לא איבד אצלי מהקסם שלו. המיקום שלו באלבום מושלם, והוא השיא של האלבום. הפתיחה האיטית הזאת של השיר, מעבירה בצורה הכי טובה שאפשר את התחושה של קריסה ושל התמוטטות, נפילת מתח טוטלית. תמיד אהבתי את השירים המשותפים בשירה לווטרס וגילמור (דוג' Hey you), בגלל האופי השונה של הקולות שלהם. אם בבתים ווטרס שר בתפקיד של רופא (שבגלל הקול הנמוך והמבטא המכוון, נשמע קצת פסיכופט), אז גילמור שר בפזמון את תפקיד החולה, כשהוא מנסה לתאר את ההרגשה שלו- תאור של הזיה: השפתיים זזות, אבל הוא לא מבין כלום, הרופא הולך ומתרחק- תוך כדי שהוא נזכר בתמונות מילדות ובהם עשן האונייה והקדחת והמבט החטוף(שזה עומד בסימן שאלה). חלק מהדברים, לדעתי, לקוחים שוב פעם מסיד בארט. ווטרס מנסה להיכנס לתוך גופו של סיד כדי להרגיש את מה שהוא הרגיש, תוך כדי שילוב של הילדות של ווטרס. השיר עמוס ברגשות וזכרונות, בפסימיות ואופטימיות, ולדעתי זאת הסיבה שהוא מדבר להרבה. הסולו בסוף השיר הוא אחד מהסולואים הבודדים שיצא לי לשמוע, שמתקשר באופן כל כך חזק לשיר, זה נשמע כאילו הוא מתאר את הזעקה של החולה באופן מדויק כל כך. זה לא סולו גיטרה לשם הסולו, זה סולו שהוא חלק בלתי נפרד מהשיר, כמו זמר שלישי, או קול פנימי. בניגוד לאחרים פה, אני חושב שגירסת האלבום היא הטובה ביותר (מה לעשות, כל השירים שפינק פלויד הוציאו מהדארק סייד, נשמעים הכי טוב בגירסת אולפן שלהם), והפייד אאוט של הסולו לדעתי מוסיף הרבה לשיר, טעם של עוד, כאילו לא יודעים מה קרה בסוף.

למעלה