שידור ישיר מהצד האפל,
זה בדיוק מה שווטרס משדר כאן,וביופי וחדות מהפנטים ממש. הניתוח שלך שקסי ביותר,ואני מסכים עם כל כולו. אך למרות זאת אפשר להתעקב טיפה על "המלכודות" שווטרס שם פה. בתוך בית אחד פה,אפשר לזהות:התייחסות לסיד,פחד משגעון,משיכה לשגעון,חוסר אונים,סמים,סמים וסמים. אך המעניין מכולם לפי דעתי הוא תיאור מעורפל משהו של מין שאול מודרנית ווירטואלית-"ילדי הצד האפל"-שהיא סוג גיא-הנום של עלובי החיים,לפי ווטרס. כל "הילדותיים" ו"חסרי עמוד השדרה" שנופלים שדוד על מפתן פתחם של החיים ה"נכונים" וה"תועלתניים". The lunatic is on the grass The lunatic is on the grass Remembering games and daisy chains and laughs Got to keep the loonies on the path יפה אמרת.ווטרס משחק עם האסוציאציות והדימויים שלנו ואנו,כעדר עיזים, מבינים מבין המילים את האמירה על הסמים,כשער יציאה מהירה לעבר מקום שכולו מרחבי דשא,וצחוק של ילדים,אך הרחק הרחק באופק מבצבץ ענן שחור של שגעון וצחוק מטורף,המלווה את כל האלבום "מאחורה",ובתדירות גבוהה יותר את השיר הזה.רוג'ר משדל בעצמו להחזיק את הענן הזה רחוק,לא לעזוב אף לרגע את "השמש" המחממת,אך בו זמנית לדחוק חזק אל הבוידעם את הצחוק המטורף הזה,את הגאולה האובדנית הזאת.וזוהי אחת התימות המרכזיות של האלבום: גאולה-משמעה שיגעון.אין מקום אחר. ואת היחס לסיד כתבת אתה בצורה נפלאה.הפחד מגורל חברו,שנדמה היה לו שהם שחייהם נעים באותו מסלול ישר ומלא במדשאות גדולות וילדות קופצות.ולפתע בא הירח.ורוג'ר אכן מפחד. The lunatic is in the hall The lunatics are in my hall The paper holds their folded faces to the floor And every day the paperboy brings more ייתכן בהחלט שהנכם צודקים לגבי הפוליטיקאים,אך הנושא של הממשל הרקוב עובר לו לצד האלבום ולא נוגע בו,ולטעמי זהו מהלך מצויין.לווטרס יש המון מה לאמר ולהוכיח,אפילו לאנשים שלא רוצים לאכול שועל,אך פה באלבום מדברים על נושאים אישיים הנוגעים לליבו של האדם,ויותר מכך כפי שנראה בהמשך-"לנשמתו" ממש. לטעמי השורות מדברות כאן על התגברותו של הצחוק המהדהד.על השגעון המחל להתבעבע,להתקרב.על הטירוף הנמצא בפתח ביתי,במסדרון שלי.הוא כבר כאן-ואין באפשרותי כלל לבלום אותו.והגורל,שלא נטעה,טראגי ורווי ערפל.יום יום הדוור מביא עוד ועוד סיפורים על הולכי הירח.צעירים יפים שאבדו לטירוף.ובתמונה פוטוגנית,מלווים בשומר קירח וכרסתן וחבושים בחליפה,הם כאן על הדשא של גינה שלי.תקועים לי מול הפנים על מסך היציבות ואשליית קיומי שלי.ושלא נשכח-הכל הבל.הוא כבר כאן,וההתפרצות תגיע מיד. And if the dam breaks open many years too soon And if there is no room upon the hill And if your head explodes with dark forebodings too I'll see you on the dark side of the moon בום. הטירוף,הסמים,הגורל המקאברי,האפסיות כולם עולים על גדותיו של "פינק",שכל רצונו הוא שלווה,יציבות.ושקט.תנו לי שקט. אך הנה הוא כאן מולי,עטוף גלימה שחורה ו2 בורות שחורים בעיניו קורא לי לי להצטרף.בוא עמי לשאול.במוקדם או במאוחר נפגש.סיד,כמה התגעגעתי. הגבעה היא התייחסות ישירה לשיר של הביטלס,ומציבה את "המטורפים" כדמות הטראגית בסיפור בהמשכים הרדוד של הכדור שלנו.הם המצורעים,מבודדים,מלהגים שטויות ומפיצים רוע.הם,פשוט לא פה.והנה אגלה לכם סוד.הם שם,בצד האפל של הירח.וכולכם,גם אתה,כן,כן הבאסיסט עם הפיאה של גילה גמליאל,כולכם מוזמנים.אבל אם נהיה טיפה יותר מציאותיים,אנחנו לא כ"כ שואלים אתכם. ולפי דעתי זוהי אותה קומונה של אותם מוכי הגורל האוניברסלי שווטרס מנסה לשרטט פה.ווטרס למשך כל האלבום,מתחילתו בTime בונה את הסיפור אט אט כדי ליצור אליבי מושלם לתזת שיתוף הגורל שלו: אם תעשה,זה לא משנה. אם לא תעשה,זה גם לא משנה. לא שינית כלום-חזרת אל אותו החלון ביום גשום,מביט אל הירח ושואל "למה?" תחנה אחרונה:הירח. ובירח יש צחוק אחר.אין דשא.העולם מחל צר וענן פורץ רעם באוזנך. אתה צועק אבל נראה שאף אחד לא שומע.גם אותה מצבה שלצידך. אתם רציתם גאולה. ומה שמעביר נופך אישי לכל המסה הזאת נגד האנושות,ועושה את האלבום הזה למה שהוא,הוא הקוויקי שהיה לנו עם אחד,נו ההוא.כן כן נעליים אדומות.זהו.כן. ובתוך כל בית כאן עולה מנבכי מוחו של ווטרס סיטואציה,דז'ה וו,שיתוף גורל,זכרון וחיזיון יחדיו הנשזרים בתוך דמותו של סיד.כאמור,חברו,יריבו,ומושא הערצתו. דוגמאות: "Remembering games and daisy chains and laughs" "I'll see you on the dark side of the moon" You lock the door" "And throw away the key "And if the band you're in starts playing different tunes" "הלהקה" יכולה אף להתפרש כחוט המקשר בין המח (שוב:נשמה),"החדר" יכול להתפרש כבית משוגעים סטנדרטי,ה"you" אף הוא יכול לפנות לנמען אחר לגמרי,והזכרונות של ווטרס יכולים להתרחב מעבר לסיד למחוזות של מדשאות ירוקות עצומות עם הרבה שועלים רועדים. אבל אנחנו יודעים שלא.ואותה הלהקה הנמצאת מאחוריך ולאט לאט אתה נקבר אל מול עיניה.נמחק.נאבד לתוך אותו החדר הסגור בקיימברידג' הקטנה ונזכר באותם הימים השלווים והירוקים על הנהר התכול שלהם באמת שאפת.אותה הלהקה,היא פינק פלויד.ואתה,זה סיד.העדשות השחורות שלעולם ילוו את רוג'ר,ירדפו אותו,יפתו אותו. פשוט קסום.