Brain Damage / Eclipse

../images/Emo79.gif Brain Damage / Eclipse ../images/Emo79.gif

לרגל ליקוי החמה המגיע למחוזותינו עוד דקות מספר, הגענו גם לדיון על שני השירים המסיימים את Dark Side of the Moon, שני שירים שקשה להפריד ביניהם. בעוד אנחנו עוקבים אחר הליקוי - האם יש אתרים/דרכים אחרות לצפות בפלא, שלא דורשים לסכן את הראייה? - הבה נהרהר בשירים מופלאים אלו, שעתו הגדולה של רוג'ר ווטרס, לטעמי.
Brain Damage The lunatic is on the grass The lunatic is on the grass Remembering games and daisy chains and laughs Got to keep the loonies on the path The lunatic is in the hall The lunatics are in my hall The paper holds their folded faces to the floor And every day the paperboy brings more And if the dam breaks open many years too soon And if there is no room upon the hill And if your head explodes with dark forebodings too I'll see you on the dark side of the moon The lunatic is in my head The lunatic is in my head You raise the blade. You make the change You re-arrange me 'til I'm sane You lock the door And throw away the key There's someone in my head but it's not me And if the cloud bursts thunder in your ear You shout and no one seems to hear And if the band you're in starts playing different tunes I'll see you on the dark side of the moon [מלל] I can't think of anything to say except...HaHaHa! I think it's marvelous. HaHaHa! Eclipse All that you touch And all that you see All that you taste All you feel And all that you love And all that you hate All you distrust All you save And all that you give And all that you deal And all that you buy Beg, borrow or steal And all you create And all you destroy And all that you do And all that you say And all that you eat And everyone you meet And all that you slight And everyone you fight And all that is now And all that is gone And all that's to come And everything under the sun is in tune But the sun is eclipsed by the moon [מלל] There is no dark side of the moon really. Matter of fact it's all dark.​
המטורף יושב על הדשא המטורף יושב על הדשא נזכר במשחקים, בזרי פרחים וצחוק חייב לשמור את המטורפים על השביל המטורף נמצא במסדרון המטורפים נמצאים במסדרון שלי העיתון מצמיד את פניהם המקופלות אל הרצפה ובכל יום, שליח העיתונים מביא עוד ועוד ואם הסכר נפרץ שנים רבות מוקדם מדי ואם אין עוד מקום על הגבעה ואם מוחך מתפוצץ עם מחשבות אפלות גם כן נפגש בצד האפל של הירח המטורף נמצא בראשי המטורף נמצא בראשי אתה לוקח את הלהב. אתה עושה את השינוי אתה מסדר אותי מחדש עד שאני שפוי אתה נועל את הדלת וזורק את המפתח יש מישהו בראשי, אבל זה איננו אני ואם הענן נפרץ (פורץ) רעם באוזנך אתה צועק אבל נראה שאף אחד לא שומע ואם הלהקה שאתה חבר בה מתחילה לנגן מנגינות שונות אפגוש אותך בצד האפל של הירח וכל מה שאתה נוגע בו וכל מה שאתה רואה וכל מה שאתה טועם וכל מה שאתה מרגיש וכל מה שאתה אוהב וכל מה שאתה שונא וכל מה שאתה לא בוטח בו וכל מה שאתה חוסך וכל מה שאתה נותן וכל מה שאתה מחלק וכל מה שאתה קונה מתחנן לקבל, לוקח בהשאלה או גונב וכל מה שאתה יוצר וכל מה שאתה הורס וכל מה שאתה עושה וכל מה שאתה אומר וכל מה שאתה אוכל וכל מי שאתה פוגש וכל מי שאתה פוגע בו וכל מי שאתה רב אתו וכל מה שהוא עכשיו וכל מה שחלף וכל מה שעתיד לבוא וכל דבר תחת השמש נמצא בהתאמה אבל השמש מוסתרת על ידי הירח ולהזכירכם, את מאמרו של ברוטוס שקשור לקטעים אלו: קוהלת והצד האפל . ואם היו עוד התייחסויות במאמרים, תזכירו לי ולכולם. מה דעתכם על שירים אלו? מה הם אומרים לכם?

holo

New member
ליקוי החמה מראה לנו

שלא תמיד הכל נעשה כמצופה, והשמש לא תמיד יכולה "להשגיח" עלינו, לפעמים יש שיבושים- לדעתי זה אומר, שהכל אפשרי, אין דבר שלא נרצה ולא יהיה אפשרי. כל העניין שהשמש מאירה על כדור הארץ מסמל את ההרמוניה הטבעית, ואת הנטייה לשלמות, ואילו הליקוי חמה, הסתרת השמש, מסמל את הפרת הסדר והשלמות. הוא מסמל את המין האנושי, שלא פועל תמיד לפי חוקי הטבע. יותר מפורט אולי אח"כ, בינתיים, אני שמח שהליקוי יצא היום, מפני שאני מסיים ביום רביעי ב 11 וחצי (אכן כן), אז יש לי הזמדנות לראות את הליקוי. אני אשים משקפי שמש ואצלם עם המצלמה. יש בכלל סיכון אם משקפי שמש? אני אסתכל לאיזה 3 שניות..

חרטושה

New member
דרכים אחרות

אין לי מושג מה זה דרכים לא אחרות, אבל הנה דרך אחת.

adiville

New member
גמני ראיתי. היה מגניב ../images/Emo45.gif

מי שהתעוור - שיכתוב כאן !

The Walrus

New member
סוף סוף מצאתי שימוש

להקלדה עיוורת... פעם לימדו אותנו את זה בביצפר. עכשיו תגיד לי: אם לא תלמד חשבון לא תדע לחשב דברים, לא תדע לספור וכו'. אם לא תדע אנגלית לא תוכל לדבר עם אנשים מחו"ל. ולא תבין את השירים של פינק פלויד. אם לא תדע הקלדה עיוורת... אז מה?? תאלץ להסתכל על המקלדת בזמן הכתיבה!!! אוי אוי אוי! איך תשרוד את זה? בקיצור - מצאתי שימוש להקלדה עיוורת. רגע היסטורי.

oribarak

New member
דרך השחור של הדיסקט

כל המורים לפיזיקה היו בחוץ והסתכלו, היה מדהים הביאו לנו לכל אחד כזה של דיסקט, והסתכלנו ראו ממש את הירח...דפק לי הלב

היה לי קטע מטאפיסי מאוד חזק.

קודם כל ראיתי את הליקוי דרך אתר של מצפה כוכבים ברקת , שמצאתי דרך לינק בפורום שלושים פלוס. השמש היתה ורודה שם בשידור, אחרי זה עליתי לשותפה שלי, והייתי צריך לצאת מהבניין , היא אמרה שזה לא נורא אם מיסתכלים על השמש , ולא יקרה לי כלום. אז חבשתי משקפי שמש , חבשתי את הכובע מצחיה , והיסתכלתי על השמש, בסביבות השעה 13:00 , שזה היה שיא הליקוי . היתעורתי חלקית, נוצר חור לבן בשדה הראיה שלי, גם כשעצמתי עיניים , פיתאום החור הלבן , לבש צורה של איש דמות ירוקה ( אולי האיש בתוך השמש?) (" איש בתוך השמש
" ) אחרי כמה דקות הכל נעלם . ויצאתי מהביניין , שמח וטוב לב , בדרך מנקודה A לנקודה B .

FuryUri

New member
אני ראיתי דרך המשקפיים :p

אמא שלי הביאה לי שתי דקות לפני השיא :p איזה טוב זה הורים שעובדים במכון וויצמן :>

Gevakumon

New member
and the sun is eclipsed by the moon

and they're both eclipsed by a clowd שביזות, היה ענן...מצא לו זמן...!
מה מצב הכרטיסים למופע בארץ, כדאי לרוץ לקנות לפני שיגמר או שלא צריך להילחץ...?

ניתוחים, חברים, ניתוחים...

שניים מהשירים החשובים ביותר של הפלויד, ואין לכם מה לומר??

וינסנטי

New member
ניתוחים זה לשיעורי ספרות...

ובדיוק היה לי מבחן בזה היום... די לי בניתוחים מפה ועד הצפרדעים בביולוגיה...

vegetable man

New member
היום יצאתי מהבית

וכשירדתי מהמדרגות פתאום הרגשתי כאילו העולם שם משקפי שמש, האור היה חלש, נחמד שזה תפס אותי מופתע, זה התחבר גם נפלא עם הלך הרוח, והתזמון לדבר על זה פה די גאוני. כולם מאלתרים דרכים להסתכל על השמש, אבל הספיק לי ללכת כשהכל אפל מתמיד. כשהליקוי הבא יתרחש אני אמור להיות בן 40, מה יהיה איתי אז? Brain Damage הוא הצצה לתוך ראשו של משוגע, או בעצם בא בעצם לדבר על ההבדל (לעיתים דק) בין שפיות לשגעון, או הפחד להשתגע (הסכר שנפרץ). אני חושב שרוג'ר די פחד מזה בשנים האלה. לדעתי הוא מדבר ספציפית על סכיזופרן (נחשו מי). על השגרה בחיים האפורים שלו שאין לה תרופה(שליח העיתונים שחוזר כל יום). האם רוג'ר חשב על סיד שיושב בצד הזמן שהלהקה שלו מנגנת מנגינות שונות? הצד האפל של הירח בעיני הוא המקום שרוג'ר מכניס אליו את כל האלמנטים שאנחנו לא לוקחים בחשבון בחיים שלנו, לעיתים אלמנטים שמצביעים לכאורה על איבוד הדעת. מצבים שונים לעיתים מנקזים אותנו לשם בצמתים של החיים. לא קראתי (עדיין) את המאמר של ברוטוס, אבל המבנה של Eclipse מזכיר לי מבנה תנ"כי. המון מקום למחשבה לגבי המשפט האחרון. המון מה לומר עוד

Jude Lennon

New member
בקשר למאמר של ברוטוס

בקטע של TIME אמנם הוא מדבר על זמן אבל לא נראה לי שיש קשר לקהלת (פרק ג' דרך אגב...). שניהם מדברים על זמן, אבל הם מנוגדים לגמרי... בקהלת דווקא ניתן להבין שיש זמן לכל דבבר, החיים ארוכים, גם אם טועים יש זמן לחפות על זה, יש עת לכל דבר... בTIME הוא מראה (בעיקר בשורה האחרונה) דווקא שאומרים לך שאין זמן, אבל בסופו של דבר, אתה מת בלי שהספקת להגיד את הדבר הכי חשוב שרצית להגיד... כי בסופו של דבר נגמר הזמן מוקדם מדי. ולברוטוס, אם אתה רוצה לשמוע שיר עם קהלת את יכול לשמוע את השיר TURN TURN TURN והמילים זהות לקהלת...

ווטרס אכן מתייחס כאן לקוהלת

הוא אמר את זה בעצמו היכנשהו. אבל מה הוא, בעצם, אומר? אם קוהלת אומר ש"הכל הבל הבלים" (נעזוב לרגע את משפט הסיום של הספר, שכנראה הוסף בדורות מאוחרים יותר), ושמשמעות החיים היא להנות כל עוד אנו יכולים - האם ווטרס מסכים לזה? נראה לכאורה שכן. ווטרס יוצא כנגד המרוץ אחר ממון וסטטוס, דברים שנראים בעיניו "הבלים", ומאיץ בנו "לנשום", להנות, לפני שנמות. אבל שני השירים האחרונים - בהם אנו דנים כאן - מסיימים עם נימה פסימית, אפילו פטאליסטית: השגעון, הדכאון, יאפילו תמיד על כל מה שתעשה, על כל ההנאות, כל הפעילויות, כל הקשרים. הכל נבחן לאורה של השמש - אך היא מוסתרת. לעולם לא תוכל להנות הנאה שלמה. אם כך, מה הטעם בחיים? ווטרס לא נותן פתרון.

avki

New member
הדיון שנוצר פה מרתק ברמות גבוהות,

אבל לצערי, בגלל לחצים מטורפים ותקופה לא קלה, אני נמנע מלהגיב בתשומת הלב הראויה. רק נק' או שניים שקצת לא הסתדרו לי עם איך שאני הבנתי את העיניינים. "אם קוהלת אומר ש"הכל הבל הבלים" (נעזוב לרגע את משפט הסיום של הספר, שכנראה הוסף בדורות מאוחרים יותר), ושמשמעות החיים היא להנות כל עוד אנו יכולים - האם ווטרס מסכים לזה?" ?! המסקנה שלו היא בפירוש לא להנות כל עוד אנחנו יכולים. זה קצת מסובך, אבל הפשט של קהלת (וגם אני לא מתייחס לפסקה האחרונה, שהוספה מטעמים פוליטיים\מיסיונרים) הוא שכל בן אדם, ברגע שהוא מגיע לנק' שההתבוננות שלו בעולם מסתכמת בתכלית סתמית, יוכל להבחין בחוש שהוא עליון ביחס לדברים שכליים ורגשיים. לפי קהלת, בסופו של דבר האיזון בין הרגש ובין השכל הוא מה שיינתב אותך בחיים, לא משנה כמה רחוק תגיע במסקנות ובהתבוננות בדברים, ולכן אתה יוצר לעצמך את התכלית לחיים. זה לא אומר שהתכלית לחיים היא דינמיט וסובייקטיבית ואישית לגמרי, אבל זה כן אומר שאם בן אדם הגיע לרמה שהוא מספיק שלם עם עצמו, הוא ימצא את התכלית של האיזון, זה שיביא לו את הסיפוק שהוא מעבר לשכל ורגש (ויש שיאמרו זה שהסיפוק של הנשמה כשהיא מתקרבת לאלוהים, אבל זה כבר פרשנות דתית). כמו כן הירח מסתיר את השמש רק לתקופה מסויימת, ודווקא בתקופה הזאת אנחנו רואים את הירח הכי אפל, ומצד שני הוא הכי מואר, אבל בעצם, אין צד מואר של הירח, מלכתחילה הירח כולו שחור. אז מצד אחד יש את הירח כהרגלו, לפעמים מואר לפעמים לא. מצד שני יש את הרגע בו הכל שחור, השמש מוסתרת, הירח במלואו, אבל אנחנו לא רואים את הצד הכי מואר שלו, שאולי בכל אופן זה שני הפנים של השגעון, ביחס לעצמנו וביחס לשמש, שהיא החיים והחברה וכו'. מצד שלישי יש את הירח כשהוא אפל לגמרי. השמש לא בנמצא בכלל.

thezanani

New member
קהלת הוא ספר מופלא,

הגדול בכמה וכמה רבדים על מוסיקת הפרחחים הלזאת,אך יש בהחלט מקום להשוואה,ולו לתועלתינו בלבד. לפני מס' חודשים ערכו פה השוואה נהדרת בין ילידי-יקר-לי-סיד לפאנקיסט הספרותי הראשון,מר קולדפילד.קוי הדמיון היו גסים ביותר,הדיון החל להתפזר ולאבד את מיקודו אך יצאו משם כמה תובנות נפלאות(למי שזוכר-סיד התגלה כ"תפסן" קלאסי). השוואה שכזאת יכולה לפלות פנינים מין המוץ,אך עלינו לזכור שבדיון אין שום מימד של שחור ולבן ונכון ו"לא נכון כושאלאחותך".היצירות רחוקות מדי בכמה וכמה אלמנטים,כך שאפשר בהחלט לנבור בשתיהן כשהדיון יתגמש לו לטענות המופנות אך ורק לעובדות היבשות. למדתי את קהלת לפני מס' שנים.הייתי צעיר מדוכא,סורר ופרוע בלורית כך שרוב החומר שהועבר מין המערכת הפדגוגית עבר פרח לו לטובת תקופת רוק סקס וקגלביץ' פרועה ואפלה.אך בין כך ובין כך פתחתי במקריות את את הספר בעמוד אקראי לחלוטין ושלפתי את הפסוק הבא: "כֹּל אֲשֶׁר תִּמְצָא יָדְךָ, לַעֲשׂוֹת בְּכֹחֲךָ--עֲשֵׂה: כִּי אֵין מַעֲשֶׂה וְחֶשְׁבּוֹן, וְדַעַת וְחָכְמָה, בִּשְׁאוֹל, אֲשֶׁר אַתָּה הֹלֵךְ שָׁמָּה" לכאורה,קונטרה ברורה לכל הצוטט כאן עד כה מהמלך המודח והמריר הזה. (זכרו את אשר התרעתי-שם ספר זה ישתנה ל"ביבי" ע"י מסיונרים ביתריסטים עד סוף המאה) אם נתחיל להגמיש את דבריו הקודמים,ולעקם את הנוכחים כך שתצא לנו תמונה ברורה ומדוייקת,נחטא ממטרת המקור ,לטעמי.וגם "ביבי" יהיה גם שם ראוי,שזה לא פחות טראגי. האגדה מספרת ש"קהלת" נכתב ע"י שלמה מלך ירושליים כשהוא יושב בטל וחסר כל על באר במדבר צחיח.תוסיפו עכשיו תשיח הזה של המערבונים שמתנדנד.ככה.יופי. שלמה,בחטאתו לה' בגאוות "כוחי ועוצם ידי",הושלך מין כסאו אל מדבר צחיח,כשהוא לבוש כאחרון הקבצנים,על מנת להבין את מהות העולם. מעבר למיסטיקה שצורמת לכם עכשיו בעין,נסו לזרום אל תוך הסיטואציה. "גַּם מִקְנֶה בָקָר וָצֹאן הַרְבֵּה הָיָה לִי, מִכֹּל שֶׁהָיוּ לְפָנַי בִּירוּשָׁלִָם. ח כָּנַסְתִּי לִי גַּם-כֶּסֶף וְזָהָב, וּסְגֻלַּת מְלָכִים וְהַמְּדִינוֹת; עָשִׂיתִי לִי שָׁרִים וְשָׁרוֹת, וְתַעֲנֻגוֹת בְּנֵי הָאָדָם- שִׁדָּה וְשִׁדּוֹת. ט וְגָדַלְתִּי וְהוֹסַפְתִּי, מִכֹּל שֶׁהָיָה לְפָנַי בִּירוּשָׁלִָם; אַף חָכְמָתִי, עָמְדָה לִּי. י וְכֹל אֲשֶׁר שָׁאֲלוּ עֵינַי, לֹא אָצַלְתִּי מֵהֶם: לֹא-מָנַעְתִּי אֶת-לִבִּי מִכָּל-שִׂמְחָה, כִּי-לִבִּי שָׂמֵחַ מִכָּל-עֲמָלִי, וְזֶה-הָיָה חֶלְקִי, מִכָּל-עֲמָלִי. " זהו מעמד קולנועי של ממש.אדון הארץ יושב בדד ומביט בדיונות הזהובות של הנגב.מתבזה כאחרון הקבצנים על מנת להשיג את הברור לו מאליו. וכשמתיישב על סלע לוהט ובוהה בהליכות העולם,על הצד האחד,על המשמעות-וכאן תמה לה הפרוזה מעוררת הרחמים הזו ובאה לה הפואנטה המיוחלת-הוא רק בא לשאול אותנו שאלות. ללגלג על העליבות הקיומית שלנו,ויותר מכך על דרכי המילוט הבזויות עוד יותר שניכסנו לעצמנו על מנת לברוח מן כלוב האפסות שבו אנו שבויים.כסף,זמן,מעמדות,מלחמות.שמה קהלת על באר יבשה ושממת ופה ווטרס תולה עוד סיגריה על גיטרת הבאס השחורה שלו. וזוהי הגדולה האמיתית של האלבום המופתי הזה-הוא פונה אל כל אחד-אל עו"ד הקירח מהקומה העליונה של הבניין ואל הרוכל הסוגר את החנות אחרי עוד יום קשה.יריית הוראות הכנה לחיים מאושרים הייתה מתפספסת פה. התהפכות המשמעות,התמיהה הנצחית,פסילת כל האפשרויות,והשאלות הבסיסיות של כל אדם יצרו את שתי הקלאסיקות הגדולות האלה. אז נכון שפה זה מלך שלם בשמלה של רועה בפינות השכוחות של מדבר יהודה,ופה זה סתם מרוקאי קריזיונר ומכוער על טריפים באולפן הקלטות בלונדון-אבל העקרונות זהים בגלל הנצחיות שלהם,ויותר מכך בגלל שאין הם מציעים אף תשובה מוחלטת.כי אין כזאת. בקהלת המלאכה של חיפוש הסתירות תסתיים כבר בפתיחת דף כלשהו בו. בDSOTM נחלק הוא נחלק לרצועות,ואתמקד בעיסוק שלנו בזמן: הקטע האקטיביסטי,הדוחף בנו לנקוט עמדה,לפעול,ליצור;הקטע הפולני אם נעמיד פולנים על דיוקם: TIME Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain You are young and life is long and there is time to kill today And then one day you find ten years have got behind you No one told you when to run, you missed the starting gun סוטול מתוק שכזה,ידיד מנשנש המנצ'יז.קום כבר,עזוב תבמבה, השמש בורחת לנו. הקטעים הפנאנים,הקוראים לרוץ אל הכנרת ולבהות בכמה שאנטי באנטי כאלה מתמזמזים לילה שלם במקום של נפתלי;הקטעים הנרגיליסטים: Bteathe Run, rabbit run Dig that hole, forget the sun, And when at last the work is done Don´t sit down it´s time to dig another one For long you live and high you fly But only if you ride the tide And balanced on the biggest wave You race toward an early grave eclipse All that is now All that is gone All that´s to come and everything under the sun is in tune but the sun is eclipsed by the moon שום דבר לא ישנה את העולם.גם אתה ילד יפה שלי.וואלה,היה לי עוד מה לומר.או שלא. ובשורה האחרונה אנו מוצאים את ההבדל המהותי. קהלת,בכל "אין כניסה" פילוסופית שולח אותנו למנהל.אני פקיד אל תבלבלו לי תביצים אותי.קומה למעלה,בקשו את גבי או מיכא. ווטרס שובר את הכלים,אין לי עוד מה לאמר,אני תקוע מול בלוק תודעתי-אז התגובה הראציונלית והברורה שלי תהיה,כמובן,להשתגע. העלו הגיגכם פן,כמובן,אשתגע.

למעלה