Another Brick pt. 2

The Walrus

New member
קשה לי לדמיין

אדם שמכיר את שני היצירות ויעדיף את "Another Brick In The Wall Part 2" מאשר "Echoes".

lilou2

New member
למעשה יש לי את כולם..

אבל עדיין לא הצלחתי להעדיף אלבום אחר אם זה במושלמות הכללית אם זה בהנאה האישית ומה שלא יהיה

כל אחד כאן מדבר בשם עצמו

וסגנון התגובה שלך לוולרוס איננו במקום. אנא קח לתשומת לבך.

lilou2

New member
ציףציף.. אתלא יוצאת לחופשות לפעמים?

את מזכירה לי את האח הגדול..

The Walrus

New member
די נו נמאס לי.

יש דבר אחד שאתה צריך להבין. אחד הדברים שהפורום הזה מתגאה בו זה טווח הגילאים הגדול, והעובדה שלכולם מתייחסים פה בצורה שווה. הדיעה של כולם שווה. די לקטול אנשים בגלל הגיל שלהם. זה שאתה גדול ממני ומעוד ילדים פה לא עושה אותך או את הדיעה שלך טובה מאיתנו. יש לי זכות מלאה להתבטא פה, גם אם אני טוען שהשיר משעמם (מה שהוא לא - בעיקר בזכות הסולו של הגיטרה). אתה לא יותר טוב ממני או יותר חכם ממני בגלל שאתה גדול ממני.

lilou2

New member
אני מאמין שרמת האינטלגנציה נקבעת

בדר"כ על פי הגיל

lilou2

New member
שוב, אני צודק.. חיחי

אינטלגנציה מפתחים עם הזמן.. ברור שאצל כלאחד כושר פיתוח האינטלגנציה שונה זה מאצל זה בלי כל קשר לגיל, ---->>>>> אאאאאבבבבבבלללללל, <<<<<------ מה שמשפיע בעיקר לפיתוח היא רקע סביבתי ואני מאמין שלרוב רובינו רקע דומה ככה שהגורם המכריע יותר, כמו שציינתי, בדר"כ, הוא שנות הניסיון, ובעצם הבדלי הגילאים, בעיקר כשמגיעים לפה לרב ילדים מושפעים שאוהבים לזרוק דברים לאוויר ולהרגיש טוב עם עצמם שהביעו את דעותיהם

יש לך עוד הרבה מה ללמוד על

אינטליגנציה. ויתכן שגם עוד כברת דרך עד שתפגין אותה כאן.

wommer

New member
איפה אתה דוקטור רוברט?

הבחור הכי צעיר פה כמדומני, ועם שפה של בנאדם בוגר....

lilou2

New member
טוב דיי, הוצאתי 740 בפסיכומטרי

ואני חושב שזה מספיק מכובד, ברשותך גברת ציףציף

wommer

New member
פסיכומטרי

בעיני לא שווה כלום אפשר לחרוש עליו כמה זמן, ללדעת את כל המילים שם בע"פ, ולקבל את הציון המבורך. ואחרי כמה חודשים לשכוח הכל - החוכמה היא שתדע את זה בשביל עצמך ולא בשביל מחבן מסויים, שעושים אותו אולי איזה פעם פעמיים בחיים. וואלה כל הכבוד לך. אתה והציון המזורגג שלך לא מרשימים אותי בכלל. עצם הדיבור המגעיל שלך והמזלזל כלפי אוכלוסיה לא קטנה פה בפורום מראה עד כמה אתה בוגר שכלית, לא כמו הרבה פה. אז תפסיק להתפאר בתארים. ותתחיל לכבד פה אנשים.

Jude Lennon

New member
למה בן כמה אתה? אתה בן 20

כאילו הבחירות השנה היו החירות הראשונות שאתה בכלל יכלת להגיד את דעתך. מה זה 20? עוד לא סיימת צבא (אלא אתה משתמת קוקסינל...), עוד לא התחתנת (אלא אם אתה ממש דפוק...), עשית רישיון לפני 3 שנים סך הכל, סיימת לפני שנתיים בית ספר. בנאדם... צא מזה, אתה ילד. אה... והיציאה העצובה הזאת של: "אני מאמין שרמת האינטילגנציה נקבעת בדר"כ לפי הגיל" הייתה כל-כך עצובה... תשאל מבוגר אם המשפט הזה טיפשי או לא לפני שאתה רושם אותו...

The Walrus

New member
הכל יחסי בחיים.

אתה יודע שיש לי אח קטן בן 6, והוא עולה לכיתה א' אני כבר חושב "יו הוא כבר ילד גדול, מתחיל ביצפר". הוא ילד גדול יחסית למה שהוא היה קודם. גם איש בן 50 הוא קטן יחסית למישהו בן 70. בקיצור, לויכוח הזה אין טעם.

oneman2

New member
../images/Emo31.gif

התגובה הראשונה והאחרונה שלי בויכוח הזה

The Walrus

New member
כן.

דבר ראשון אני מבקש להירגע. אתה (או שזה את?) יכול להירגע ולחלוק עלי או משהו. אבל לקטול אותי ככה?? נו באמת. וכן, יש כאן חומר גלם בכלל לא רע. נניח אם מישהו היה משמיע לי את השיר לבד על גיטרה אקוסטית הייתי אומר - כן, יש לו פוטנציאל (למרות שהלחן לבתים מורכב בקטע פשוט של 4 תווים - We don't need no - שחוזר על עצמו במדויק, בעוד אקורד בודד מתנגן ברקע. אבל מצד שני, גם בComfortably Numb יש כולה 6 אקורדים). אבל העיבוד שלו משעמם, מנסה יותר מדי להיות מיינסטרימי שזה עובר את גבול הטעם הטוב, פשוט מרגיז, דביק ומעצבן. הסולו גיטרה בסוף מציל את השיר. אין ספק.

Jude Lennon

New member
לפעמים...

לפעמים דווקא הדברים הפשוטים הם הדברים הכי מעניינים. לא תמיד צריך 20 דקות בשביל להיות טוב. לדעתי בשיר הזה יש משהו מעבר לסגנון הפינק פלוידי... יש בו משהו אחר, שפינק פלויד לא ממש הראו את החומה, למשל שורה שחוזרת על עצמה יותר מפעמיים, אין להם הרבה כאלה. ובקשר לזה שהוא לא עוצמתי... לדעתי הוא דווקא כן. אחרי הכל זה נשמע כאילו באמת כואב לו, הוא חוזר על השורה "אנחנו לא צריכים חינוך" שוב ושוב, לדעתי זה יכול לסמל משהו עוצמתי.

The Walrus

New member
מסכים עם העיקרון

אחרי הכל הביטלס הם עדיין הלהקה האהובה עלי, והשיר הכי ארוך שלהם הוא 7 דקות (היי ג'וד). השירים שלהם הרבה יותר פשוטים בצורה מוזיקלית ובכל זאת: less is more. השיר הזה פשוט לא מעניין בעיני מכמה סיבות: 1. אם מפרקים את הלחן ניתן לראות שהוא מורכב בדיוק מ4 תווים - רה מי פה מי - We don't need no - שחוזרים על עצמם שוב ושוב. 2. העיבוד שלו די מעצבן בעיניי. 3. המילים שלו ילדותיות למדי. אני לא מתפלא שהוא הפך המנון לכל הילדים-שונאי-הביצפר למיניהם - למרות שזו בכלל לא הנושא המקורי של השיר. אין שום שיר ב"חומה" שאפשר לנתח לבדו מכיוון שזה נכתב כיצירה אחת ארוכה, ולכן צריך להתייחס למקומו בתקליט. אין ספק שהשיר מדבר על בידוד - מכיוון שבמהלך כל החלק הראשון של היצירה הגיבור מבודד את עצמו מן העולם בעזרת חומה ואחד הלבנים נוסף בשיר הזה. ההיבט השונה של השיר הוא יותר מעניין; הבדידות של הכותב, ההרגשה הפטטית מאוד של "כל-העולם-מנסה-לדפוק-אותי", בסופו של דבר צדקה זמרת אחת ששחכתי את שמה שטענה ש"לא יכול להיות שלאותו ילד יקרו כל כך הרבה רעים בילדות בלי רגע אחד של אושר". דווקא התחושה הזאת של "כל-העולם-נגדי" הוא ההיבט היותר ילדותי של היצירה. בקשר לעוצמה, עוצמה פחות מתבטאת במילים ויותר בתחושה עצמה. לדוגמה החלק השלישי של "Another Brick In The Wall" הוא שיר עוצמתי לכל ספק. משהו בעיבוד, בטון של השיר ושל הזמר. בשיר הזה אין את זה. לא שזה רע - הרי אני ממשיך לשבח את היצירה "Echoes" אפילו שהיא רחוקה מלהיות עוצמתית.

lilou2

New member
אני חושב שבסה"כ

הכל מושלם כשמתעלמים ממשמעות הטקסט.. גם כשלא מתעלמים בעצם.. בעצם הכל מושלם.. כל מה שנותר הוא להנות בסבלנות עד לסולו המדהים והביצוע המושלם או יותר נכון העריכה שלו.. בכלזאת, הוא אסף את כל החתיכות כל הדגימות הטובות וחיבר לסולו השלם.. כל העוצמה פשוט יוצאת בבת אחת עם הכניסה של הסולו.. במיוחד בסרט החזק.. הכל יושב טוב מההתחלה עד הסוף, שיר מושלם.. איזה כיף עם הפריטות של הגיטרה הם מזכירים לי תשיר פתיחה של הקוסם מארץ עוץ

למעלה