שרשור יצירות

ננסה ../images/Emo13.gif

אז ככה, אני מנגן יצירות פסנתר רק 3 שנים בערך, אז הרפרטואר שלי ממש מצומצם, אבל ניגנתי עוד המון יצירות ג'אזיות ודברים מסובכים בקלידים. אבל בפסנתר- מוצרט-סונטה K545 חלק ראשון באך-פרלוד בדו מינור, ובדו מז'ור כמובן אינוונציה ראשונה בטהובן-סונטת אור הירח חלק ראשון כרגע מסיים את הפתטית חלק ראשון שופן-ואלס אופוס 18 אופוס 64 מספר 1, ואופוס 64 מספר 2 נוקטורן אופוס 55 מספר 1 היפיפה פרלוד מס' 4 של שופן סרנדה של שוברט ג'ימנופדיה של סאטי מכונת הכתיבה של אנדרסון
וקצת ג'אז... Satin doll Take the "A" Train Evening in Paris (יצירה מדהימה!) Ballade for Duke ועוד רבים וטובים
אז כרגע, אני עובד על הפתטית חלק ראשון ועל הואלס אופוס 64 מספר 2. ועכשיו התחלתי יצירה מדהימה שלא חשבתי להתקרב אליה, אבל עם הרבה רצון אני מקווה להצליח. מתוך פיינל פנטזי 7 או משהו... Advent children-Those who fight יצירה מדהימה, טיפה מסובכת, כי היא מודרנית ודיסוננטית כזאת. בטח ייקח לי חצי שנה לעבוד עליה...

desegel

New member
טוב אממ.. ננסה

עכשיו אני עובד על הבלדה הראשונה של שופן, נוקטורן במי מז'ור אופ.62 מס.2 של שופן, ואוקטובר של צ'ייקובסקי :] מה כבר ניגנתי פעם?.. אה, אפשר לראות את הרוב בדף בבמה.

Mr Invisibilety

New member
הבלדה הזאת =\

איך אתם מסוגלים? זה נראה לי גדול עליי, וכבד מדי לקחת כזה דבר ועוד בלי מורה ו... אווצ' בהצלחה!

Molchansky

New member
לי יש הכי הרבה

סתם
אני לומד פסנתר רק חצי שנה עובד עכשיו על בארטוק - מיקרוקוסמוס ווליום 1. (נשארו לי עוד 4 קטעים לנגן במהירות מטרונום שמצויינת וסיימתי את החוברת) באך - פרלוד מספר 1 מהפסנתר המשווה ספר מספר 1. ועוד 2 ספרים למתחילים שאני מסיים עכשיו ואז עובר לאטיודים של צ'רני וכל מיני יצירות של באך.

Molchansky

New member
נ.ב

אני לומד עם מורה, אז אני עושה רק מה שהוא אומר לי סומך עליו במאה אחוז שהוא יודע מה טוב לי

desegel

New member
יפה אייל!!

אממ מתוך התעניינות, מה האורך של המיקרוקוסמוס ווליום 1? והאם הוא קשה?

Molchansky

New member
תודה../images/Emo9.gif

יש במיקרוקוסמוס 1 בערך 30 קטעים קצרצרים (או פחות או יותר הספר לא לידי עכשיו) כל אחד מהם הוא בין 20 שניות לדקה בערך אממ... אני לא יודע להגדיר אם זה קשה, אני בטוח שלא תהיה לך בעייה איתו בהתחלה הוא היה לי קשה, הוא עובד בעיקר על מלודיות ב-2 הידיים, ולא ליווי ומלודיה יש שם קונטרהפונקט וחזרה, וקאנון אז בהתחלה היה לי קצת קשה להשתלט על 2 מלודיות, אבל זה נעשה יותר ויותר קל
עכשיו הרבה מהדברים שלא יכולתי בכלל לנגן בהתחלה, אני מנגן גם במהירות גבוה יותר ממהירות המטרונום שהוא סימן.

desegel

New member
אהה אחלה!!

אולי אני אקנה את הספר הזה מתישהו.. אני אוהב דברים קצרים שלא דורשים מאמץ גדול מצד אחד, אבל מצד שני משתלמים מאוד:] יש לך המלצה לביצוע שאני אוריד?

Molchansky

New member
אמממ...

אני לא יודע אם כדאי לך זה לא ממש יצירות, זה קטעים קצרים שהוא כתב ברמת קושי עולה בשביל ללמד את הבן שלו פסנתר אני חושב שאתה תסיים את זה תוך שעה בקריאה ראשונה, ואני לא יודע עד כמה זה יעניין אותך. אממ.. אני לא מכיר ביצוע של זה, לא יצא לי לשמוע. אני משתדל לא לשמוע קטעים שאני לא מכיר ועובד על לנגן אותם.

Molchansky

New member
זה טעם אישי

אני נהנה מרובן, אבל זה באמת עניין של טעם. תנסה אולי להשיג לשמוע אותן. לפי מה ששמעתי הדברים היותר מעניינים הם מווליום 2 ומעלה.

Spianist

New member
שלום לך Molchansky

שלום לך תראה אני לא יודע אני שקעתי במחשבה האם אתה באמת מדבר ברצינות הרי קיבינימט(סליחה על התבטאות) לנגן תוך חצי שנה חלק מהפסנתר המושווה של באך שבעיקרון הוא מתאים לרמה של 8 שנים תקנו אותי אם אני טועה, הרי המורה שלי שאני מאוד מכבד אותה , הזכירה בפני כל פעם מחדש שתלמידים שמנגנים זמן רב, זוכים לנגן חלקים מהפסנתר המושווה של באך ואתה תוך חצי שנה הגעת לפסנתר המושווה, הרשה לי להטיל בכך ספק תראו יש סיכוי שלא הבנתי את Molchansky נכון והוא בעצם התכוון שהוא מנגן פרלוד של באך(שגם את זה לא מנגנים בחצי שנה) אך כשהוספת את המילה "מתוך הפסנתר המושווה" מתוך היגיון הטלתי בכך ספק

Molchansky

New member
שלום לך אדון חשדן

קודם כל אני לא מנגן חלק מהפסנתר המשווה. אני עובד עכשיו על הפרלוד הראשון מתוך הספר הראשון, פרלוד מאוד קל. אני עוד לא מנגן אותו טוב, ולא במהירות הרצויה, כמו שכתבתי אני עובד עליו וכנראה שלא שמעת את הפרלוד הזה אם אתה אומר שמנגנים אותו אחרי 8 שנים. מה גם שהידע התיאורטי שלי הוא כשל מסיים תואר ראשון, יש לי נסיון קודם בנגינה על גיטרה, בס, תופים, אורגן וקצת כינור. מקווה שזה הבהיר משהו

Molchansky

New member
דרך אגב

ההבדל ברמה בין הפרלוד הראשון מהספר הראשון, לעומת שאר הקטעים בפסנתר המשווה זה הבדל עצום, ואני לא מדמיין אפילו לנגן עכשיו את שאר היצירות משם.

yossiguns

New member
לא צריך לחפש רחוק מדי...

אייל, תעיף מבט בפוגה של הפרלוד הראשון מתוך הספר הראשון. הפוגה יפיפיה לא פחות מהפרלוד, אך קשה ממנו בעשרות מונים.

Molchansky

New member
../images/Emo45.gifבהחלט

אם אני זוכר נכון מדובר בפוגה 4 קולות (יכול להיות שאני זוכר לא נכון כי מזמן לא עברתי על התווים) אבל בזמנו יצא לי לחרוש על התווים הרבה (רק קריאה
)

????

המממ וואו, קצת הגזמת לא? בסך הכל פרלוד בדו מז'ור... הוא די פשוט מבחינה טכנית. למה אתה מתרעם?

Spianist

New member
תראה

האמת אני מקווה שאתה מבין שכוונתי לא הייתה לפגוע בך או לחשוף דבר שקר אני איני מכיר את את החלקים מהפסנתר המושווה אישית ולכן לא ידעתי שקיים חלק יותר קל ולא הבנתי איך הינך מנגן בזמן כה קצר את הפרלוד מהפסנתר המושווה תראה זה לא שפיקפקתי בך, הרי אני נמצא בפורום ואני רואה את תרומתך ואני מאמין שלא תרמה אותנו אך רק רציתי תגובה חדה וברורה לשאלתי ונענתי לה. בכל מקרה אם הרגשת צל של פיקפוק אז אני לא התכוונתי להפיק אחד כזה.

למעלה