שיר ליום - Obladi Oblada

The Walrus

New member
../images/Emo79.gifשיר ליום - Obladi Oblada

החלטתי לפתוח שוב שיר ליום. הפעם אובלה-די אובלה-דה זה מה שאני יודע עליו:
מופיע באלבום הלבן
נכתב בידי פול
מופיע באלבום הכחול
הפך לשיר ילדים ידוע (בדומה לYELLOW SUBMAINRE)
מספר על סיפורם של דיסמונד ומולי. ANOTHER GIRL וכל השאר, כולם מוזמנים להוסיף פרטים.... אני נותן לו 4.2 כי הוא שיר נחמד אבל נמאס

Jude Lennon

New member
קצר ולעניין

יפה, קצת קצר... השיר לא נמאס או שיר טוב ושיר טוב נשאר תמיד שיר טוב... אני נותן 4.6

100police

New member
ילוו סאבמרין

אני יודע שזה לא קשור, אבל הזכרת את זה בתור שיר ילדים... ואני זוכר שכשהייתי ילד קטן הייתי שומע מלא פעמים את המנגינה הזאת, הייתי בטוח שזה שיר ילדים שכולם מכירים... אבל הופתעתי לגלות שזה שיר של הביטלס. הייתה באמת הפתעה.

The Walrus

New member
איזה אתרים?

נכנסתי לדף של סטיב, והיה שם רק כל מיני טעויות בשיר... איזה עוד יש?

Another Girl

New member
פרטים טכניים

אגב השם הוא Ob-La-Di, Ob-La-Da.
כותב עיקרי: פול.
ראה אור ב-The Beatles(האלבום הלבן) ב-22 (UK) וב-25 (US) בנובמבר,1968. 1967-1970 ב-2 באפריל,1973. Anthology 3 ב-29 באוקטובר,1996.
הוקלט ב-3,5,8,9,11 ו-15 ביולי,1969. הטייק הנבחר: 23. אורך השיר: 3:08 דקות.
את השם הגה ג'ימי סקוט,אשר מנגן על הקונגה(?) באלבום. הפירוש של הביטוי הוא Life goes on בשפת היורובאן (יורבה היה שבט בניגריה.) סקוט רצה קרדיט על הביטוי בשיר,אך פול סירב בטענו שזה "ביטוי נפוץ" ולא המצאה של הנ"ל. מאוחר יותר נעצר סקוט ולא יכל להרשות לעצמו לשלם את הערבות שלו,ולכן ביקש זאת מפול. פול הסכים,ובתנאי שיוותר על הבקשה שלו לקרדיט,וזה אכן קרה. (סקוט,אגב,מת בתא המעצר במעצר אחר מאוחר יותר)
עם זאת הדמויות בשיר הן ג'מאייקאניות.
לכן, יש האומרים שזה שיר הרגאיי הלבן הראשון.
ממש כמו בשיר Maxwell's silver hammer, ג'ון השתגע ממש לנוכח העבודה המאומצת של פול על השיר.
גם אתם הייתם משתגעים לו הייתם צריכים ללכת בעקבות הפרפקציוניזם של פול ולנסות ללטש את התוצאה הסופית (תוך האזנה לשיר) באופן מושלם במשך 42 שעות...
במהלך ההקלטות הם ניסו כמה טייקים עם אפקטים שונים של קול עד שלג'ון,שגם ככה שנא את השיר מההתחלה (ייפי,כמוני) פשוט התיישב על הפסנתר והחל לנגן את הפתיחה,אותה שמעו למאסטר הסופי.
פול רצה להוציא את השיר כסינגל,אך פול סירב. מה שקרה הוא שזמן קצר ביותר לאחר מכן הוציאה להקת ה-Marmalade ביצוע מחודש של השיר כסינגל, והנ"ל הפך מיד ללהיט. למעשה הגירסה שלהם ידועה יותר מזו של הביטלס.
השיר שימש כשיר נושא לסידרת האייטיז Life goes on (שגם אותה שנאתי,אגב.)
המילים. הנה אחד הציונים האכזריים ביותר שאני יכולה לתת לשיר של הביטלס: 2.8. מצטערת,לא אהבתי את השיר מלכתחילה. ובמשך הזמן הוא אף נהיה מאוס יותר...-P

RealBlackShadow

New member
5

מבין השירים שאותם אפשר לתאר כלהיטים, קליטים, פשוטים, שמחים ומז'וריים בעת ובעונה אחת זה אחד מהאלה שהרשימו אותי הכי הרבה...

RealBlackShadow

New member
אגב רגאי זה אחד מהסגנונות

המוסיקליים הבודדים שבינתיים איכשהו לא קישרתי בינו לבין הביטלס. והנה מסתבר שגם בו הרביעייה נגעה... :)

Another Girl

New member
מה עם היפ הופ? ../images/Emo6.gif

אם מתעלמים מ"האלבום האפור" מעורר החלחלה

אם אני לא טועה,

האלבום האפור זה אלבום שהוציא זמר ראפ, עם גרסאות היפ-הופ שלו לשירים של הביטלס. דיברו על זה כאן בפורום לא-מזמן, אתה יכול לנסות לחפש את זה.

t o t k e

New member
תרומתי הקטנה לפורום...:)

פרט חשוב מאוד
שם הראפר שהוציא את האלבום האפור----> JAY-Z שמעתי את הדיסק והוא לא רע בכלל:)

nowhere woman

New member
האלבום האפור-

זה עירבוב של האלבום השחור(או משהו כזה..) של הראפר, ג'יי זי
והאלבום הלבן של הביטלס
. התוצאה: זוועה

למעלה