../images/Emo73.gif../images/Emo4.gif

במסגרת תנאי עבודתי אני מקבלת רכב. עד לפני שבוע היתה לי מאזדה לאנטיס, מודל 2001, שהגיעה ל110,000 ק"מ. לא היו לי שום טענות והיה לי טוב ונעים. לפני שבוע, בהפתעה גמורה, החליפו לי (ולעוד עובדים רבים) את הרכב לסובארו אימפרזה חדשה, מהניילונים. הייתי אמורה להיות נורא מרוצה ואסירת תודה (כי לפי ה"חוקים" היו אמורים להחליף לי רכב רק באוקטובר שיבוא), ובמקום זה אני מתלוננת. וזאת למה? כי האוטו נורא צפוף, הכל יותר קטן, וגולת הכותרת היא המושבים שממש, אבל ממש, לא נוחים לי. אז אתמול פניתי לקצין הרכב, שטחתי בפניו את בעייתי. הוא היה מאד מופתע, אבל היה לו דוקא רעיון יצירתי - להחליף את המושבים עם אחד הרכבים הישנים (בהם המושבים פחות מתוחכמים ויותר נוחים). בדקתי סובארו ישן, היה לי נוח, והלכתי שמחה וטובת לב שהנה הפתרון בדרך. היום בבוקר הוא מתקשר אלי, ואומר לי שכשהמנהלים שלו שמעו על ה"מזימה" הם כמעט התפלצו, ואסרו עליו לבצע את ההחלפה. לדבריו, הם פתרו את הבעיה בחזקת "זה מה שיש", ושאני אתרגל. אבל אני לא רוצה להתרגל. אני משלמת על הרכב הזה הרבה כסף מידי חודש (זו ממש לא מתנה), ואני די אובדת עצות. פניתי למנהל שלי, הוא הבטיח לבדוק מה אפשר לעשות, אבל אני כבר יודעת שזה לא יביא תועלת (מהכרות רבת שנים עם החברה). יש למישהו רעיון יצירתי? אגב, הרכב לא בליסינג אלא בבעלות החברה, מה שמקשה על הניוד.

הרכב הישן עומד מיותם בחניה.

אבל זה פתרון יום הדין, אם לא יהיה שום מוצא אחר. בכל זאת החדש נוסע הרבה יותר טוב.

mentorit

New member
לקנות כריות מיוחדות למושבים

כי אוטו לא יחליפו לך מותק.

צימעס

New member
מה עם לוותר,

לקבל את השווה-ערך למשכורת, ולקנות אוטו שלך-שלך, מה שאת רוצה, בלי טובות?

הענין הוא

ששווה הערך במשכורת (בסביבות 3500 ש"ח) יתווסף לברוטו, ובנטו ישאר חצי, מה שלא ממש מקביל לעלות אחזקת רכב (שלא לדבר על עלות הרכישה). וגם אחרי כל כך הרבה שנים עם רכב חברה, קשה מאד לוותר.

אטיוד5

Active member
כמה את נוסעת?

בדרך כלל החשבון הוא שכדאי יותר לקבל אחזקת רכב, אלא אם כן את נוסעת המון.

אטיוד5

Active member
זה לא המון

זה ממוצע, ממצוע פלוס. במצב הזה כדאי לך כנראה יותר לקבל אחזקת רכב במשכורת.

dana2909

New member
לא בטוח שיתנו לה

אם קנו כמות של רכבים, זה סכום שהם כבר הוציאו, והם לא נשמעים כמו האנשים הכי "נוחים" בהקשר הזה. אם את לא מצליחה להתאים לעצמך את הרכב, תתאימי את הרכב אליך, נראה לי שפשוט תאלצי להתרגל.

לא יודעת למה אתם מתכוונים

ב"אחזקת רכב", אבל כפי שכבר כתבתי קודם - אני יכולה לוותר על הרכב ולקבל כ- 3500 ש"ח נוספים, בברוטו. לא נשמע לי סכום המקביל להוצאות אחזקה (כולל כל הנילוות), וכמובן - הרכישה הראשונית שצריכה להיות ממומנת מאיפשהו. כדי להתאים את עצמי אליו אני צריכה להפסיק להיות נסיכה, וזה כמובן לא אפשרי ולא בא בחשבון.

dana2909

New member
אחזקת רכב

אם אני לא טועה , הסכום שאת משלמת על הרכב יורד לך כביכול מהשכר (תלוי אם הסכמת מראש על שכר גבוה יותר בגלל הוצאות הרכב) בכל מקרה אם את מוותרת עליו הסכום הזה נכנס לברוטו. אצלי, בנפרד מהברוטו, יש תוספת שנקראת אחזקת רכב, וזה איזשהו חישוב בהתאם לאוטו שיש לך.. העניין הוא שאני לא בטוחה שיסכימו לתת לך את התוספת הזו, כי בטח יותר זול להם להוריד לך את זה מהמשכורת... ולהפסיק להיות נסיכה זה אף פעם לא כדאי.

אטיוד5

Active member
אחזקת הרכב היא היא ה- 3500

ועליה משולם מס (שולי כמובן.) אצלי זה 3334 ש"ח (לפני מס), בדקתי הרגע. אבל, בנוסף משלמים לי גם הוצאות ביטוח וטסט עד איזו תקרה וגם על זה משלמים מס (שולי, שולי). אני חושב שכדאי לך להפסיק להיות נסיכה. תהיי מלכה, הכי טוב.

כשאגדל אהיה מלכה.

בינתיים עוד לא קיבלתי תשובה, הנושא עדיין בהליכים. מה שמשגע אותי זו הקטנוניות של החברה - השקעתם כל כך הרבה ברכישת רכבים חדשים, תשקיעו עוד 2000 ש"ח להחלפת המושבים. אבל לא. עדיף להם שתסתובב ביניהם נסיכה עצובה.

למעלה