שאת תקני רכב והם פשוט ישלמו חלק ממנו או רק על הדלק. כלומר, תנסי לעשות הסדר אחר איתם, שיהווה פשרה טובה לשני הצדדים, או שפשוט תנסי להסתפק במה שיש, עד שיגיע הזמן שיהיה אפשר להחליף את האוטו שוב.
רכב חברה: מחליפים כל 3 שנים לרכב חדש ביטוח עליהם תאונות, תיקונים, מוסך, טיפולים עליהם דלק עליהם שטיפת רכב עליהם עלות: 3500 ש"ח נוחות: אין. רכב פרטי: מחליפים אם זוכים בלוטו. שלא לדבר על כך שזה לא יהיה בהכרח חדש. ביטוח עלייך תאונות, תיקונים, מוסך, טיפולים עלייך דלק עלייך שטיפת רכב עלייך עלות: תוספת של 3500 ש"ח לברוטו. דלק בסביבות 500-600 ש"ח לחודש. ביטוח בסביבות 5000 ש"ח לשנה. הוצאות שוטפות קשה להעריך, יכול להסתכם בהוצאות טסט וטיפולים בלבד ויכול להסתכם בהרבה יותר. נוחות: יש. עכשיו תאמרי מה המחיר שאת מוכנה לשלם על נוחות? אפשרות יחידה שאני חושבת עליה היא לקבל חזרה את הרכב הישן (גם לא ממש אפשרות, החברות מוכרות לחברות השכרה/ליסינג את הרכבים אחרי 3 שנים). אם זה לא ליסינג, אז הם קונים דגם אחד ולא כמה. בליסינג יש לך אפשרות לבחור וגם להחליף. אולי בחברה יש אנשים עם רכב אחר/דגם אחר?
אצלנו בחברה מחליפים רכב כל 6 שנים ולא כל 3. איך זה משנה את המאזן? ברור שאני לא רוצה לותר על רכב חברה, זה הפתרון הקל. אני מחפשת פתרון יצירתי ללכת עם ולהרגיש בלי. בינתיים הנושא נמצא בבדיקה אצל המנהל שלי, אראה מה יציעו לי (אם בכלל) ולפי זה אחליט. הבעיה היא שנוחות קשה למדוד בכסף.
כי זה אומר שאת תהיי עם אותו רכב 12 שנה. הנוחות עד אז תראה כמו חלום רחוק, לא? מה בנוגע לדגמים אחרים, אין בחברה? אולי הם מתעתדים לרכוש צי רכבים נוסף עוד X זמן מהיום ואת תוכלי להמתין עם הרכב הישן עד אז (בתקווה שלא מדובר בעוד 6 שנים מהיום)? אולי יש אפשרות לליסינג עבורך? (למרות שממה שהבנתי החברה לא מגלה גמישות רבה וזה לבטח לא ממש אופציה)? השאלה אם מדובר בנוחות של בעיות רפואיות או נוחות שאפשר עם הזמן להתרגל אליה. לאבי היה פורד פוקוס. רכב מדהים, אבל היה לי כ"כ לא נוח. מכיוון שדובר על נוחות אישית, לא שנובעת מבעיות רפואיות, היה לי קשה אחרי 3 שנים להפרד מהרכב. מתרגלים... צריך לתת לזה זמן. בהצלחה