הלוח

נא להכיר (1):

נאדר אל-קריותי מרצה באוניברסיטת א-נג'אח בשכם. תושב קריות. הנסיעה מביתו לאוניברסיטה נמשכת היום שעתיים-שלוש. לפני הקמת המחסומים נמשכה הנסיעה כחצי שעה.

נא להכיר (2):

עבדאללה סעיד מוחמד ג'לעיד מרצה באוניברסיטת א-נג'אח בשכם. ב-24.12.03 יצא מביתו ב-07:00 בבוקר והגיע לאוניברסיטה ב-09:30. הנסיעה ללא מחסומים אורכת כחצי שעה.

נא להכיר (3):

אחמד מוחמד שריף אמארנה מטופל דיאליזה בן 30, תושב הכפר יעבד. עליו לקבל טיפול אחת לשלושה ימים בבית החולים בשכם. למרות שברשותו מסמכים רפואיים מתאימים הוא מעוכב במחסום בית-איבא כשעה וחצי בכל פעם. רוצה עוד?

uri80

New member
איכשהו אני לא ממש מרחם עליו

מה לעשות - מי שפותח במלחמה גם סובל. ברור שיש טרגדיות וצריך לצמצם אותן ככל האפשר אבל אלו החיים האמיתיים-מה לעשות, לא הכל מושלם. ככה זה בעולם. מאבק שמכוון מלכתחילה כלפי אוכלוסיה אזרחית ולא כלפי חיילים בלבד הוא טרור - נקודה- ואין דבר שמצדיק זאת. יש הרבה מאד פעילויות סיכול שבוטלו בגלל חשש לפגיעה באזרחים ואני לא רואה בצד השני בכלל מחשבה בכיוון הזה - להפך. כשאצלנו מלמדים בבתי הספר שירי שלום- אצלם ממשיכים את ההסתה - הצעירים בני ה-20 היום שנלחמים בנו הם אותם ילדים בני 10 שעברו שטיפת מוח מבית מדרשו של ערפאת לפני עשור. אני מאד מקווה שלא תיפגע בהפגנה ומאחל לך חזרה בשלום למרות שאני חושב שאתה טועה טעות מרה. נקודה למחשבה-תראה איפה מדינת ישראל הייתה לאחר עשור מרגע הקמתה, ואיפה הפלשתינאים - כשאפילו צורה של דמוקרטיה מוגבלת הם לא הצליחו להקים להם-פשוט עלוב. (גם לא ברור לי פשר ההפרדה שאתה מנסה לרמוז אליה בין מתנחלים לשאר אזרחי ישראל בתגובות שלך-נראה שלשיטתך מותר לפגוע במתנחלים ודינם אינו כדין שאר תושבי ישראל)

ואני חשבתי שהעם היהודי רחום?

אתה אפילו לא מרחם? מילא אין ברירה, מילא "אופס, טעינו". לפחות תשחק אותה אדם מוסרי... לגבי הסיום: אני לא חושב שמותר להרוג אנשים. נקודה. יחד עם זאת, אני בהחלט עושה הפרדה בין פגיעה במתנחלים לבין פגיעה באזרחים בתוך הקו הירוק.

spag

New member
תראה,

לא אומר "אופס טעינו". גם לא אומר "צדקנו" אבל אני חושש שההודעות האחרונות שלך לא אומרות כלום: זה שאנשים -משני הצדדים- סובלים, זה ידוע לכולם! לא חידשת מאום (ואולי לכן עלו פה כמה תשובות לא רציניות בכלל). זה שיש בעיה באיזור שלנו שגורמת למוות של חפים-מפשע משני הצדדים, ברורה לכולם - אז מה הביג דיל אם עוד בנאדם רק מאחר כשמנסים איכשהו למנוע את ההרג? אני לא מדבר פה על השאלה האם צורת המניעה נכונה או לא - אלא על כך שאיחורם של האנשים, ועוד מפה מבולבלת לא מפריעים לאף אחד. גם אני לנסוע לאחותי (פחות רבע שעה מי-ם בזמנים בריאים) לפעמים צריך לשבת באוטובוס שעה וחצי. כן, אתה צודק, יש בעיה. כל הוויכוח צריך ליהיות רק על הדרך למנוע את הבעיות האלה - אל תספר לנו על עוד בעיות. בקשר לשאלה האם צורת המניעה (הגדר, המחסומים וכו') נכונה בהמשך.

rigoletto111

New member
נא להכיר

הרמן שמידט (שם בדוי) יליד 1900, מינכן. מעולם לא הצביע עבור המפלגה הנאצית. לא היה אנטישמי. בהפצצה של בעלות הברית על מינכן ב1944 הוא נהרג, יחד עם ילדיו הקטנים. מסקנה: בעלות הברית היו מדינות מרושעות שפוגעות בחפים מפש. הגיוני, לא?

uri80

New member
נשמע לי הגיוני מאד..(ציניות כמובן)

יותר מכך - בריטניה התחילה ראשונה בהפצצות על אוכלוסיה אזרחית בערים הגרמניות עקב טעות ניווט של טייסיה. היטלר רק בתגובה על כך החל בהפצצה מסיבית על ערים אזרחיות בבריטניה. המסקנה המוחלטת כמובן => בריטניה מייצגת את כוחות הרשע והגרמנים את חסידי אומות העולם. מה, לא
?

isackris

New member
שאלה לי "עליך".

מה פשר הבקשה לא לעלות פוליטיקה לפורום? מילא אם זה היה פורום ל"יציאה בשאלה" החרשתי. אך היות ואנו חוזרים השכם והערב לטרולים למיניהם שאין זה פורום פילוסופי, אלא פורום חברותי ל"יוצאים בשאלה". הרי שלכאורה כל הנושאים "כשרים" לדיון ובמיוחד נושא הפוליטיקה שיש ליוצאים המון מה ללמוד, לשמוע דעות, ולשקול מחדש את השקפתם הפוליטית, אחרי השנים החרדיות שהם קבלו שטיפת מח פוליטית חד צדדית.

spag

New member
גדר, מחסומים, קטינים והצבא המוסרי

לפני שאני מדבר בנושא, הייתי רוצה לשמוע את דעתך. אל תשלח מאמר ארוך של מישהו אחר - כתוב לי בקצרה, בבקשה, מה אתה חושב על המחסומים והגדר ועל הדרך שצה"ל מתנהל - והכי חשוב (כי אני לא מכיר): תציג את האלטרנטיבות המיידית וארוכת הטווח לניהול צה"ל (קצת ציניות: חוץ מהאופציה לסגור אותו...)

zepelin

New member
אתה מנהל פורום יוצאים בשאלה או

יוצאים מדעתם ?? אני עייף מהשטויות שאני קורא כאן, בטוח שתסתדרו נפלא בלעדי. שלום ואחלא שנה לכולם.

spag

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo31.gif

אם אין לך מה לומר - אל תגיד את זה פה. שלום ואחלה שנה גם לך.

במדינות מתוקנות נהוג לרצוח לא??

אם אני לא טועה יש בתי משפט בכל מקום??? רגע אני רץ לאינקלופדיה
אינני מבין את דרכי ההתבטאויות האלה... איך שלא יהיה זה ממש לא מעניין אותי, תקרעו תפוצצו ותעשו מה בא לכם. העיקר שתהנהו... ובחיאת דינאק אל תשכחו עם מי אתם מתעמתים (הם חיילים מסכנים שלנו נו נו שקיבלו פקודות ומז זה אין להם עצבים לריב אתכם.. לא לייזר?

spag

New member
קיצור הביקורת - אנארכיסטים:

מצטער, השם שלכם, אנרכיסטים יקרים לא נותן לי אפשרות להגיב נורמאלית. 1) אי אפשר לטפל בכל הבעיות במכה אחת. 2) אנארכיזם - לא זו הדרך. 3) בעיה נפוצה: העלאת ביקורת בלי הצגת פתרונות הולמים. ראה אתר האנרכיסטים.

zepelin

New member
מתיוונים זה בחנוכה לא איחרת קצת ??

מכל העוולות שיש בעולם בחרת להתעמת עם צה"ל דווקא ?? מצטער לא מחזיק לך ושכמותך אצבעות, אתה מתעמת עם הצבא שלי, ובעצם גם אני חלק מהצבא הזה כאיש מילואים.

אחר

New member
אני מחזיק לך את האצבעות

כדי שלא תיגע בגדר... וגם מחזיק לך אצבעות שלא תיפגע. הירי על המפגינים היה קו אדום מטורף שנחצה, ובמקום שתתעורר רעידת אדמה מדברים על דברים שרואים משם. צבא שיורה על אזרחים מוחים - גם אם הם חרגו מגבולות המחאה הלגיטימית - זה חלום בלהות של משטרים חשוכים. אם לצבא לא היו אמצעים לפיזור הפגנות הוא היה צריך לסגת, גם במחיר פגיעה בגדר, ואח"כ היה זמן לטפל בפושעים שפגעו בה (להעיף אותם לכלא).

למעלה