הלוח

spag

New member
../images/Emo72.gifהלוח../images/Emo47.gif../images/Emo18.gif

לכבוד השנה החדשה- פעם ראשונה, אחרי חינוך קשוח מאת מנהלי הפורום - אני זוכה לפתוח את הלוח השבועי.
טאדאם!!!

spag

New member
טיש בעיר ה../images/Emo72.gif שלנו

אז ככה: לשמחתי לא אפגש בסילבסטר עם הבחורה איתה התחלתי לצאת. למה לשמחתי? ...פשוט...אין לי שמץ מה הייתי עושה בחצות...
התוצאה: כנראה אבוא לטיש כמו ילד טוב. וכאן מגיעה ההזמנה/בקשה: חברים, חברות ושאר יצורים: הלילה, אצל ריגולטו, משקאות ואוכל חופשי (על חשבונו) - בואו בהמוניכם. צרו קשר!
והכי חשוב:
ולשאר חברי הפורום :
לשנה טובה ומתוקה תכתבו ותחתמו

ELI20007

New member
כולכם מוזמנים, ואיש בל יעדר!!!

נא לפנות לריגולטו במסרים לקבל פרטים.

תחזיקו לי אצבעות בסופ"ש הקרוב

אני הולך להיות מחר ומחרתיים בהפגנות נגד בניית הגדר, בשטחים. נקווה שהצבא לא יהרוג או יפצע אותי...

S.L.

New member
../images/Emo10.gif

אני לא בעד ההפגנות האלה. אוף...אל תהיה פורע חוק בשם האידיאלים האלה...

קצת אנרכיזם לא יזיק

קצת אנרכיזם לא יזיק ('הארץ') מאת מירון בנבנשתי תקרית הירי על מפגינים נגד גדר ההפרדה זכתה לתהודה תקשורתית עצומה, אבל פרט אחד - שולי, אך סמלי - לא זכה להתייחסות ראויה: זהותה של קבוצת המפגינים, המכונה "אנרכיסטים נגד הגדר". מתברר, שההפגנה לא כוונה רק נגד הגדר הממררת את חייהם של מאות אלפי פלשתינאים, אלא היתה בה גם התרסה אידיאולוגית מצד המשתייכים לזרם האנרכיסטי כלפי עצם מושג המדינה וקדושת חוקיה, כפי שהם מקובלים בחברה הישראלית. לא צריך להגזים בחשיבותה של הקבוצה, שלכל היותר מייצגת זרם שולי וכמעט נטול השפעה בשמאל, אך גם אין לזלזל באתגר האידיאולוגי והאינטלקטואלי שמציבים אנרכיסטים בפני חברה המייחסת ל"מדינה יהודית" ערך אבסולוטי ומקודש וסוגדת ל"חוקים" כאילו הם מגלמים, בעצם חקיקתם, ערכים מוסריים וחברתיים עליונים. אין מדינה בעולם הדמוקרטי, שבה ממלכתיות וכניעה לחוק הן עיקרי אמונה כמו בישראל. אנרכיזם אינו שם גנאי לפורעי חוק, אלא פילוסופיה חברתית עתיקה ומפוארת, הגורסת, שצדק ושוויון יושגו על ידי ביטול המדינה והחלפתה בהסדרים וולונטריים בין בני אדם, ושהרמוניה חברתית אינה מושגת בדרך של כניעה וציות לצווי הרשות, שהרי המדינה היא מכשיר שליטה כוחני בידי קבוצות אתניות ומעמדיות. האנרכיזם, או "הסוציאליזם הקונסטרוקטיווי", היה מונח ביסוד "הקבוצה" - בניגוד לזרם המרקסיסטי של הקיבוצים - ולכן הוא תופס מקום בדברי ימי המפעל הציוני. אידיאולוגיית הקיבוץ, כתא חברתי וולונטרי שישאף לבוא במקום המדינה הכפויה והמנוכרת, הותקפה חזיתית בידי דוד בן גוריון, שהניף את דגל "הממלכתיות" - ומאז נהפכה "המדינה" לדת החילונית של ישראל. מי שמעז לרמוז, שאין שום דבר מקודש במקבץ ביורוקרטים שנטלו שררה ועטפו אותה באדרת המיסטיקה של הכוח - ושאין כל משמעות להגדרה "מדינה יהודית", כמו שאין משמעות למושג "מטוס יהודי" - מי שמעז לכפור בעיקר ימצא את עצמו ניצב בפני כיתת יורים וירטואלית (וחס וחלילה גם מוחשית), כבוגד או "תומך טרור". מבחן הנאמנות הוא ציות בלא תנאי לכל החלטה שקיבלו "המוסמכים לקבלה על פי חוק", ודמוקרטיה פירושה דיקטטורה של הרוב. מי שמבקש לתבוע את הזכות לסרב - משום שדמוקרטיה פירושה גם הגנה על זכויות המיעוט ועמדותיו - מוקע כמפר חוק. ובכלל, כל אחד מומחה בהגדרת "פקודה בלתי חוקית בעליל", והכל מתעסקים בשאלה אם מותר להפר חוק מטעמי מצפון "מתוך תשלום המחיר". כאילו הציות לחוק הוא המבחן החברתי העליון, ולא הערכים החברתיים והמוסריים הגלומים בחוק. "שלטון החוק" מוצב כאידיאל המחייב את הכל, בלי לשים לב להבדל שבין "שלטון החוק" כמושג המגלם ערכים חברתיים אוניוורסליים, צודקים ומוסריים ובין "שלטון באמצעות חוק", שאינו אלא מערכת המשקפת אינטרסים משתנים ולעתים מושחתים, הזוכים לחקיקה בכנסת. הכל מרכינים ראש בפני בית המחוקקים וחבריו הנפוחים מחשיבות, שאינם מתביישים להשתמש באורח ציני ביראה הזאת: שר האוצר שש להוקיע את מזכיר ההסתדרות "כמערער על יסודות הדמוקרטיה" משום שהעז להתנגד לחוק שעבר בכנסת, כאילו מדובר בעשרת הדיברות ולא בחוק לא-דמוקרטי שהתקבל ברוב דחוק. היראה מפני השררה, הציניות והבלבול שבין "שלטון החוק" לבין "שלטון באמצעות חוק" מגיעים לשיאם בשטחים הכבושים. שם, בגלל פיקציה משפטית נוחה לשלטון הכיבוש, מוגדר כל אלוף פיקוד כ"ריבון", והוא מפרסם "צווים" הקובעים את אופן חייהם של מיליוני בני אדם, בלי שהוא כפוף לשום מערכת בקרה אפקטיווית. לכאורה יש ביקורת שיפוטית של בג"ץ, אך השפעתה שולית, ובכלל מעמדו של בג"ץ ישראלי בשטחים הכבושים מוטל בספק ואינו מתעורר רק כי איש אינו מעלה את השאלה. "צווי האלוף" מצטברים זה על זה לאלפיהם, והם יוצרים פיקציה, שההתנחלויות, המאחזים וכל המערכת המשפטית המנהלת את חייהם של מאות אלפי מתנחלים היא חוקית. לכן אפשר להתווכח על "חוקיותם של מאחזים", על "תקפותן של תוכניות מתאר" ושאר עניינים משפטיים שמסווים במסך של נייר, מסמכים ומפות את העובדה הניצחת, שכל המערכת הזאת היא בלתי חוקית בעליל. אחרי שני דורות של כיבוש נשכח הבסיס המעורער של חוקיות שלטון הכיבוש, והכל מתייחסים ברצינות ל"חוקיות מאחזים", או אי חוקיותם. לכן לא יזיק קצת אנרכיזם שיזעק: "המלך הוא עירום".

isackris

New member
אלמלא מוראה של מלכות...

איש את רעהו חיים בלעו! "הסדרים וולנטרים" הצחקתני. אלמלא היינו כולנו נשמעים לחוק ולא בגלל החוק אלא בגלל המוסריות שלנו והרצון לחיות בשלום ובהרמוניה לא היה צורך בחוקים. "חוקים נועדו לעבור עליהם" או ליתר דיוק הם נועדו למקרה ועוברים עליהם. מה לעשות כולנו אגואיסטים! ולכולנו צדדים אפלים שללא חוקים ברורים ואכופים ע"י סמכות כוחנית, ישרור פה תוהו ובוהו! לא ולא שלא יהיו טעויות, החוק אצלי אינו קדוש!!! אבל אני אשמע אליו אפילו אם אתנגד לו (אלא אם כן הוא נוגד את כללי המוסר האוניברסליים כמו במקרה שארע) בגלל שאי אפשר שכל אחד יקח את השיפוט לידיים ויחליט מה מתאים לו ומה לא מתאים לו בשביל זה יש ממשלה! כן ממשלה זה דבר חשוב והיא נבחרת על פי רוב במדינת ישראל כמיטב ידיעתי ולא כמו שכתבת "המדינה היא מכשיר שליטה כוחני בידי קבוצות אתניות ומעמדיות." נכון גם אני לא חסיד של הדמוקרטיה בגלל שרוב זה דבר יפה "אחרי רבים להטות" וכל הקלישאות המוכרות... אבל גם רוב יכול לטעות! רוב יכול להיות גם טיפש! ורוב יכול להיות גם מושחת! אבל לצערינו זה הדרך הכי טובה (כפי שהוכיחה ההיסטוריה) לנהל מדינה. אנחנו מושחתים מידי לקומוניזם, ומונורכיה סובלת מאותן חסרונות ואפילו יותר גרועים כמובן. בתור מיעוט אני שומר לעצמי את הזכות לפרופגנדה לצד שלי, להסברה נכונה, (במקרה והדבר אכן חשוב לי אחרת אני פשוט עוזב!) אבל לא לנטילת החוק בידיים, כי בסך הכל מחר זה יכול להיות התור של הגדר של הבית שלי שתפרץ ע"י מיעוט שיטען לאנרכיזם ולאי ציות לחוק מתוך אידאולוגיה מעווותת!!!

Umberto Eco

New member
לא הייתי דואג.

כל עוד אתה לא: מפר צו אלוף רץ לעבר הגדר ומנסה לחתוך את גדר התייל. מתעלם מקריאת "ואקף ולאנא .." מתעלם מירי באוויר, נראה לי שאין לך מה לדאוג. נ.ב. אחד שכנראה שכח מהראות הבטיחות הבסיסויות האלה שוכב עכשיו בבי"ח.

אני דואג

כנראה שבעצם ההגעה שלי לשם אני מפר צו אלוף. אין לי מושג אם ינסו לחתוך שוב את הגדר ואני לא יודע איפה בדיוק נהיה. בכל אופן, בפעמים הקודמות הירי היה ישיר ומדוייק ללא אזהרות. האשמת גיל נעמתי בפציעה שלו הינה מטופשת שלא לומר נבזית. האשמים הם היורה ונותן הפקודה והם אלו שחייבים לעמוד לדין. בכלל, כדאי שתקרא את המאמר הבא: בסך הכל גדר / מאת יוסי שריד (YNET) אני נוכח לדעת מחדש שפשוט אין לי מושג איפה אני חי. לתומי חשבתי שעניין הירי על מפגין ליד הגדר לא יהיה שנוי במחלוקת, ואם תהיה מחלוקת כלשהי, היא לא בהכרח תתפלג על-פי החתך הקבוע של ימין ושמאל. עכשיו, כאשר אני חוזר מירושלים ובדרך אני מאזין לז'וז'ו ("שלום וערב טוב ל.."), מסתבר לי בפעם המי-יודע-כמה עד כמה אני מנותק: הרבה אנשים בארץ רוצים שהחיילים יירו במפגינים, בלי היסוס. מה יש לכם, חברים, מה עובר עליכם. הגדר, שאני תומך בה אם רק תעבור על קווי 67' ובאמת תהיה ביטחונית ולא גדר של סיפוח, הגדר הזאת היא בסך הכל גדר, וגם אם היא נפרצת בצעד מחאתי סמלי כמקובל במדינות מתוקנות, אפשר על-נקלה לתקן אותה – כולה גדר. בונים שבע מאות קילומטרים של תיל – בזבוז משווע ומיותר של משאבים ועוול משווע למאות אלפי פלסטינים? אז יטליאו עוד חצי מטר שנפרץ. גדר אפשר לתקן. ואילו את האדם ההרוג כבר לא נתקן, גם לא את האדם הפצוע. איך הופכת כאן גם גדר לפֶטיש, מדינה של פֶטישים, של עובדי אלילים. גדר, תהיה חשיבותה אשר תהיה, היא לא מולך שמקריבים לו קורבנות. לא מעט צביעות ליוותה את ההתדיינות בעקבות הירי והפציעה של גיל נעמתי , גם מצדם של חברים אחדים בשמאל. "חצו כאן קו אדום", נאמר. ולמה "קו אדום"? ולמה דווקא עכשיו? כי הקורבן הוא יהודי, ישראלי. ובפלסטינים מותר לירות גם אם אין מתקיימות נסיבות מובהקות ודאיות של סכנת חיים? האם דמם של פלסטינים מותר רק משום שהם פלסטינים? אם במקרה הזה שכולנו ראינו בטלוויזיה יטהרו את השרץ בטענה של "סכנת חיים" המחייבת הגנה עצמית, כי אז לא תהיה כאן עוד "פקודה בלתי חוקית בעליל"; כל הפקודות השחורות משחור ילבינו מעתה כשלג. לו צה"ל, לקראת ההפגנות ליד הגדר, היה מקיים קבוצת פקודות, שמבהירה שאין ולא יהיה ירי, אסור בתכלית האיסור, כמקובל בצבא לפני שמפנים פה ושם קומץ של מתנחלים, אני מבטיחכם שלא היתה נורית ירייה, איש לא היה נפצע, ולא היה צורך לטייח בדיעבד את האירוע המקומם והמפחיד הזה.

היוצא

New member
../images/Emo31.gif אנרכיסט תהיה בבית שלך!

הגדר קדושה כי היא מצילה חיים! כל הנוגע בגדר מות יומת!!!

לסכם את מה שאעשה בכמה מילים

אני מתכוון לצאת כנגד צבא של רוצחים שכירים (שמשלמים להם גרוע) הנשלחים ע"י פוליטיקאים גזלנים וצמאי דם.

היוצא

New member
האה הבנתי

אתה הולך לבצע פיגוע התאבדות במוקטעה... דווקא זה לא אכפת לי אם כי יש לנו צבא נפלא, הצבא הכי מוסרי בתולדות האנושות. חבל על החיים הצעירים שלך תן להם לעשות את העבודה.

"הצבא הכי מוסרי בעולם"

התפלגות הקטינים הפלשתינים שנרצחו (מירי צבא ההגנה לישראל) בשלושת השנים האחרונות, לפי גילאים: בני 17 - 75 נרצחים בני 16 - 82 נרצחים בני 15 - 62 נרצחים בני 14 - 56 נרצחים בני 13 - 44 נרצחים בני 12 - 22 נרצחים בני 11 - 15 נרצחים בני 10 - 18 נרצחים בני 9 - 9 נרצחים בני 8 - 10 נרצחים בני 7 - 6 נרצחים בני 6 - 5 נרצחים בני 5 - 4 נרצחים בני 4 - 5 נרצחים בני 3 - 5 נרצחים בני 2 - 6 נרצחים בני 1 - 5 נרצחים תינוקת אחת בת שישה חודשים ותינוקת בת ארבעה חודשים מצאו גם הן את מותן במסגרת החיסולים המאוד מדוייקים של הצבא הכי מוסרי בעולם. קטין פלשתינאי נוסף נהרג בעת שהחיילים כפו עליו לשמש עבורם "מגן אנושי". הכי מוסרי1 הכי מוסרי2

בן הרב

New member
שני שאלות אליך לייזר

1) אולי זה לא היה אותו הלייזר שקבע שהפורום ישאר נקי מפוליטקה 2) במקרה ורק במקרה האם יש לך גם רשימה כזו מפורטת של אזרחים ישראלים שנהרגו בפיגועים

שתי תשובות לי אליך

1) כן. אני הייתי שביקשתי שלא יעלו בפורום פוליטיקה אך משנמשכו ההודעות הפוליטיות, גם אני מעלה את דעתי. 2) כן. יש לי רשימה. להלן רשימת הקטינים הישראלים שנרצחו באותן שלוש שנים: בני 17 - 18 בני 16 - 18 בני 15 - 14 בני 14 - 13 בני 13 - 6 בני 12 - 3 בני 11 - 3 בת 10 - 1 בני 9 - 4 בני 8 - 2 בנות 7 - 2 בני 5 - 4 בני 4 - 3 בנות 3 - 2 בת 2 - 1 בת 1 - 2 בני פחות משנה - 6 פג בן יומו מצא גם הוא את מותו במסגרת מסע הרצח של ארגוני הטרור הפלשתינים.

הערות:

1) המספרים הם של נרצחים קטינים בלבד. 2) המספרים מתייחסים לתקופה שבין 29.9.2000 ל-18.12.2003. 3) ברשימת הנרצחים הישראלים לא עשיתי הפרדה בין נרצחים מבין המתנחלים בפיגועים שבוצעו בשטחים הכבושים לבין נרצחים ישראלים שנרצחו בתוך הארץ. מסקנה: כולנו מטורפים. עלינו, כישראלים, לפעול כדי להוריד את מפלס הטירוף בצד שלנו.

למעלה