בירה

../images/Emo72.gifבירה../images/Emo72.gif

מה נחשבת לבירה הטובה בעולם? ( ואם אין הגדרה חד משמעית - אז לדעתכם, ואני מדברת רק על בירות ייבוא). מהי "מדינת הבירה"?

Mr MAG

New member
המממ

מה נחשבת המכונית הפרטית הכי טובה בעולם ? מהי הגיטרה הכי טובה בעולם ? מי הזמר הכי טוב בעולם ? אני חושב שזו שאלה שאי אפשר לענות עליה, ואם אני טועה פה תרביצו לי או משו.

Mr MAG

New member
אהה

אם כך , הצדך עמך... רק שזה משהו שמאוד קשה להחליט. לי אין מילה פה כי אני בטוח שטעמתי אחוז כ"כ קטן מהמוני הבירות המעולות שיש בעולם שאין לי אפילו זכות להחליט

Mr MAG

New member
לציין לטובה אני יכול בהחלט

הבירות ה "מקומיות" של מסעדת brewhouse בת"א מצוינות לטעמי. וזכור לי ששתינו פעם באיזה בר-קפה שלא זכור לי שמו או מיקומו את הבירה barbar והיא היתה די טובה... וגם leffe זה לא רע. חל רק שלא יוצא לי הרבה לשתות את כל אלה, בעיקר עקב המחיר.

MidNight Flame

New member
אני אדרג את הווינשטפן כמקום ראשון

ואחריה גינס ואחריה למי אכפת

nage

New member
שתי בירות אמריקאיות

שמאוד מאוד אהבתי 1. ברגהוף - מבשלה קטנה בוויסקונסין, ניתן למצוא אותה בבארים בין שיקגו למילווקי. 2. מוס דרול (ריר של מוס בעברית), ממיקרו מבשלה באיזור הגבול שבין מונטנה לוואיומינג. שתיהן כמובן שחורות (לברגהוף היו כל מיני אני אהבתי את השחורה).

powRtocH

New member
שתי הבירות הכי מצוינות, באמת.

ווינשטפן וגינס. אנחנו חברים. ואני סתם מגיחה כאן לפעמים, אבל קוראת תמיד.

מבחינתי, אין כזה דבר

וזה למרות שטעמתי הרבה סוגים מצויינים ואני מחשיב את עצמי כממש פריק של המשקה וזה למה? יש כל כך הרבה סגנונות, סיטואציות לשתות, מזג אוויר, מצב רוח שפשוט אי אפשר בדרך כלל להשוות בין הרבה בירות לאחרות. אני למשל לא יכול להשוות בין גינס לווינשטפן למקשופ, כל אחד שונה וטוב בפני עצמו. הבירה היחסית קבועה שלי, זו שבדרך כלל יש לי מצב רוח בשבילה, היא גינס, אני לא בטוח שהיא אכן הכי טובה מסוגה, למרות שהיא מעולה מבחינתי, כבר טעמתי בירה מסוגה שמשתווה לה באיכות, לעיתים גם עולה עליה (תלוי במידת הטריות של הגינס... - אין בארץ). אני בקיץ למשל עדיף בירת למביק או חיטה על גינס או בלגית כבדה. ביום חורף קר, בלגית רוויות אלכוהול כמו נגיד רושפור או אייל סקוטי כמו מיקוואנס מתאים מאד. בירות שבדרך כלל לדעתי דיי גרועות, קשה למצוא טובות מסוגן זה לאגרים, רובם בעייני הן שתן חסר טעם, סתם משהו קר לזרוק לגרון ולהתמסטל, מצטער זה משעמם... הבירה הכי נמכרת בעולם היא באדוויזר האמריקאית, האם זה מעיד על איכותה?, לא נראה לי, זהו שתן תפל במיוחד, הוא כל כך חסר טעם שבקושי יש לו טעם של בירה, זו אולי למה הרבה אנשים שלא באמת אוהבים את האעם של בירה שותים באדוויזר. בעייני, מדינת הבירה, ללא ספק, בלגיה, מדינה קטנה עם מגוון עצום של בירות בסוגים שונים ומשונים, מבשלות כמעט בכל פינה, חלק גדול מהיבוא לארץ זה משם ועדיין אנחנו מאד רחוקים מלהכיר את כל מה שיש לה להציע...

עוNר

New member
אין תשובות חד משמעיות, אבל יש טעם

בנוגע למדינה - אז המדינה שבה נשתית כמות הבירה הגדולה ביותר בעולם היא צ'כיה, שגם יש לה מסורת בירה ארוכת שנים. בתור אחד שלא אוהב בירות בהירות (פילזנר) אני לא הייתי מגדיר אותה כמדינת הבירה, אבל בהחלט מעצמת בירה ואלכוהול בכלל, ואגב, כמעט לכל בירה בהירה בצ'כיה יש גם גירסה שחורה - לא סטאוט כמו האיריות, אלא שחורה קלה יותר ומתקתקה. בארץ יש אותן בחביות בפאב המצויין "ליטל פראג" שליד בניין האופרה הישן בת"א. מיותר לציין גם את בלגיה, אירלנד, דנמרק וגרמניה - כמעצמות בירה לא קטנות. הבירה הטובה בעולם - לטעמי האישי, אין על מרפ'יס - אבל לכו תדעו, אולי לא הגיעו לארץ בירות טובות יותר. גינס, עם כל הטררם סביבה, נמצאת לדעתי הרבה מאחור. אני גם חושב, כמה שזה לא נשמע אובייקטיבי, שגולדסטאר היא בירה מצויינת בסוגה, אולי מהטובות בעולם בסוג הזה של הלאגר הכהות.

לדעתי גולדסטאר...

עם כל הפטריוטיות והרצון הטוב היא סבירה, אולי טיפה יותר, לא יותר מזה, אני מאמין שאם תטעם הרבה סוגים של לאגר כהה בעולם תמצא הרבה לאגרים כהים טובים בהרבה, נכון היא הכי טובה מהישראליות וזה בגלל שמכבי היא בירה מאד מאד מאד מחורבנת. לגבי מרפ'יס, יש בה איזושהי מתיקות שהיא יותר כמו טעם לוואי מעיק שהורס לי קצת מהשתייה, היא דיי טובה בסופו של דבר, אבל אני מעדיף טיפה פחות מה"קרמיות" של המרפ'יס אבל יותר מרירות ו"עוקצנות" של הגינס, כנראה עיניין של טעם, יש אנשים שאוהבים את המרפ'יס דווקא בגלל אותה מתיקות שלי קצת הורסת, אחרת זה "מר" להם מידיי.

עוNר

New member
תראה...

קודם כל, דווקא לטעמם של הרבה אנשים - מרפ'יס מרירה יותר מגינס. אבל לא המתיקות או המרירות הם מה שעושה לי את הטעם במרפ'יס - אלא, כמה שזה ישמע פלספני (ואני יודע שזה נשמע ככה) - הגוף שלה. מרפ'יס היא בירה הרבה יותר 'מלאה' ומעניינת בפה מגינס (שוב, לטעמי) גינס היא מימית יחסית וזורמת לי יותר חלק בגרון, מרפ'יס לעומתה הרבה יותר מעניינת ויש לה מרקם מיוחד. לגבי גולסטאר, כמו שאמרתי, יש סוגי לאגר כהה בעולם שסביר להניח שהם יותר טובים, אבל ממה שיש לנו כאן (טובורג אדום למשל) הכי טעימה זו גולדסטאר.

מרפ'יס יותר מרה מגינס?

אתה הראשון שאני שומע אותו אומר את זה, מרפ'יס היא אכן יותר קרמית, יותר חלקה (הייתה לי תקופה שמאד התלהבתי מזה וחשבתי שמרפ'יס מחליפה לי את גינס, אבל בסוף התעשתתי, זה כמו להעדיף פפסי על קוקה קולה הקלאסית), הגוף דיי דומה אם יתרון קל לגינס, כדי להשוות צריך בירה טריה, אני כבר שתיתי גינסים שהיו על סף שתן וכאלה שהיה אפשר כמעט "לאכול" אותם הבירה הזו לא תמיד יציבה ואני מאשים את בעלי הפאבים. גינס בכל העולם היא הסטנדרט לסגנון הקרוי DRY STOUT, היא אכן אחת הכי יבשות אם לא הכי יבשה. אני אישית עדיף ביתרון קל מאד את הטובורג על הגולדסטאר, שאלה של טעם, לטובורג יש עוד קצת יותר מרירות מרעננת שקצת חסרה לי בגולדסטאר.

powRtocH

New member
בפעם הראשונה ששתיתי את המרפיס,

הייתה בטוחה שפשוט המלצרית בטעות שפכה לזה סוכר במקום לתה, ככה בלי לשים לב.בירה די מתוקה, להפתעתי. בפעם הראשונה ששתית את הגינס, היא הייתה לי מרה ולא נהניתי לשתות אותה. בכוס השניה כבר התאהבתי , ואני אומרת שללא ספק, מהכהות - היא מספר 1. ווינשטפן בבהירות לוקחת, לטעמי, אך כמובן שאני אוהבת עוד הרבה סוי בירות. פשוט לטעמי שתי אלו הכי מוצלחות.

Crazy_Bitch

New member
גינס = הבירה שלי..

אבל זו דעתי האישית. מעבר לזה: מקשוף, הוגרדן הפרי האסור, אפס פילזנר ועוד פעם גינס.

למעלה