מבחינתי, אין כזה דבר
וזה למרות שטעמתי הרבה סוגים מצויינים ואני מחשיב את עצמי כממש פריק של המשקה וזה למה? יש כל כך הרבה סגנונות, סיטואציות לשתות, מזג אוויר, מצב רוח שפשוט אי אפשר בדרך כלל להשוות בין הרבה בירות לאחרות. אני למשל לא יכול להשוות בין גינס לווינשטפן למקשופ, כל אחד שונה וטוב בפני עצמו. הבירה היחסית קבועה שלי, זו שבדרך כלל יש לי מצב רוח בשבילה, היא גינס, אני לא בטוח שהיא אכן הכי טובה מסוגה, למרות שהיא מעולה מבחינתי, כבר טעמתי בירה מסוגה שמשתווה לה באיכות, לעיתים גם עולה עליה (תלוי במידת הטריות של הגינס... - אין בארץ). אני בקיץ למשל עדיף בירת למביק או חיטה על גינס או בלגית כבדה. ביום חורף קר, בלגית רוויות אלכוהול כמו נגיד רושפור או אייל סקוטי כמו מיקוואנס מתאים מאד. בירות שבדרך כלל לדעתי דיי גרועות, קשה למצוא טובות מסוגן זה לאגרים, רובם בעייני הן שתן חסר טעם, סתם משהו קר לזרוק לגרון ולהתמסטל, מצטער זה משעמם... הבירה הכי נמכרת בעולם היא באדוויזר האמריקאית, האם זה מעיד על איכותה?, לא נראה לי, זהו שתן תפל במיוחד, הוא כל כך חסר טעם שבקושי יש לו טעם של בירה, זו אולי למה הרבה אנשים שלא באמת אוהבים את האעם של בירה שותים באדוויזר. בעייני, מדינת הבירה, ללא ספק, בלגיה, מדינה קטנה עם מגוון עצום של בירות בסוגים שונים ומשונים, מבשלות כמעט בכל פינה, חלק גדול מהיבוא לארץ זה משם ועדיין אנחנו מאד רחוקים מלהכיר את כל מה שיש לה להציע...