נועית7

New member
אין הנחיות מדויקות: אבל בערך...

בטטה או שתיים במיקרו עד שיתרככו (בערך 3 דקות לבטטה אחת). לקלף ולערבב עם ביצה וכף קמח נ"ג (או קצת יותר- תלוי איך נראה לך), מלח פלפל, וקדימה לטיגון במחבת. אפשר לאכול את זה עם טחינה למי שנמנע מיוגורט. בעיקרון לפי הרגש- אין מקום לטעייה- זה מתכון שלא מסתמך על כמויות מדויקות.

CATS7

New member
סלט צנונית וגבינת פטה

חומרים: 5 צנוניות גדולות 3 ביצים קשות חצי חבילה עירית 100 גר' גבינה פטה 2 כפות שמן זית רבע כפית מלח מעט פלפל שחור אופן ההכנה: לגרד את הצנוניות (ללא קילוף) בפומפיה ולסחוט היטב. לחתוך את הביצים לקוביות קטנות. לקצוץ את העירית לפורר את הגבינה לערבב הכל בקערה

CATS7

New member
סלט חסה ופרמזן

חומרים: חסה אמריקאית (עגולה) פלפל ירוק כהה פלפל אדום 50 גר' צנוברים גבינת פרמזן 2 כפות שמן זית מיץ מחצי לימון חצי כפית סוכר מלח ופלפל אופן ההכנה: חותכים את החסה כמו כרוב (דק). את הפלפלים חותכים לרצועות דקות (גפרורים) את הצנוברים קולים במחבת טפלון. לערבב את חומרי הרוטב בקערית בקערה לערבב את הירקות עם הרוטב מעל לפזר את הצנוברים הקלויים ומעל הכל לגרר גבינת פרמזן לפי הטעם

CATS7

New member
פריטטה קישואים וגבינה בולגרית

חומרים: 5 קישואים גדולים קלופים ומגוררים 100 גר' גבינה בולגרית מפוררת 5 ביצים רבע חב' שמיר קצוץ 3 כפות קמח מרמולייט רבע כפית פלפל אופן ההכנה: מערבבים הכל בקערה. במחבת עם מעט שמן יוצקים ונוצרת כמו חביתה גדולה. אפשר גם כמובן לטגן לביבות. להגיש עם יוגורט מעל.

CATS7

New member
סלט תפוחים ומקרל מעושן ברוטב יוגורט

חומרים: 8 תפוחי עץ גדולים מסוג גרנד (החמוצים) 100 גר' מקרל מעושן (מומלץ של מעדני מיקי) 50 גר' צימוקים 3 גבעול סלרי ללא העלים 1 גביע יוגורט 2 כפות סירופ מייפל אופן ההכנה: לחתוך את התפוחים לקוביות בגודל בינוני אין צורך בקילוף. את המקרל לפורר (אפשר לחתוך אני אישית מעדיפה את הצורה ה"קרועה"). לחתוך את הסלרי דק. לערבב היטב בקערית את היוגורט עם הסירופ. לערבב הכל בקערה

ZINGER777

New member
מעדן תוצרת ביתיתP:

אתמול אחרי שנגמרו לי כל המעדנים ורציתי אחד, ניסתי לעושת מעדן משלי... לקחתי קופסה אחת של לבן, שקשקתי אותה(כדי שהמשקעים והמים למעלה יתערבבו..) שמתי 2 כפיות "גבעות" (יש כפית שטוחה, יש הר, ויש גבעה...) של אבקת סוכר, ערבבתי ועל זה שמתי רוטב שוקולד... וערבבתי... והופה יצא מעדן וניל-שוקו יותר בריא מ"קרלו"(220 מ"ג סידן לעומת 160 אאל"ט) יותר זול מ"קרלו"(בחצי שקל לפי מה שאני יודע) ואפשר גם להכין עוד טעמים... לרגישים ללקטוז אפשר לשים תחליפים... תהנו:)

CATS7

New member
מעדן ביתי נוסף

מיכל יוגורוט/לבן/אשל + 2 כפות קורנפלקס + 10 ענבים (אפשר גם פרי אחר חתוך) אני לא אוהבת מתוק אז מעדיפה בלי סוכר אבל אפשר להוסיף. יאממממי

למעלה