גירי1

New member
התכון לעוגיות יבשות

שלום אני אמא לילדה בת שנתיים וחצי והיא רוצה לעשות עוגיות עם צורות אני לא מכירה מתכון של עוגיות יבשות שאפשר להטביע בהם צורות אשמח למתכון תודה

limim

New member
מתכון: עוגת גבינה דיאטטית ללא גלוטן

התלהבתי נורא מהמתכון, היות ואני בדיאטות כל חיי. עושה רושם של עוגה מעולה בלי הרבה נקיפות מצפון. לא ניסיתי עדיין. אגב, האם הממתיק "סוכרדיאט", המבוסס על סוכרוז, מותר לנו? מתכון: עוגת גבינה דיאטטית ללא גלוטן רכיבים: 750 גר' גבינה 5% שומן 4 גביעי יוגורט 0% 1/3 כוס סוכרזית נוזלית 1 כפית תמצית וניל 3/4 כוס קורנפלור גרידת לימון מחצי פרי חופן צימוקים אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים. יוצקים לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור בחום בינוני במשך 35 דקות. הערות: מקור המתכון: מגזין דרך האוכל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

shavririt

New member
בבקשה קבלי את המתכון-

• עוגיות נ"ג בקלי-קלות..ו shavririt ו 08:38 | 07/01/07 זה הבצק הבסיסי, הוא נילוש בקלות וניתן להוסיף לו כל דבר שתרצו: שוקוצ'יפס, קקאו, אגוזים וכו'. אפשר גם לפזר מעל העוגיות מזרה-שוקולד או סוכריות צבעוניות לפני האפיה. אני מכפילה את הכמות בד"כ. מתאים מאד גם לאוזני-המן. 2 כוסות מרמולייט שליש חבי' מרגרינה חצי כוס סוכר 1 ביצה כפית א. אפייה גרידה מחצי לימון (לא חובה) 2 כפות קוניאק או משקה דומה רבע כוס מיץ תפוז כפית תמצית או סוכר וניל. לשים את כל החומרים ביחד לבצק רך אך לא דביק. במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מרמולייט או נוזלים. לקמח את משטח ההכנה לפני שמרדדים במערוך לגובה של 1 ס"מ. גם את המערוך יש לקמח מדי פעם במרמולייט (גם קורנפלור יתאים). קורצים צורות ומניחים בתבנית גדולה מעל נייר אפייה במרווחים. אופים בחום בינוני כ-20 דקות עד לגוון זהוב בהיר מאד.

CATS7

New member
../images/Emo71.gif ../images/Emo172.gif ../images/Emo71.gif ../images/Emo172.gif ../images/Emo71.gif

CATS7

New member
לביבות בטטה וקוטג'

חומרים: 2 בטטה גדולות שליש חבילה אטריות אורז דקות 1 קופסא קוטג' 1 בצל ירוק גדול 2 ביצים 3 כפות קמח מרמולייט חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור אופן ההכנה: לקלף את הבטטה ולחתוך לקוביות. לבשל במים עד שמתרכך, לסנן היטב ולמעוך לפירה. לחלוט לדקה את אטריות האורז במים רותחים - לסנן. בצל ירוק לחתוך כולל החלק הלבן לחתיכות קטנות. לערבב בקערה את כל החמרים ולטגן ללביבות. לרגישים ללקטוז - אפשר לוותר על הגבינה.

את...

באתי לשאול אם יש למישהו מתכון ללביבות בטטה פרווה ואז קלטתי את השורה האחרונה. ויתור על הקוטג' לא יפגע במרקם? יש למישהו רעיון לתחליף?

קחי טופו

ותרסקי במעבד מזון, כך שיישארו עוד חתיכות קטנטנות מימנו. במקביל תוסיפי עוד ביצה או שתיים. אני סבור שהשילוב של שני אלה יתן איזה עומק בטעם שהקוטג' נתן. כמו כן - קחי שני טוסטים ותרסקי גם אותם לחתיכות קטנות במעבד מזון והוסיפי אותם לתערובת.

CATS7

New member
אז זהו שאצלי אוהבים את המרקם החלק

ופרורי לחם / קמח מצה לא מסתדר להם כאן - שוב עניין של טעם.

CATS7

New member
לפני בובה

הוספת גבינת הקוטג' היא פרי המצאתו של הצליאקון שלא אוכל גבינה בצורה אחרת (ועל זה ידובר פעם אחרת). הגבינה נהפכת למרקם של גבינה צהובה מוקרמת. בעבר באמת לא הוסף. לדעתי לא פוגע. בתור אחת שרחוקה מלהיות רגישה ללקטוז (מוכנה למות על רצפת הייצור של תנובה..) אין לי מושג על תחליפים. אם יש תחליף לגבנ"צ, אפשר להוסיף לקערה ולערבב. אצלי כמו שכתבתי פעם המתכונים הם ניסוי ותהייה .. נדיר שלא מצליח.

CATS7

New member
עוד משהו בובונת

אפשר להוציא / להחליף את שאר מוצרים הלקטוזים משאר המתכונים שרשמתי.

תודה ../images/Emo20.gif

גם אני משתמשת בניסוי וטעיה שזו דרך לא רעה בכלל לגלות דברים חדשים וטעימים, ינוסה בהזדמנות ואת התוצאות נבחן על דניאלה ורזניק

שכחת כבר מה קרה לעוגיות?

אבל אתה צודק, הבטחתי משהו ואני אצטרך לפעול בנדון, זה בטיפול.

בוא נגיד שדי הסתבכתי איתן

ובסוף רק חלקן הקטן הגיע לתנור ובכל מקרה כולן הגיעו לפח. הבטחתי גם לך וגם ליצור השני פיצוי, אבל זה מתעכב כמו תמיד... (היצור השני זו לא דניאלה!)

CATS7

New member
סלט תירס זריז - פרווה

חומרים: 2 קופסאות תירס משומר ללא המים 1 גמבה כבושה (חמוצה) חתוכה לקוביות חופן שמיר קצוץ 2 כפות שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם להכנה: לערבב הכל יחד כמה קל ופשוט

נועית7

New member
הלביבות בטטה שלנו

הן בכלל בלי גבינה. יש בהן בטטות מרוסקות לפירה, ביצה, כף קמח, מלח ופלפל, והן נהדרות!

למעלה