"שרשור בישולי אבות לשישבת"

חנול

New member
../images/Emo71.gif "שרשור בישולי אבות לשישבת"

מה מתבשל אצלכם במטבח? אצלנו אבא'לה בישל קינואה בירקות וציר בקר, וסלט עגבניות ען המון בצל וכוסברה.
 

akavishon

New member
אצלינו, מרק כתום, לחמה בעג'ין עם

רימונים, סלט בורגול, ריבת ענבים וווניל וסלט ניסואז. הכל אבא מבשל... אמא מנקה אחרי אבא...
 

מחשבות

New member
עכשיו הכנתי פיצה ביתית. את המתכן

אשמח לנדב לכל החפץ בכך. זהירות: הרבה הכנה.
 

מחשבות

New member
הכנתי אתמול עוגת בננות ומאחר

ואני חזק בקטע של בריאות, אשמח לנדב גם מתכון זה, על כל מרכיביו הרוב בריאותיים.
 

מחשבות

New member
ויש גם רעיון מה לעשות עם מלאווח

שיהפוך משהו לא בריאותי בעליל למשהו נורא ואיום מבחינה בריאותית, אבל ענק מבחינה זוגית... עוגת בננות: 4 בננות בשלות כמעט לזריקה 2 ביצים 100 גרם חמאה (חובה מבחינה בריאותית ולא מרגרינה בשום תנאי) 2 כוסות קמח מלא (חובה כנ"ל) כפית גדושה אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר (ולא שום ממתיק מלאכותי!) כפית מלח ים (חובה כנ"ל) 1/4 כוס חלב ואפשר בהחלט מים או מיץ תפוזים. כדאי גם חופן ענק של קוקוס טחון ולגרד פנימה חופן אגוזי מלך לבריאות שופעת. לא חובה לגרד את האגוזים אם אין ילדודס ממש קטנים. אפשר שבורים לחתיכות גדולות ליתר פריכת וטעם. ההכנה: מערכבבים את כל החומרים וקודם ממיסים את החמאה בסיר קטן ולא במיקרו (בריאות וגו'). את הבננות מרסקים בגסות ומערבבים פנימה. מכינים שתי תבניות אינגליש בלי לשמן וממלאים בעוגה. שמים בתנור חם של 190 מעלות ל-40 דקות לפחות, או עד שיצא קיסם יבש. העוגה נטרפת במהירות וזו ממש סכנת נפשות. חייב לציין שזו וריאציה על עוגת הבננות של בישולה. אלא שאצלי הרוב בריאות וכך צריך להיות.
 

חנול

New member
ויש לי רק שאלה אחת חשובה..

המלח ים...זה צריך להיות מלח ים אטלנטי שזקנות מיבשות ברוח על חופיה הצפוניים של צרפת נכון? צריך לזרות את המלח לאט ולתת לכל גרגר לפול לפי הגורל שלו?
 

מחשבות

New member
הגיע:

שוברים מלווח בעודו קפוא לחתיכות בגודל ביס ומטגנים עד השחמה. בקערה קטנה, מספיק לשניים, שמים שכבת חתיכות מלווח, זורים קוקוס טחון, אגוזים שבורים ומעל יוצקים רוטב מייפל בנדיבות. חוזרים שוב בשכבה שניה ושלישית. מביאים זוג מזלגות ואוכלים בזוג כשהילד(ים) ישן(ים) ונזכרים איך היה פעם כשהיינו רק שניים.
 

מחשבות

New member
פיצה למשפחה ממוצעת למדי

מכל בחינה: החומרים לבצק: כוס וחצי קמח לבן כוס וחצי קמח מלא (בריאות כבר אמרתי?) כפית מלח 4 כפות שמן זית (בריאות...) למשרה השמרים הטריים: רבע קוביית שמרים טריים!!! כפית סוכר כוס מים פושרים (איך יודעים אם פושרים? שמים חמים ומכניסים אצבע. אם חם מדי צורחים בזעם ומקללים. אם נוח אז זה פושרים) לחלק העליון: שקית גבינה מגוררת מסוג מוצרלה (לרושם) או עמק (לטעם הישראלי) 3 עגבניות גדולות ובשלות בצל שתי שיני שום שמן זית אורגנו ההכנה: אם אוכלים בשבע בערב, מתחילים בחמש ורבע. ההוראות הן לדבר שאין לו מושג ירוק בתזמון. את רבע הקוביה שמים במים הפושרים עם כפית סוכר ומערבבים להמסה. מעמידים לתסיסה. לאחר חצי שעה מתחילים לערבב את החומרים היבשים בקערה רחבה ושטוחה הנמצאת מעל ספוג וילדה רחב ורטוב כדי שהקערה לא תטייל על השיש. מוסיפים את השמן ואת המים המותססים עם השמרים. מערבבים בתחילה בכף ועוברים ללישה ביד. רק אצל אהרוני זה לא דביק ומתקבל כדור נפלא ועגול למהדרין. במציאותץ זה דביק לאללה, אבל מוסיפים כל פעם מעט קמח לבן ולשים בקיפול שוב ושוב כחמש דקות. אצל אהרוני לשים רבע שעה ובטלויזיה זה 3 שניות. לאחר הלישה שמים מעל מגבת לחה, שתכסה היטב את הקצוות. תוך שעה מקבלים משהו ענק ורך. בזמן ההתפחה עוברים להכנת הרוטב: מגרדים בפומפיה 3 עגבניות בחורים הגדולים לסיר קטן. אם לא מצליחים לסיר והאישה מאיית בגירושין, מגרדים מעל קערה קטנה ורחבה. מגרדים פנימה חורים הקטנים רבע בצל קטן ושתי שיני שום. מעבירים לסיר קטן ומוסיפים כפית גבוהה של אורגנו ושתי כפות שמן זית. מוסיפים חצי כפית מלח. מעל להבה קטנה מבשלים עשר דקות. עם יש מכסה עם חור, אז סגור. אם אין זו בעיה כי עגבניות מבעבעות באופן רצחני. אחרי שעה שמים על השיש תבנית תנור גדולה ומשטחים את הבטח שעבר לישה נוספת ביד. אין כאן משחק עם מערוך, פשוט לא עובד ככה. זו עבודה לא אסתטית, אבל זה מה יש ומשטחים עד הקצה עם החלק העבה ביד ומתקנים חורים. משאירים כמה דקות להתפחה נוספת כשהתנור כבר בוער על 240 מעלות. שמים מעל את הרוטב ומשטחים עם כף ומעל את הגבינה. תוספות כבר לפי הטעם. רצוי לא תירס - חסר ערך תזונתי וסתם פלצני. זיתים, פלפל ופטריות הולך. שמים בתנור שחומם כבר לרבע שעה, מוצאים ולא מאמינים שיש פיצה בריאה. חותכים עם סכים עגולה רצה. קצת נדבק לתבנית, אבל זה מה יש. האמת היא, שלכתוב את זה היה יותר מסובך מלהכין ואם יש ילד, הוא גם עוזר ולומ לדעת שפיצה באה מהתנור ולא מהשליח. לא עבר הגהה כי יש סרט בטלויזיה.
 
ואצלנו :

אבא בישל לגוזל כדורי הודו עם תפ"א וגזר.... לאמא - המבורגר פטריות (כן, כן - צימחונית) ופירה ולעצמו שניצל ט-ע-י-ם וצ'יפס.
 

shno

New member
לוקסוס אצלכם...

כל אחד מקבל את האוכל "שלו". סחתיין על הסבלנות להכין כל כך הרבה אוכַלים!
 
גם אצלנו אבא בשלן (יעני, אבּשְלָן)

והפעם, הכנות לקראת חגיגת היומולדת של הסבתא מחר. החלק שלי בתפריט ממתין כבר לבליסתו:
סלט אורז קר
סלט חצילים עם יוגורט וטחינה
עוגת שיש טחינה-דבש-חלבה ארנון
 

chompi XL

New member
אצלנו קצת חוגגים היום בבארנץ אז....

קיש קישואים.
פשטידת בטטות וגבינה.
פשטידת פטריות.
תפוח"א מוקרמים.
פסטה תוצרת בית
לזניית חצילים ביתית.
אנטי פסטי (חצילים, בטטות, בצל, קישואים ופלפלים)
סלטים: כרוב סיני, נבטים, עליי בייבי וירקות.
קרוסטני קוויאר + סלומון.
ג'חנון.
קצת אוכל בריאות לילדים נקנקיות + צ'יפס.
פאי פירות יער ופאי תפוחים.
עוגת יומולדת מיוחדת של דורה.
 

chompi XL

New member
אוי מחשבות מחשבות...

כהרגלך בקודש (והניק שלך מוכר לי מפורומים אחרים) אתה מחפש ואוהב הרפתקאות... השכל נא ואמור לי מהו מזון לגברים "גבר" שכמוך.....
 
למעלה