../images/Emo221.gifהחלטתי להחשף ולספר את סיפורי הכואב
זאת הפעם הראשונה שלי שאני מנהלת או כותבת יומן. אבל אני מרגישה שאני צריכה ,וזקוקה לזה מאוד כדיי להביע את רגשותיי וכעסיי. זה מתחיל בתאריך 29.10.2008 בעצם הרבה לפניי ,התרגשות גדולה אני בהריון בפעם השנייה ,ויש לי בן אחריי בת. ה הריון הראשון היה קשה, ילדתי בקיסרי והייתי מאושפזת חודש לפניי בהשגחה בגלל דימומים. הפעם הבטחתי לעצמי חוויה מתקנת, רציתי ללדת בלידה רגילה כמו כולם הגעתי לביית החולים עם צירים בשבוע ה38 בערך, אשפזו אותי ללילה, ערכו בדיקות וד"ר פרננדה פרס אמרה לי אני חושבת שיש לך עובר גדול, תיראי את הבטן שלך ענקית, וגם יש לך ריבויי מי שפיר. השתחררתי מביית החולים בהתלבטות ,מה לעשות לגשת לקיסרי או לידה רגילה, חזרתי לאחר מס ימים שוב לבית החולים עם צירים וכל האחיות והרופאים שנכח,ו במיון יולדות אמרו לי, את צעירה ויש לך עוד עתיד, אולי תרצי ללדת רגיל גם בילד השלישי כדיי לך ללדת רגיל, יש פה רופאים טובים הם יעזרו לך ושיחררו אותי הביתה. רציתי לציין שההריון הזה היה קשה במיוחד לאורך כל ההריון סבלתי מכאביי גב קשים. ניסיתי הכול חגורת גב,מכשיר טנס,ודיקור סיני גם.וכלום לא עזר. בשבוע ה38 וחצי אחות של אבא שלי התקשרה לשאול לשלומי ,מקסימות האחיות של אבא והאחים ואני אוהבת אותם מאוד.וסיפרתי לה שקשה לי מאוד בהריון ,והיא כדרכה הציעה לי אולי תיקראי תהילים זה לא יכול להזיק ,ובאמת כך עשיתי וראו איזה פלא בעודי מחזיקה את הספר נעמדתי קראתי ופתאום הייתה לי ירידת מים.שמחתי כל כך השעה הייתה 9 בבוקר. התקשרתי לבעלי בשמחה והכרזתי בוא הביתה אנחנו הולכים ללדת .התקשרתי גם להוריי זה היה בסיום חופשת חנוכה ,אמא שלי היא מורה ואמרתי להם אתם יכולים לבוא לשמור על הילדים אני הולכת ללדת? איזה כף ענו הוריי בשמחה. ומהקיבוץ עד לבית החולים הכול היה בסדר,מכאן ואיילך הכול השתבש הגעתי למיון יולדות נכנסתי וטיפלו בי היטב. עשו לי את כל הבדיקות שצריך, כולל משקל עובר הרופאה שבדקה אותי ד"ר גילי פריינטה אמרה לי שהעובר שוקל מקסימום 3.700 ואני אמרתי את בטוחה והיא ענתה כן בערך גרם פחות גרם יותר אבל זה בסדר. אחר-כך בדק אותי רופא נחמד בשם אדי , הוא אמר לי אל תדאגי נטפל בך היטב יש לך פתיחה של 3 ס"מ ואת נכנסת לחדר לידה. ואז אחריי המתנה מרובה נכנסתי לחדר לידה.תנו לתאר לכם את חדריי הלידה בסורוקה, פשוט זוועה כמו בימי הביניים ,מסדרון ארוך ובו וילונות ומיטות, חסרות שם רק פרות מהרפת את שוכבת שם ושומעת את מהלך הלידה של כל הנשים שם ,וזה מלווה בצעקות ובקללות, פשוט שערורייה. אני ממתינה בסבלנות לקבלת האפידורל שלו חיכיתי כול כך הרבה זמן, בסוף יסתבר לי שמזל שבכלל קיבלתי אותו כי הרבה נשים מחכות ולא כולם זכו לקבל. לאחר החדרת האפידורל אני מגלה שלא הכניסו לי נכון את המחט ,וצד אחד של הגוף בכלל לא משותק, ביקשתי שוב מרדים שיבדוק, והוא בדק וניסה לעזור לי ללא הצלחה. כך שכבתי לי מספר שעות, עד שגיליתי שעל כל 3 יולדות יש מילדת 1 אוי ואבוי לי מה אני אעשה, יש לי צירים יש לי פתיחה ואיין לידי מיילדת .מדיי פעם היא נכנסת לוודא שהכול בסדר ואומרת לבעלי תעזור לה בינתיים לדחוף ,ואני משתאה רגע אחד מה קורה פה בעלי לא אמור להיות לצידי ולהרגיע???מסתבר שבסורוקה זה אחרת .אני מנסה להתעלם ולאגור כוחות להמשך. ולאחר מספר שעות של דחיפות וצרחות שהתינוק לא יוצא המיילדת קראה לרופא בכיר בשם אריה קויפמן .בלי שהבנתי מה קורה היו מסביבי עוד כמה רופאות ורופאה אחת אמרה לי, את חייבת לדחוף חזק בכול הכוח ולא לצעוק, מה שהיא לא ידעה. זה שכואב לי מאוד כי האפידורל לא משפיע ואני מרגישה הכול , ואז התחלתי לצעוק בבקשה תכניסו אותי לחדר ניתוח או שתוציאו אותו בוואקום אני לא מסוגלת יותר. ולמרבה האירוניה הרופא שלא חשב על זה לבד הקשיב לי, ועזר לי להוציא את התינוק ,ולאחר מספר דקות האחות אמרה לרופא השלייה לא יוצאת. וכולם אמרו לי מזל-טוב נולד לך בן במשקל של 4.343 קילו, אלוהים מה זה צריך להיות לו אמרו לי שהמשקל 3.700 .מה קורה פו אחר-כך התברר לי שנעשתה פו טעות גורלית. לאחר מכן צרחתי, אלוהים אני לא מצליחה להחזיק את הרגליים שלי תעזרו לי ואחת האחיות צעקה דוקטור לאן אתה הולך. הבחורה מדממת ,והוא ענה בלי להסתכל זה בסדר זהוא דימום רגיל לאחר לידה, והאחות אמרה בוא תיראה משהוא לא בסדר. ואז הרופא ניגש וישר אמר למה אתם מחכים מייד לחדר ניתוח. באותה שנייה הייתי באופוריה מוחלטת, הרופא שליווה אותי לחדר הניתוח שאל אייך את מרגישה, הכול בסדר, ואני עניתי בכוחותיי האחרונים, אני מרגישה שאני עומדת לאבד את ההכרה ואז הגענו לחדר הניתוח. שם התברר לי שהגוף שלי נכנס לשוק, ולא היה לי דופק ,ואיבדתי המון דם בערך כחצי ליטר לדקה שזה המון. לאחר מיכן אחד הרופאים הבכירים שהבין שהמצב קשה מאוד , התקשר לפרופסור ארנון ויזניצר הביתה, ואמר לו שיש פו יולדת במצב קשה שיגיע מיד. לאחר כ5 דקות בערך הוא הגיע, וראה מה המצב ויצא אל בעלי ואמר לו, המצב של אשתך קשה מאוד אנחנו נאבקים על חייה ,יש פה מתווך וכל שאלה אתה יכול לשאול אותו, והוא יעדכן אותך בנעשה.בעלי היה גמור ובהלם מוחלט ,גם הוא לא הבין אייך אשתו נכנסת ללידה ויוצאת חצי מתה. לאחר עיכול ממושך הוא התקשר להורים שלו ושלי שלמזלי היו אצלי בבית. הם לא האמינו למשמע אוזניהם והם החליטו לחכות לדיווח של אורן מאוחר יותר, ורק אבא שלי מיהר לבית החולים בינתיים שני המשפחות חיכו בבית שלי לדיווח בסופו של דבר התברר לי שפרופסור ארנון הציל את חיי. הוא בא והצליח להחיות אותי ולנסות לברר מהיכן כל הדם יוצא ,בדיעבד הסתבר שהרופא המיילד, כשהשלייה לא יצאה הוא הוציא אותה בכוח ביד וקרע שניי כליי דם חשובים מתחת לצוואר הרחם, והיו לי גם קרעים מרובים למטה בדרגה 4 .בסופו של דבר הנשימו אותי והרדימו והעבירו אותי לטיפול נמרץ .השיקום שם היה הכי קשה מבחינתי ,לשכב בלי יכולת לזוז מחוברת למלא צינורות, כואבת מאוד בהלם מזועזעת, מה לעזאזל אני עושה פה בכלל, כל זה אמרתי לאחר שהוציאו לי את צינור ההנשמה והעירו אותי.ואז גם הבנתי שאני עם טיטול וזה גרם לי להישבר מבחינה נפשית במשך שבוע וחצי הייתי עם טיטולים אתם קולטים.לא שלטתי בצרכיי הרגשתי כמו בת 100, חשבתי שאני במקום אחר.ו כול שעה גם נתנו לי מורפיום להקל על הכאבים, כי בכיתי בלי הפסקה שכואב לי מאוד. לאחר מכן נחתי מעט, לידיעתכם אי אפשר לישון בטיפול נמרץ, זאת אומרת נורא קשה וכשכואב אז עוד יותר קשה .לאחר 3 ימים וביקורים של המשפחה, הוחלט להעלות אותי ליולדות לשיקום ,היה לי מאוד טראומתי וקשה .היום הראשון היה סיוט לא נרדמתי ורק בכיתי כל הלילה . למחרת בבוקר כשבעלי לצידי פתאום הרגשתי חנק בגרון, שיעול כבד הרבה לחה וחנק התחלתי לצעוק אלוהים תעזרו לי אני לא נושמת אלוהים ואז בעלי צעק אחות רופא משהוא, היא לא נושמת ואיין קול ואיין עונה. השכנה שלצידי שמעה אותנו ושאלה אתם צריכים עזרה? ובעלי אמר שכן והיא יצאה החוצה מהחדר וצעקה היא לא נושמת בבקשה תעזרו לה ,והרופאים שהיו בביקור רופאים בחדר הראשון שמעו ובאו לקראתי, יותר נכון רצו לחדרי ומצאו אותי בקושי נושמת ,שמו עליי מכשיר סטורציה, שבודק חמצן בגוף, וגילו שמצבי לא טוב החשד היה תסחיף ריאה . לאחר מכן הם רצו איתי עם המיטה ואמרו לי את חוזרת לטיפול נמרץ חטפתי הלם מה??? שוב טיפול נמרץ פתאום זה הכה בי הסיוט שעברתי עד עכשיו יש לי לעבור שוב??? מהקרה אם לא מתתי בחדר ניתוח זה הזמן שלי למות???מסתבר שהרופאים היו אופטימיים מוקדם מדיי . ועדיין לא נשמתי טוב למרות שהייתי מחוברת לחמצן .הרופאים החליטו לעשות לי סבב בדיקות, שיתברר לי מאוחר יותר שזה לא הסוף שלהן. אם רציתי פעם להכיר את סורוקה טוב יותר זה הזמן, עשו לי סיור צמוד כמעט בכול המכוני