לוח מודעות

• פותח הנושא plato
  • פורסם בתאריך

plato

New member
פרשת שבוע

מישהו שם לב למשהו שנאמר בפרשת "כי תשא" בעניין חטא העגל. זה מלווה אותי כבר שנים ארוכות. אהרון אומר לבני ישראל: "פרקו נזמי נשיכם, בניכם, ובנותיכם" מה זה אמור להביע?! בנים עם עגילים, ועוד כולה חודש אחרי מתן התורה?! חיפשתי במפרשים, אך לא מצאתי. אולי מישהו מהידענים יוכל לעזור...

arifell

New member
המלצה (בעיקר לסטודננטים, לא רק)

לכל אלה שנמאס להם מהממסד הדתי, אך לא בהכרח מהדת עצמה, אני ממליץ לנסות את הפורום של "סטונטים קונסרבטיבים"

adam222

New member
|כרוז| ביקור בית אצל שיר |כרוז|

הקדימו הרשמתכם! אצל ´טוב´ או אצלי.

אני רואה את זה בעיתון,יום כן יום לא

וכל פעם מחדש אני מתפעם מרום הפסגות אליהן העפילה האטימות וטימטום הלב והמח האנושיים. בכל פעם זה בא בניסוח קצת שונה, היום זה היה מנוסח בערך כך: יותר מ20 פלשתינאים, בהם ילדים, נהרגו מירי מוטעה. צה"ל התנצל. נו, יש מלים?

אחר

New member
מה בינינו לבינם

זה לא קשור לנושא הפורום, אבל אתה התחלת, יונה יש הבדל מהותי בין הרג הילדים הפלסטינאים להרג האזרחים אצלינו. צה"ל מנסה לפגוע במחבלים ובטעות מצערת הוא פוגע בחפים מפשע. זה טבעה של מלחמה, אי אפשר להבטיח שרק האשמים ייפגעו. במלחמת המפרץ האמריקאים פגעו בטעות במקלט ונהרגו 91 איש. זה מצער, אבל זה חלק מהמלחמה. הבדל שמיים וארץ בין זה לבין פעולה שמלכתחילה מיועדת לפגוע בסתם אזרחים, כמו שעושים הפלסטינאים. זה בדיוק ההבדל בין פעולה לגיטימית לפעולת טירור רצחנית.

אלי פלס

New member
עניין של אמונה...

אתה מאמין שצה"ל תמים במשחק הזה. אני לא כל כך... מעבר לעובדה הפשוטה שרצח הוא רצח הוא רצח. בין אם הוא נעשה במתכוון ובין אם הוא נעשה מרשלנות...

אחר,

אלה לא אנחנו-והם, זה הדבר הזה של לרצוח ילד ו...להתנצל... והרג אזרחים ישראליים ע"י מחבלים פלסטינאים לא מכשיר כהוא-זה רצח של ילד (וד"א, גם של מבוגר)... <רוסישער ממהר לעבודה, ולכן...>

yariv~2

New member
20?

18 מחבלים ושני ילדים. מה עדיף? לחכות לגואל שיהרוג את המחבלים? או שהרבי מלובביץ´(ביץ´!!) יבוא? אין ברירה, אם תרצה להמשיך את הדיון, תוכל לפנות לפורומי האקטואליה השונים...(לא מתאים פה) סלח לי, אבל יש לך הרבה מה ללמוד מהימניים שם.

anat80

New member
רק היום היתה רשימה בעיתון

של 16 הרוגים מירי צה"ל תוך יום - מהם: לפחות 4-5 ילדים, 2 נשים, ד"ר בן 60 שנהרג מירי על אמבולנס!! אבל זה באמת לא הפורום להגרר לזה..

uri80

New member
ולצערי פעמים רבות הם משתמשים

באמבולנסים כדי להעביר אמצעי לחימה ומחבלים ממקום למקום זה לא פורום פוליטי אבל אין מה לעשות אנחנו נזהרים אבל טעויות קורות- זה לא משחק מחשב . אין אפשרות לעשות save ולהתחיל מהתחלה. זה מצער אבל אלו החיים . אני מעדיף הרוגים אצלם מאשר אצלי בבית. בכל זאת יש הבדל מוסרי גדול בינם לביננו - אני לא רואה תהלוכות שמחה אצלנו ברחובות לאחר שאתה שומע שנהרגו להם אזרחים או ילדים.

אלי פלס

New member
ע"פ הודעת דובר צה"ל!!!

לא תמיד דובר צה"ל מדווח על העובדות. למעשה, האמבולנס ש"שעט" היה עם פצוע בתוכו.

אחר

New member
מה זה משנה?

האם נהג אמבולנס לא יכול להבין שדהירה לכוון מחסום מחשידה? הוא היה צריך לעצור ולאפשר לחיילים לבדוק אותו, וכיוון שלא עשה כך משול הוא כאילו התאבד. לאחר כמה מקרים של אמבולנסים שהובילו מחבלים, ולפחות מקרה אחד של אמבולנס תופת, לא ניתן לדרוש מחייל לאפשר לו להתקרב למרות הסיכון. האשמה היא במי שיצר מלכתחילה את המצב שאמבולנס עלול להוות סכנה.

uri80

New member
ממש לא אלי - לפי החברים שלי

שכרגע נמצאים שם עכשיו אני יכול לסמוך עליהם בעיניים עצומות לאור ההכרות שלי איתם דובר צה"ל לא מדייק לפעמים אבל לפעמים ,רק לפעמים , הוא גם צודק

למעלה