דיון

../images/Emo70.gifדיון../images/Emo70.gif

מקווה שתאהבו
אוקיי אז ככה. הדיון מדבר על- תלבושת בתחרויות. אתם מרוצים מהתלבושת בתחרויות? איזה תלבושת הייתם רוצים שתיהיה בתחרויות? מה דעתכם על התלבושת של הרוכב וההקפדה על- מגפיים ולא צ'אפס+נעלי רכיבה?! ומה דעתכם על ההקפדות לגבי "תלבושת" הסוס? מה דעתכם גם על זה שנותנים לזה ציון בתחרויות דרסז'? פרטו על אלו ועל עוד דברים שעולים לכם בראש..

ME../images/Emo9.gif

אוקיי אז אני חושבת שאני מרוצה מהתלבושת לרוכבים שהיא: קסדה, שוט (אם רוצים), כפפות (אם רוצים), חולצה לבנה מכובדת (מכופתרת), מכנס רכיבה (אני אישית מעדיפה או שחור או לבן או בז'), מגפיים מגומי או מעור, וזהו. אממ אין לי שום בעייה איתה כי היא מכובדת ולי אישית היא לא מפריעה היא דווקא די נוחה. הקטע עם המגפיים במקום צ'אפס+נעלי רכיבה הוא די חבל כי יש אנשים שגם לא ממש אוהבים מגפיים, שלא נוח להם איתה (**שיעול**נטע**שיעול**) אך זה לא אומר שהם לא רוצים להתחרות, להפך, הם רוצים, אך לא יכולים. למרות שדי היו מקרים מעולם שאנשים רכבו עם צ'אפס+נעלי רכיבה והשופטים לא שמו לב, או שהם ריחמו עליהם. ההקפדות לגביי "תלבושת" הסוס הם בסדר גמור. למשל בחלק מהתחרויות לא ניתן לרכב עם מרטינגל, אז זה לא סתם כי בא להם יש להכל סיבה, לפעמים לא יודעים אותה אבל בכל זאת יש להכל סיבה. בתחרויות דרסז' יותר מקפידים אני חושבת על ההגעה מבחינה חיצונית של הסוס ושל הרוכב גם כן. הם בודקים את ה"תלבושת" של הסוס ואת התלבושת של הרוכב. הם בודקים אם עשו לסוס משו מיודח בשיער (צמות, גולגולים, רשת, צמה סינית בזנב וכו'..) ועל זה הם מעלים נקודה או שתיים. ואם הרוכב מגיע אך בתלבושת הנכונה והמכובדת שהם רוצים שהוא יגיע בה. וזה אחלה. בקפיצות למשל דברים אחרים מעניינים את השופטים ובצד גמור, אני לא חושבת שישנה חשיבות במראה הרוכב והסוס בקפיצות, חוץ מלהבריש אותו ולטפל בו אבל זהו נראה לי.. יותר חשוב איכות הפיצות והזמן בו הוא עושה את המסלול..

charliebr

New member
../images/Emo3.gif

רק רציתי להסביר לך משו אני יגיד לך מה איתי אני לא יודעת מה עם אחרים.... אני לובשת נעליים+צ'אפס מסיבה פשוטה אחת, אין לי מגפיים שמתאימות... כאילו אני לא במידה סטנדרטית והפרופורציה בין כף הרגל לאורך של הרגל לא ממש "נורמלית" בגלל זה אין לי ברירה אלא ללבוש נעליים וצ'אפס.... אז נראה לי שהשופטים יותר מסכימים לזה מאשר לא שמים לב או מרחמים....

זה במקרה כזה..

אבל נגיד את באה מכנות ליגור אז לפעמים הם מרחמים כי לא סתם עברת את כל המרחק הזה, אלא בשביל להתחרות. חוצמזה מאיפה להם לדעת את הבעייה שלך או של כל אחד אחר?! הם לא חייבים להאמין. כי יש כאלה שלמשל שוכחים מגפיים ומביאי צ'אפס, אז הם יכולים גם לחשוב שאת עובדת עליהם

אמממ...

לא ידעתי שנותנים ציון על "התלבושת" של הסוס....... כאילו בספר חוקים רשום שצריך צמות ושמיכה לבנה ושאסור מרטינגל אבל לא נותנים על זה ציון....

לא לא לא..

חחח לא הבנת אותי נכון, פשוט לא הסברתי נכון, כעיקרון התכוונתי לציון של התלבושת של הרוכב ולא של הסוס. למרות שלפי מה שאמרו לי נותנים איזה כמהה נק' ממש מעט בין 2-3 על ה"תלבושת" של הסוס. ושאמרו לי אני חשבתי שלא. אבל לאדעת
תתיחסי אל זה כאילו זה לרוכב.

גם לרוכב לא.......

רשום בספר חוקים שמרמה א' ומעלה צריך ללבוש מכנסיים לבנות, מגפיים, חולצה לבנה ושבאליפויות חובה ללבוש בנוסף לכל מה שכבר ציינתי גם ג'קט.... אבל אני לא ראיתי שום סעיף על נתינת קרדיט לרוכב על זה שהוא לבוש כראוי......

Vintage Queen

New member
זה בסדר...

זה טוב שמקפידים על העיניין של התלבושות... זה מראה שההתיחסות לענף יותר מקצועית... וזה גם לא דברים יקרים/לא נוחים... באמת שאין בעיה עם זה.

yehudit b

New member
אממממ, יש בעיה קטנטונת....

לא שאני מתחרה או משהו, אבל נגיד שהייתי, או כל בחורה דתיה אחרת, אז..יש כאלו שזה היה מפריע להם שהמכנס צמוד מדי, בגלל צניעות וכדומה. אבל זה כמובן הערה שולית, ואני די משוכנעת שזה לא מה שהיה עוצר מישהי להתחרות...

Sweet SuGaR

New member
זה לא משנה כי גם ככה התחרויות בימי

שבת... ודתיים לא יכולים להתחרות בהם...

a l o n i s 1

New member
גם אני חושב ככה... אבל

אני חושב שצריך לעשות משהו שיאפשר להיות גמישים כאילו מבחינת אי יכולות כספיות וכו.....

ניצקוש

New member
לדעתי!

אין לי שום בעיה עם התלבושת לתחרויות! וזה אפילו יפה שמקפידים על תלבושת מסודרת...אבל הבעיה היא המגפיים!!! אני שונאת מגפיים!! עכשיו קניתי מגפיים עם בטנה...ועכשיו הם ענקיות עלי ולא נוחות! וככה כל הישיבה שלי נוראית....

TauraMan

New member
אממם../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

הבעיה העיקרית היא שזה כל כך יקר.. ג'קט עולה איזה 700 ש"ח בארץ, מכנסי רכיבה איזה 300 ש"ח, מגפיים מעור זה ממש יקר, שוט, קסדה וכל זה זה גם יקר. אי אפשר לדרוש מכל רוכב בכל רמה להתחרות עם כל הנ"ל, אבל לפי דעתי צריך יותר להקפיד שרוכבים בגובה מטר פלוס יתחרו עם תלבושת מלאה. לדעתי גם צריכים להקפיד יותר על מראה הסוס, לא לפסול סוס רק מתי שהוא ממש לא יכול לעמוד על הרגליים, אלא לשים יותר לב לאיך הסוס נראה. אני בכלל חושבת שזה יהיה טוב אם יהיה מקצה בישראל ששופט על פי רכיבה יפה ואפקטיבית/תוצאות/מראה של סוס רוכב.

Vintage Queen

New member
וול...

זה אם את בוחרת ללכת על הכי יקר.. כי אפחד לא אמר שאת חייבת מגפי עור (ורגילות עולות בין 100-150!) מכנס רכיבה יכול גם לעלות 120 שקל.. אומנם הוא לא יהיה באיכות אבל זה עדיין קניתי אחד מעולה באיזה 175 שאני הכי מרוצה ממנו! אז ככה שזה לא ה-כ-י יקר... בהתחשב בעובדה שרכיבה זה עסק יקר מלכתכילה...

למעלה