../images/Emo7.gif

לא צריכה עיצות, נראה לי, רק לשפוך. אבא התקשר לסבתא שלי, כדי להגיד לה שאני עוברת לפנימיה. לפני כן, הייתה לנו פגישה עם משרד החינוך, כדי לקבוע כמה נשלם לפנימיה, ומכיוון שהמשפחה שלי לא מוחזקת לבד מבחינה כלכלית, היו איתנו זולים, ואמרו 205 שקלים לחודש. ההורים שלי לא עובדים, אבל הם מאוד בזבזנים. למזלם, לסבא וסבתא שלי יש הרבה כסף, והם מחזיקים אותנו, מבחינה כלכלית. דיברתי עם סבתא, והיא שאלה אותי למה אני רוצה לעבור לפנימיה. מאחר שהקשר שלה עם ההורים שלי מבוסס על שקרים, לא יכולתי להגיד לה לחלוטין, אז אמרתי שיש הרבה צעקות בבית, שאבא מעשן בבית (כי סבתא לא יודעת שהבת שלה מעשנת, ואם אני אספר אני אחטוף צעקות מכולם), שאני צריכה לדאוג לעצמי לאוכל, ובדרך כלל גם לאחותי, ושקשה לי. ובכן, אבא שלי דיבר עם סבתא שלי, והחליט לומר לה שהפנימיה עולה 2000 דולר לחודש. אז סבתא שלי דיברה איתי, שאלה למה אני באמת רוצה לעזוב (כי אבא החליט להגיד לה שאין צעקות בבית). בו בזמן, אבא צעק לי מהצד להגיד לה שזה כי אני רוצה להיות יותר עצמאית (סבתא שלי לא מבינה עברית). כשאבא לידי, לא ידעתי מה להגיד לה, והיא אמרה "אני רוצה לדעת מה זה הדבר הזה שאני אשלם עליו 2000$ לחודש". הורדתי את השפופרת, וצעקתי על אבא שלי, למה הוא אמר לה שזה 2000$? הוא אמר שאנחנו לא מחזיקים מבחינה כלכלית (אם ככה, אולי פעם הבאה הוא יחשוב קצת לפני שהוא קונה טלוויזיה בגובה שלי ומחליף שתי מכוניות כל שנה), ושצריך את הכסף. אז צעקתי עליו שהוא לא צריך להפיל את זה עלי. לא ידעתי מה להגיד לסבתא שלי, כי אם הייתי אומרת שהוא שיקר לגבי המחיר, כולם היו מתעצבנים עלי ועל כולם, אבל מצד שני, לא רציתי להכנס לתוך השקר הזה. בסוף הלכתי והבאתי לאמא שלי את הטלפון. אבא שלי ניסה לגרום לי שוב לדבר, אבל כבר ממש בכיתי, ולא יכולתי לדבר. בינתיים אבא אמר לסבתא שהם יסדרו את עניין התשלום עם הפנימיה, ונקבל הנחה, והשיחה הסתיימה בקטיעה. עכשיו הוא מנסה לחשוב על סכום יותר "הגיוני" שהוא עדיין יוכל להרוויח על חשבון סבתא. (אבא שלי עכשיו משכנע את עצמו שהוא לא שיקר, כי 200 שקל זה כמו 2000 דולר, רק פחות אפס, והוא עסוק בלצעוק עלי ולעשן לי בחדר.) אני לא יכולה לסבול את ההורים שלי יותר, ולא מסוגלת לשקר ככה לסבתא שלי. תודה על ההקשבה
.

Islington

New member
הם כל כך טיפשים.

בכל זאת אני אתן לך עצה, קבלי את המרות האידיוטית הזו של לשקר לסבתא (כל עוד את יודעת שזה לא בסדר, ואת יודעת שזה לא), רק כדי לקבל את הכסף לפנימייה ולעוף מהבית הזה.

הכסף לפנימיה זה 205 ש"ח לחודש.

אני לא צריכה לשקר לה בשביל סכום כזה.

האגס 1

New member
תוכלי להגיד לה

בצורה מאוד פשוטה - כל מה שאני צריכה זה 200 ש"ח לחודש, אפילו לא את הסכום שאבא שלי ביקש בהתחלה. אפשר אפילו להגיד - עם השאר אני אסתדר. ככה גם לא תדרשי יותר מדי וגם לא תצטרכי להכנס יותר מדי להסברים בשם אבא שלך. אם בכל זאת היא שואלת למה אבא שלך ביקש סכום הרבה יורת גדול מזה - תשלחי אותה אליו, אבל תדגישי את זה שאת צריכה רק את ה-200 שקל האלה, ולא יותר.

היא תשאל, בטוח

ואבא שלי אמר שהפנימיה עולה 2000 דולר
, והיא יודעת שלא נסתדר לבד...

האגס 1

New member
תעשי מה שהגדולים באמת עושים

תגידי לה שהייתה אי הבנה בקשר לסכום, ושהסכום שאבא שלך ציין בהתחלה הוא הסכום שהפנימייה דרשה, אבל זה הסכום שמתקבל אחרי חישובים דיפרנצייליים של השער הנומינלי לפי תעריף פסיכו-פרובלמטי או משהו כזה
ושהשורה התחתונה היא שמה שאת צריכה לשלם בפועל הוא סכום של 205 ש"ח לחודש.

האגס 1

New member
אם אחרי כל זה הוא גם ייכעס

זה הזמן בשבילך להיות תקיפה: אמרי לו שאמרת את זה לסבתא שלך כדי לכסת"ח עליו, וכדי לאפשר לו ולעצמך לצאת באופן אלגנטי מהשקרים שלו. תדגישי את זה ששניכם יודעים שהסכום האמיתי הוא 205 שקלים חדשים (ולא דולרים או דינארים) ושמי שצריך לכעוס כאן זאת את, או סבתא שלך כשהיא תגלה את האמת, ובטח שלא הוא שאף אחד לא אילץ אותו להמציא סיפורים על 2000 ש"ח. כאן הוא בטח יישאל על מה דווקא את צריכה כל-כך לכעוס - ואת תעני לו שזה על זה שנאלצת לתמרן עם סבתא שלך כדי לנסות גם להוציא ממנה סכום סביר וגם לכסת"ח על אבא שלך.

../images/Emo24.gif תודה.

בינתיים בכל פעם שאני עוברת לידו הוא מרצה לי על זה שלסבתא שלי יש כסף, ומה אני עושה סיפור, זה רק 2000$
.

האגס 1

New member
שיסביר לה את זה

כל פעם שהוא מרצה לך על זה - תשלחי אותו אליה.

אוקה

New member
תגידי לה שאלפיים דולר זה לשנה

וצריך לשלם מראש. הפנימיה תעלה בשנה 2460 ש"ח ואבא שלך ירוויח עליה כמעט 7000 ש"ח. (אלפיים דולר פחות הסכום שהפנימיה באמת עולה).

מוּסקט

New member
אבל

איך את לא רואה שלא משנה מה עושים - אבא שלך כועס? הוא כועס כשאומרים, כועס כשלא אומרים, כועס כשאת מדברת עם סבתא, כועס כשאת לא מדברת עם סבתא, כועס כשאת אומרת אמת, כועס כשאת אומרת שקר, כועס ימינה וכועס שמאלה... מכיוון שכך - הגיע הזמן שפשוט תעשי מה שאת רואה לנכון - התגובה שלו צפוייה מראש ולא צריכה להפתיע אותך או בכלל להזיז לך. ותגידי, יש לו ברפרטואר איזה רגש אחר?

מוּסקט

New member
קרוב לודאי שלא

על פי התאורים שלך דיבורים לא עוזרים. רק שקרים ועובדות בשטח. מכיוון שאת לא רוצה לשקר, עליך ליצור עובדות בשטח - נגיד לדבר בעצמך עם סבתא.

למעלה